Bilgi için teşekkür ederimBı polarda kendi kendine konuşma var cnm bizzat ev arkadaşım bipolardi ve teshis konulmuştu üç yıllık hastaydı ozaman ve ilaç tedavisi görüyordu
Çok yanlış yani. Allah sabır ve kolaylıklar versin.Önce kendim farkettim sonra kendi ailemde farketti. Eşimin ailesine ve kendisine durumu bahsettik kabul etmediler. Çünkü büyük ihtimalle biliyorlardı söylemediler. Eşim psikiyatrist olayını reddediyor çünkü belkide kendiside farkında değil. Ancak aile danışmanlığına gideceğiz buna ikna oldu
Son cümleleriniz ne kadar ilgi çekici. Benim eşim olacak insan, nikahtan bir hafta önceye kadar beni ailesiyle tanistirmamisti. Hatta tanışmaya geldiklerinde annelerini tembihlemisler sakın konusma diye. Bugüne kadar çalıştığı iş yerlerine de gitmemi hiç istemedi. Arkadaşlarinin eşlerinin geldiğini anlatır ara sıra. Ama benim gitmemi istemez. Bunları da benim iyiliğin için yaptığıni söylerdi. Meğer en baştan her şey planlıymis demekBenim duyduğumda cocuk olmadan kız terketmiş. Sizinki daha acı.
Asıl gerizwkalılık olan kısım ise bu tarz hastalıklar genetik gecişli. Bakıma muhtac ebivladı olsun bakar dediğin adamın evladı da bakıma muhtac olacak. Yani bunu düşünemeyen insan gidip kız isteyip düğün yapıyor.
Bekarlar genc kızlar anneler kadınlar. Lütfen tanıyıp iyice vakit geciröeden evlilik kararı vermeyin. En az 3 ay tanımadan evlenmeyin. 3 ay kritik sürecmiş.
Eger tuhaflık kar seziyorsanız zamanla düzelir demeyin arastırın.
Dikjat etseniz de basınıza gelir mi gelir. Evlenince de insan hasta olabilir ya da kadın da aynı sekilde. Ana gizlenerek aşel acele yapılan düğünlerin arka planında ya büyük bir skandal oldugu ortaya cıkıyor ya adam dolandırıcı oluyor ya da buba benzer birsey. Alnı acık yüzü ak aile es adayını cevresi ile tanıştırır akrabası ile görüşür oturur kalkar. Normali budur.
İyi olmaya çalışıyorum sağolun. Danışmana haziran ayında gideceğiz inşallah. Şimdi eşime güvenemediğimden birde bebeğimde var yani güvenli hissetmiyorum onun yanında bu yüzden ailemin yanındayım. Eşim görevinin başına döndü başka bir şehire kendi başına gitti.Bu yüzden haziran ayında dönecek o yüzden haziran ayında gideceğiz dedim. Durum sonuçlanınca haber edeceğim herkese tekrar teşekkür ederim.Sizin konunuzu en başından beri takip ediyorum ama bilgim olmadığı için yorum yapmamıştım. Nasılsınız ? Danışmana gidecektiniz gittiniz mi?
Iste bakış açısı budur ya konunun içinde en belirgin olanı değilde saklı olanı görmek helal vallaBen kendi kendine konusmasina degil de empati yetenegi olmamasina takildim. Cok konuskan ya da yalniz insanlar kendi kendine konusabiliyor ya da o sirada aklina bir sey gelip kendi kendine gulebiliyor ama sizin herhangi bir sikayetinizde empati kuramiyor, farkinda misiniz?
