Eşim kilolarımdan rahatsız olduğunu dile getirdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkese merhabalar
Zaten kilom az değildi. Son 2 ayda ise haddinden fazla kilo aldım.

Bugün eşim ilk kez ciddi anlamda karşıma oturdu ve çok rahatsız olduğunu söyledi. Gencecik insanlarız ama ben yanımda annemle dolaşıyorum gibi hissediyorum attık dedi. Fiziksel olarak haklı maalesef. Öyle biçimsiz kilo aldım ki çok garip duruyor bedenim. Uzun bir konuşma yaptı ve üzgünüm noktasına dek haklıydı.
Sorun da burada başlıyor. ben yapamıyorum. En rahat diyetisyene de gittim inanın her gün çikolata makarna vardı listemde. En katısına da gittim ekmek bile yazmadı. Aralıklı oruç yaptım. 2 ana 2 ara yaptım. Açlık orucu yaptım. 3 ana 3 ara yaptım. Eve gelen yemek paketlerinden de satın aldım. Aklınıza gelecek her şeyi yaptım arkadaşlar. Ama bir yerde kopuyor ve kendimi tıkınırken buluyorum. Sonra bu döngüyü kırana dek günlerce üst üste yemeler. Ve bir yerde farkedip tekrar diyete girip aldığım 3-5i vererek yıllarım geçti.

Kime anlattıysam yeme bozukluğun var altında psikolojik bir neden vardır dedi. Ancak ben bunun psikolojik neden değil sadece irade eksikliği olduğunu düşündüğüm için hep erteledim psikolog işini. Bugün konuşmadan sonra tekrar düşündüm.
Bunu daha iyi anlamanız için söylüyorum. Gerçekten mutlu evliliğim ve kiloma rağmen harika bir cinselliğimiz var. Ailemle alakalı bir travmam mutsuzluğum olmadı. Hep çok sevilerek büyüdüm. Hem başarılı idim. Kafama koyduğumu hep yaptım kilo dışında. Dostlarım vardır. Yalnız değilim. Mesleğim var. Kendi paramı kazanıyorum. Maddiyatımız da sorun yok. Yani gerçekten ben nereden bu psikolojiye girdim ve tıkanırcasına yiyorum bulamıyorum.

Bunların ışığında benimki zayıf karakter özelliği sadece irade eksikliği olabilir mi? Yoksa mutlaka yeme bozukluğunun altından bir sorun çıkar mı? Sizlerden akıl fikir tecrübeniz varsa tavsiye bilmiyorum her şeyi bekliyorum. Bildiğim gerçekleri duysam da kolum kanadım kırıldı. Binlerce kez başladığım için kendime güvenim yok. Kocamın da güveni yok. En kötüsü de bu sanırım.
Sorun yemeklerde olmadığı için diyet önermeyeceğim, hipnoterapi demeyebilirsin. Düzenli olarak oto hipnoz demeyebilirsin veya en azından subliminal dinleyebilirsin. Sürekli olumlama yap, kendini tutamayıp yendiğinde bile şimdi yedim ama çok iyi gidiyorum diye kendini onurlandır ve asla suçlu hissetme. Full olumlama subliminal hipnoz yardımcı olabilir bence

Size kocamaaan sarılmak istedim, doğum sonrası eski kilosuna kavuşamayan bir kadın olarak bende kendimi 2 senedir hep bir döngüde buluyorum. Birkaç gündür şunu farkettim, hani derler ya şimdi sana kırmızı fili düşünme dersem kırmızı fili düşünürsün. Ve yemek yeme olayını geri plana atma kararı aldım. Yemek istiyorsam yiycem. Fakat yemek yeme olayını kafada sürekli düşünülen bir düşünce olmaktan çıkaracağım. Çünkü sağlıklıyım, çok şükür gencim, veririm kilo. Bunu sağlıksız düşünceler haline getirince geçen zamanı kendime zehir etmişim farkına varmadan.

Ha bu arada 2 ayda 18 kilo almak aslında başlı başına bir sorunun habercisi bence öncelikle sağlam bir kontrolden geçmelisin. Hiç normal değil çünkü.

