- 2 Haziran 2019
- 1.013
- 2.941
- 133
Siz nasıl bu kadar şiddetle tepki gösteriyorsanız size hasta denilmesine, eşiniz ve aileside tepki gösteriyor işte, neden bunu kabul etmiyorsunuz?Yok diyemezler kimse kusura bakmasın zaten bu konuda sinirim tepemde. Düzgünce konuşmaya kalktık cahil cahil hareket yaptılar bana yönlendiler yok onlardan kimse bişey diyemez.
Bunun sebebini açıklamıştım.Siz nasıl bu kadar şiddetle tepki gösteriyorsanız size hasta denilmesine, eşiniz ve aileside tepki gösteriyor işte, neden bunu kabul etmiyorsunuz?
Önceden hastayım demek başka doktora danışarak demek başka bunu doktora danışarak söylemeyi düşünüyorum hepsini okuduysanız bunda karar kıldım.Eşiniz eğer hastaysa, hasta olduğunun farkında değil, bu yüzden normal olduğunu, doktora gitmesi gerekmediğini düşünüyor, tıpkı sizin sırf eşinizi götürmek için numaradanda olsa hastayım doktora birlikte gidelim, demediğiniz gibi.
Bunun sebebinide yazdım madem hepsini okuyorsunuz.Şimdi okudum bir mesajınızı, sizin endişeniz sizede bir tanı konulması, ilaç yazılmasıymış. Demek ki sizde kendinizden emin değilsiniz.
Yarım yamalak okuduğunuz o kadar belliki lütfen okuyun öyle yazın yoksa dikkate almam. Önceki konumda ailesinden de ne konuda şüphe ettiğimden bahsettim hatta şüpheler yerini gerçeğe bıraktı tam olarak hastayız demeselerde hastanede yattık tedavi uygulandı demeleri her şeyi açıklıyor. Sırf oğullarının normal olduğunu söylediler diye değil yaniBirde eşinizin ailesi için çok iyi insanlar demiştiniz, şimdiyse hiç birinin normal olmadığını söylüyorsunuz. Sırf oğullarının normal olduğunu söylediler diye.
Yanımızada hiç gelmedi. Bu haftasonu gelecek büyük ihtimalle işte hemen randevu alıp gidebiliriz umarım.
Evet gelmedi bunun için çaba bile harcamadı. Müdürüm izin vermiyor diye yalan söylüyor sürekli. Geçen yılda böyle oldu biz birlikteydik okullar tatile girmişti herkes gitti memleketine biz en son gittik sırf bu yüzdenbu aşamaya kadar basit sıkıntılar olarak algılamıştım
ama 8 aylık olmuş bebek ve adam hiç gelmedi mi
kamuda çalışıyor bu adam
her yer esnek çalışıyor ve hiç gelmedi, siz de gitmediniz vs
aklım almadı desem
D damdan Birde şunu eklemek istiyorum. Aileside yaklaşık 1-1.5 aydır iletişimi tamamen kopardı bizden. En kötü haftada bir de olsa iletişim halindeydik ama buda kv ile oluyordu. Kp tamamen koptu aylardır ne çocuğun sesini duymak istiyor ne de görmek istiyor. Mesela haftada bir telefonla görüşüyorsak kp asla telefona çıkmaz arkadan fısır fısır kv ye şunu de bunu de diyordu, bunun dışında sesini bile duymadım.
Yok tabiiki sadece kendi kendine konuştu diye değil bütün bunlar. Hiçbiri dan diye olmadı. Kendi kendine konuşmasını ben şarkı söylüyor da mutlu o yüzden diye düşünmüştüm. Böyle biraz zaman geçti sonradan asla empati kuramadığını gördüm. Ben rahatsızlanıp acillik duruma geldiğim bir zaman doktora değil bim e götürmüştü buda garipti. Sonrasında kışın üşümemesi yazın sıcaktan yanmaması. Kış dediğim - 25 sıcaklıktan ve yaz da 40 derece sıcaklıktan bahsediyorum. Hiç normal değildi yani. Hani nasıl diyeyim hissetmiyor mu sorusunu getirdi aklıma. Sonra sürekli gülümsüyor niye gülüyorsun sürekli diyorum gülerek yüzüme bakıp gülmüyorum diyoraslında sorunlarınız eşinizin kendi kendine konuşmasından daha da büyük
yanlış hatırlamıyorsam bebeği de istiyordu
buna rağmen şu tavrı cidden ilginç
maddi bir desteği var mı
yoksa siz evde çocuk ile kendi yaşantınızda o kendi yaşantısında mı
Evet aylar öncesinden almak ne kadar mantıklı dedik gelsin bakarız dedik çünkü gelme tarihide belli olmuyor sürekli yalan söylüyor.İlk konuyu hatırladım, ta o zaman hazirana randevu aldık gibi bir şey demiştiniz.
