Bir kere bu düşünce inanılmaz iğrenç, ilerde çocuğu bakar diyeymiş çocuğunda da olacak bu hastalık belki ilerde. Hiç onu düşünmüyorlar. Kadının hayatını mahvetmeleri de cabası. Bu şekilde boşanmalarda hakim cezaya filan hukmetmeli sakladıkları için ailerine.Benim uzaktan bir akrabam yapmış bunu.
Gizleyerek evlendirmişler. Amac oğulları hasta ya bir evladı olsun ileride bakar diyeymiş.
Ne pis ne berbat insanlar var dünyada değil mi?
Gelin yazık bir kac aya farketmiş. Tüm dosya tahlil ilaç rapor ne varsa toplamış dönmüş baba evine. Acmış davayı demiş bunlar benden sakladı.
Gerizekalılık ve de kötü kalplilik.
Konu sahibi eşinizin rahatsızlığı varsa bilmek hakkınızdı. Saklanmışsa sizden bunun hesabını vermeliler.
Bu birilerinin bişe söylemesinden korkmaktan ziyade paranoid şizofreniye benziyor. Sürekli plan kurması, konuşurken yakalandığında inkar etmesi de paranoya ve güvensizlik gibi. Size güvenmiyor. Tabi uzman en doğrusunu söyleyecektir ama Allah yardımcınız olsun görmezden gelinecek bir durum değil. Ailenin tavrı da inanılmaz, vicdansızlık başka bişe değil."Eşimin köyünde herkesle konuşurken dikkat etmeliymişim çünkü gene kimseye asla güvenilmezmiş öyle diyor aşırı şüpheci. Ben oradayken eve birileri gelsin hemen diğer odaya git aşkım sen keyfine bak diyor milletin içine çıkmamı istemiyor"
herşey garip ama bu da garip geldi bana. Babasında da bi rahatsızlık olduğunu ve kaynağını söylemediğini de yazmışsınız. Acaba diyorum onların çevresinden biri size kendiyle ve ailesiyle ilgili bu konuda bişey söyler diye mi tedirgin oluyor ve muhatap etmiyor?
Kimseye güvenmiyor ise size nasıl güvenebildi evlendi. Çok enteresan cidden bu konuyu sanırım 3 gün daha düşünürüm
Hahahhaha sizin yine iyimiş pandeminin en hareketli döneminde evdeyiz haliyle aylar olmuş kimseyle görüşmeyeli neyse hapşurdum kimse yoktu kendi kendime çok yaşa dedim sonra bir durdum napıyorsun sen dedim sonun iyi değil falan aman sonra dedim canım kendim tabi çok yaşayımPandemi de eşyalarla konuşursanız sıkıntı yok ama onlar size cevap verirse sorun var diye yazı okumuştum.
Ben bir kere kurutma makinasını pardon demiştim
Kendi kendine konuşması neyse de hamile ilen birşeyleri size taşıtması garip
Buna benzer şey benim çevremde de oldu tanısı vs var mı bilmiyorum ama çocuk normal değildi neyse bunu evlendirdiler bir tane de çocuğu oldu kadın hâla evli ama çocuk o kadar çok etkilenmiş ki en ufak seste bir köşeye siniyormuş olan çocuğa ve kadına oldu var böyle aileler kendi evlatları uğruna başka evlatları yakıyorlar...Benim uzaktan bir akrabam yapmış bunu.
Gizleyerek evlendirmişler. Amac oğulları hasta ya bir evladı olsun ileride bakar diyeymiş.
Ne pis ne berbat insanlar var dünyada değil mi?
Gelin yazık bir kac aya farketmiş. Tüm dosya tahlil ilaç rapor ne varsa toplamış dönmüş baba evine. Acmış davayı demiş bunlar benden sakladı.
Gerizekalılık ve de kötü kalplilik.
Konu sahibi eşinizin rahatsızlığı varsa bilmek hakkınızdı. Saklanmışsa sizden bunun hesabını vermeliler.
