Eşim kendi kendine konuşuyor

Sizi korkutmak istemem ama bir meslektaşımın kızkardeşi 5 yıl önce evlendi. Eşi kendi kendine konuşuyormuş hatta bazen odanın kapısını kilitleyip saatlerce cikmiyormus sesi geliyormuş. Kızı ailesinin komşularıyla bile tanistirmamislar on dakika kahve icio evlerine dönerlermiş. Ve bir akşam kizin boğazını sıkmaya başlamış kendini kaybedercesine. Birden kendine gelip tamam cezasını verdim bir daha yapmayacak demiş. Kız boşandı hala çok kötü halde. Boynundaki morluklara inanamamıştık. Bence çok ciddi bir sorun olabilir ve dikkatli olun.

Gerçekten doktora 6 ay sonra mı gideceksiniz? Bu belirsizlikle nasıl yaşayacaksınız? Bu adam hiç gelmeyecek mi çocuğunu görmeye? Ya da 6 ay boyunca hiç görmeyecekseniz, bu sürenin sonunda doktor sizin istediğiniz türde bir cevap verirse ( şizofreni değil gibi ) hiçbir şey yokmuş gibi evliliğinize devam edebilecek misiniz?
Çok farklı sizin yaklaşımınız da. Belki yapabileceğiniz bir şey yoktur ama yine de olağan karşılayamıyorum. Eşiniz bir ay sonra sizi ziyarete gelse sizinle birlikte olmak isteyecek belki, aklınızda boşanma ihtimaliniz olan bir adamla cinsellik yaşayabilecek misiniz? Aklımda sorular soruları tetikliyor, çok karmaşık. Allah yardım etsin.

Evet işte bende bu tip durumlardan korktuğum için şu anda ailemin yanında kalıyorum. Çok şükür başıma gelmedi ancak gelmeyecek diyede bir durum yok. Eşimi görseniz sessiz, sakin, ağırbaşlı, aklıbaşında, süt dökmüş kedi gibi görünüyor zaten yabancı birisi olursa asla anlayamaz ne zaman ki aynı evde yaşarsınız ve strese girerse inanılmaz bambaşka oluyor. Birde yaptıklarının farkındada değil ben seni bu kadar üzmüş olamam yok artık diyor birde gülümseyerek söylüyor tam çıldırmalık.
Herneyse bunun bir rahatsızlık olabileceğini bilmeyen benim gibi böyle her hareketini kafaya takardı ben şimdi hiç takmıyorum nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranıyorum.
Eğer doktora gitmezse boşanacağım dedim yoksa kendisiyle görüşmeyi düşünmüyorum. O da boşanmamak için şimdilik kabul etti bakalım.

Evet öyle 6 ay sonra malesef ama yapacağım bir şey yok yani. Onun hem yaptıkları hemde bu karmaşık durumdan dolayı onunla bir süre görüşmek istemiyorum eğer şartlarımı yerine getirmezse bu iş biter zaten. Bazen mantık duyguların önüne geçmeli bu gibi durumlarda eğer ailesi ben bakayım diye kandırıp evlendirdiyse benim yaşadığım şok bir yana birde bebeğin vebali var nasıl bu kadar kötü olabiliyorlar bilmiyorum ancak aman yazık dersem bundan sonraki hayatıma bebeğim ve eşim, 2 çocuğum var gibi düşünerek devam etmeliyim. Bunu şimdiki kafamla istemiyorum eğer kandırılma durumu varsa sıkıntısını çekmelerini istiyorum.
Çocuğunu da görecek elbette gelmek isterse gelirde. Eşimle durumumuzu konuştum. Senin son şansın bile yok şu an bir deneme sürecindesin bunu iyi kullanabilirsen belki devam edebiliriz yoksa bu iş biter dedim kesin bir dille. Bu süreçte cinsel olarak birlikte olmak istemediğimide söyledim. Kendisi kabul etti gerisini zaman ve gayreti gösterecek yapabileceğim bir şey yok.
Zor evet ama Allah beterinden saklasın. Amin inşallah sağolun. Allah bütün zor durumdakilere yardım etsin inşallah.

