Eşim kendi kendine konuşuyor (güncelleme)

Yok diyemezler kimse kusura bakmasın zaten bu konuda sinirim tepemde. Düzgünce konuşmaya kalktık cahil cahil hareket yaptılar bana yönlendiler yok onlardan kimse bişey diyemez.
Siz nasıl bu kadar şiddetle tepki gösteriyorsanız size hasta denilmesine, eşiniz ve aileside tepki gösteriyor işte, neden bunu kabul etmiyorsunuz?

Eşiniz eğer hastaysa, hasta olduğunun farkında değil, bu yüzden normal olduğunu, doktora gitmesi gerekmediğini düşünüyor, tıpkı sizin sırf eşinizi götürmek için numaradanda olsa hastayım doktora birlikte gidelim, demediğiniz gibi.

Şimdi okudum bir mesajınızı, sizin endişeniz sizede bir tanı konulması, ilaç yazılmasıymış. Demek ki sizde kendinizden emin değilsiniz. Bunu okuduktan sonra zaten şüphelerim vardı ama şu an eşinizle ilgili yazdıklarınızın belkide sizin kuruntularınız olabileceğini ve sizin de doktora ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum

Birde eşinizin ailesi için çok iyi insanlar demiştiniz, şimdiyse hiç birinin normal olmadığını söylüyorsunuz. Sırf oğullarının normal olduğunu söylediler diye.

Son düzenleme:
Siz nasıl bu kadar şiddetle tepki gösteriyorsanız size hasta denilmesine, eşiniz ve aileside tepki gösteriyor işte, neden bunu kabul etmiyorsunuz?
Bunun sebebini açıklamıştım.
Önceden hastayım demek başka doktora danışarak demek başka bunu doktora danışarak söylemeyi düşünüyorum hepsini okuduysanız bunda karar kıldım.
Şimdi okudum bir mesajınızı, sizin endişeniz sizede bir tanı konulması, ilaç yazılmasıymış. Demek ki sizde kendinizden emin değilsiniz.
Bunun sebebinide yazdım madem hepsini okuyorsunuz.

Bunu okuduktan sonra zaten şüphelerim vardı ama şu an eşinizle ilgili yazdıklarınızın belkide sizin kuruntularınız olabileceğini ve sizin de doktora ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum

Hepsini okumadan her şeyi düşünebilirsiniz tabiiki ne diyebilirim.

Birde eşinizin ailesi için çok iyi insanlar demiştiniz, şimdiyse hiç birinin normal olmadığını söylüyorsunuz. Sırf oğullarının normal olduğunu söylediler diye.
Yarım yamalak okuduğunuz o kadar belliki lütfen okuyun öyle yazın yoksa dikkate almam. Önceki konumda ailesinden de ne konuda şüphe ettiğimden bahsettim hatta şüpheler yerini gerçeğe bıraktı tam olarak hastayız demeselerde hastanede yattık tedavi uygulandı demeleri her şeyi açıklıyor. Sırf oğullarının normal olduğunu söylediler diye değil yani .

Yanımızada hiç gelmedi. Bu haftasonu gelecek büyük ihtimalle işte hemen randevu alıp gidebiliriz umarım.

bu aşamaya kadar basit sıkıntılar olarak algılamıştım

ama 8 aylık olmuş bebek ve adam hiç gelmedi mi

kamuda çalışıyor bu adam, hem de öğretmen

iyi de aylarca işe gitmedi öğretmenler, online idi o zaman da mı gelmedi yani

her yer esnek çalışıyor ve hiç gelmedi, siz de gitmediniz vs

aklım almadı desem

Evet gelmedi bunun için çaba bile harcamadı. Müdürüm izin vermiyor diye yalan söylüyor sürekli. Geçen yılda böyle oldu biz birlikteydik okullar tatile girmişti herkes gitti memleketine biz en son gittik sırf bu yüzden . Niye böyle yapıyor bilmiyorum.

Birde biz gidemeyiz bebeğim küçük ve sürekli doktora götürüyoruz. Oraya uçak yok 16 saat arabayla bebeğimin dayanabileceğini düşünmüyorum. Yani bunları biliyor gene gelmiyor.