Hahahhaha sizin yine iyimiş pandeminin en hareketli döneminde evdeyiz haliyle aylar olmuş kimseyle görüşmeyeli neyse hapşurdum kimse yoktu kendi kendime çok yaşa dedim sonra bir durdum napıyorsun sen dedim sonun iyi değil falan aman sonra dedim canım kendim tabi çok yaşayımpandemi böyle giderse sonumuz iyi degil gibi
Hahah bunlar hep yanlızlıktan bende sinirlenince kendi kendime çok konuşurum bir eşyaya çarpsam canım yansa senin burda ne işin var gibi sanki onu ben oraya koymamışım gibi sanırım bu konuşma işin tek değilizBen zaten konuşurum
eşyalarla, kediyle vs vs de konuşurum
hatta bunu yazarken oğlum da dönmüş kediye "ben psikopat mıyım, neyim" diyordu :)))
tv deki insanlarla da konuşurum
bu benim pandemi öncesi durumum da
kurutma makinasının yanlış tuşuna basınca pardon demem komikti cidden, zira ondan ciddi ciddi verdiğim rahatsızlık için özür dilemiştim kendimce
Haklısınız. Ben de çoktan tanı aldığını düşünüyorum. Israrla psk. İstememe nedeni de bu olabilir.Evet stresliyken daha çok artıyor neredeyse kendini kontrol edemiyor diyebiliriz. Öncesinde bence tanı koyulmuş tur benden gizlemeye çalışıyor diye düşünüyorum. Böyle bir rahatsızlık 30 lu yaşlardan önce çıkmış olmalı aile uğraşmıştır diye düşünüyorum ama gizliyorlar işte. Herneyse bunları açığa çıkarma zamanı geldi geçiyor bile...
Benim duyduğumda cocuk olmadan kız terketmiş. Sizinki daha acı.Buna benzer şey benim çevremde de oldu tanısı vs var mı bilmiyorum ama çocuk normal değildi neyse bunu evlendirdiler bir tane de çocuğu oldu kadın hâla evli ama çocuk o kadar çok etkilenmiş ki en ufak seste bir köşeye siniyormuş olan çocuğa ve kadına oldu var böyle aileler kendi evlatları uğruna başka evlatları yakıyorlar...
Kız tazminat alır heralde (ben erkek tarafının hısımıyım) alması da lazım.Bir kere bu düşünce inanılmaz iğrenç, ilerde çocuğu bakar diyeymiş çocuğunda da olacak bu hastalık belki ilerde. Hiç onu düşünmüyorlar. Kadının hayatını mahvetmeleri de cabası. Bu şekilde boşanmalarda hakim cezaya filan hukmetmeli sakladıkları için ailerine.
Annemde Alzheimer ile birlikte şizofreni de var güzelim. Sanırım gerçekten birbirlerini tetikliyorlar.Demans ile sizofreni arasinda bir baglanti var mi peki? Ikisinde de beynin ayni bolgesi etkileniyormus. Semptomlarina baktigimda sadece unutkanlik yok gibi sizofrenide.
Bence direkt kocanızı çağırmadan kocanızın ailesiyle konuşun. Hiç normal değil. Baktınız ailesi de kıvırtıyor kendi ailenize durumu anlatın. Öyle bi çözüm yolu arayın. Eşinizin aile danışmanlığına değil psikiyatriye ihtiyacı var.Merhaba kadınlar kulübü ailesi.Yaklaşık 1 yıl önce hiç planımda yokken hayatımın aşkını bulduğuma inanarak çok kısa süre içerisinde evlendim. Hayallerimiz, yaptıkları, davranışları, vaatleri, her zaman bana hassasiyetle yaklaşımı evlenmeden önce ona aşık olmama sebepti. Evlendiğimiz ilk gün kendi kendine konuştuğunu farkettim. Banyoya gitmişti ama sesler geliyordu ancak ben ilk zamanlar mutluluktan şarkı söylüyor sandım çünkü fazla yüksek sesli değil ve hızlı hızlı birşeyler söylüyor eşim. Sonraki zamanlarda artık takip etmeye başladım acaba ne diyor diye ama hiçbir zaman tam ne dediğini anlayamadım çünkü dediğim gibi çok hızlı konuşuyor. Ayrıca konuşurken mesela kahve yapıyorsa o işini yaparken cezveye kahve paketine bakarak filan konuşuyor yani hem işini yapıyor hem konuşuyor gibi diyebiliriz. Beni korkutan sadece konuşması değil konuşurken sesli sesli kahkaha bile atıyor. Hatta dayanamadım birgün gelin üçümüz konuşalım birlikte gülelim dedim yanına gittiğim an sustu ve sorumu duymamış gbi cevap bile vermedi kendi kendine elindeki işe bakarak gülümsüyordu.Yani özetle hem kendi kendine konuşuyor kahkaha da var ayrıca gülümsüyorda birde sen konuşuyorsun kahkaha atıyorsun dediğimde inkar ediyor sinir oluyorum.