3 ay önce 1. Dereceden yakın akrabam eşi ile çok büyük kavga etti ve ayrılma noktasına geldiler
Kadının kilosun dan dolayı
Erkekler dış görünüşe öncelik veriyor gerçi kadınlarda veriyor vermeli bence de herhangi bir sağlık problemi yoksa zayıf olunmalı diye düşünüyorum kendi fikrim🤗

Kiloyla yaşlılığın ne alakası var yahu?
Tutayım kendimi dedim, tutamadım.
Eşiniz değil, siz önemlisiniz.
Kendinizden memnun değilseniz ilk olarak gözünüze hitap edecek şeyler yapın.
Saç, makyaj, bakım, giyim kuşam vb şeylerle dış görünüşe çekidüzen verin.
Bu size şevk verecektir, ardından kilonuzdan ‘eğer’ rahatsızsanız o yönelik çalışmalar yapın.
Diyet değil, sizdeki sıkıntıyı kendiniz bulabilirsiniz ancak.
Kesmek yerine yer değiştirme uygulayın.
Gece 2 de acıkıyorsanız en basiti yoğurt yiyin, bir şeyler için.
Sonra su içmeye dönüştürün, olmadı mı beyaz lebleli.
Geldi mi o atak, sakı çiğneyin, çok mu geldi, ısıracaksınız kocaman bir tane canınızın istediğini, tadını alacak ağanızda 5 dk oyalanacaksınız.
Gerisi gelmeyecek.
Bu iş sizde biter, eş dost için zayıflanmaz.

Yaşlı durmanızı hala ama hala anlayamadım.

Sanırım bahsedilen yaşlı durmak değil. O kadar biçimsiz bir görüntü var ki genç bir anne olarak gözüktüm dışarıdan. Eşiminde yaşlılık anlamında değil bu ileriki yaşlar sağ kilolu olur anlamında söylediğini düşünüyorum. Nitekim annesi 2 kilo olsa diyete giren bir kadın. Kilolu annesi yok. Benzetme sebebi sanırım garip durmamız.
Bakım meselesi ise 2 ayda öyle çöktüm ki saldım kendimi. Bu doğru. Yapamıyorum. Kendime bir şeyi yakıştıramıyorum.

Ama bence esin soylemesi ile baskalarinin soylemesi ayni olmuyor. Ben yemek konusunda cok mizmiz bir insanim, stresli donemlerde direkt 5-6 kilo veririm ve yuzum coker, kiyafetlerim uzerime yakismamaya baslar. En yakin arkadasim ne bu halin yine ne giysen emanet gibi durmaya baslamis der, tamam yemeye calisiyorum derim guleriz, ama esim bu uslupla dese hosuma gitmez. Bilemiyorum anlatabildim mi.
Evet anladım sizi inanın.

Birde gitmeseydim düşünün. Normal bir yemek yemedim. Durduramadım kendimi. Diyetisyene gidince normalde 1 günde neler yiyorsunuz yazın derler ya. İnanın yazmaya kalksam yazamam şuan.
Çok aşırımı yediniz o 2 ayda.
Birde 18 kilo yağ oranı şaşırtıcı aslında,ödemde olsa ellerde ayakta en azından şişkinlikler olur,varmı öyle şiş durumunuz.
Bakın 50 kiloda bile yağ oranım 24 çıkmıştı,gayet iyi dendi,yüksek kolestrol hastasıyım birde ilaç kullanıyorum.

Son 2 ayda bir travma mi yaşadınız. Çünkü bir anda göbek çevresinden 18 kilo almak bana hiç hayra alamet gözükmedi. Bende kilolu bir insanim kilolu hamile kaldım buna rağmen 18 kilo almadım son aylarimdayim benimki tamamiyle duygusal açık üşengeçlik kombosu ve yetersiz su tüketimi eğer ki ev yemeği tüketip bol su icersem düzenimi oturturuyorum. Ama sizin için ilk önce fiziksel bir durum olup olmamanıza bakılmalı sonra psikolog desteğiyle ilerlemeniz gerekli.

Aslında mevzu yiyeceklere bakış açınızı değiştirmek. 20'li yaşlarımda ne bulursam yerdim. Sağlıklı, sağlıksız hiç bakmadım.
Sadece haftada iki gün spor yapardım o kadar. Hiç bir zaman da kilolu olmadım (gebelikler dışında), genetik sanırım.

Ancak 30'larımın ortasında farkettim ki kolesterol almış yürüyor. Haşimato başlamış. Yani 56 kilo bir bünyede beklemezsiniz yüksek kolesterol. O zaman diyetisyenle çalıştım yaklaşık 3 ay. Nasıl ve ne kadar yemem gerektiğini öğrendim. Neye ihtiyacım olduğunu anladım.

2 sene sonunda kolesterolüm düştü, haşimato kontrol altında henüz tiroidlere saldırmadı. 51 kiloya düştüm. Haftalık bazda düşünürsek öğünlerimin %80'i sağlıklı. Geri kalanında canımın istediğini yerim.

