Eşim kendi kendine konuşuyor (güncelleme)

Allah yardimcin olsun umarim hersey gönlünce olur.
Okumasi kolay yaşaması ne denli zordur hayal bile edemiyorum Rabbim hakkinda hayirlisini nasip etsin.

inşallah
ısrar ediyor mu etti mi peki barışalım diye
gerçi babana falan saldırmış ne yüzle de
Allah ım kurtarsın

inşallah
ısrar ediyor mu etti mi peki barışalım diye
gerçi babana falan saldırmış ne yüzle de
Allah ım kurtarsın
Yok zaten barışma isteğini avukatlar aracılığıyla öğrendim ve o saldırma gününden sonrada yüzünü hiç görmedim. Birde sonraki zamanlarda tedbir nafakası bağlandı ancak hiçbirini gününde ödemedi veya eksik ödedi ödemek istemedi bu yüzden icra işleriyle uğraştım. Halada uğraşıyorum işte umarım en kısa sürede boşanabiliriz.

Of çok zor. Hem size çok üzüldüm hem de bebeğinize. Lütfen bebeğinizin sağlığının takipçisini olun. Maalesef genetiğin etkisi var bu durumlarda. Kuzenim şizofren ve bir kaç tanısı daha var , babası da akıl hastalığından müzdaripti aynı şekilde . Genel olarak " evlendirin geçer gider hastalığı, evlenince düzelir, evlendirin kurtulun karısı uğraşsın vs " diyenler çok oldu. Cahillik işte. Ama biz başkasının kızının başını yakmayalım diyerek hareket ettik.
Senelerdir tedavi görüyor. Atak dönemi oluyor vs. Aile başta olmak üzere sizi kurban etmişler, ne kadar acımasızca. Bu durum saklanamaz ki. Muhtemelen işyerinde de anlaşılmıştır görmezden geliyorlardır. Malulen emekli ederler diye düşünüyorum.
Cidden çok üzüldüm. İnsanlar ne hayallerle evleniyor. Yuva kuruyor. Çok kurnaz olabiliyorlar bazı hastalar. Senelerdir gördüğüm için biliyorum. Herhangi bir akıl hastalığa sahip olması tüm iradesini elinden almıyor. Bir örnek; bazıları parayı çok seviyor , kendini hayali bir meslekle uğraşıyor gibi görebiliyor. İnsanlarla ticaret yapmaya çalışıyorlar. Hastalığın ilk anda çoğu insan farkına varamıyor. O an kandırabiliyor, özellikle çevresinde daha önce benzer hastalıktan müzdarip kimse yoksa. Ancak bir kaç sefer sonra illa ki anlaşılıyor. O yüzden hızlı konuşurlar mesela. İkna edici. Birşeyi kafaya koyduysa illa yapmak isterler. Ama tabi bu eşinizin kötüniyetli olduğunu asla göstermez. Onlar tanı alsa bile hastalıklarını kabul etmezler. İlaçlarını kullanmazlar. Zaten kullananları normal bir hayat sürebiliyor. Biz çok sıkıntılı yollardan geçtik ve bu süreçte etrafımızda da hastalığını kabul eden nadir hasta duyduk. Hasta yakınları da bir nevi aile gibi oluyor bu tarz durumlarda.
Siz yuva kurma hayaliyle hareket etmişsiniz ve maalesef sizi inandırmayı kendine görev edinmiş olmalı. Kötüniyetli değil ama kafaya koymuştur işte. İlgisiyle büyülemiştir. Tahmin edebiliyorum. Duyguların etkisi altında olduğunuz için ve çevrenizde örnek olmadığı için farketmemişsinizdir. Allah öncelikle bebeğinizin, sonrasında sizin yardımcısı olsun. İnşallah bu tarz bir rahatsızlığı yoktur.​

Keşke mücadele etmeden direk boşansaydın iyilik bilmeyen adi insanlarmış...

