Eşim kendi kendine konuşuyor (güncelleme)

Evet nasıl desem evlilik cüzdanım var ama eşim yok böyle hissediyorum. Sanki iki tane çocuğum varmış gibi . Eşin vefat eder olmaz buna tamam ama varken yok ve olmasının sürekli zararı olması insanı bunaltıyor. Bende sabredemiyorum bu yüzden. Yapım gereği yutayım oturayım modunda biriside değilim. Zaten aktif, çalışan sosyal biriydim. Bir anda dışarı çıkamazsın, şunu giyme, saçını topla demesi çok saçma. Hani öyle bir hayattan böyle bir hayata geçiş çok zor. Bu yüzden çok tartıştık biraraya gelirsek tartışmaya devam ederiz en son aşama birbirimize saldırmak olur .

Tamam ilaç kısmı için arkadaşlara hak verdim. Ancak doktorda bu ihtimali düşündü hani kim doğru söylüyor gibisinden. Bende eşimi getirebilirsem anlarsınız dedim. Böylede kaldı yani bakalım nasıl götüreceğim bilmiyorum ama bu 3. Yöntem olmaz.

Ayrıca o linki ben oraya öylesine bırakmadım bi okuyabilirseniz ilk konumu hani 30 sayfa da yorum yaptı herkes niye bu aşamaya geldiğimi anlayabilirsiniz belki.

Evet eşiminde anlattığına göre o da önceden depresyona girmiş asosyal olmuş. Tabii bu süreci birlikte yaşamadık. Sonrada atlattım bitti gitti şimdi çok güzel işim var arkadaş çevrem vs dedi. Hakikaten benim gördüğümde öyleydi ama allamış pullamış yalan söylemiş. İşi var evet doğru ama arkadaş çevresi yok denecek kadar az . Sonrasında evet eşiminde takıntıları var mesela arabanın ışığını yarım saat boyunca disko topu söndürüp yakmadan eve giremez.Evet eşimde şu an böyle çaydanlıkla bisküvi paketiyle farketmez oturur sohbet eder kahkaha atar vs. Bende bu hastalıklardan bi haberdim o yüzden önce şubat ayında buraya konu açtım sonra araştırdım şimdide onu hastaneye yönlendirmeye çalışıyorum. Hastaneye gitmeyeceğim diye direnirse gerçekten bilemiyorum bu iş beni aşıyor o zaman.

Kardeşinizede çok geçmiş olsun ne güzel tedavisini oluyor böyle düşün. Ben hastaneye adım attıramıyorum ve böyle ne zaman atak geçireceği belli değil etrafts dolanıyor. Zaman geçiyor hastalık ilerliyor. Umarım şimdi kardeşiniz daha iyidir. Moralinizi yüksek tutun en azından işini bilenlerle birlikte hareket ediyorsunuz

Evet bu yüzden mahkemeye taşınmadan önce bir avukata da danışacağım bu süreci. Aslına bakarsan hem yanlış bir şey yapmak istemiyorum hemde hızlı hareket etmek istemiyorum sonuçta karşımda farkındalığı olmayan hassas biri var. Amin çok teşekkür ediyorum inşallah

Ruhsal olarak hasta olup çok iyi insanlarda var. dışardan tanıyan insanlara göre çok iyi diye tanımlanır.
Ama aile hayatında, sorumluluk alamama, yalan söyleme, empati kuramama durumlarıni net gösterir.
8ay az bı sure değil. Fiziksel olarak sizden ayrı olmasi da normal değil bir erkek için. Kendi kendine konuştuğu için yalnızlık çekmiyor olabilir.
Bence esinizinde yatarak tedavi olması gerekiyor. Gözlem altında olması iyileşmeyi hızlandırır. Psikiyatriye de genellikle depresyon hastaları gidiyor. Eşiniz gibi hastalar kendinde olanı kabul etmez, herhangi bi ağrı, acı, anormallik hissetmez. mesela depresif ruh hali insana acı veriyor, intihar düşüncesi vs bı yandan mantıgina da ters düştüğü için yardım almak istiyor.

Siz mutlaka bı uzman görüşü alın. Evliliğinizin gidişatı, eşinizin tedavi olmayışı hakkında ne diyecek. Allah yardımcınız olsun.

