• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kendi kendine konuşuyor (güncelleme)

adam şizofren değil dedim mi?tehlikeli dediniz ona cevaben yazdım çok az şizofreni hastası tehlikelidir diye.hayat boyu işini gücünü yapabilen ailesi olan şizofrenlerde var tedavi oldukları sürece
Ee ben de ilaç kullanması gerektiğini söyledim zaten neyi tartışıyoruz

İşte bu sizi neden rahatsız ediyor, bir çok kişi bunu önermiş
Bir çok kişi aklına ilk geleni yazıyor önünü arkasını o an yazarken düşünmemiş olabilirler. Rahatsız olduğum yok yoksa gitmezdim eşim içinde olsa 🤷🏻‍♀️
Beni etmez mesela
Benide etmiyor ki gittim eşim için. Ve gene gidilecek belli yani.
Hatta cidden alır randevuyu adıma giderim, eşimin bana anlattığı yani şu şu sebeplerle sen sorunlusun dediklerini, benim ona ilişkin fikirlerimi anlatırım
Eşim için gittim ve randevu benim adımaydı zaten ve her şeyi anlattım. Doktor da haklı olarak onu görmem lazım dedi yani belki yalan söylüyorsun bilemem dedi haklısınız getireceğim o zaman görürsünüz dedim.
Siz bir teşhisten mi çekiniyorsunuz
Çekindiğim bir durum yok 🤦‍♀️
Eşinizin bak sen hastasın doktora gittin demesinden mi
Normal bir insan tutupda bana hastasın diyemez bunun dışında kaldı ki bu şekilde bir adamın dediklerini hiç dikkate almam. Korkum endişem olsa ben gitmem zaten.
Adam MEB de öğretmen ve başka şehirde hayatını sürdürüyor bu da çok ileri derecede bir sıkıntısı olmadığını gösteriyor
Her görev yapan sıkıntısız değildir Prof. Doktor hatta psikiyatrist şizofrenler var 🤷🏻‍♀️
Bakın doktor vs değilim ama adam yaşamını idame ettiriyor, sorun olabilir ama bu tepkiniz acaba sorun tek taraflı değil mi izlenimi oluşturuyor bende
Olabilir bu sizin düşünceniz
Eşinizin tüm sülalesi sorunlu vs ama siz gidin doktora deyince sanki dünya yıkılır gibi tepkiniz var
Bakın şurada bir anlaşalım. Ben doktora girmekten korkmuyorum gene gideceğim de zaten 🤷🏻‍♀️. Benim sıkıntım ben hastayım diye yalan söyleyerek gitmek bunu yapmayacağımdan bahsediyorum. Bunun dışında bir sıkıntı yok. Allah aşkına çok mu normal adam sen hastasın dediğinde tamam gidelim o zaman demek normalken.
Bu ortamda eşinizin gitmek istememesi de garip gelmedi yani siz sadece onu götürmek için, ikna etmek için dahi doktora gitmeyi kabul etmezken o neden kabul etsin ki
Biz birlikte gidelim demiştim zaten ama o bu durumda bile ikimizdede sorun yok lütfen gitmeyelim demişti. Bende eşimden sen benden gitmemi istesen seni sürekli üzüyor olsam giderdim neden böyle yapıyorsun evliliğimiz bitiyor bak aramızdaki sorunları çözmek için birlikte gidelim diyorum sana dedim. Tamam düşüneyim diyor kendi tanıdığımız doktoru bulalım diyor o gün gelsin bakarız diyor diyorda diyor sallıyor yani.

Aklıma ne geldi sen bunun ailesine oglunuzun rahatsızlığı var bunun farkındasınız. Hadi ben boşanırım ama hastalığı ilerler ve işyerinde atak geçirirse çok daha kötü olur diye onları da işin içine çeksen q
Tartışmıştık en son aylar önce. Tartışma sırasındada oğlunuzda bir takım sıkıntılar var bizden sakladığınız bir durum var mı diye sorduk. Senmisin bunu diyen direk savunma pozisyonuna geçtiler oğlumuz sıkıntısız sizin kızınızda sıkıntı var sürekli ağlıyor dediler 🤦‍♀️. Oğlumuz kendi kendine konuşmaz yalan söylüyorsunuz vs vs uzattılar dediğim gibi banada geçirdiler böyle iki gözyaşı döktüm oğulları için emek harcadım diye 🤦‍♀️. Ya anlayacağın ne desen inkar ediyorlar sonuna kadar. Şunuda diyecek olursam yanlış giriş yapmışız sıkıntılı insanlara sizde sıkıntı var demeyecektik çünkü şimdi kendilerini acayip geri çektiler ve pot kırmamak için iletişimi azalttılar. Sonrada hadi gel aşkım aramızdaki sorunları çözmek için gidelim doktora desemde bunuda kabul etmedi ilk öyle konuşulduğu için. Hastalığı ne ise bilmiyorum iyice kabuğuna çekildide çekildi bende üstelemedim. Ancak geldiğimiz şu noktada doktora gitmiyorum evliliğimize devam edelim derse kabul etmeyeceğim. Ya doktor ya boşanma sen seç diyeceğim başka bir şey kalmadı ne yazık ki