Sadece buda değil evlendikten kısa süre sonra hamile kaldım.Hamileyken markete gidiyoruz eve dönünce poşetleri bana taşıtmak istiyor. Durumumu sakince açıklıyorum çocuğumuz düşebilir diyorum ancak amaan birşey olmaz diye önemsemiyor. Bununla bitmedi 5 kiloluk su bidonlarını bile taşıtmaya kalkmışlığı olmuştu bu durumda kavga ettik çocuğumu düşürmek istemiyorum istersen döv taşımayacağım diye bağırdım ancak yüzünde hiçbir ifade şaşırma olmadı önemsemedi oflayarak kendisi taşıdı.
Genel olarak yüz ifadesi durgun mimiksiz ve sürekli telefonuyla ilgilenir. Sosyal çevresi yok gibi kısıtlı çünkü kimseye güvenmiyormuş öyle diyor.
Eşimin köyünde herkesle konuşurken dikkat etmeliymişim çünkü gene kimseye asla güvenilmezmiş öyle diyor aşırı şüpheci. Ben oradayken eve birileri gelsin hemen diğer odaya git aşkım sen keyfine bak diyor milletin içine çıkmamı istemiyor
Sürekli olarak gelecek hakkında planlar yapıyor ama öyle böyle değil plan üstüne plan hiç durmadan plan yapıyor şöyle yapacağım böyle edeceğim gibi
Arabayla eve dönerken araba temiz olsada araba yıkamacıya giriyoruz hamile halimle sıcaktan bayılacak gibi oluyorum nolur beni eve bırak sen arabanı istediğin kadar temizle diyorum. Birşey olmaz 5 dk sürüyor zaten diyor önemsemiyor... Üstelik eve dönüncede dakikalarca arabayı inceleye inceleye eve çok geç giriyor pencereden şaşkınlıkla izliyorum arabadan ayrılamıyor.
Ben üşüyorum, karnım ağrıyor vs dediğimde ama ben üşümüyorum ki diyor veya bir insanın karnımı ağrırmış ya benim hiç ağrımadı gibi saçma cevaplar veriyor.
Bunlar sadece birkaçıydı...
Yani sizde okuyun benmi abartıyorum. Eşimi psikiyatriste gitmeye ikna edemiyorum benim birşeyin yok diyor. Aile danışmanlığına gidelim diyor. Sizce aile danışmanına herşeyi detaylıca anlatsam tanısı konulup tedavisi olabilir mi? Benzer durumu yaşayan varmı?