Evet şimdi en azından bu hafta gelecek diyebiliyoruz ama hala şu gün kesin gelcem demiyor.Haziran bitti siz daha doktora götürme iknasındasınız. Bir adım ilerleme olmamış,sizin adınıza üzüldüm.
Çok haklısınız. Yani ömür boyu iletişim halinde kalacağımızıda düşünüyorum bu yüzden. Ancak evet tek başına mücadele etmek zor helede birsürü meşgalem varken8 aydır bebeğini görmeye tenezzül bile etmemiş bir insan için ben parmağımı oynatmazdım. 5 çocuğum da olsa umrumda olmazdı artık. Siz de kendi kendinize uğraşıyorsunuz adam hasta olduğunu kabul etmiyor bile. Değer mi Bilmiyorum
Evet yaa bunu biliyoruz ama koskoca adamı kolundan tutup sürükleyemiyoruzda sinir olduğumuzla kalıyoruz. Bu yüzden gelirse gelir gelmezse gelmez diyoruz ne yapabiliriz bizde saldık takılmıyoruz artık ayakta 50 tane yalan uyduruyor. Yalanlarını her yönden kanıtlıyoruz genede inkar ediyor o yüzden gelmesini beklemekten başka yapacak bir şey yok.Uzaktan eğitimde 1,5 yıl doldu. Müdür neye izin vermiyor öyle bir şey yok, nelere nelere izin veriliyor, adam sizi ayakta uyutuyor resmen.
Allah kolaylık versin.
Öğretmenlerin görev yerlerini terk etmeleri yasaktı online ders döneminde. Çünkü amaç hareketliliğin azalmasıydı. 17 günlük kapanmada serbestti sadece. Normalde haftada bir gün okula gidip imza atıyorlardı. Ama ne bileyim ya yeni bebeği olmuş daha görmemiş bir insan, imzasını atar bir sonraki imzaya kadar eşinin yanında kalır bebeğini görürdü gizlice bile olsa. Bana da normal gelmedi bebeğini kanlı canlı görmek istememesi. Canlı görmediği, doğumuna şahit olmadığı için de baba olduğunu bile anlayamamış olabilir. Kadınlar hamileyken anne olduğu bilincine ulaşıyor ama erkekler bebeği kucağına alana kadar anlamıyor denir ya hani. Sanal bebek olmuş bu resmen, kucağına almamış canlı görmemiş. Şimdi de adama gerçek gibi gelmiyordur bilebu aşamaya kadar basit sıkıntılar olarak algılamıştım
ama 8 aylık olmuş bebek ve adam hiç gelmedi mi
kamuda çalışıyor bu adam, hem de öğretmen
iyi de aylarca işe gitmedi öğretmenler, online idi o zaman da mı gelmedi yani
her yer esnek çalışıyor ve hiç gelmedi, siz de gitmediniz vs
aklım almadı desem
Teşekkür ederim evet her şey olabilir bilemiyorum bu yönden hiç düşünmemiştim.Ben her türlü muayene olması taraftarıyım ancak istemezse benim yapabileceğim bir şey kalmaz maalesef.Tüm mesajları okumadım, eski konunuza da bir göz attım.