Esinizin daha önce hangi ilacları kullandigini hangi hastaliklari oldugunu e nabizdan öğrenebilirsiniz.e nabiza girmek icin esinizin tc numarasini ve e devlet sifresini bilmeniz lazim.e devlet sifresini biliyorsunuz diyelim o zaman da e nabiz ekranina girip 'e devlet sifresiyle giris yapin'kismina basinca oluyor.aklima geldi de belki size fikir olur diye soyleyeyim dedim

Esinizin daha önce hangi ilacları kullandigini hangi hastaliklari oldugunu e nabizdan öğrenebilirsiniz.e nabiza girmek icin esinizin tc numarasini ve e devlet sifresini bilmeniz lazim.e devlet sifresini biliyorsunuz diyelim o zaman da e nabiz ekranina girip 'e devlet sifresiyle giris yapin'kismina basinca oluyor.aklima geldi de belki size fikir olur diye soyleyeyim dedim
Sağolun bu olabilir ama bunu böyle gizli gizli arkasından iş çevirerek yapmak istemiyorum hatta gerek bile yok böyle yapmaya çünkü eğer iş mahkemeye taşınırsa mahkeme bunu araştırır diye düşünüyorum çünkü devlete gitmiş hangi hastaneye yaklaşık hangi tarihlerde gittiğinide biliyorum. Kendiside sinir ilaçları kullandım ben diye bir cümle kurmuştu tabi tekrar sorunca inkar ediyor 5 dk sı 5 dk sına uymaz 🤦‍♀️. Çok sağolun ama bu en en son kullanılacak bir yöntem olabilir belki. Daha önceki konumdada bu durumdan bahsedenler olmuştu. Bu arada hiçbir yerdeki hiçbir şifresini bilmem o da benimkini bilmez. Evliliğimizin ilk başında ergenler gibi şifreleri vermece yapılmasını istemiyorum demiştim o da kabul etmişti.

Allah aşkına çok mu normal adam sen hastasın dediğinde tamam gidelim o zaman demek normalken.

Aslında çok normal bu evet. Çünkü bu eşiniz ve sizin ilişkiniz için artık ölüm kalım meselesi. Kandırarak, yalan söyleyerek, gerekirse zorla eşinizi tedavi olması için götürmeniz lazım. Zaten siz birlikte doktora gittiğinizde sizde bir sorun olmadığı anlaşılacak, doktor ona yönelecek. Siz tanı almayacaksınız, size ilaç yazılmayacak ki. Gerilerde “tanı alırsam bana ilaç yazılırsa eşim bayram eder” demişsiniz ancak sizde gerçekten bir sıkıntı yoksa bunlar olmayacak, sadece eşinize yalan söyleyeceksiniz. Bana depresyon teşhisi koydu şu bu diye demeyeceksiniz, eşinize sadece “kendimi iyi hissetmiyorum doktora gitmek istiyorum sen de benimle gelir misin korkuyorum” diyeceksiniz. Doktor orada eşinizi de içeri çağıracak. Eşinizin durumunu da önceden anlattığınız için doktor onu germeden, ona belli etmeden eşinizi muayene edecek.

Bir şekilde, ne yapıp edip onu götürmeniz lazım. Çünkü o hiçbir şeyin farkında değil kendini iyi sanıyor o yüzden gitmesi gerektiğini düşünmüyor, ya da her şeyin farkında ama korkuyor; kaybedebileceklerinden, belki tedaviden korkuyor ya da utanıyor. Bu biraz da aranızda birbirinizi aşağılama yoluna dönüşmüş “sen ruh hastasısın” diyerek karşılıklı. Siz o şekilde söylememiş olsanız da ofansif algılıyor artık eşiniz yardım alması gerektiğini söylediğinizde. Doktor evet bir sorun var derse onunla dalga geçeceğinizi bile düşünüyordur. Karşınızda empati duygusu gelişmiş, mantıklı bir insan da yok. Bu yüzden ben senin yanındayım, sana destek oluyorum cümleleriniz de bir işe yaramaz, hastaneye gitmiyorsak boşanalım blöfü de.

İlk seçenekse ilaçları biraz kullandıktan sonra beyninin daha düzgün çalıştığını fark edip tedaviye ikna olur zaten. Şu an düzgün düşünememesinin nedeni beyin fonksiyonlarının normal olmaması. Dopamin serotonin gibi beyinde önemli görevleri olan hormanlar düzgün salgılanmadığında, düşüklüğü ya da yüksekliği gibi durumlarda farklı psikolojik sorunlar ortaya çıkıyor. Bu hormonların anormalliği de eşinizin düzgün düşünmesini engelliyor. Verilen ilaçlar bunların dengelenmesini sağlayacak.