Psikolojimi sağlam tutmaya çalışıyorum. Mantıklı hareket etmeye çalışıyorum. Aman auuww filan diyerek ağıt yakarsam mantıklı düşünemem, bebeğimde var sorumluluklarım var malesef üzülmeyi bile ertelemeli yada kısa kesmeliyim.
Koyulan tanıya göre tekrar düşünürüm neleri yapabilirim neleri yapamam kaldırabileceğim durumlar nelerdir kaldıramayacağım durumlar nelerdir şeklinde tartarak buna o zaman karar vererek hayatıma ne şekil vereceğimi o zaman düşünürüm. Bu şimdi düşünebileceğim bir şey değildir.

Anladım şimdi. Ben eşinizin sizin düşüncelerinizi bilmediğini, sizin kendi içinizde belki boşanırım diye düşündüğünüzü sandım. Eşiniz de durumdan haberdarmış.
Çok zor bir durum gerçekten, Allah o eşinizin ailesi olacak insanlara akıl fikir versin, bu kadar iki yüzlü olunabilir ancak.
Çok çok kolaylıklar dilerim inşallah feraha çıkarsınız.

İnşallah teşekkür ederim.

Ne biçim insanlar yaaa dikişlerin varken !

Sağolun. Evet eşimle gitmeden önce kendim önce bir psikiyatrist ile durumu paylaşacağım.
canım konu sahibi,eşinizle gideceğiniz günün de randevusunu alın,mümkünse yakın zamanlarda olsun. çünkü psikiyatriye randevu bulmak imkansız gibi bir şey, tek görüşmek için randevu alacaksınız ya, 2. görüşmenin randevusunu da alın , araya fazla zaman girmemesi iyi olur.
Bı polarda kendi kendine konuşma var cnm bizzat ev arkadaşım bipolardi ve teshis konulmuştu üç yıllık hastaydı ozaman ve ilaç tedavisi görüyordu
bipolarda genel anlamda beklemiyoruz ama dediğiniz gibi bazı vakalarda (psikotik özellikli bipolar denir) gerçekten de halüsinasyonları içeren psikoz nöbetleri olabiliyor maalesef..
Daha Şubat ayındayız hazirana kadar nasıl ötelersiniz? Bir şekilde bir yolunu bulup gitmelisiniz kendinize bu belirsizlikle yazık edersiniz.
yani bildiğim kadarıyla mecburen öyle olmak durumuda,çünkü konu sahibinin eşi başka bir şehirde çalışıyor,daha erken görüşme imkanları yok bildiğim kadarıyla :)
İzletmemek mi gerekirmiş ? Gerçekten mi?
bu hastaların içgörüsü olmaz,kendilerini hasta olarak kabul etmezler,ancak gerçekten zekilerdir. yani siz ona izletirseniz,şüphe çektiklerini fark edip gizleme yoluna gidebilirler bu 1, 2. si ise maalesef sağlıklı bir psikolojide olmadıkları için onlara karşıt görüşte olan insanları düşman belleyip zarar verme girişiminde bulunabilirler. bu hastalar çabuk sinirlenirler, asla hasta olduklarını kabul etmezler.

o yüzden doktora gidene kadar kışkırtıcı davranışlardan uzak durmak en iyisi :)

Anladım doktorum teşekkür ediyorum. Eğer alabilirsem böyle arka arka almaya çalışayım. Zaten illa devlet diye diretmiyorum özelde olur farketmiyor. (Eşim tabiki önce devlet diye diretti yani kaçmak için her yolu deneyecek . Beni seviyorsan ya devlet ya özel hangisinde yer varsa ben bilmem yoksa yokum dedim bu şekilde itelemeye devam böyle kabul ediyor.)

Ogretmenlerin psikologa gitmesi neden yasak olsun?
Valla bence zaten sorunlu bir milletiz özellikle ogretmenler cocuk yetiştirdiği için psikolojik destek almali bence.

Ogretmenlerin psikologa gitmesi neden yasak olsun?
Valla bence zaten sorunlu bir milletiz özellikle ogretmenler cocuk yetiştirdiği için psikolojik destek almali bence.
Yasak değil eğer işini riske atacak bir tanı konulursa sıkıntı olur bu yüzden korkuyor.

Ya belki çok uç olacak ama eşiniz ortaya çıkmama ve boşanmama durumu için düzgün bir profil çizerse ?

kendi kendine konuşması,Bir dereceye kadar normal sayılabilir ama kahkaha atması falan korkunç geldi bana. Allah korusun, Bence bir an evvel ikna edip doktora götürmelisiniz. Eğer şizofreni gibi bir hastalığı varsa tehlikeli de olabilir, sizin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…