Evet eşinizde psikiyatrik bir durum olduğu belli, fakat acaba biyolojik bir durum da olabilir mi yani beyin tümörü vs? Bazı bu tarz hastalıklar psikiyatrik semptom verebiliyor. Daha önce anlattıklarınız şizofreni gibi duruyor duygusuzluk tepkisizlik empati yokluğu kendi kendine konuşma vs ama sıcaktan soğuktan etkilenmiyor demissiniz ondan aklıma geldi. Hekim arkadaşlar varsa daha sağlıklı yorum yapabilirler
Konudan bağımsız olarak 1-2 hafta önce iş yerinden bir arkadaşım ‘kendi kendine’ konuşma sorunu ile psikoloğa başvurmuştu. Kızcağız artık öğretmenler odasında otururken bile sessiz sessiz kendi kendine bir şeyler diyordu. Psikolog Yalnızlıktan/ yalnız hissetmekten bir kaçış olarak zihninin onu hayal dünyasına çektiğini, sorunlarla baş edebilmek adına onu böyle konusmaya ittiğini söylemiş. Çözüm olarak da bu kendi kendine konuşma ya da hayal kurma olayı başladığı anda kendini meşgul edecek bir şey bul, bir şeyler yap kendini uyar ve telkinde bulun. Spora ya da bir kursa git vs demiş. O arkadaş tek yaşıyordu pandemi vs derken hiç dışarıda bir şeyler yapamamıştık o da etkili olabilir .Bu ilk konumdu: (2021 şubat ayında açmıştım)
Eşim kendi kendine konuşuyor
Aşağıda yazdıklarım son durum :
Bunu sizlerle ilk paylaştığımda neden böyle yaptın neden şöyle yaptın diyen çok olmuştu. Ancak bunu tartışmak yersiz ve saçma olan oldu ayrıca o durumda sizde olabilirsiniz unutmayın ona göre konuşun konuşurken.Gene bu tip konuşma yaparsanız dikkate almayacağımı bilmenizi isterim. Birde ilk konumu okumadan bunun hakkında anlamadığınıza dair yorum yaparsanız gene dikkate almayacağım. Hepsini okursunuz anlamazsanız hemen açıklama yaparım sıkıntı yok ama hiç okumadan şöyle böyle derseniz tabiiki dikkate almam. Ayrıca öteki taraftan bana yardımcı olan yanımda olan herkese teşekkür ediyorum çünkü ben eşimin bu durumundan sizlerin yorumlarıyla farkına varabildim.
Uyarı: Bu aşağıda yazdıklarımı doktordan gelir gelmez aktardım buraya yani savunduğum görüşler değildir sadece olan bitendir bilginize.
Şimdiki durumumuza gelecek olursak bugün eşim adına bir psikiyatristten yardım ve fikir aldım. Olağan her şeyi baştan sona anlattım doktorda normal görünmüyor dedi. Bu yüzden en kısa sürede bana nasıl getirirsin bilemiyorum ama bir şekilde getir.Yani sonuç olarak en kısa sürede bir doktor gözüyle görülmesi şart çünkü mutlaka bir tanı alacaktır şeklinde söyledi.( Hemen doktor senin dediklerine mi inandı diyenler oldu. Hayır tabiiki senin bu anlattıklarının doğruluğuna inanamam eşinide görmem lazım dedi. Bende eğer getirebilirsem kıyas edebilirsiniz dedim. Onu nasıl getirebileceğime dair fikirler aldık doktordan aşağıda yazanlar :)
Onu buraya getirecek sözünden çıkmadığı biri olup olmadığını sordu ancak ailede hiçbirinin akli dengesi yerinde olmadığından yok . Babasının sözünden çıkmaz ancak babasıda oğlum sağlam da sağlam diye geziyor .
Bir diğer ihtimal okulundaki müdürüne durumu izah edip ondan eşimi doktora yönlendirmesini istemekmiş ancak müdürün okulda bu mevzuyu yaymadan dalga geçmeden halletmesini garanti altına almalısın dedi. Ama ben bundan ne emin olabilirim nede yapabilirim çünkü 1000 km var bu durumu kontrol edemem.(Bunu yapamayacağımı söyledim çünkü eşimin çalıştığı yer şu an benden 1000 km uzakta ve bebeğim küçük bunu ayrıca müdürü o kadar net tanımıyorum. Birde bu durumun kimseye duyulmadan çözülmesi taraftarıyım eşimin mesleğine emeğinede saygım var)
Öteki bir diğer ihtimal ilaç yazarım davranışlarını kontrol altına alabilmek ve buraya gelmeye ikna edebilmek için ancak bununda garantisi yok yani ilaçları alır alır ve gelmek istemez getiremeyebilirsin dedi.
(Sizlerin yorumlarıyla bunun ne kadar mantıksız olduğunun farkına vardım)
Bu yüzden tek çare kalıyor ya dediğim psikiyatriste gideceksin ya da ben davayı açıyorum diyeceğim.(Bunu da burada verilen fikirlerden hareketle '' Gel aşkım birlikte aramızdaki sorunları çözmek için gidelim'' tarzında yumuşatarak diyeceğim
veya doktora önceden danışarak işte eşime benim için gidileceği gibi bir yalan söyleyerek size getireceğim diyebilirim ancak yalan söyleme kısmına sıcak bakmıyorum. Doktora gidelim dememe rağmen gitmek istemezse o halde boşanmak için adım atalım diyeceğim)
Böyle blöf ters tepebilir diyenlerde oldu haklı olarak ancak aylar öncesinde tartıştığımızda ben son noktaya geldim sürekli tartışıyoruz bu yüzden şartlarımı yerine getir yoksa bende her şey bitti dedim. Şartlarımı yerine getirsen bile sonucunda değerlendireceğim evliliğe devam edip etmeyeceğimi dedim eşime ve ailesine. Tamam dediler yapacak denilenleri. Şartlarımdan biri çocuğa az bir miktar para göndermesi ikincisi birlikte doktora gitmek üçüncüsü kilo vermesi.
