Eşim kıyafetlerime cok karışıyor, kötü giyinince mutsuz oluyorum

Adamın ne olduğu baştan belliymiş. Makyajınıza, kıyafetinize karışıp duruyormuş.
Evlenmeden önce düşünmediniz mi hiç bu adam evlenince daha çok karışır bana diye.
Eşinizi ikna etmekten başka yol gözükmüyor.

Ama çiftlerden birinin diğerine böyle müdahale etmesi bana çok garip geliyor.

ben tam tersine cok sahit oldum, belki ondan konu sahibi de degisir diye dusunmustur bilemiyorum.
En yakinim amcam esini kapanacaksin diye zorlamisti, amcamin kiz kardesleri de hep sey demislerdi, aman o simdi ilk yil diye boyle sikiyor, sonra sen kendi kafana gore onu ikna edersin demislerdi yengeye. Yenge ilk yil biraz huyuna gitti amcamin, simdi askililar ve minilerle geziyor, amcamin sesi cikmiyor :rolleyes:

Merhaba arkadaşlar, 2 yıllık evliyim. Eşim ilk baştan beri kıyafetlerime makyajıma cok karışıyor sevgiliyken beni öyle gördi öyle beğendi sonra değiştirmeye kalktı. Makyajıma karıştığında izin vermedim. O da buna alıştı çok sorun etmedi ama kiyafet konusunda ikna olmuyor. Cok acik seçik giyinen bir kiz değilim askılı bluz mini etek dekolte kıyafet zaten giymem. En acik halim diz boyu etek sıfır kol bluz ama en kalin halinden sadece omuzda kalan. Ee tesettürlü bi insan değilim yani bu durumda normal giyindiğimi düşünüyorum.ilk başlarda eşimi dinlerdim ama cok mutsuz olduğumu herkes güzel olurken ben sacma bi kıyafet giydiğimi fark ederdim. Ayrıca şunu da fark ettim kapalı olsa bile cok guzel olduğumda eşim yine kıskanıyor. Son zamanlarda bu durumdan çok bunaldim. Asiri bunaldim. Resmen mutsuz gibi oluyorum bir yere gitmek istemiyorum. Eşim ondan habersiz kıyafet almama izin vermiyor. Para bile vermek istemiyor ondan habersiz kiyafet alirim diye. Gerci alsam da giydirmiyor. Cok sıkıldım ne yapmalıyım. Nasil ikna olur. Cok kafaya taktim artik.
Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de eşimle sevgiliyken açıktım evlendim kapan kapan zorladı şimdi kapandım hala bitmedi şöyle giy böyle giy. Artık dedim yetti. Açılacağım. Birileri istiyor diye kendi mutlu olduğumuz benliğimizden uzaklaşmaya gerek yok. Ama biz ne giyersek giyelim bu onların özgüvensizliği.Allah sabır versin.

Bende evlenmeden önce v yaka çok giyerdim şimdi eşim çok istemiyor. Kavga çıkartmaz ama söyler. Önceleri ben çok sinirlenirdim ve itiraz ederdim. Sonra calistigim yerde etkenlerin konuşmalarına bir kulak misafiri oldum yemekhanede. Bahsettikleri kızı da tanıyorum normal giyinen bir kızcağız. Aman yarabbi. Neler neler...
Malesef bu erkek müsveddeleri yüzünden ve eşlerimizde bu muhabbetleri bildiğinden sanirim karşı çıkıyorlar
Ben eşin haklı demiyorum yanlış anlama lütfen sadece buna onun acısından bakman için farklı bir bakış açısı getiriyorum.
Evet o hep bakıyorlar der ve evey bakıyorlar ama kapalı giysem de bakıyorlar ki bu bi çözüm degil

Giydirmiyor ne demek üstünüzden mi çıkartıyor zorla, size şiddet mi uyguluyor? En büyük hatayı başta eşinizi dinleyerek yapmışsınız. Ne olursa olsun taviz vermeyecektiniz. En hassas olduğum konulardan biridir giyime karışılması. Öyle konuşmakla, ikna ile falan düzelmez. Siz dik durun taviz vermeyin

Ben adamın yerinde olsam ikna olmam.
Madem adamın parası ile yaşıyorsunuz, parasını neye vereceğine de o kadar verir o kazandığı için .
Ekonomik özgürlüğünüz olmadan nasil cesaret ediyorsunuz evlenmeye ben bir anlasam
Evet ben de hep boyle düşünürdüm de birini sevince nereye kadar bekle bekle. Yarama tuz bastiniz. Atanmaya calışıyorum zaten ogretmenim ama ekonomik ozgurlukle alakali degil bu durum yani esimin kiskancligiyla alakali.