Of çok zor. Hem size çok üzüldüm hem de bebeğinize. Lütfen bebeğinizin sağlığının takipçisini olun. Maalesef genetiğin etkisi var bu durumlarda.​
Zaten beni en çok tedirgin eden durum bu. Sürekli hal, hareketlerine bakıyorum sadece hareketleride değil uyku düzeni, yemesi, içmesi vs her şeyinin takipçisiyim. Düzenli olarak doktor kontrolüne de götürüyorum inşallah öyle bir sorun hiç yaşamayız ama benim çocuğum sağlıklı bile olsa maalesef bu sefer ileride kendi çocuğuna geçme olasılığı daha yüksek.
En mantıklısı bu zaten senin bakamadığına elin kızı nasıl baksın ya bu ne bencillik böyle...
İşte bunu bilmiyorum çünkü evlendiğimizde beni eve hapsetti ve dışarıda ne oluyordu hiç bilmiyordum.
Cidden çok üzüldüm. İnsanlar ne hayallerle evleniyor. Yuva kuruyor.​
Evet gerçekten ne hayallerim vardı hepsi yıkıldı, bitti, geride kaldı
Evet o kadar haklısınız ki işte bu yüzden kimse anlamıyor nasıl anlamadın falan oluyorlar ama gel sen bi yaşa ondan sonra öyle yorum yap. Tıpkı dediğiniz gibiydi anlaşılması imkansızdı zaten hayatımda hiç psikolojik rahatsızlığı olan arkadaşımda akrabamda olmadı hiç bilmiyordum bu yüzden anlamadım. Birde onun kendi babasıda aynı rahatsızlığa sahip olunca oğlunu nasıl yöneteceğini ve toplum içinde farkedilmeden nasıl hareket edeceğinizi tek tek en ince ayrıntısına varana kadar anlatmış bu yüzden harika rol yapıyorlar asla anlamazsınız. Biz bu yüzden evlenmeden önce iyi anlaşıyor güzel vakit geçiriyorduk çünkü kendini başka biri gibi yani hani herkesin hayalini kurduğu kibar, nazik, değer veren, düşünceli, ileri görüşlü, güleryüzlü, bakımlı biri olarak gösterdi. Ancak her şeyin ve bu rollerin de bir sonu vardı elbette. Evlenince rol yapmayı bıraktı kendi kendine konuşan, gülen, kaba, aşağılayan, baskı kuran, geri kafalı, yobaz, cahil bu devirde bu kadarıda olmaz dediğim bir adamla karşılaştım. Tıpkı dediğiniz gibi evet hızlı hızlı konuşuyor, parayı çok seviyor ve kafasına koyduğunu yapana kadar durmuyor yani yemek bile yemiyor öyle düşünün.
Yakınınız içinde çok üzüldüm ancak tedavi olabilmesi ve evlendirilmemesine çok sevindim. Acil şifalar diliyorum ve sizlere çokça sabır diliyorum
Evet evet o kadar iyi anlamışsınız ki beni aynen öyle oldu . Yani düşünsenize denizin ortasında herkesin içinde şiir okuyup kim evlenme teklifi edebilirdi ki nasıl bir şizofren bunu yapabilirdi o zaman bunu anlamam imkansızdı. İşte bu verdiğim sadece bir örnek.
Allah öncelikle bebeğinizin, sonrasında sizin yardımcısı olsun. İnşallah bu tarz bir rahatsızlığı yoktur.​
Amin inşallah Allah sizlerinde yardımcısı olsun çünkü yakını olmak da büyük sabır istiyor. İnşallah inşallah yoktur hiç olmaz

Keşke mücadele etmeden direk boşansaydın iyilik bilmeyen adi insanlarmış...
Gerçekten boş mücadele vermişiz ancak en azından elimizden gelen her şeyi yaptık rahatlığımız var işte. İnşallah sorunsuz bir şekilde boşanabiliriz