allah yardimcin olsun bir ara bende kendi kendime konusuyodum farkında olmadan ama benim geçti çok şükür eşimde fark etmis kendi kendine çok konuşuyorsun dedi bana bende o güne kadar fark etmemistim ama şuan yok şükür geçti istemsiz olabilir ama bi piskiyatriste gitmesi lazımMerhaba kadınlar kulübü ailesi.Yaklaşık 1 yıl önce hiç planımda yokken hayatımın aşkını bulduğuma inanarak çok kısa süre içerisinde evlendim. Hayallerimiz, yaptıkları, davranışları, vaatleri, her zaman bana hassasiyetle yaklaşımı evlenmeden önce ona aşık olmama sebepti. Evlendiğimiz ilk gün kendi kendine konuştuğunu farkettim. Banyoya gitmişti ama sesler geliyordu ancak ben ilk zamanlar mutluluktan şarkı söylüyor sandım çünkü fazla yüksek sesli değil ve hızlı hızlı birşeyler söylüyor eşim. Sonraki zamanlarda artık takip etmeye başladım acaba ne diyor diye ama hiçbir zaman tam ne dediğini anlayamadım çünkü dediğim gibi çok hızlı konuşuyor. Ayrıca konuşurken mesela kahve yapıyorsa o işini yaparken cezveye kahve paketine bakarak filan konuşuyor yani hem işini yapıyor hem konuşuyor gibi diyebiliriz. Beni korkutan sadece konuşması değil konuşurken sesli sesli kahkaha bile atıyor. Hatta dayanamadım birgün gelin üçümüz konuşalım birlikte gülelim dedim yanına gittiğim an sustu ve sorumu duymamış gbi cevap bile vermedi kendi kendine elindeki işe bakarak gülümsüyordu.Yani özetle hem kendi kendine konuşuyor kahkaha da var ayrıca gülümsüyorda birde sen konuşuyorsun kahkaha atıyorsun dediğimde inkar ediyor sinir oluyorum.
Sadece buda değil evlendikten kısa süre sonra hamile kaldım.Hamileyken markete gidiyoruz eve dönünce poşetleri bana taşıtmak istiyor. Durumumu sakince açıklıyorum çocuğumuz düşebilir diyorum ancak amaan birşey olmaz diye önemsemiyor. Bununla bitmedi 5 kiloluk su bidonlarını bile taşıtmaya kalkmışlığı olmuştu bu durumda kavga ettik çocuğumu düşürmek istemiyorum istersen döv taşımayacağım diye bağırdım ancak yüzünde hiçbir ifade şaşırma olmadı önemsemedi oflayarak kendisi taşıdı.
Genel olarak yüz ifadesi durgun mimiksiz ve sürekli telefonuyla ilgilenir. Sosyal çevresi yok gibi kısıtlı çünkü kimseye güvenmiyormuş öyle diyor.
Eşimin köyünde herkesle konuşurken dikkat etmeliymişim çünkü gene kimseye asla güvenilmezmiş öyle diyor aşırı şüpheci. Ben oradayken eve birileri gelsin hemen diğer odaya git aşkım sen keyfine bak diyor milletin içine çıkmamı istemiyor
Sürekli olarak gelecek hakkında planlar yapıyor ama öyle böyle değil plan üstüne plan hiç durmadan plan yapıyor şöyle yapacağım böyle edeceğim gibi
Arabayla eve dönerken araba temiz olsada araba yıkamacıya giriyoruz hamile halimle sıcaktan bayılacak gibi oluyorum nolur beni eve bırak sen arabanı istediğin kadar temizle diyorum. Birşey olmaz 5 dk sürüyor zaten diyor önemsemiyor... Üstelik eve dönüncede dakikalarca arabayı inceleye inceleye eve çok geç giriyor pencereden şaşkınlıkla izliyorum arabadan ayrılamıyor.
Ben üşüyorum, karnım ağrıyor vs dediğimde ama ben üşümüyorum ki diyor veya bir insanın karnımı ağrırmış ya benim hiç ağrımadı gibi saçma cevaplar veriyor.
Bunlar sadece birkaçıydı...
Yani sizde okuyun benmi abartıyorum. Eşimi psikiyatriste gitmeye ikna edemiyorum benim birşeyin yok diyor. Aile danışmanlığına gidelim diyor. Sizce aile danışmanına herşeyi detaylıca anlatsam tanısı konulup tedavisi olabilir mi? Benzer durumu yaşayan varmı?
Annemde Alzheimer ile birlikte şizofreni de var güzelim. Sanırım gerçekten birbirlerini tetikliyorlar.