Olası bir yöntem daha var, eğer boşanmayı göze alıyorsanız ve bir sıkıntı olduğundan eminseniz. Boşanma davasının yanında eşinizin psikolojik sorunları olduğu için ve ailesi de kendisi de bunu siz evlenmeden önce bildikleri halde sizden gizledikleri için bir tazminat davası açmak. Mahkeme o zaman eşinizin akıl sağlığının yerinde olup olmadığını araştırmak için zorunlu olarak muayene ettirir.

İşte bu sizi neden rahatsız ediyor, bir çok kişi bunu önermiş

Beni etmez mesela

Hatta cidden alır randevuyu adıma giderim, eşimin bana anlattığı yani şu şu sebeplerle sen sorunlusun dediklerini, benim ona ilişkin fikirlerimi anlatırım

Siz bir teşhisten mi çekiniyorsunuz

Eşinizin bak sen hastasın doktora gittin demesinden mi

Adam MEB de öğretmen ve başka şehirde hayatını sürdürüyor bu da çok ileri derecede bir sıkıntısı olmadığını gösteriyor

Bakın doktor vs değilim ama adam yaşamını idame ettiriyor, sorun olabilir ama bu tepkiniz acaba sorun tek taraflı değil mi izlenimi oluşturuyor bende

Eşinizin tüm sülalesi sorunlu vs ama siz gidin doktora deyince sanki dünya yıkılır gibi tepkiniz var

Bu ortamda eşinizin gitmek istememesi de garip gelmedi yani siz sadece onu götürmek için, ikna etmek için dahi doktora gitmeyi kabul etmezken o neden kabul etsin ki
Size katılıyorum. “Eşim bana bir teşhis koyulur bana bir ilaç yazılırsa bayram eder” demişti gerilerde. Biz eşinize yalan söyleyin diyoruz. Kendisinde bir sıkıntı yoksa neden teşhis koyulsun neden ilaç yazılsın ki?

Bu ilk konumdu:
Eşim kendi kendine konuşuyor

Aşağıda yazdıklarım son durum :

Bunu sizlerle ilk paylaştığımda neden böyle yaptın neden şöyle yaptın diyen çok olmuştu. Ancak bunu tartışmak yersiz ve saçma olan oldu ayrıca o durumda sizde olabilirsiniz unutmayın ona göre konuşun konuşurken.Gene bu tip konuşma yaparsanız dikkate almayacağımı bilmenizi isterim. Ayrıca öteki taraftan bana yardımcı olan yanımda olan herkese teşekkür ediyorum çünkü ben eşimin bu durumundan sizlerin yorumlarıyla farkına varabildim.
Şimdiki durumumuza gelecek olursak bugün eşim adına bir psikiyatristten yardım ve fikir aldım. Olağan her şeyi baştan sona anlattım doktorda normal görünmüyor dedi. Bu yüzden en kısa sürede bana nasıl getirirsin bilemiyorum ama bir şekilde getir.Yani sonuç olarak en kısa sürede bir doktor gözüyle görülmesi şart çünkü mutlaka bir tanı alacaktır şeklinde söyledi.

1️⃣Onu buraya getirecek sözünden çıkmadığı biri olup olmadığını sordu ancak ailede hiçbirinin akli dengesi yerinde olmadığından yok 🤦‍♀️. Babasının sözünden çıkmaz ancak babasıda oğlum sağlam da sağlam diye geziyor 🤦‍♀️.

2️⃣Bir diğer ihtimal okulundaki müdürüne durumu izah edip ondan eşimi doktora yönlendirmesini istemekmiş ancak müdürün okulda bu mevzuyu yaymadan dalga geçmeden halletmesini garanti altına almalısın dedi. Ama ben bundan ne emin olabilirim nede yapabilirim çünkü 1000 km var bu durumu kontrol edemem.

3️⃣Öteki bir diğer ihtimal ilaç yazarım davranışlarını kontrol altına alabilmek ve buraya gelmeye ikna edebilmek için ancak bununda garantisi yok yani ilaçları alır alır ve gelmek istemez getiremeyebilirsin dedi.

4️⃣Bu yüzden tek çare kalıyor ya dediğim psikiyatriste gideceksin ya da ben davayı açıyorum diyeceğim.

Gitmezse kızlar büyük ihtimalle her şey bitmiş demektir ona göre hareket edeceğim ama eğer giderse gideceğimiz bir miktar daha yolumuz olduğu anlamına geliyor. Ayrıca hemen bir avukattan da bilgi alacağım bu konu hakkında. Şimdilik durum böyle gelişme oldukça aktaracağım sizlere.
Şöyle yapabilir misin acaba . Kendim gidiyorum böyle böyle konuştum bazı sıkıntılarım vardı . Eşin gelsin onunla görüşeyim dedi doktor diyemez misin ? Hem kalbi kırılmış olmaz hemde gitmemek icin inat etmez bence . Cünkü malesef insan bazen kabullenmiyor bazı şeyleri .. bu şekilde yapabilir misin ?