Bu adam babasinin basina gelenlerden sonra mumkun degil psikiyatriste gitmez diyecektim ki zaten oyle olmus. Psikiyatri her sorunu mukemmel cozen bir yer degil maalesef. Mesela kocanizin babasi zamaninda tedavi gormus. Simdi sizce normal mi? Yani ayni evde yasamiyorsunuz o yuzden cok gormemissinizdir ama eminim o adam da duzelmemistir. Psikiyatri sadece insanlari uyusturan ilaclar veriyor. Bazi durumlarda faydali olabilir ama sunu demek istiyorum. Kocaniz psikiyatra gitse de problemi cozulmez. Eger sadece hastaliginin ne oldugunu bilmek istiyorsaniz ben sizin yerinizde olsaydim tek basina konustugu yerlerden birine ses kayit cihazi koyardim. O konusmalarini dinler sonrada psikiyatira anlatirdim. Ama ayrilmissiniz artik.

Psikiyatristler o sizin “sadece insanlari uyusturan” dediginiz ilaclarla insanlari tedavi ediyor. Bu ulkede neden herkes her meslegi meslek erbabindan daha fazla biliyor ve onlari asagiliyor

Nasılsın Miknatiss merak ettim seni.
İyiyim kuzum teşekkür ederim ve öyle aman aman bir gelişme yok işte sadece nafaka ile uğraşıyorum. Yani nafakayı vermemek için ısrar ediyor bu yüzden almak için uğraşıyorum bunun dışında başka bir sıkıntı yok. Tekrar teşekkür ediyorum ilgilenip sorduğun için

Bu adam babasinin basina gelenlerden sonra mumkun degil psikiyatriste gitmez diyecektim ki zaten oyle olmus.
Bende az çok bu şekilde olacağını tahmin ediyordumda hani dedim belki başka ne olabilir diye elimden geleni fazlaca yapmak istedim
Psikiyatri her sorunu mukemmel cozen bir yer degil maalesef.
Tamamda o halde çözemiyor diye ne yapsın bir karış akıl havada bir şekilde etrafta gezsin, mesleğini hiçbir şey yokmuş gibi icra mı etsin? Sizce bu ne kadar sağlıklı ve doğru?
Mesela kocanizin babasi zamaninda tedavi gormus. Simdi sizce normal mi? Yani ayni evde yasamiyorsunuz o yuzden cok gormemissinizdir ama eminim o adam da duzelmemistir.
Yok düzelmemiş ancak düzenli olarak psikiyatrik muayene görüyor mu veya ilaçlarını düzenli kullanıyor mu bunu bilmiyorum ki gözlemlediğim kadarıyla bu ikisinide yapmıyor. Yani bildiğiniz pimi çekilmiş bomba gibi etrafta geziyor ve oğluda öyle
Psikiyatri sadece insanlari uyusturan ilaclar veriyor. Bazi durumlarda faydali olabilir ama sunu demek istiyorum. Kocaniz psikiyatra gitse de problemi cozulmez.
Gerçekten çok basit ve düz düşünüyorsunuz inanamıyorum yani. Sizin dediğinize göre o zaman tüm hastaları kendi hallerine salıvermek lazım ki bunun ne kadar tehlikeli olduğunun hiç farkında değilsiniz bence. Bunuda geçtim bence onlarda böyle kalitesiz bir hayatı haketmez ve istemezler.
Eger sadece hastaliginin ne oldugunu bilmek istiyorsaniz ben sizin yerinizde olsaydim tek basina konustugu yerlerden birine ses kayit cihazi koyardim. O konusmalarini dinler sonrada psikiyatira anlatirdim. Ama ayrilmissiniz artik.
Sadece hastalığının ne olduğunu bilmek isteseydim bu kadar uğraş vermezdim. Bu saatten sonrada beni alakadar etmiyor.

Psikiyatristler o sizin “sadece insanlari uyusturan” dediginiz ilaclarla insanlari tedavi ediyor. Bu ulkede neden herkes her meslegi meslek erbabindan daha fazla biliyor ve onlari asagiliyor
Arkadaşın dediğine göre onları akılları bir karış havada salıvermek lazım eee zaten doktorlardada iş yokmuş baksana onlarda işi bıraksın öyle diyor yani gerçekten acayip mantıklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…