D damdan Birde şunu eklemek istiyorum. Aileside yaklaşık 1-1.5 aydır iletişimi tamamen kopardı bizden. En kötü haftada bir de olsa iletişim halindeydik ama buda kv ile oluyordu. Kp tamamen koptu aylardır ne çocuğun sesini duymak istiyor ne de görmek istiyor. Mesela haftada bir telefonla görüşüyorsak kp asla telefona çıkmaz arkadan fısır fısır kv ye şunu de bunu de diyordu, bunun dışında sesini bile duymadım.

aslında sorunlarınız eşinizin kendi kendine konuşmasından daha da büyük

yanlış hatırlamıyorsam bebeği de istiyordu

buna rağmen şu tavrı cidden ilginç

maddi bir desteği var mı

yoksa siz evde çocuk ile kendi yaşantınızda o kendi yaşantısında mı

İlk konuyu hatırladım, ta o zaman hazirana randevu aldık gibi bir şey demiştiniz. Haziran bitti siz daha doktora götürme iknasındasınız. Bir adım ilerleme olmamış,sizin adınıza üzüldüm.
8 aydır bebeğini görmeye tenezzül bile etmemiş bir insan için ben parmağımı oynatmazdım. 5 çocuğum da olsa umrumda olmazdı artık. Siz de kendi kendinize uğraşıyorsunuz adam hasta olduğunu kabul etmiyor bile. Değer mi bilmiyorum.
Uzaktan eğitimde 1,5 yıl doldu. Müdür neye izin vermiyor öyle bir şey yok, nelere nelere izin veriliyor, adam sizi ayakta uyutuyor resmen.
Allah kolaylık versin.

Yok tabiiki sadece kendi kendine konuştu diye değil bütün bunlar. Hiçbiri dan diye olmadı. Kendi kendine konuşmasını ben şarkı söylüyor da mutlu o yüzden diye düşünmüştüm. Böyle biraz zaman geçti sonradan asla empati kuramadığını gördüm. Ben rahatsızlanıp acillik duruma geldiğim bir zaman doktora değil bim e götürmüştü buda garipti. Sonrasında kışın üşümemesi yazın sıcaktan yanmaması. Kış dediğim - 25 sıcaklıktan ve yaz da 40 derece sıcaklıktan bahsediyorum. Hiç normal değildi yani. Hani nasıl diyeyim hissetmiyor mu sorusunu getirdi aklıma. Sonra sürekli gülümsüyor niye gülüyorsun sürekli diyorum gülerek yüzüme bakıp gülmüyorum diyor . Daha birsürü sayabilirim. Bunlar sadece birkaçı yani bazıları kendi kendine konuştu diye boşanılır mı demişte tek o olsa keşke... Bu kadar basit bir durumda boşanmak için evlenmedim. Tedavisi varsa olmasını isterim hemen yarın onu hastaneye atıp gidiyor da değilim bu süreç belki bir kaç yıl sürecek bende yanındayım.

Eşim MEB de öğretmen bende ailemle kalıyorum eşim şu an yalnız kalıyor. Ben doğum dolayısı ile kaldım dönemedim. Aslında dönecektim ancak bununda birsürü sebebi var ve gene kendisidir.

İlk konuyu hatırladım, ta o zaman hazirana randevu aldık gibi bir şey demiştiniz.
Evet aylar öncesinden almak ne kadar mantıklı dedik gelsin bakarız dedik çünkü gelme tarihide belli olmuyor sürekli yalan söylüyor.
Haziran bitti siz daha doktora götürme iknasındasınız. Bir adım ilerleme olmamış,sizin adınıza üzüldüm.
Evet şimdi en azından bu hafta gelecek diyebiliyoruz ama hala şu gün kesin gelcem demiyor.
Çok haklısınız. Yani ömür boyu iletişim halinde kalacağımızıda düşünüyorum bu yüzden. Ancak evet tek başına mücadele etmek zor helede birsürü meşgalem varken
Uzaktan eğitimde 1,5 yıl doldu. Müdür neye izin vermiyor öyle bir şey yok, nelere nelere izin veriliyor, adam sizi ayakta uyutuyor resmen.
Allah kolaylık versin.
Evet yaa bunu biliyoruz ama koskoca adamı kolundan tutup sürükleyemiyoruzda sinir olduğumuzla kalıyoruz. Bu yüzden gelirse gelir gelmezse gelmez diyoruz ne yapabiliriz bizde saldık takılmıyoruz artık ayakta 50 tane yalan uyduruyor. Yalanlarını her yönden kanıtlıyoruz genede inkar ediyor o yüzden gelmesini beklemekten başka yapacak bir şey yok.

