Eşim kendi kendine konuşuyor

Canım bebeğine telkin müzikleri dinletmeye çalış evin içinde arada bir 2 saat açık olsun o müzik sakinleştirir muhtemelen sizin enerjiniz ona yansımış Bir de eğer inancın varsa dua ve zikirle bebeğini okuyabilirsin özellikle gece yatarken
Teşekkür ediyorum deneyeceğim 👍🏻

Evet bu değişik garip davranışların sebebini araştırmaya kalkınca bunun bir rahatsızlıktan kaynaklanabileceği aklımın ucuna bile gelmemişti. Çünkü yaşamayan araştırmayan bilemez anlamazsa. Şimdi eşim rahatsız olduğundanmı böyleymiş diye üzülmüştüm, yıkılmıştım sonrasında bu sayfaya yazmaya karar verdim sizlerinde yorumlarını almak adına daha emin olmak için. En iyi yolda tabii aile danışmanına gitmek maalesef boşanma ile tehdit ederek ikna edebildim keşke böyle olmasaydı ama yapacak birşey yok. Çünkü bu bir yılda neredeyse hergün ağladım reflü oldum. Çok zor bir durum o değişik davranışları karşısında hakaret etmemek, onu kırmamak, birşeyleri 50 kez anlatmak, sabırla dinlemek, hergün ona çaktırmadan ağlayarak uyumak için epey çaba harcadım güzel yıprandım bu süreçte Hamileydim doğumda yaptım.
Herneyse bu işin duygusal boyutuydu bir diğer mantık boyutuna gelirsek artık bebeğim var yalnız değilim bunun için. Bu yüzden Aile danışmanına gidip sonuca duruma zamana göre duygusal olan değil mantıklı olan kararı vereceğim
Hemen ayrılığa da yonelmenizi istemem evlenirken sonuçta iyi günde kötü günde demiyor muyuz sizin boyle.bi rahatsızlığıniz olsa o sizi bırakıp gider miydi öldürmekten falan söz edenler olmuş başkasına zarar vermekten kesinlikle zarar vermeyen bu tarz hastalar var bnm annemde böyle hasta atak dönemlerinde kendi kendine konuşuyor ama hic kimseye zarar vermez kendine de vermez umarım eşinizinde ilaca cevap veren türlerdendir bir hapla halledilir ve düzenli alirsa normal hayatına döner merak etmeyin herşey Allahtan umarım güzel bi çözüm bulunur boşanmaya varmadan iş

arada ben de kendi kendime konuşurum ama karşımda kimsenin olmadığının ve kendi kendime konuştuğumun farkındayım. ben sıkıldığım için yapıyorum. yalnızken çok söylenirim mesela eşyalara falan. ama öyle eşyalarla sohbet etmek tarzında değil genelde kendimle sohbet ederim. bazen çok sinirlenince yapıyorum içimi döküyorum rahatlıyorum. küçükken kardeşim henüz yoktu, oyunları falan hep kendi kendime oynardım en çok da tiyatroculuk oynamayı severdim. o zaman da bilincindeydim yani kendi kendime konuştuğumun. biri gelince deli ya da şizofren sanmasınlar diye susuyorum tabii :KK70: tiyatro birazcık içimde kaldı galiba...

eşinize gelince. bu adamın sadece kendi kendine konuşması değil diğer hareketleri de tuhaf. aile danışmanına gidin bari.

Hemen ayrılığa da yonelmenizi istemem evlenirken sonuçta iyi günde kötü günde demiyor muyuz sizin boyle.bi rahatsızlığıniz olsa o sizi bırakıp gider miydi öldürmekten falan söz edenler olmuş başkasına zarar vermekten kesinlikle zarar vermeyen bu tarz hastalar var bnm annemde böyle hasta atak dönemlerinde kendi kendine konuşuyor ama hic kimseye zarar vermez kendine de vermez umarım eşinizinde ilaca cevap veren türlerdendir bir hapla halledilir ve düzenli alirsa normal hayatına döner merak etmeyin herşey Allahtan umarım güzel bi çözüm bulunur boşanmaya varmadan iş
Allah sizede sabır ve şifa versin bizlerede inşallah. Yok hemen ayrılığa yönelmek değil amacım eğer olabilecekse tedavi tabiki çözüm olabilir. Kararım her ne olursa olsun hemen hızlıca verebileceğim birşey değil. Önce emek, zaman sonra duruma bakacağım. En sonunda mantıklı karar verilebilir

Kendi kendine kiminle konuşuyorsun diye sorduğumda ben hesaplama, plan yapıyorum kendi kendime konuşmuyorum şeklinde inkar ediyor kimse yok ki diyor. Ayrıca babasındada zannedersem aynı rahatsızlık var her ne ise artık bilmiyorum yani genetik mi acaba diyorum. Babası benim başıma elektrik verdiler hastanede yattım depresyona girdim beni hasta ettiler diye anlatır sürekli ama neden yattın hastalığın nedir dediğinde söylemez
ARKADAŞIM KORKUTMAK İSTEMEM AMA ŞİZOFRENİ GENETİK BİR RAHATSIZLIKTIR. EĞER BABADA DA AYNI ŞEY VAR İSE HİÇ VAKİT KAYBETME.EĞER GİTMEK İSTEMİYORSA EŞİN KONUŞMAYA BAŞLADIĞINDA FARKETTİRMEDEN VİDEOLARINI ÇEKİP DOKTORA GÖSTEREBİLİRSİN .