Size katılıyorum. “Eşim bana bir teşhis koyulur bana bir ilaç yazılırsa bayram eder” demişti gerilerde. Biz eşinize yalan söyleyin diyoruz. Kendisinde bir sıkıntı yoksa neden teşhis koyulsun neden ilaç yazılsın ki?

Bu nedenle konuyu bir de adamdan dinleme ihtiyacım oluştu benim

Hem doktorla konuştum diyor hem ben neden hastayım diyeyim diyor, o konuştuğu doktor da ilginç adama ilaç önereceğine eşini de çağırayım senin muayenene demiyor

Gerçek uygulamada çağırıyorlar da bir yakınını değerlendirme için

Bu nedenle benim için inandırıcılık azalıyor eşi evet sen hastasın dese ne olur tüm sülale dese ne olur ki

Eşi tedavi olup iyileşinceye bu denilenlerin önemi kalmaz ki

Aslında çok normal bu evet. Çünkü bu eşiniz ve sizin ilişkiniz için artık ölüm kalım meselesi. Kandırarak, yalan söyleyerek, gerekirse zorla eşinizi tedavi olması için götürmeniz lazım.
Evet burası kesin ancak ailesi bile onu bu kadar önemsemezken onu benim elime atıvermişlerken ben mi çok kendimi paralıyorum sorusu geliyor aklıma. Bu çaba harcamamı engellemeyecek ama aklımdan bunlarda geçiyor.
Zaten siz birlikte doktora gittiğinizde sizde bir sorun olmadığı anlaşılacak, doktor ona yönelecek. Siz tanı almayacaksınız, size ilaç yazılmayacak ki.
Doktora güvenmiyorum öyle diyeyim. Tanı alırım almam bu önemli değil ama diyelimki en basitinden anksiyete tanısı almış olayım ikide ilaç yazdı diyelim. Ee ben kpss ye hazırlanıyorum bu ne olacak 🤷🏻‍♀️. Atanma yılında hiç ilaç kullanılmamış olmalı demişti bir arkadaş eğer böyle bir durum varsa çekinirim. Atanmıyor olsam hiç problem değil ama çok emek harcadım hala harcıyorum. Bu yüzden eşiminde emeğine saygım var bu yüzden özel bir hastanede özel olarak muayenesini istiyorum evet para gidecek emek olacak ama dediğim gibi onunda mesleğine saygım var ve böyle serseri mayın gibi gezmesini istemem.
Gerilerde “tanı alırsam bana ilaç yazılırsa eşim bayram eder” demişsiniz ancak sizde gerçekten bir sıkıntı yoksa bunlar olmayacak,
Yani bu boyutuda doğru evet kendime güveniyorum zaten bu iş başlarsa tek kendi muayene olmayacak birlikte yol alacağız bu süreçte. Gerçekten kendime güveniyorum çok şükür hayatımda şu yaptığım kötü evlilik dışında başka bir sıkıntım yok. Hatta bu kpss sürecinde çoğu kişi stresten kendini paralarken ben bu süreci sakince, zararsız nasıl geçiririm bunuda öğrendim.
sadece eşinize yalan söyleyeceksiniz.
İşte burada şuna takılmıştım. Doktor sen böyle bir adama hastayım mı dedin. Sende mantıklı değilsin derse ve oradan sonra film koparsa 🤷🏻‍♀️.
Bana depresyon teşhisi koydu şu bu diye demeyeceksiniz, eşinize sadece “kendimi iyi hissetmiyorum doktora gitmek istiyorum sen de benimle gelir misin korkuyorum” diyeceksiniz. Doktor orada eşinizi de içeri çağıracak. Eşinizin durumunu da önceden anlattığınız için doktor onu germeden, ona belli etmeden eşinizi muayene edecek.
Böyle değilde şöyle bir şey demiştim. Aşkım biz anlaşamıyoruz gel doktora gidelim sıkıntılarımızı anlatalım o aramızdaki sorunları çözecek dedim. Yok olmaz tanıdığım doktor bulacağım dedi. Ya da kıvırtmak için cevap vermiyor veya ikimizde gitmeyelim diyor 🤷🏻‍♀️🤦‍♀️.
Bir şekilde, ne yapıp edip onu götürmeniz lazım. Çünkü o hiçbir şeyin farkında değil kendini iyi sanıyor o yüzden gitmesi gerektiğini düşünmüyor,
Evet hem bu durum var
ya da her şeyin farkında ama korkuyor; kaybedebileceklerinden, belki tedaviden korkuyor ya da utanıyor.
Hemde buna ihtimal veriyorum. Geçmişinde psikiyatriste gittiği için ve ilaç kullanmış öyle diyor ama asla detay vermiyor hatırlamıyorum diyor birsürü yalan söylüyor her sorduğumda.