Öğretmenlerin görev yerlerini terk etmeleri yasaktı online ders döneminde. Çünkü amaç hareketliliğin azalmasıydı. 17 günlük kapanmada serbestti sadece. Normalde haftada bir gün okula gidip imza atıyorlardı. Ama ne bileyim ya yeni bebeği olmuş daha görmemiş bir insan, imzasını atar bir sonraki imzaya kadar eşinin yanında kalır bebeğini görürdü gizlice bile olsa. Bana da normal gelmedi bebeğini kanlı canlı görmek istememesi. Canlı görmediği, doğumuna şahit olmadığı için de baba olduğunu bile anlayamamış olabilir. Kadınlar hamileyken anne olduğu bilincine ulaşıyor ama erkekler bebeği kucağına alana kadar anlamıyor denir ya hani. Sanal bebek olmuş bu resmen, kucağına almamış canlı görmemiş. Şimdi de adama gerçek gibi gelmiyordur bile

Tüm mesajları okumadım, eski konunuza da bir göz attım.
Evet eşinizde psikiyatrik bir durum olduğu belli, fakat acaba biyolojik bir durum da olabilir mi yani beyin tümörü vs? Bazı bu tarz hastalıklar psikiyatrik semptom verebiliyor. Daha önce anlattıklarınız şizofreni gibi duruyor duygusuzluk tepkisizlik empati yokluğu kendi kendine konuşma vs ama sıcaktan soğuktan etkilenmiyor demissiniz ondan aklıma geldi. Hekim arkadaşlar varsa daha sağlıklı yorum yapabilirler

Teşekkür ederim evet her şey olabilir bilemiyorum bu yönden hiç düşünmemiştim.Ben her türlü muayene olması taraftarıyım ancak istemezse benim yapabileceğim bir şey kalmaz maalesef.

Konudan bağımsız olarak 1-2 hafta önce iş yerinden bir arkadaşım ‘kendi kendine’ konuşma sorunu ile psikoloğa başvurmuştu. Kızcağız artık öğretmenler odasında otururken bile sessiz sessiz kendi kendine bir şeyler diyordu. Psikolog Yalnızlıktan/ yalnız hissetmekten bir kaçış olarak zihninin onu hayal dünyasına çektiğini, sorunlarla baş edebilmek adına onu böyle konusmaya ittiğini söylemiş. Çözüm olarak da bu kendi kendine konuşma ya da hayal kurma olayı başladığı anda kendini meşgul edecek bir şey bul, bir şeyler yap kendini uyar ve telkinde bulun. Spora ya da bir kursa git vs demiş. O arkadaş tek yaşıyordu pandemi vs derken hiç dışarıda bir şeyler yapamamıştık o da etkili olabilir . Benzer durumda olanlar için örnek olur umarım.

ben bu hanımefendinin eski konusunu da çok detaylı hatırlıyorum,hatta özelden bana başka detaylar da vermişti kendisi, o yüzden ben sorunun eşinde olduğunu düşünüyorum :/ şöyle konu sahibinin ilaç yazılmasını istememesi bence şu şekilde, stresli olsan, gece uyuyamıyorum desen bile doktor sana anksiyolitik yazarken tanı girmek zorunda sisteme,bu da anksiyete ve stres bozukluğu olarak giriliyor genelde. konu sahibi de tam kpss ye girecekken sicilinde herhangi bir tanı-ilaç istemiyor bence. yani basit bir ilaç bile olsa dediğim gibi mecburen sisteme tanı girilmesi lazım ://
kesinlikle haklısınız,ancak detayları dinledikçe organik bir neden olma ihtimalinden uzaklaşıyor insan sanki..

çünkü babası da zamanında hastaneye yatıp EKT tedavisi görmüş mesela.. şizofreni çok büyük oranda kalıtsal aktarılan bir hastalık...

sizin de dediğiniz gibi,boldladım o kısımları, bu özellikler ister istemez akla psikotik bir hastalığı getiriyor. ha şizofren midir bilemem onun tanı kriterleri var çünkü,hastayı muayene etmeden bir şey diyemem,ama bence psikozun olduğu neredeyse kesin gibi :/

Teşekkür ediyorum evet buda bir bakış açısı. Ancak önceki konumda yazdıklarım ve onun altındaki yorumlar ayrıca bu konu ve altındaki bütün yorumlar bu ihtimalden uzaklaştırıyor bizi. Ama söylemek istediğini anladım evet buda bir ihtimal olarak dursun. Genede doktor muayene etmeden ihtimaller ışığından başka hareket edemiyoruz.