Neyi saklıyormuş peki?Son cümleleriniz ne kadar ilgi çekici. Benim eşim olacak insan, nikahtan bir hafta önceye kadar beni ailesiyle tanistirmamisti. Hatta tanışmaya geldiklerinde annelerini tembihlemisler sakın konusma diye. Bugüne kadar çalıştığı iş yerlerine de gitmemi hiç istemedi. Arkadaşlarinin eşlerinin geldiğini anlatır ara sıra. Ama benim gitmemi istemez. Bunları da benim iyiliğin için yaptığıni söylerdi. Meğer en baştan her şey planlıymis demek
Evet en kısa sürede önce kendim gitmeyi planlıyorum bende zaten. Buradaki doktorlarımızda bana yardımcı oluyorlar fazlasıyla onlara minnettarım. Bu yüzden eşimin yanında neyi anlatıp neyi anlatamayacağımı artık çok iyi biliyorum. Kendi kendine konuşurken videosunu kendisinden habersiz çekip kendisine izletmemek gerek bu çok çok önemliymiş bunuda öğrenmiş oldum. (aynı durumu yaşayan yada yaşayacak olursa bilgisi olsun asla yapmayın video izletmek filan). Evet dediğiniz sorular ve fazlasını bende sormayı planlıyorum gidinceIste bakış açısı budur ya konunun içinde en belirgin olanı değilde saklı olanı görmek helal valla
Bu arada konu sahibi ben sizin yerinizde olsam bir an once giderdim uzmana hatta şöyle yapardim önden ben gider anlatirdim onun yaninda bunlari anlatamazsiniz çünkü sonra onunla giderdim doktor gordukten sonrada doktora soracagim ilk soru hastaligi nedir ve genetik midir bebegime gecme ihtimali ne?? olurdu. Bir an önce aksiyon alın
Evet korkuyor.Ancak üzerine gittim o zaman sıkıntını biliyorsun benden saklıyorsun dedim. Sen bana gidelim dersen hemen giderim bir rahatsızlığım varsa tedavi olmak isterim dedim. Yok yok ikimizinde birşeyi yok gitmeyelim dedi. O zaman boşanalım dedim. Böylelikle gitmeyi kabul etti. (Bu arada buradaki psikologlarımız ve psikoloji ile ilgilenenler ve bu durumu yaşayanlar şizofreni olarak tahmin ediyorlar. Bu tip hastalar rahatsızlığını farkedemez ve kabul edemezlermiş.)Eşiniz öğretmen olduğu için işini kaybetmemek için psikologa gitmekte direniyor olabilir. Seni insan içine çıkartmak istememe sebepleri çevreden birilerinin sana bisey söylemesini engellemektir benim aklıma ilk bu geldi. Kolaylıklar diliyorum size insallah bu durumu çözersiniz.
Anormal olduklarını. Cok temiziz, çok demokratigiz, çok comertiz, çok ....Neyi saklıyormuş peki?
Neden eşinizin en yakınlarıyla irtibata geçmiyorsunuz yahut aileniz geçmiyor Haziran ayına ne kadar çok zaman var sizce bu bir çözüm mü?İyi olmaya çalışıyorum sağolun. Danışmana haziran ayında gideceğiz inşallah. Şimdi eşime güvenemediğimden birde bebeğimde var yani güvenli hissetmiyorum onun yanında bu yüzden ailemin yanındayım. Eşim görevinin başına döndü başka bir şehire kendi başına gitti.Bu yüzden haziran ayında dönecek o yüzden haziran ayında gideceğiz dedim. Durum sonuçlanınca haber edeceğim herkese tekrar teşekkür ederim.
Çözüm değil yapacak başka bir şey yok. En yakınları benimde aklıma geldi ancak bunu yaparak kulaklarına gider buda hastalığın semptomlarını gizlemesine sebep olur. Zaten eşime sende bir sorun var diyerek hata ettim şimdi bu semptomları gizlemek için elinden gelenin fazlasını yapıyor haliyle işi dahada zorlaştırıyor.Neden eşinizin en yakınlarıyla irtibata geçmiyorsunuz yahut aileniz geçmiyor Haziran ayına ne kadar çok zaman var sizce bu bir çözüm mü?