Eşim bunları yarım ağızla kabul etti yani tamam olur demedide eh dedi. Doktora gitmem kilo da vermeyebilirim bakarız dedi. Bende sen bilirsin evlilik bunlara bağlı artık dedim. Hani kestirip atmadım geldiğinde doktora götürebileceğime inandığım için. Birde bu kurallar saçma diyebilecekler için bunlar eşimin zayıf noktaları hani beni seviyorsa yuvasını istiyorsa katlanır mı diye kontrol ediyorum. Akli dengesi yerinde veya değil bilmediğimden öğrenene kadar eskisi gibi hassas olarak davranmaya devam ediyorum ona
Gitmezse kızlar büyük ihtimalle her şey bitmiş demektir ona göre hareket edeceğim ama eğer giderse gideceğimiz bir miktar daha yolumuz olduğu anlamına geliyor. Ayrıca hemen bir avukattan da bilgi alacağım bu konu hakkında. Şimdilik durum böyle gelişme oldukça aktaracağım sizlere.
ben bu hanımefendinin eski konusunu da çok detaylı hatırlıyorum,hatta özelden bana başka detaylar da vermişti kendisi, o yüzden ben sorunun eşinde olduğunu düşünüyorum :/ şöyle konu sahibinin ilaç yazılmasını istememesi bence şu şekilde, stresli olsan, gece uyuyamıyorum desen bile doktor sana anksiyolitik yazarken tanı girmek zorunda sisteme,bu da anksiyete ve stres bozukluğu olarak giriliyor genelde. konu sahibi de tam kpss ye girecekken sicilinde herhangi bir tanı-ilaç istemiyor bence. yani basit bir ilaç bile olsa dediğim gibi mecburen sisteme tanı girilmesi lazım ://Şimdi okudum bir mesajınızı, sizin endişeniz sizede bir tanı konulması, ilaç yazılmasıymış. Demek ki sizde kendinizden emin değilsiniz. Bunu okuduktan sonra zaten şüphelerim vardı ama şu an eşinizle ilgili yazdıklarınızın belkide sizin kuruntularınız olabileceğini ve sizin de doktora ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum
kesinlikle haklısınız,ancak detayları dinledikçe organik bir neden olma ihtimalinden uzaklaşıyor insan sanki..Tüm mesajları okumadım, eski konunuza da bir göz attım.
Evet eşinizde psikiyatrik bir durum olduğu belli, fakat acaba biyolojik bir durum da olabilir mi yani beyin tümörü vs? Bazı bu tarz hastalıklar psikiyatrik semptom verebiliyor. Daha önce anlattıklarınız şizofreni gibi duruyor duygusuzluk tepkisizlik empati yokluğu kendi kendine konuşma vs ama sıcaktan soğuktan etkilenmiyor demissiniz ondan aklıma geldi. Hekim arkadaşlar varsa daha sağlıklı yorum yapabilirler
Teşekkür ediyorum evet buda bir bakış açısı. Ancak önceki konumda yazdıklarım ve onun altındaki yorumlar ayrıca bu konu ve altındaki bütün yorumlar bu ihtimalden uzaklaştırıyor bizi. Ama söylemek istediğini anladım evet buda bir ihtimal olarak dursun. Genede doktor muayene etmeden ihtimaller ışığından başka hareket edemiyoruz.Konudan bağımsız olarak 1-2 hafta önce iş yerinden bir arkadaşım ‘kendi kendine’ konuşma sorunu ile psikoloğa başvurmuştu. Kızcağız artık öğretmenler odasında otururken bile sessiz sessiz kendi kendine bir şeyler diyordu. Psikolog Yalnızlıktan/ yalnız hissetmekten bir kaçış olarak zihninin onu hayal dünyasına çektiğini, sorunlarla baş edebilmek adına onu böyle konusmaya ittiğini söylemiş. Çözüm olarak da bu kendi kendine konuşma ya da hayal kurma olayı başladığı anda kendini meşgul edecek bir şey bul, bir şeyler yap kendini uyar ve telkinde bulun. Spora ya da bir kursa git vs demiş. O arkadaş tek yaşıyordu pandemi vs derken hiç dışarıda bir şeyler yapamamıştık o da etkili olabilir .Benzer durumda olanlar için örnek olur umarım.