Hastalık sebebiyle boşanmak çok üzücü ama bı tarafın aklı melekeleri yerinde olmayınca o birliktelik zaten evlilik olmuyor

Ben hiç iyi değilim benimle birlikte doktora gelir misin desen, sanki senin için gidilmiş gibi olsa da orda onunla konuşulsa, yavaş yavaş süreç başlasa?
Olmaz bana suç atacak yer arıyor zaten bu ihtimal o yüzden olmaz şaka da olsa numarada olsa olmaz.

Ayy bizde atanırken son bir senede antidepresan kullanmamış olmak şartı var. Ben sırf bu yüzden okb’yi kendi çabamla yendim. Eşinizin belki durumu daha iyiydi önceden, rahatsızlığını da fark etti ama gitmek istemedi atanabilmek için . Atandıktan sonra giderim dedi belki de ve ilerledi .

Ben buraya konu açarken savunduğum maddeler budur diye konu açmadım ki o gün başımdan geçenleri döktüm geçtim yorumlamadan ki sonra sizlerle birlikte yorumlayabilmek için. Bu durumda 2 nin oluru olmadığına 3 ünde mantık dışı ve tehlikeli olduğuna hep beraber karar kıldık hak verdim doğru. Ayrıca bütün maddeler saçma hasta numarası yap en iyisi demek hiç mantıklı değil. Hiçbir şeyin farkında olmayan adam bana hastasın desin bende tamam oldu diyeyim çok mantıklı aynen çok masum . Sonra olası bir sorunda çık çıkabilirsen işin içinden...

Bende böyle düşünüyorum. Kendisi istemiyorsa farkında değilse yapabileceğim bir şey yok.

Şey olmaz mı mesela siz gidiyormuş gibi yapsanız benimle gelir misin deseniz
Bu konularda yorum yapmak istemiyorum ama 2. seçeneğe ben olsam hiç bulaşmazdım
Gidiyormuş gibi yapmak için sorunun mu var der tabiiki ben iyiyim diyeceğim o zaman niye gidiyoruz der. İyi bir doktor varmış gel tanışalım diyebilirim böyle olabilir aslında . Yani gene sendede sıkıntı var dememem lazım inkar eder. Bende evet 2 yi hiç göze alamam mesleğinede saygım var. 3 zaten mantıksız

Sağlık müdürlüğünü ara durumu anlat şizofrense düzenli ilaç kullanması gerekir yoksa senin için tehlike olabilir
Doktormusunuz pardon? Şizofrenlerin çok az kısmı tehlikelidir. Ha zor bir hastalıktır orası doğru. Ama sağlıklı insanlar da eşlerini doğruyor çocuklarına zarar veriyor. Oranlarsak bir fark yok

Ruhsal olarak hasta olup çok iyi insanlarda var. dışardan tanıyan insanlara göre çok iyi diye tanımlanır.
Evet tamda böyle oldu
Ama aile hayatında, sorumluluk alamama, yalan söyleme, empati kuramama durumlarıni net gösterir.
Evet bunları birebir yaşayınca gördüm öncesinde imkansız göremezdim aynı eve girmeden
8ay az bı sure değil. Fiziksel olarak sizden ayrı olmasi da normal değil bir erkek için.
Evet bunu bende düşünüyorum muhtemelen yalnızlık çekmiyor.
Kendi kendine konuştuğu için yalnızlık çekmiyor olabilir.
Evet
Bence esinizinde yatarak tedavi olması gerekiyor. Gözlem altında olması iyileşmeyi hızlandırır. Psikiyatriye de genellikle depresyon hastaları gidiyor.

Evet tam dediğiniz gibi en basiti kışın ılık suyla üşümeden duş alabiliyor ve herkesin bu suyla duş alabileceğini düşünüyor ve neden üşür insanlar kafası almıyor.
Siz mutlaka bı uzman görüşü alın. Evliliğinizin gidişatı, eşinizin tedavi olmayışı hakkında ne diyecek. Allah yardımcınız olsun.
Bende bu yüzden karşımdaki insanında bu hassas durumunu göze alarak bunu zamana yaydım işte doktora gittim eşimden önce vs. Ayrıca bir avukata da danışacağım. Amacım herkesin en az hasarla ayrılabilmesi. Bıçak gibi keskin olmaya gerek yok.
Hastalık sebebiyle boşanmak çok üzücü ama bı tarafın aklı melekeleri yerinde olmayınca o birliktelik zaten evlilik olmuyor
Evet gerçekten öyle evlilik cüzdanım var ama sadece var eş desen var ama yok. Hislerimin tarifi yok yaşamayan bilemez.

