Eşim kıyafetlerime cok karışıyor, kötü giyinince mutsuz oluyorum

Pembemsi0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2020
29
12
33
Merhaba arkadaşlar, 2 yıllık evliyim. Eşim ilk baştan beri kıyafetlerime makyajıma cok karışıyor sevgiliyken beni öyle gördi öyle beğendi sonra değiştirmeye kalktı. Makyajıma karıştığında izin vermedim. O da buna alıştı çok sorun etmedi ama kiyafet konusunda ikna olmuyor. Cok acik seçik giyinen bir kiz değilim askılı bluz mini etek dekolte kıyafet zaten giymem. En acik halim diz boyu etek sıfır kol bluz ama en kalin halinden sadece omuzda kalan. Ee tesettürlü bi insan değilim yani bu durumda normal giyindiğimi düşünüyorum.ilk başlarda eşimi dinlerdim ama cok mutsuz olduğumu herkes güzel olurken ben sacma bi kıyafet giydiğimi fark ederdim. Ayrıca şunu da fark ettim kapalı olsa bile cok guzel olduğumda eşim yine kıskanıyor. Son zamanlarda bu durumdan çok bunaldim. Asiri bunaldim. Resmen mutsuz gibi oluyorum bir yere gitmek istemiyorum. Eşim ondan habersiz kıyafet almama izin vermiyor. Para bile vermek istemiyor ondan habersiz kiyafet alirim diye. Gerci alsam da giydirmiyor. Cok sıkıldım ne yapmalıyım. Nasil ikna olur. Cok kafaya taktim artik.

Babamdan da yillarca bu konuda baski gördüm. Simdi ise esimde boyle olunca asiri bunalıyorum

Hem para vermiyor hemde kısıtlıyor ne zannediyor bu adamlar kendilerini..
Bu bir cinnete bakar..

Bende evlenmeden önce v yaka çok giyerdim şimdi eşim çok istemiyor. Kavga çıkartmaz ama söyler. Önceleri ben çok sinirlenirdim ve itiraz ederdim. Sonra calistigim yerde etkenlerin konuşmalarına bir kulak misafiri oldum yemekhanede. Bahsettikleri kızı da tanıyorum normal giyinen bir kızcağız. Aman yarabbi. Neler neler...
Malesef bu erkek müsveddeleri yüzünden ve eşlerimizde bu muhabbetleri bildiğinden sanirim karşı çıkıyorlar
Ben eşin haklı demiyorum yanlış anlama lütfen sadece buna onun acısından bakman için farklı bir bakış açısı getiriyorum.

Tesetturlu biriyim. Bizde evlendigimizde esim her zamanki seyleri giymemi bile istemezdi. Basta begenmedim yakismadi derdi. Sonradan anladim ki begendigi ve kiskandigi icinmis. Ona kalsa etek ustune uzun ceket tarzi bisey giyeyim dizlerime kadar. Ki etek giymem aliskin degilim pantalon ustune tunik tarzi giyiyorum. Bi kac kavgayla sorunu hallettik tabi ustunden 9 sene de gecti. Bi kac tartismayla cozulur. Zamanla da alisirsiniz

Erkekler böyle.iste seviyor beğeniyorlar ve evelnedikten sonra o evlendikleri kadınları baştan bambaşka bir kadın olarak yaratmaya çalışıyorlar malasef fazla.taviz verme çünkü bitmeyecek istekleri sen yaptıkça fazlasını isteyecek

eşinin karışması kısıtlaması vs hoş değil

lakin siz ne giyemeyince mutsuz oluyorsunuz bence bu önemli

yani skinny kot giyince mutlu ve güzel hissediyorsunuz da farklı model olunca çirkin mi hissediyorsunuz

bence kıyafet ile mutluluk ya da güzel olma algılarımızı biraz tartmak lazım

eşin ne giyme diyor örnek verirsen daha net yorum yaparız

dışarıda hava buz gibi askılı giyme komik olur derse hak veririm mesela

günümüzde garip bir giyim modası var olağan olan giyim kötülenip film artisti yaşamı gerçek yaşam gibi sunuluyor

filmlerde dizilerdeki gibi evlerde ince çorap mini etek ince topuk gezenler var ise onlar dışarıda da partiye gidilecek kıyafetle kafeye gidebilir tabii de benim gibi evde eşofmanla kalın çorapla oturan birinin bu havada tek omuz mini elbise ile kahve içmeye gitmesi olmaz

bu sadece açık ya da kapalı olmak ile ilgili değil yerine zamanına göre giyimle ilgili

yani simli kat kat etekli bir tesettür elbisesi ile kafede çay içilmesi de olmaz bence

O zaman onun istediği türde giyinin. Ama nereden? En lüks markalardan.
Ya ordan alırız ya da almıyorum deyin.
Yetecek mi gücü?
Sınrlarınızı zorlayın yani.

Eşlerin birbirlerine kıyafet konusunda fikir vermesi, alması bana normal gelir. Ama fazlası, hakimiyet kurma çabası ve değiştirmeye çalışmak doğru olmuyor elbette.

zengin olan bir arkadasimiz lutfen cevaplayabilir mi, cok merak ediyorum.

Gercekten de evde apartman topuklarla mi geziyorsunuz?

Baska sorum yok tesekkurler

Adamın ne olduğu baştan belliymiş. Makyajınıza, kıyafetinize karışıp duruyormuş.
Evlenmeden önce düşünmediniz mi hiç bu adam evlenince daha çok karışır bana diye.
Eşinizi ikna etmekten başka yol gözükmüyor.

Ama çiftlerden birinin diğerine böyle müdahale etmesi bana çok garip geliyor.

İstediginiz seyleri giyince ne yapiyor?
Makasla mi kesiyor kiyafetleri ustunuzdeyken?

Ya üniversitede bir arkadaşın sevgilisi böyle yaptığı için ayrılmıştı. Sonra evlendiler çocuk yaptığı saçmalığı anlayınca. Kız da çok güzel, ama şimdi gayet rahat. Bazen doğru yerde hayır demek kendini ortaya koymak gerek demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…