Evet o çocuğa çok üzülüyorum hatta geçenlerde konusu geçti aile arasında, kadıncağzın hiçkimsesi yoktu yanlızlığıma yoldaş olur vs düşündü evlendi sanırım ama şimdi aracı olana sabah akşam beddua ediyormuş aracı olanda tam bilmiyordu sanırım. Keşke kadın boşansa diye çok dua ettik o çocuk için çünkü o adamdan babada eşte olmaz hatta ailesi bir ara akıl sağlığı raporu yoktur diye belge alacaktı ama evlenemez diye almadı düşünün.Benim duyduğumda cocuk olmadan kız terketmiş. Sizinki daha acı.
Asıl gerizwkalılık olan kısım ise bu tarz hastalıklar genetik gecişli. Bakıma muhtac ebivladı olsun bakar dediğin adamın evladı da bakıma muhtac olacak. Yani bunu düşünemeyen insan gidip kız isteyip düğün yapıyor.
Bekarlar genc kızlar anneler kadınlar. Lütfen tanıyıp iyice vakit geciröeden evlilik kararı vermeyin. En az 3 ay tanımadan evlenmeyin. 3 ay kritik sürecmiş.
Eger tuhaflık kar seziyorsanız zamanla düzelir demeyin arastırın.
Dikjat etseniz de basınıza gelir mi gelir. Evlenince de insan hasta olabilir ya da kadın da aynı sekilde. Ana gizlenerek aşel acele yapılan düğünlerin arka planında ya büyük bir skandal oldugu ortaya cıkıyor ya adam dolandırıcı oluyor ya da buba benzer birsey. Alnı acık yüzü ak aile es adayını cevresi ile tanıştırır akrabası ile görüşür oturur kalkar. Normali budur.
Geçmiş olsun evet olabilirallah yardimcin olsun bir ara bende kendi kendime konusuyodum farkında olmadan ama benim geçti çok şükür eşimde fark etmis kendi kendine çok konuşuyorsun dedi bana bende o güne kadar fark etmemistim ama şuan yok şükür geçti istemsiz olabilir ama bi piskiyatriste gitmesi lazım
Ben hem şizofren hem bipolar hastalarla ayni evi patlastim. İkisi de tedavi olmasına rağmen birlikte yaşamak o kadar zor ki...o hasralik bir süre sonra kişilikleri oluyor maalesef. Dediğim gibi ikisi de ilaçlarını yıllardır düzenli iciyorlar ama herseyi normale dondurduler demek imkansiz.Ayriyeten bi şey söylemek istiyorum adama çok kötü bi insan muamelesi yapılmasını da istemedim bazı yorumlarda cok tepki okudum üzüldüm açıkçası bu tür rahatsızlıkları yasayanlar da bilerek yapmıyorlar onlar içinde cok zor ve bi çoğu da malesef çok zor hayatlar yaşadıkları için bu hale geliyorlar ama yakınları içinde cok zorlu bi süreç tedavi almaya ikna etmeniz en guzeli olucak ayrilsaniz bile en azından onun için iyi olur ama şunu da belirteyim bu tür hastalarla uğraşmak etrafındakilerin bile.psikoloji sınırlarını zorluyor gercekten eger tedavi olmazsa sizi.bile destek alacak hale sokabilir
Önce kendim farkettim sonra kendi ailemde farketti. Eşimin ailesine ve kendisine durumu bahsettik kabul etmediler. Çünkü büyük ihtimalle biliyorlardı söylemediler. Eşim psikiyatrist olayını reddediyor çünkü belkide kendiside farkında değil. Ancak aile danışmanlığına gideceğiz buna ikna olduBence direkt kocanızı çağırmadan kocanızın ailesiyle konuşun. Hiç normal değil. Baktınız ailesi de kıvırtıyor kendi ailenize durumu anlatın. Öyle bi çözüm yolu arayın. Eşinizin aile danışmanlığına değil psikiyatriye ihtiyacı var.
Bir kere bu düşünce inanılmaz iğrenç, ilerde çocuğu bakar diyeymiş çocuğunda da olacak bu hastalık belki ilerde. Hiç onu düşünmüyorlar. Kadının hayatını mahvetmeleri de cabası. Bu şekilde boşanmalarda hakim cezaya filan hukmetmeli sakladıkları için ailerine.