Kesinlikle öyle.
Objektif bakamıyorlar. Burada okuyoruz kızın annesi Şam şeytanından hallice kızın deyim yerindeyse ağzına tükürmüş, aman kocana belli etme ne olursa olsun annen o kadar emek diyorlar. Oğlanın anasına gelince aman ters baktı yan bastı diye küslük arama peşindeler:
Tamam noeli hristiyan tarafla kutlamak istiyorlardır anlaşılır. Ama sonrasında da bir yemeğe alabilirler.
Kadın diğer tarafa hep tatile yemeğe gitmekten bahsediyor.
Elbette sitem etme üzülme hakkı var.
Sanki oğlan anaları taş kalpli. Çocukları ne yapsa umursamıyor.
Evlat evlat olacak öncelikle..
Ailesine değer verse inanın herkes verecek.
Erkek çocuklar çok farklı, ne kadar emek verseniz de, zaman geçirseniz, anı biriktirseniz de yaşananları çabuk unutuyorlar..
Benim 1 numarayı zamanında resmen ağzımda taşıdım. Tayin zamanı Şehir şehir, köy köy gezdiğimde bir an olsun yanımdan ayırmadım. Çevremde herkes, kayınvalidem, annem çocuğu onlara bırakmamı öyle gitmemi istiyorlardı. Asla kabul etmedim. Sağlam temeller için bile değil evladım olduğu için yaptım her şeyi.
O zamanlar 3 - 6 yaş aralığındaydı. Geçenlerde soruyorum oğluş köye gittik, şunu yaptık ,gezerdik vs . Hepsini unutmuş, gülüyor.
Yani demem o ki aile ile yaşadıklarını çabuk unutuyorlar.
Biz kızlar öyle değiliz. Biz, dediğiniz gibi ailelerimiz, hata bile yapsa sır kocaların ailesini ekarte etmek için türlü filimlerle kendi ailelerimizi üstün tutuyoruz ve kocalar bununla mücadele edemiyor. Etmesi için çok seytan olması lazım:)
Ayrıca kim bilir konu sahibinin ne çok anısı var oğluyla ama zamani gelince bunları yaşamış