Doktormusunuz pardon? Şizofrenlerin çok az kısmı tehlikelidir. Ha zor bir hastalıktır orası doğru. Ama sağlıklı insanlar da eşlerini doğruyor çocuklarına zarar veriyor. Oranlarsak bir fark yok
Şizofreni bilmek için doktor olmak gerekmiyor ya adam kendi kendine konuşuyor kahkahalar atıyor başka ne olabilir acaba açıklar mısınız

Evet böyle bir durum varsa belki yarıda kesmiş olabilir. Çünkü o konuda da yalan söyledi psikoloğa gittim ilaç kullandım sınav stresi için dedi. Eee dedim tedavi ne kadar sürdü ne kullandın diyorum. Bilmiyorum sürdü biraz ilaçlarıda bırakıverdim iyileşince amaaan deyip geçiyor detay vermiyor çok sıkıştırdım sanki ağzında bant var. Ancak anlattığına göre sıkıntılar var çok sakince karşıma alıp konuştum sürekli kendisini mükemmel hep karşıdaki insanlarda sorun var olarak anlatıyor. Hiçde bu mantıksız höt zöt demedim. Hmm anlıyorum canım anlat anlat dedim öyle anlattı .

İşte bu sizi neden rahatsız ediyor, bir çok kişi bunu önermiş

Beni etmez mesela

Hatta cidden alır randevuyu adıma giderim, eşimin bana anlattığı yani şu şu sebeplerle sen sorunlusun dediklerini, benim ona ilişkin fikirlerimi anlatırım

Siz bir teşhisten mi çekiniyorsunuz

Eşinizin bak sen hastasın doktora gittin demesinden mi

Adam MEB de öğretmen ve başka şehirde hayatını sürdürüyor bu da çok ileri derecede bir sıkıntısı olmadığını gösteriyor

Bakın doktor vs değilim ama adam yaşamını idame ettiriyor, sorun olabilir ama bu tepkiniz acaba sorun tek taraflı değil mi izlenimi oluşturuyor bende

Eşinizin tüm sülalesi sorunlu vs ama siz gidin doktora deyince sanki dünya yıkılır gibi tepkiniz var

Bu ortamda eşinizin gitmek istememesi de garip gelmedi yani siz sadece onu götürmek için, ikna etmek için dahi doktora gitmeyi kabul etmezken o neden kabul etsin ki

Zamana yaydiginiz bu süreç malesef yerinde sayıyor. Bugün tedaviye başlasa bile iyileşmesi uzun bı zaman alabilir.her insanın tedaviye cevap süresi çok değişken. Belki de ömür boyu, sadece ilaçlarla kontrol altına alınacak bı rahatsızlığı var.

Eşinin çok gayretli olması lazım ama o kendiyle ilgili bı şikayeti yok. Bu tür ruhsal sorunlar zaten kişiyi değil en yakinindakini mahveder. Onlar apar topar hastaneye götürür. Sizin böyle bı gücünüz yetmez.
Evet gerçekten öyle evlilik cüzdanım var ama sadece var eş desen var ama yok. Hislerimin tarifi yok yaşamayan bilemez.
Çaresizlik işte bunun adı.... Gün doğmadan neler doğar. Çok dua edin... yuvanizin kurtulmasını çok isterim.. inşallah bu söylediklerimizin dışında bı mucize olur, eşin tedaviye başlar. Bu bile sizin için büyük bi umut, bı adım olacak....

Şizofreni bilmek için doktor olmak gerekmiyor ya adam kendi kendine konuşuyor kahkahalar atıyor başka ne olabilir acaba açıklar mısınız
adam şizofren değil dedim mi?tehlikeli dediniz ona cevaben yazdım çok az şizofreni hastası tehlikelidir diye.hayat boyu işini gücünü yapabilen ailesi olan şizofrenlerde var tedavi oldukları sürece

Aklıma ne geldi sen bunun ailesine oglunuzun rahatsızlığı var bunun farkındasınız. Hadi ben boşanırım ama hastalığı ilerler ve işyerinde atak geçirirse çok daha kötü olur diye onları da işin içine çeksen q

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…