Eşim şimdi benden 1000 km uzakta. Buraya gelse bile çok az durabilir buda tedavi için yeterli değil veya iyi olmaz. Karışık bir durum evet ama yapacak bir şey yok. Düşünmemeye çalışıyorum eşimle de iletişim halindeyiz zaten.Daha Şubat ayındayız hazirana kadar nasıl ötelersiniz? Bir şekilde bir yolunu bulup gitmelisiniz kendinize bu belirsizlikle yazık edersiniz.
MerhabaMerhaba kadınlar kulübü ailesi.Yaklaşık 1 yıl önce hiç planımda yokken hayatımın aşkını bulduğuma inanarak çok kısa süre içerisinde evlendim. Hayallerimiz, yaptıkları, davranışları, vaatleri, her zaman bana hassasiyetle yaklaşımı evlenmeden önce ona aşık olmama sebepti. Evlendiğimiz ilk gün kendi kendine konuştuğunu farkettim. Banyoya gitmişti ama sesler geliyordu ancak ben ilk zamanlar mutluluktan şarkı söylüyor sandım çünkü fazla yüksek sesli değil ve hızlı hızlı birşeyler söylüyor eşim. Sonraki zamanlarda artık takip etmeye başladım acaba ne diyor diye ama hiçbir zaman tam ne dediğini anlayamadım çünkü dediğim gibi çok hızlı konuşuyor. Ayrıca konuşurken mesela kahve yapıyorsa o işini yaparken cezveye kahve paketine bakarak filan konuşuyor yani hem işini yapıyor hem konuşuyor gibi diyebiliriz. Beni korkutan sadece konuşması değil konuşurken sesli sesli kahkaha bile atıyor. Hatta dayanamadım birgün gelin üçümüz konuşalım birlikte gülelim dedim yanına gittiğim an sustu ve sorumu duymamış gbi cevap bile vermedi kendi kendine elindeki işe bakarak gülümsüyordu.Yani özetle hem kendi kendine konuşuyor kahkaha da var ayrıca gülümsüyorda birde sen konuşuyorsun kahkaha atıyorsun dediğimde inkar ediyor sinir oluyorum.
Sadece buda değil evlendikten kısa süre sonra hamile kaldım.Hamileyken markete gidiyoruz eve dönünce poşetleri bana taşıtmak istiyor. Durumumu sakince açıklıyorum çocuğumuz düşebilir diyorum ancak amaan birşey olmaz diye önemsemiyor. Bununla bitmedi 5 kiloluk su bidonlarını bile taşıtmaya kalkmışlığı olmuştu bu durumda kavga ettik çocuğumu düşürmek istemiyorum istersen döv taşımayacağım diye bağırdım ancak yüzünde hiçbir ifade şaşırma olmadı önemsemedi oflayarak kendisi taşıdı.
Genel olarak yüz ifadesi durgun mimiksiz ve sürekli telefonuyla ilgilenir. Sosyal çevresi yok gibi kısıtlı çünkü kimseye güvenmiyormuş öyle diyor.
Eşimin köyünde herkesle konuşurken dikkat etmeliymişim çünkü gene kimseye asla güvenilmezmiş öyle diyor aşırı şüpheci. Ben oradayken eve birileri gelsin hemen diğer odaya git aşkım sen keyfine bak diyor milletin içine çıkmamı istemiyor
Sürekli olarak gelecek hakkında planlar yapıyor ama öyle böyle değil plan üstüne plan hiç durmadan plan yapıyor şöyle yapacağım böyle edeceğim gibi
Arabayla eve dönerken araba temiz olsada araba yıkamacıya giriyoruz hamile halimle sıcaktan bayılacak gibi oluyorum nolur beni eve bırak sen arabanı istediğin kadar temizle diyorum. Birşey olmaz 5 dk sürüyor zaten diyor önemsemiyor... Üstelik eve dönüncede dakikalarca arabayı inceleye inceleye eve çok geç giriyor pencereden şaşkınlıkla izliyorum arabadan ayrılamıyor.
Ben üşüyorum, karnım ağrıyor vs dediğimde ama ben üşümüyorum ki diyor veya bir insanın karnımı ağrırmış ya benim hiç ağrımadı gibi saçma cevaplar veriyor.