Bu biraz da aranızda birbirinizi aşağılama yoluna dönüşmüş “sen ruh hastasısın” diyerek karşılıklı. Siz o şekilde söylememiş olsanız da ofansif algılıyor artık eşiniz yardım alması gerektiğini söylediğinizde.
Şöyle diyeyim en son büyük tartışma oldu ilk ailecek şok yaşadık. Parçaları biraraya getirdiğimizde onu normal birey gibi algılamamamız gerektiğini anladık. Böyle olunca aileler biraraya geldi ve oğlunuzda bir takım şeyler var dedik işte kendi kendine konuşması, bir şeyi 50 kez konuşsanda algılayamaması, empati kuramaması vs. vs. Biz böyle söyleyince babası aaa bana niye söylemediniz diye yüzü bembeyaz kaldı o ifade her şeyi açıklıyordu ama itiraf etmelerini bekledik. Aksine itiraf olmadığı gibi hemen bana saldırışa geçtiler sizin kızınız sürekli üzgün ağlıyor sizin kızın kafa gidik deli heralde dediler 🤦‍♀️. O kaba tabirler, cahiliyet, suçlamalar karşısında çıkın gidin evimizden dedik. Yani şöyle bir mantıklıca konuşamadık.
Doktor evet bir sorun var derse onunla dalga geçeceğinizi bile düşünüyordur. Karşınızda empati duygusu gelişmiş, mantıklı bir insan da yok. Bu yüzden ben senin yanındayım, sana destek oluyorum cümleleriniz de bir işe yaramaz, hastaneye gitmiyorsak boşanalım blöfü de.
Anladım evet zaten yanındayım cümleleri ters teper artık tanıyorum bu ona sıkıntılısın demekle eşdeğer. Blöf de işe yaramaz da çarem kalmadı doktor da rest çekeceksin başka yapacağın bir şey kalmamış diyor.
İlk seçenekse ilaçları biraz kullandıktan sonra beyninin daha düzgün çalıştığını fark edip tedaviye ikna olur zaten. Şu an düzgün düşünememesinin nedeni beyin fonksiyonlarının normal olmaması. Dopamin serotonin gibi beyinde önemli görevleri olan hormanlar düzgün salgılanmadığında, düşüklüğü ya da yüksekliği gibi durumlarda farklı psikolojik sorunlar ortaya çıkıyor. Bu hormonların anormalliği de eşinizin düzgün düşünmesini engelliyor. Verilen ilaçlar bunların dengelenmesini sağlayacak.
O durumunu hiç bilmiyorum. O durumunu görmek de istiyorum yani gerçekten mantıklı düşünebildiği zamanı. Sonuçta ayrılsak da ömür boyu iletişimimiz olacak.
Olası bir yöntem daha var, eğer boşanmayı göze alıyorsanız ve bir sıkıntı olduğundan eminseniz.
Eminim.
Boşanma davasının yanında eşinizin psikolojik sorunları olduğu için ve ailesi de kendisi de bunu siz evlenmeden önce bildikleri halde sizden gizledikleri için bir tazminat davası açmak.
İşin hukuki boyutu için bir avukata da danışacağım. Ancak eşim ilaç kullanmıyor herhangi bir atak geçirmediği sürece ve onunla aynı evde yaşamazsanız dışarıdan bakan biri normal bu der. Hani demek istediğim bizden gizlediklerini nasıl kanıtlayabiliriz. Gene bir arkadaş da demiş ki eşiniz muayene olmak istemiyorum boşanacağım derse doktora gitmez hemen boşanırsınız yazmış. Bilmiyorum hangisi doğru sizin bu konuda bir bilginiz var mı?
Mahkeme o zaman eşinizin akıl sağlığının yerinde olup olmadığını araştırmak için zorunlu olarak muayene ettirir.
Böyleyse sıkıntı yok da. Ama işi bu boyuta getirip öylece boşanmak da istemem kimsede kusura bakmasın. Benim yerimde başkası olsa neler neler yapardı

Hem doktorla konuştum diyor hem ben neden hastayım diyeyim diyor, o konuştuğu doktor da ilginç adama ilaç önereceğine eşini de çağırayım senin muayenene demiyor
Eşimi istiyor ama eşim şu an benden 1000 km uzakta ve bu seanstan haberi yok. Doktora dediğimse tek sıkıntım onu buraya getirememek.
Gerçek uygulamada çağırıyorlar da bir yakınını değerlendirme için
Babamla gitmiştim bende babamda şahit olduklarını bildiklerini aktardı zaten.