Yemeğe bakış açım keyif almak değil, neye ihtiyacım varsa onu almak. Ama keyif almam gereken bir ortamda da, mesela bol mezeli bir rakı sofrasına oturmuşsam, gayet de keyfini çıkarırım :)

Size önerim, bakış açınızı değiştirmeniz. Değişmezse bir koç, diyetisyen, psikolog.. yardım almanız.

Eşler birbirlerinde rahatsız olduğu durumları açıkça dile getirebilmeli zaten , yoksa eş olmanın ne önemi kalıyor ki.

Üzülmenizi istemem ama ben eşinize hak verdim. Eşim cok kilo alsa ben de konuşurdum acık acık.
Dış görünüş önemli.
Hamilelik , hastalık gibi istisnai durumlar olmadığı sürece ben de bu kadar kiloyu normal bulmuyorum.

Diyet olmuyorsa başka yollar deneyin .

Herkese merhabalar
Zaten kilom az değildi. Son 2 ayda ise haddinden fazla kilo aldım.

Bugün eşim ilk kez ciddi anlamda karşıma oturdu ve çok rahatsız olduğunu söyledi. Gencecik insanlarız ama ben yanımda annemle dolaşıyorum gibi hissediyorum attık dedi. Fiziksel olarak haklı maalesef. Öyle biçimsiz kilo aldım ki çok garip duruyor bedenim. Uzun bir konuşma yaptı ve üzgünüm noktasına dek haklıydı.
Sorun da burada başlıyor. ben yapamıyorum. En rahat diyetisyene de gittim inanın her gün çikolata makarna vardı listemde. En katısına da gittim ekmek bile yazmadı. Aralıklı oruç yaptım. 2 ana 2 ara yaptım. Açlık orucu yaptım. 3 ana 3 ara yaptım. Eve gelen yemek paketlerinden de satın aldım. Aklınıza gelecek her şeyi yaptım arkadaşlar. Ama bir yerde kopuyor ve kendimi tıkınırken buluyorum. Sonra bu döngüyü kırana dek günlerce üst üste yemeler. Ve bir yerde farkedip tekrar diyete girip aldığım 3-5i vererek yıllarım geçti.

Kime anlattıysam yeme bozukluğun var altında psikolojik bir neden vardır dedi. Ancak ben bunun psikolojik neden değil sadece irade eksikliği olduğunu düşündüğüm için hep erteledim psikolog işini. Bugün konuşmadan sonra tekrar düşündüm.
Bunu daha iyi anlamanız için söylüyorum. Gerçekten mutlu evliliğim ve kiloma rağmen harika bir cinselliğimiz var. Ailemle alakalı bir travmam mutsuzluğum olmadı. Hep çok sevilerek büyüdüm. Hem başarılı idim. Kafama koyduğumu hep yaptım kilo dışında. Dostlarım vardır. Yalnız değilim. Mesleğim var. Kendi paramı kazanıyorum. Maddiyatımız da sorun yok. Yani gerçekten ben nereden bu psikolojiye girdim ve tıkanırcasına yiyorum bulamıyorum.

Bunların ışığında benimki zayıf karakter özelliği sadece irade eksikliği olabilir mi? Yoksa mutlaka yeme bozukluğunun altından bir sorun çıkar mı? Sizlerden akıl fikir tecrübeniz varsa tavsiye bilmiyorum her şeyi bekliyorum. Bildiğim gerçekleri duysam da kolum kanadım kırıldı. Binlerce kez başladığım için kendime güvenim yok. Kocamın da güveni yok. En kötüsü de bu sanırım.

yazıldımı hepsini okuyamadım.
bir arkadaşımın sürekli kilolu olmasının altında ergenlik döneminde yaşadığı taciz yatıyordu psikoloğu ile tespit etmişlerdi. tam ifade edemiyor olabilirim dikkat çekici olmamak vs gibi sebeplerle aslında vermek istesede bilinç altı kilo vermesine engeldi.
o sebeple psikolog seçeneğini düşünmelisiniz bence.

Bu size şevk verecektir, ardından kilonuzdan ‘eğer’ rahatsızsanız o yönelik çalışmalar yapın.
Geldi mi o atak, sakı çiğneyin, çok mu geldi, ısıracaksınız kocaman bir tane canınızın istediğini, tadını alacak ağanızda 5 dk oyalanacaksınız.
Gerisi gelmeyecek.