Siz özelden görüşmüşsünüz, ayrıntılara daha hakimsiniz ve mesleğiniz gereği bizlerden daha net görüyorsunuz sorunları.ben bu hanımefendinin eski konusunu da çok detaylı hatırlıyorum,hatta özelden bana başka detaylar da vermişti kendisi, o yüzden ben sorunun eşinde olduğunu düşünüyorum :/ şöyle konu sahibinin ilaç yazılmasını istememesi bence şu şekilde, stresli olsan, gece uyuyamıyorum desen bile doktor sana anksiyolitik yazarken tanı girmek zorunda sisteme,bu da anksiyete ve stres bozukluğu olarak giriliyor genelde. konu sahibi de tam kpss ye girecekken sicilinde herhangi bir tanı-ilaç istemiyor bence. yani basit bir ilaç bile olsa dediğim gibi mecburen sisteme tanı girilmesi lazım ://
Amin sağolun. Bende bu yüzden doğum için ailemin yanında kaldım ve birdahada gitmedim. İmkanım olsada gitmezdim bende korktum.Önceden ben biraz gizlemeye çalışıyordum hani eşimle sıkıntılarımızı aramızda çözelim diye ama bu iş boyumu aştı ailemde biliyor. Artık annemde diyor önceden diyecektim diyemedim hep kinli nefret dolu bakıyor böyle bir anda kalkıp saldıracak gibi. Evet anne diyorum hep böyle istediği bir şey yapılmasın nefret dolu bakar. Bugüne kadar hiçbir şekilde fiziksel şiddet görmedim ancak içinden geçenleri bilemem ki hiçbir şeyin garantisi yok. Ben hep aşkım yüzün niye düştü vs şeklinde yumuşak yaklaştım, konuştum, konuşmasını sağladım belkide bu yüzden bir şey yapmadı emin değilim. Hayırlısı olsun artık bundan sonrası için.yaşadıklarınız çok korkunç, allah yardımcınız olsun. eşim öyle şeyler yapsa çocuğu alır sokağa fırlardım korkudan, metanetli durmanıza hayran kaldım. ekstra olarakOtrera ya katılıyorum
iyi ki ailenize söyleyip uzaklaşmışsınız, benim en yakın arkadaşımın sevgilisinin de bu tarz davranışları vardı. fiziksel psikolojik şiddet gördü defalarca söyledik ayrılmadı, sonunda zorla da olsa bıraktı. şimdi ailesinden öğreniyoruz ki kendi kendine konuşup sallanıyormuş olduğu yerde. korkunç yahu.Amin sağolun. Bende bu yüzden doğum için ailemin yanında kaldım ve birdahada gitmedim. İmkanım olsada gitmezdim bende korktum.Önceden ben biraz gizlemeye çalışıyordum hani eşimle sıkıntılarımızı aramızda çözelim diye ama bu iş boyumu aştı ailemde biliyor. Artık annemde diyor önceden diyecektim diyemedim hep kinli nefret dolu bakıyor böyle bir anda kalkıp saldıracak gibi. Evet anne diyorum hep böyle istediği bir şey yapılmasın nefret dolu bakar. Bugüne kadar hiçbir şekilde fiziksel şiddet görmedim ancak içinden geçenleri bilemem ki hiçbir şeyin garantisi yok. Ben hep aşkım yüzün niye düştü vs şeklinde yumuşak yaklaştım, konuştum, konuşmasını sağladım belkide bu yüzden bir şey yapmadı emin değilim. Hayırlısı olsun artık bundan sonrası için.
Yani illa gerçekten bir şeyler yapmasınımı beklemek gerekiyor bilmiyorum herkesin yaşadığı pskilojide farklı bir şey diyemiyorum ki. Bende hayatımda ilk kez karşılaşıyorum böyle bir durumla ha bilseydim dahada dikkatli davranırdım orası ayrı. Ama dur bakalım az daha bekleyelim demek de çok saçma böyle hareketler karşısında. İyiki de ayrılmış arkadaşınız umarım bende hayırlısıyla boşanabilirim zararsız ziyansız.iyi ki ailenize söyleyip uzaklaşmışsınız, benim en yakın arkadaşımın sevgilisinin de bu tarz davranışları vardı. fiziksel psikolojik şiddet gördü defalarca söyledik ayrılmadı, sonunda zorla da olsa bıraktı. şimdi ailesinden öğreniyoruz ki kendi kendine konuşup sallanıyormuş olduğu yerde. korkunç yahu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?