Bunlar sadece birkaçıydı...
Yani sizde okuyun benmi abartıyorum. Eşimi psikiyatriste gitmeye ikna edemiyorum benim birşeyin yok diyor. Aile danışmanlığına gidelim diyor. Sizce aile danışmanına herşeyi detaylıca anlatsam tanısı konulup tedavisi olabilir mi? Benzer durumu yaşayan varmı?
Bunun neden yapılmaması gerek?Evet en kısa sürede önce kendim gitmeyi planlıyorum bende zaten. Buradaki doktorlarımızda bana yardımcı oluyorlar fazlasıyla onlara minnettarım. Bu yüzden eşimin yanında neyi anlatıp neyi anlatamayacağımı artık çok iyi biliyorum. Kendi kendine konuşurken videosunu kendisinden habersiz çekip kendisine izletmemek gerek bu çok çok önemliymiş bunuda öğrenmiş oldum. (aynı durumu yaşayan yada yaşayacak olursa bilgisi olsun asla yapmayın video izletmek filan). Evet dediğiniz sorular ve fazlasını bende sormayı planlıyorum gidince
Nasıl bu kadar emin olabildiniz. Yani sorun sırf kendi kendine konuşmak ve geçmişe takılı kalmaksa evet dedikleriniz işe yarayabilir. Ancak ya başka bir sorun varsa ya video çekip kendisine göstermek sıkıntılı sonuçlar doğurursa bu durumda ne yapacağım.Şöylede bir şey varki dediğiniz gibi yapmıştım benzerini. Gelin birlikte konuşalım hep onlarla konuşuyorsun ben sıkılıyorum demiştim eşime. Ama o beni duymuyor tepkide vermiyor sadece konuştuğu şeye bakıp sırıtıyor sonrada hiçbişey olmamış gibi benimle iletişime geçiyor.Merhaba
Geçmişten kalan bitmemiş söylenememiş yarım kalan hesaplar var kafasında ve alt beyin sürekli oraya takılıp kalmış.O anı veya anları kafasında canlandırıp aynen yaşıyor.Yami beyin o an oraya gidiyor da diyebilirim.Korkma delirmiyecek.Ama başkası duyarsa dalga geçerler o kötüolur .Bırakmalı evet. Eşinin bunu aşması mümkün ama sen sabrederek ona destek olmalısın.Bunu ona sen bıraktırabilirsin ama en az 5 yıl sürer.Mesela ben şöyle yapardım.Önce ona durumunu açıkça söylerdim.’’Sen kendi kendinle konuşuyorsun hatta baya ortam kurup sohbet ediyorsun .Ben bunu istemiyorum .Başkası fark etmeden seni bundan hemen kurtarmam gerekiyor’’ Ve sonra onun peşine biraz daha düşerdim şöyle ki konuşurken yakalamaya çalışırdım ve tam o sırada gidip şimdi konuşuyorsun ve hemen dur başka şeyler düşün içinde sonlandır derdim. İnkar edecek kızacak korkma her defasında azarlamadan kızmadan uyar ama kesin net bir dille.Videoya al ona göster. Ona önce şunu yapmasını söyle Dışına asla ses mimik vermeden hallet içinde de.Sonra bunu başarınca da ‘’ Aklına her geldiğinde düşünceyi kov sesli sesli şarkı söyle ‘’de Bu ona kademe kademe unutturacaktır. Bittiğinde amiden geri gelenilir .O zaman da kesin bir dille gene hemen uyar YAPMA! de.
Bu davranışı KENDİ BIRAKMAYI İSTERSE BIRAKABİLİR ANCAK. Sen sadece yardım edebilirsin. Zor olacak çünkü halinden memnun . Ama hoş değil tabi Yalnızlığını beli öyle gidermiştir senden önce .Kızma ve yılma
Çünkü bir ihtimal eğer şizofren olma durumu varsa saldırabilir veya başka bir durum olabilir. Durumunu tamamen bilmediğimden bu büyük bir risk.Bunun neden yapılmaması gerek?