Arkadaşınız için üzüldüm. Umarım şimdi daha iyidir. Durumunun farkında olup doktora gitmesi ne güzel. Herkes farkında olmayabiliyor ve en kötüsüde bu sanırım.

yaşadıklarınız çok korkunç, allah yardımcınız olsun. eşim öyle şeyler yapsa çocuğu alır sokağa fırlardım korkudan, metanetli durmanıza hayran kaldım. ekstra olarak Otrera ya katılıyorum

Siz özelden görüşmüşsünüz, ayrıntılara daha hakimsiniz ve mesleğiniz gereği bizlerden daha net görüyorsunuz sorunları.

Ben ise buraya yazdığı şekilde yorumladım. Ve tabi sınava gireceğini sonradan yazdığı için, böyle oldu yorumum.

Ama ben yinede hak veremiyorum konu sahibine. Herkes sen hastayım diyerek ikna edip götür eşini dediğinde, ben sınava gireceğim, sicilime işlenmesini istemiyorum, demedi de, ben yalan söyleyemem, neden hastayım diyeyim,hastayım dersem eşim bunu kullanır vs gibi şeylerle red etti. Halbuki üstteki cevabı verseydi kimse ısrar etmezdi.

Ayrıca doktorla zaten kendisi tanışmıyor mu? Zaten doktor demedi mi, eşini ikna et getir diye. Dediğine göre doktorda eşinin hasta olduğunu, ilaç kullanması gerektiğini düşünüyor. O halde eşine ben hastayım, birlikte gidelim demesinin bir sakıncası yok. Gittiklerinde doktor konu sahibine değil eşine ilaç yazacak, amaç bu çünkü.

Ayrıca özele gidildiğinde hasta kaydı tutulmuyor, oğlumu götürmüştüm oradan biliyorum. Konu sahibi de zaten özele gidecek ki gideceği doktorlada tanışıyorlar zaten. O zaman sicile işlenme gibi bir durum da olmaz.

Amin sağolun. Bende bu yüzden doğum için ailemin yanında kaldım ve birdahada gitmedim. İmkanım olsada gitmezdim bende korktum.Önceden ben biraz gizlemeye çalışıyordum hani eşimle sıkıntılarımızı aramızda çözelim diye ama bu iş boyumu aştı ailemde biliyor. Artık annemde diyor önceden diyecektim diyemedim hep kinli nefret dolu bakıyor böyle bir anda kalkıp saldıracak gibi. Evet anne diyorum hep böyle istediği bir şey yapılmasın nefret dolu bakar. Bugüne kadar hiçbir şekilde fiziksel şiddet görmedim ancak içinden geçenleri bilemem ki hiçbir şeyin garantisi yok. Ben hep aşkım yüzün niye düştü vs şeklinde yumuşak yaklaştım, konuştum, konuşmasını sağladım belkide bu yüzden bir şey yapmadı emin değilim. Hayırlısı olsun artık bundan sonrası için.

iyi ki ailenize söyleyip uzaklaşmışsınız, benim en yakın arkadaşımın sevgilisinin de bu tarz davranışları vardı. fiziksel psikolojik şiddet gördü defalarca söyledik ayrılmadı, sonunda zorla da olsa bıraktı. şimdi ailesinden öğreniyoruz ki kendi kendine konuşup sallanıyormuş olduğu yerde. korkunç yahu.

Yani illa gerçekten bir şeyler yapmasınımı beklemek gerekiyor bilmiyorum herkesin yaşadığı pskilojide farklı bir şey diyemiyorum ki. Bende hayatımda ilk kez karşılaşıyorum böyle bir durumla ha bilseydim dahada dikkatli davranırdım orası ayrı. Ama dur bakalım az daha bekleyelim demek de çok saçma böyle hareketler karşısında. İyiki de ayrılmış arkadaşınız umarım bende hayırlısıyla boşanabilirim zararsız ziyansız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…