Bu nedenle benim için inandırıcılık azalıyor eşi evet sen hastasın dese ne olur tüm sülale dese ne olur ki
Yok diyemezler kimse kusura bakmasın zaten bu konuda sinirim tepemde. Düzgünce konuşmaya kalktık cahil cahil hareket yaptılar bana yönlendiler yok onlardan kimse bişey diyemez.
Eşi tedavi olup iyileşinceye bu denilenlerin önemi kalmaz ki
O zaman kalmaz ama dur bakalım o zamana sağlam adımlarla gitmek önemli bende bundan bahsediyorum.

Zamana yaydiginiz bu süreç malesef yerinde sayıyor. Bugün tedaviye başlasa bile iyileşmesi uzun bı zaman alabilir.her insanın tedaviye cevap süresi çok değişken. Belki de ömür boyu, sadece ilaçlarla kontrol altına alınacak bı rahatsızlığı var.
Evet bunu ancak doktora götürebilirsem öğrenebilirim ne olduğunu nasıl hareket edeceğimizi vs.
Eşinin çok gayretli olması lazım ama o kendiyle ilgili bı şikayeti yok. Bu tür ruhsal sorunlar zaten kişiyi değil en yakinindakini mahveder. Onlar apar topar hastaneye götürür. Sizin böyle bı gücünüz yetmez.
Evet maalesef evet buna gücüm yok şu an için
Çaresizlik işte bunun adı.... Gün doğmadan neler doğar. Çok dua edin... yuvanizin kurtulmasını çok isterim.. inşallah bu söylediklerimizin dışında bı mucize olur, eşin tedaviye başlar. Bu bile sizin için büyük bi umut, bı adım olacak....
Hayırlısı olsun sağolun evet adım adımdır elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum.

Evet burası kesin ancak ailesi bile onu bu kadar önemsemezken onu benim elime atıvermişlerken ben mi çok kendimi paralıyorum sorusu geliyor aklıma. Bu çaba harcamamı engellemeyecek ama aklımdan bunlarda geçiyor.

Doktora güvenmiyorum öyle diyeyim. Tanı alırım almam bu önemli değil ama diyelimki en basitinden anksiyete tanısı almış olayım ikide ilaç yazdı diyelim. Ee ben kpss ye hazırlanıyorum bu ne olacak 🤷🏻‍♀️. Atanma yılında hiç ilaç kullanılmamış olmalı demişti bir arkadaş eğer böyle bir durum varsa çekinirim. Atanmıyor olsam hiç problem değil ama çok emek harcadım hala harcıyorum. Bu yüzden eşiminde emeğine saygım var bu yüzden özel bir hastanede özel olarak muayenesini istiyorum evet para gidecek emek olacak ama dediğim gibi onunda mesleğine saygım var ve böyle serseri mayın gibi gezmesini istemem.

Yani bu boyutuda doğru evet kendime güveniyorum zaten bu iş başlarsa tek kendi muayene olmayacak birlikte yol alacağız bu süreçte. Gerçekten kendime güveniyorum çok şükür hayatımda şu yaptığım kötü evlilik dışında başka bir sıkıntım yok. Hatta bu kpss sürecinde çoğu kişi stresten kendini paralarken ben bu süreci sakince, zararsız nasıl geçiririm bunuda öğrendim.

İşte burada şuna takılmıştım. Doktor sen böyle bir adama hastayım mı dedin. Sende mantıklı değilsin derse ve oradan sonra film koparsa 🤷🏻‍♀️.

Böyle değilde şöyle bir şey demiştim. Aşkım biz anlaşamıyoruz gel doktora gidelim sıkıntılarımızı anlatalım o aramızdaki sorunları çözecek dedim. Yok olmaz tanıdığım doktor bulacağım dedi. Ya da kıvırtmak için cevap vermiyor veya ikimizde gitmeyelim diyor 🤷🏻‍♀️🤦‍♀️.

Evet hem bu durum var

Hemde buna ihtimal veriyorum. Geçmişinde psikiyatriste gittiği için ve ilaç kullanmış öyle diyor ama asla detay vermiyor hatırlamıyorum diyor birsürü yalan söylüyor her sorduğumda.

Şöyle diyeyim en son büyük tartışma oldu ilk ailecek şok yaşadık. Parçaları biraraya getirdiğimizde onu normal birey gibi algılamamamız gerektiğini anladık. Böyle olunca aileler biraraya geldi ve oğlunuzda bir takım şeyler var dedik işte kendi kendine konuşması, bir şeyi 50 kez konuşsanda algılayamaması, empati kuramaması vs. vs. Biz böyle söyleyince babası aaa bana niye söylemediniz diye yüzü bembeyaz kaldı o ifade her şeyi açıklıyordu ama itiraf etmelerini bekledik. Aksine itiraf olmadığı gibi hemen bana saldırışa geçtiler sizin kızınız sürekli üzgün ağlıyor sizin kızın kafa gidik deli heralde dediler 🤦‍♀️. O kaba tabirler, cahiliyet, suçlamalar karşısında çıkın gidin evimizden dedik. Yani şöyle bir mantıklıca konuşamadık.