Evet ben de hep boyle düşünürdüm de birini sevince nereye kadar bekle bekle. Yarama tuz bastiniz. Atanmaya calışıyorum zaten ogretmenim ama ekonomik ozgurlukle alakali degil bu durum yani esimin kiskancligiyla alakali.
Evet çalışınca da maaş kartınızı eşinize verirsiniz yine o karar verir alacaklarınıza.

İş durumunuz olur umarım,sakın olaki maaş kartınızı kaptırmayın eşinize.

eşinin karışması kısıtlaması vs hoş değil

lakin siz ne giyemeyince mutsuz oluyorsunuz bence bu önemli

yani skinny kot giyince mutlu ve güzel hissediyorsunuz da farklı model olunca çirkin mi hissediyorsunuz

bence kıyafet ile mutluluk ya da güzel olma algılarımızı biraz tartmak lazım

eşin ne giyme diyor örnek verirsen daha net yorum yaparız

dışarıda hava buz gibi askılı giyme komik olur derse hak veririm mesela

günümüzde garip bir giyim modası var olağan olan giyim kötülenip film artisti yaşamı gerçek yaşam gibi sunuluyor

filmlerde dizilerdeki gibi evlerde ince çorap mini etek ince topuk gezenler var ise onlar dışarıda da partiye gidilecek kıyafetle kafeye gidebilir tabii de benim gibi evde eşofmanla kalın çorapla oturan birinin bu havada tek omuz mini elbise ile kahve içmeye gitmesi olmaz

bu sadece açık ya da kapalı olmak ile ilgili değil yerine zamanına göre giyimle ilgili

yani simli kat kat etekli bir tesettür elbisesi ile kafede çay içilmesi de olmaz bence
Bunu belirtmistim zaten askili mini dekolte falan giymem. Ama mesela diz boyu etek giyerim buna karisir. Yani dar da giymem genelde tatli seyleri tercih ederim oyle seksi bi tarzim da yok buna kariisr mesela kolsuz bi bluza ya da kolu cok kisa olan bi bluza karisir kolu bole dirsege yakin olmali onun icin bu da beni sıkıyor. Basta ben de ne var ki yaparim demistim ama olmadi yani cok bunaldim yaptığımda daha uzununu daha kapalisini istedi.

Bir kez daha anlaşılıyor ki bir şey nasıl başlarsa öyle gidiyor. Benim için de görüşme aşamasında "kıyafetine karışmam en fazla mini etek giydirmem" denmişti ki zaten ben etek giymem yine de üslubu, bir şeyleri dikte ettirmeye çalışması beni soğutmaya yetmişti. Nitekim görüşünce de hayata bakış açımızın çok farklı olduğunu gördüm ve görüşmeyi sonlandırma kararı aldım. Böylesi durumlar genelde artık kökleşmiş oluyor kişide. Değişmesi çok zor. Konu sahibinin de yapabileceği mutlu olmak, istediği gibi giyinmek için mücadele etmesi.

Evet çalışınca da maaş kartınızı eşinize verirsiniz yine o karar verir alacaklarınıza.
Anladim ne demek istediginizi de ışte maaş kartıyla alakası yok hanımefendi 😊yani alsam da giydirmiyor kavga çıkarıyor. Teşekkür ederim desteğiniz icin insallah kavga ede ede alıştırırım herkes taviz verme demiş.

Bir kez daha anlaşılıyor ki bir şey nasıl başlarsa öyle gidiyor. Benim için de görüşme aşamasında "kıyafetine karışmam en fazla mini etek giydirmem" denmişti ki zaten ben etek giymem yine de üslubu, bir şeyleri dikte ettirmeye çalışması beni soğutmaya yetmişti. Nitekim görüşünce de hayata bakış açımızın çok farklı olduğunu gördüm ve görüşmeyi sonlandırma kararı aldım. Böylesi durumlar genelde artık kökleşmiş oluyor kişide. Değişmesi çok zor. Konu sahibinin de yapabileceği mutlu olmak, istediği gibi giyinmek için mücadele etmesi.

Tesekkurler

Yok gerçekten öyle bi insan degil kendi parası var zaten bana da hep destek olur atanmam konusunda su sorunu da bi cozebilsek
Ya zaten bu ülkede işin birgün var birgün yok iş mevzusu olduğunu düşünmüyorum. Herkes heran ıssız kalabilir.insallah en kısa zamanda içinize sinen güzel bir işiniz olur.

X