Kilolu insan da yaş farkediyor gerçekten de.
Yüz, eller, kollar vs 5 yaş yaşlı gösteriyor 😅

İlk okuduğumda çok çok kilolu olduğunuzu düşündüm. ancak kilonuz verilemeyecek boyutta değil. Ancak ne kadar yerseniz yiyin , birden bire 2 ayda 18 kilo almanız normal gelmedi. Bunun bir sebebi olabilir , sizin atladığınız ya da bilmediğiniz. Gittiniz mi bilmiyorum ama önce bir dahiliye doktoruna gidip detaylı bir kan tahlili vermelisiniz.Bir sağlık probleminiz yoksa sizi üzen bir durum olup olmadığını gözden geçirin.
Ben de kısa süreli bir kilo problemi yaşadım , motive olmak için mankenlerin resimlerine bakıp sonra kendime bakıyordum:) gerçekten istediğim için 6 ay gibi bir sürede 20 ye yakın kilo verdim. Kilo vermenize engel bir durum yoksa siz de verebilirsiniz. İradenizi güçlendirmek sizin elinizde. Bunu birden bire yapmayacaksınız tabi küçük küçük başlayacaksınız. Bunu eşiniz için değil önce kendi sağlığınız için yapacaksınız.

Zayıflama için önerim yok ama. Eşinizin annem gibi* demesi hariç..
Takdir ettim, gerçekten.

Çok olgun ve aklı basında biri bence.

Bence isterseniz, yapabiLirsnz :)

Gerisi gelmeyecek.

Ama kilo veren insanlar 10-20 yas genclesiyor bencede kilo
Buyuk gosteriyor..bu bahsettigim tabii 5-10 kilo degil 20-30 kg veren biri cidden cok genc duruyor.. ama tuhaf bir sekilde eger birden kilo verdiyse yuzu cok cokuyor ve kirisiyor sanki.. ama bu isi saglikli ve sporla yaparak yavas yavas yapanlar daha iyi gorunuyorlar bence. Cabuk verilen kilo pismanliktir… hamileligimin birinde birden eski kilomunda altina dusmustum 48 filan ve yuzumde ilk kirisikligi o zaman gormustum..tesaduf degildir herhalde

Yeme atağı geldiğinde aynaya gidin ve göbeğinizi açıp bakın. Atak baskilanir diye düşünüyorum. Buzdolabına da eski zayıf resimlerinizi asın. Açmadan önce de iyice inceleyin. Erteleyin ki atağı çözme imkanınız olsun. Ve kesinlikle Karatay çünkü bir diyet değil yaşam tarzı.

Sanıyorum yasak psikolojisi o yasak bu yasak diyet yapacaksın derken daha da uzaklaştım. Hiçte saçma değil inanın.
Ya bu cok
Dogru biliyor musun? Yasaklar caziptir her zaman.. o yuzden aslinda bir cok seye yasak getirerek zayiflamak cok kolay degil.mesela ekmegi kessen patates makarna pilav vs. genelde 2.3 gun deli gibi karbonhidrat istiyor insanin cani. Cunku vucudumuzu bundan mahrum birakmis oluyoruz. Birde tabii aliskanliklarimz var.. bana 1 sene et yeme deseler sorun olmaz ama hamuru kes deseler zorlanirim hemde cok. Yani gidadan kesmek
Zordur ama spor yaparsan bogazindan kesmene gerek kalmaz diye dusunur insan. Sen daha cok
Kilo aliyorsa sporla bu iste ciddi bir tuhaflik var demek

Eşiniz çok açıksözlülü davranmış
Tebrik ederim kendisini

Diyetisyene gideceksiniz öncelikle ve sonrasında ise verdiği diyete harfi harfine uyacaksınız
O süreç içinde yemek aklınıza geldiğinde odak noktanızı değiştirin
Mesela kendinize yapmanız gereken bir hobi bulun veya bir iş üretin onla zihninizi meşgul edin.

Kilo vermek kolay değil ancak iradeye hakim olmak sizin elinizde

Yemeyi seviyorsun insan sevdiği birşeyi yapmak ister seninkide bu
Yatağa yattığında yemek düşünüyorsan kilo veremiyorsun
Zayıf insanlara bakarsan yemek yemek onlar için ihtiyaç🥴
Bizim için zevk anam zevk😤
Bak buna katılıyorum bir arkadaşım var 3 çocuğu var 40 kilo halinden hiç memnun değil ama yiyemiyor

Geçenlerde bana geldi kahve yanına kek,, kurabiye,,, poğaça filan çıkardım hiç birini yemedi halim yok dedi

Kız yemek yememenden bu dedim

Eve gitmiş tansiyon 7 te 4 bana foto atıyor dedim yedin mi birşey bu açlıktan çünkü gözüm kararıyor filan demişti

Ayyy yok yicek halim yok uyuycam dedi🙊🙊🙊

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X