Anladım evet zaten yanındayım cümleleri ters teper artık tanıyorum bu ona sıkıntılısın demekle eşdeğer. Blöf de işe yaramaz da çarem kalmadı doktor da rest çekeceksin başka yapacağın bir şey kalmamış diyor.

O durumunu hiç bilmiyorum. O durumunu görmek de istiyorum yani gerçekten mantıklı düşünebildiği zamanı. Sonuçta ayrılsak da ömür boyu iletişimimiz olacak.

Eminim.

İşin hukuki boyutu için bir avukata da danışacağım. Ancak eşim ilaç kullanmıyor herhangi bir atak geçirmediği sürece ve onunla aynı evde yaşamazsanız dışarıdan bakan biri normal bu der. Hani demek istediğim bizden gizlediklerini nasıl kanıtlayabiliriz. Gene bir arkadaş da demiş ki eşiniz muayene olmak istemiyorum boşanacağım derse doktora gitmez hemen boşanırsınız yazmış. Bilmiyorum hangisi doğru sizin bu konuda bir bilginiz var mı?

Böyleyse sıkıntı yok da. Ama işi bu boyuta getirip öylece boşanmak da istemem kimsede kusura bakmasın. Benim yerimde başkası olsa neler neler yapardı
Akıl sağlığının yerinde olmadığını belirterek tazminat davası açarsanız bu araştırılır diye düşündüm mantıken. Bu işin uzmanları eşiniz normal gibi davransa da anlarlar. Annemin de halüsinasyonları vardı, doktorlara asla bahsetmezdi. Onlar anlarlardı halinden tavrından ona göre ilaç yazarlardı.

Doktor hastayım mı dedin demez, derse de yani anlatırsınız ikna etmek için her şeyi denedim diye. Kpss ile atanmak için evet son bir sene içinde antidepresan kullanmamış olmak lazım, size yazacak olursa belirtirsiniz, ben başa çıkabiliyorum, hayat standardımı düşürmüyor dediğiniz durumda bir şey yazmazlar. Doktorunuza güvenmiyorsanız da değiştirmelisiniz, böyle bir süreçte güven çok önemli. Eşinizin emeğine, şu aşamada bir şey olmaz, tedavisini olduğu sürece işine devam eder. En fazla tedaviye devam etmesi için baskı oluştururlar. Bipolar bir tanıdığımız devlette çalışıyor da oradan biliyorum, işini yapmasına engel olup olmadığına bakılır. İşini yapmasını etkiliyorsa zaten öğretmenlik yapmaması daha doğru olur.

Ailesinin bile uğraşmadığı insan için kendinizi paralamanız bence normal, eşiniz size pek hayat arkadaşı olamamış ama yine de çocuğunuzun babası ne de olsa. Çocuğunuzun psikolojisinin de sağlam olması için anne-baba, ikinizin de sağlam psikolojide olmanız lazım. Ayrı ya da aynı evde, eşinizin kendisi için olmasa da çocuğunuz için çabalamanız normal. Annem aynalarla kavga ediyordu ilk başlarda, ben de o zamanlar 18-19 yaşlarındaydım. Her gece kabus görüyordum. Aynadaki yansımam farklı davranıyordu, canlanıyordu vs. Böğüre böğüre ağlayarak kalkıyordum.

Yok diyemezler kimse kusura bakmasın zaten bu konuda sinirim tepemde. Düzgünce konuşmaya kalktık cahil cahil hareket yaptılar bana yönlendiler yok onlardan kimse bişey diyemez.

O zaman kalmaz ama dur bakalım o zamana sağlam adımlarla gitmek önemli bende bundan bahsediyorum.
Bunun sinirlerinizi bozmasına fazla izin veriyorsunuz bence. Anormal insanlar diyorsunuz, anormal insanların hakkınızda ne dediği neden bu kadar umurunuzda? Milletin ağzı torba değil ki büzesiniz 🤷🏼‍♀️.

Bir de yani eşinize söyleyeceksiniz bunu ve 15-20 dakika içinde direkt birlikte doktora gideceksiniz. Kimseye yaymasına fırsat vermeyeceksiniz. Orada doktor, eşiniz bunu duymaya hazır olduğunda sizin bir sıkıntınız olmadığını, eşinize yardım etmek için bir takım halinde birlikte çalışacağınızı söyleyecek.

Konu ile alakasız ama merak ettiğim icin soracağım cevap vermek zorunda degilsiniz

Bebeğiniz ne kadar oldu, babası hiç gordu mu, kucağına aldı mi, görüntülü konuşuyorlar mi
8 aylık oldu. Evet 2-3 günde bir görüntülü görüştürüyorum. Aslında istese hergün gösteririm sınırım yok kendisi böyle 2-3 günde bir istiyor. Kızım da gülümsüyor filan ama daha çok telefonda bir şeyler hareket etmesine sırıtıyor. Yanımızada hiç gelmedi. Bu haftasonu gelecek büyük ihtimalle işte hemen randevu alıp gidebiliriz umarım.