ARKADAŞIM KORKUTMAK İSTEMEM AMA ŞİZOFRENİ GENETİK BİR RAHATSIZLIKTIR. EĞER BABADA DA AYNI ŞEY VAR İSE HİÇ VAKİT KAYBETME.EĞER GİTMEK İSTEMİYORSA EŞİN KONUŞMAYA BAŞLADIĞINDA FARKETTİRMEDEN VİDEOLARINI ÇEKİP DOKTORA GÖSTEREBİLİRSİN .
Sağolun. Evet gideceğiz en kısa sürede bir şekilde ikna ettim diyelim. Videolarını çekebilirsem bende bu şekilde düşünüyorum kendisine göstermeden sadece doktora göstermek ve anlatmak. Çünkü kendisiyle bu konuda iletişim kurmak mümkün değil zaten farkındada değildir büyük ihtimal yada gizliyordur.

Kendi kendine konuşması değilde,size karşı tavır ve tutumu feci felaket.
Kendini düşünen bencil bir ruh hastası ile evlisiniz.
Allah sabır versin.
'' Ruh Hastası '' kısmı kesin bencede.
Sadece o da değil bencil, vicdansız, merhametsiz, soğuk... (evlenmeden önce tam tersiydi)
Amin inşallah 🤲🏻

Birazda durum, imkan diyelim benim böyle bir imkanım olmadı sizin yaptığınız mantıklı olmuş mutluluklar diliyorum bir ömür.
Dediğiniz filme bakmaya çalışacağım müsait olabilirsem.
Bebeğim doğdu 3.5 aylık ama yaşadığım stresli hamilelik dönemindenmi olsa gerek bilemiyorum çok huzursuz doktorlar sağlıklı diyor ama sürekli ağlamasını çözemiyoruz.
Evet anlaşmalı boşanmak da düşündüğüm, planlarım arasında olan bir nokta sağolun mantıklı 👍🏻
Evliliğinizin kaçıncı yılındasınız bilmiyorum ama eğer önceden bir tanı almış ve ona rağmen sizinle evlenmişse evliliğin iptali yoluna gidebilirsiniz akıl hastalığı bunlardan biri

'' Ruh Hastası '' kısmı kesin bencede.
Sadece o da değil bencil, vicdansız, merhametsiz, soğuk... (evlenmeden önce tam tersiydi)
Amin inşallah 🤲🏻
Tek tavsiyem, iyileşme çabası yoksa ,başta çocugunuzu sonra kendinizi lütfen uzak tutun bu adamdan,yoksa evladınızda pskolojk olarak asla kapanmayacak yaralara sahip olacak...

Diğer sayfalardaki yorumları da okuduktan sonra belli ki konu sahibinin eşinin genetik geçişli bir psikolojik rahatsızlığı var. Bence ailesinin de bunu bilmiyor olması imkansız. Öyle olmasa zaten durumu için konusmaya çalıştığında gormezden gelin demezlerdi, endiselenip panik olurlardı. Bu zaten rahatsızlığını bildiklerini gösteriyor. Oğulları ile uğraşmamak için gizleyip evlendirmisler. Yani buna cahillik mi desem ne desem bilemedim bu şekilde yapıp elin kızlarının da başını yakiyorlar. Özellikle eskiden çok yapılıyormuş bu ama günümüzde de hâlâ psikolojik olarak tedavi alması gereken çocuklarını bile bile evlendirenler varmış demek ki. Yazık cidden çocuğunuz da olmuş inşallah her şey çözüme kavuşup iyi olursunuz.
Benim uzaktan bir akrabam yapmış bunu.
Gizleyerek evlendirmişler. Amac oğulları hasta ya bir evladı olsun ileride bakar diyeymiş.
Ne pis ne berbat insanlar var dünyada değil mi?
Gelin yazık bir kac aya farketmiş. Tüm dosya tahlil ilaç rapor ne varsa toplamış dönmüş baba evine. Acmış davayı demiş bunlar benden sakladı.
Gerizekalılık ve de kötü kalplilik.

Konu sahibi eşinizin rahatsızlığı varsa bilmek hakkınızdı. Saklanmışsa sizden bunun hesabını vermeliler.

Tek tavsiyem, iyileşme çabası yoksa ,başta çocugunuzu sonra kendinizi lütfen uzak tutun bu adamdan,yoksa evladınızda pskolojk olarak asla kapanmayacak yaralara sahip olacak...
Haklısınız. Buna zamana duruma göre karar vereceğim

Evliliğinizin kaçıncı yılındasınız bilmiyorum ama eğer önceden bir tanı almış ve ona rağmen sizinle evlenmişse evliliğin iptali yoluna gidebilirsiniz akıl hastalığı bunlardan biri
Önce doktora birlikte görünüp ardından koyulan tanıya göre düşüneceğim inanın kafam çok karışık. Zaten bu süre zarfında birşeyler rayına oturacaktır iyi yada kötü diye düşünüyorum. Sağolun

Bildigim kadarıyla ailemde var çünkü her iki rahatsızlıkta bipolar boyle olmuyor bipolarda kendi kendine konuşma.durumu yok şizofreni ve alt tipleri var ilaca yanıt veren alt tiplerindense kontrol altına alırsınız duzenli kullandığında biz oyle yoluna koyuyoruz
Bı polarda kendi kendine konuşma var cnm bizzat ev arkadaşım bipolardi ve teshis konulmuştu üç yıllık hastaydı ozaman ve ilaç tedavisi görüyordu

Sesli düsünüyordur belki? Hani hep sklimizdan geciririz , dile dökmeyiz ama sesli düsünmek te mümkün. Eger bir sorun oldugunu düsünüyorsaniz aile hekimi gerekli yere sevkeder ya da yönlendirir diye düsünüyorum.

X