Akıl sağlığının yerinde olmadığını belirterek tazminat davası açarsanız bu araştırılır diye düşündüm mantıken. Bu işin uzmanları eşiniz normal gibi davransa da anlarlar. Annemin de halüsinasyonları vardı, doktorlara asla bahsetmezdi. Onlar anlarlardı halinden tavrından ona göre ilaç yazarlardı.
Anladım evet doktor da böyle söylüyor kendini kassa bile anlayabilirim duruma göre anlamak için ne gerekiyorsa onu yaparız sizde yanında olmalısınız dedi. Bende sıkıntı yok zaman bol dedim yani kestir at yapmak istemiyorum. Belki bu adam baya baya normale dönecek kim bilir dönmez ise de hepimiz için çok faydalı bir süreç olacağı kesin.
Anneniz içinde çok geçmiş olsun umarım şu an daha iyidir.
Doktor hastayım mı dedin demez, derse de yani anlatırsınız ikna etmek için her şeyi denedim diye.
Kpss ile atanmak için evet son bir sene içinde antidepresan kullanmamış olmak lazım, size yazacak olursa belirtirsiniz, ben başa çıkabiliyorum, hayat standardımı düşürmüyor dediğiniz durumda bir şey yazmazlar. Doktorunuza güvenmiyorsanız da değiştirmelisiniz, böyle bir süreçte güven çok önemli.
Anladım evet yeni öğrendim o yüzden biraz tedirgin oldum. Evet söylerim tabiiki benimlede özel ilgilenirse.
Eşinizin emeğine, şu aşamada bir şey olmaz, tedavisini olduğu sürece işine devam eder. En fazla tedaviye devam etmesi için baskı oluştururlar.
Eşim bana gitmek istemiyorum çünkü maaşım düşer dedi. Belkide gözde bir öğretmen olamam dedi. Bütün bunları söylemesine rağmen yani benden sakladıkların var diyorum. Yok yok yokki hiçbir şey saklamıyorum diyor sonuna kadar inkar ediyor. Madem ki öyle o zaman gidelim birlikte diyorum olmaz diyor. Böyle konuştuğumuzda kendini tamamen kapattı işte benimle iletişimini minimuma indirdi.

Bipolar bir tanıdığımız devlette çalışıyor da oradan biliyorum, işini yapmasına engel olup olmadığına bakılır. İşini yapmasını etkiliyorsa zaten öğretmenlik yapmaması daha doğru olur.

Evet haklısınız bunu bilemiyorum engel mi değil mi. Umarım engel değildir emeğe saygım var 3 yıl uğraşmış.

Ailesinin bile uğraşmadığı insan için kendinizi paralamanız bence normal, eşiniz size pek hayat arkadaşı olamamış ama yine de çocuğunuzun babası ne de olsa. Çocuğunuzun psikolojisinin de sağlam olması için anne-baba, ikinizin de sağlam psikolojide olmanız lazım. Ayrı ya da aynı evde, eşinizin kendisi için olmasa da çocuğunuz için çabalamanız normal.
😔 Doğru evet.

Annem aynalarla kavga ediyordu ilk başlarda, ben de o zamanlar 18-19 yaşlarındaydım. Her gece kabus görüyordum. Aynadaki yansımam farklı davranıyordu, canlanıyordu vs. Böğüre böğüre ağlayarak kalkıyordum.
Çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirmişsiniz 😔. Umarım şimdi daha iyisinizdir anneniz ve siz.

Bunun sinirlerinizi bozmasına fazla izin veriyorsunuz bence. Anormal insanlar diyorsunuz, anormal insanların hakkınızda ne dediği neden bu kadar umurunuzda? Milletin ağzı torba değil ki büzesiniz 🤷🏼‍♀️.
Onlarla geçirdiğim zamanında etkisi var.Onları ilk zamanlar insan yerine koymamın etkiside büyük. Yani sonuçta haklısınızda evet bunlar böyle tekrar konuşulunca canımı fazla sıkıyor olabilir. Konuşulmayınca unutuyorum sonrada diyorum ki amaaan onlar öyle işte. Doğru herkes her şeyi der.
Bir de yani eşinize söyleyeceksiniz bunu ve 15-20 dakika içinde direkt birlikte doktora gideceksiniz. Kimseye yaymasına fırsat vermeyeceksiniz. Orada doktor, eşiniz bunu duymaya hazır olduğunda sizin bir sıkıntınız olmadığını, eşinize yardım etmek için bir takım halinde birlikte çalışacağınızı söyleyecek.
Siz böyle demişken aklıma birde şu geldi. Kısa zamanlı olması mantıklı geldi birde doktora önceden haber edebilirim aslında bakın ben böyle böyle diyeceğim buraya gelmesi için diye. Evet sonrasıda zaten malum çokda zor olmasa gerek.

Back