Evet burası kesin ancak ailesi bile onu bu kadar önemsemezken onu benim elime atıvermişlerken ben mi çok kendimi paralıyorum sorusu geliyor aklıma. Bu çaba harcamamı engellemeyecek ama aklımdan bunlarda geçiyor.
Doktora güvenmiyorum öyle diyeyim. Tanı alırım almam bu önemli değil ama diyelimki en basitinden anksiyete tanısı almış olayım ikide ilaç yazdı diyelim. Ee ben kpss ye hazırlanıyorum bu ne olacak
. Atanma yılında hiç ilaç kullanılmamış olmalı demişti bir arkadaş eğer böyle bir durum varsa çekinirim. Atanmıyor olsam hiç problem değil ama çok emek harcadım hala harcıyorum. Bu yüzden eşiminde emeğine saygım var bu yüzden özel bir hastanede özel olarak muayenesini istiyorum evet para gidecek emek olacak ama dediğim gibi onunda mesleğine saygım var ve böyle serseri mayın gibi gezmesini istemem.
Yani bu boyutuda doğru evet kendime güveniyorum zaten bu iş başlarsa tek kendi muayene olmayacak birlikte yol alacağız bu süreçte. Gerçekten kendime güveniyorum çok şükür hayatımda şu yaptığım kötü evlilik dışında başka bir sıkıntım yok. Hatta bu kpss sürecinde çoğu kişi stresten kendini paralarken ben bu süreci sakince, zararsız nasıl geçiririm bunuda öğrendim.
İşte burada şuna takılmıştım. Doktor sen böyle bir adama hastayım mı dedin. Sende mantıklı değilsin derse ve oradan sonra film koparsa
.
Böyle değilde şöyle bir şey demiştim. Aşkım biz anlaşamıyoruz gel doktora gidelim sıkıntılarımızı anlatalım o aramızdaki sorunları çözecek dedim. Yok olmaz tanıdığım doktor bulacağım dedi. Ya da kıvırtmak için cevap vermiyor veya ikimizde gitmeyelim diyor
.
Evet hem bu durum var
Hemde buna ihtimal veriyorum. Geçmişinde psikiyatriste gittiği için ve ilaç kullanmış öyle diyor ama asla detay vermiyor hatırlamıyorum diyor birsürü yalan söylüyor her sorduğumda.
Şöyle diyeyim en son büyük tartışma oldu ilk ailecek şok yaşadık. Parçaları biraraya getirdiğimizde onu normal birey gibi algılamamamız gerektiğini anladık. Böyle olunca aileler biraraya geldi ve oğlunuzda bir takım şeyler var dedik işte kendi kendine konuşması, bir şeyi 50 kez konuşsanda algılayamaması, empati kuramaması vs. vs. Biz böyle söyleyince babası aaa bana niye söylemediniz diye yüzü bembeyaz kaldı o ifade her şeyi açıklıyordu ama itiraf etmelerini bekledik. Aksine itiraf olmadığı gibi hemen bana saldırışa geçtiler sizin kızınız sürekli üzgün ağlıyor sizin kızın kafa gidik deli heralde dediler
. O kaba tabirler, cahiliyet, suçlamalar karşısında çıkın gidin evimizden dedik. Yani şöyle bir mantıklıca konuşamadık.
Anladım evet zaten yanındayım cümleleri ters teper artık tanıyorum bu ona sıkıntılısın demekle eşdeğer. Blöf de işe yaramaz da çarem kalmadı doktor da rest çekeceksin başka yapacağın bir şey kalmamış diyor.
O durumunu hiç bilmiyorum. O durumunu görmek de istiyorum yani gerçekten mantıklı düşünebildiği zamanı. Sonuçta ayrılsak da ömür boyu iletişimimiz olacak.
Eminim.
İşin hukuki boyutu için bir avukata da danışacağım. Ancak eşim ilaç kullanmıyor herhangi bir atak geçirmediği sürece ve onunla aynı evde yaşamazsanız dışarıdan bakan biri normal bu der. Hani demek istediğim bizden gizlediklerini nasıl kanıtlayabiliriz. Gene bir arkadaş da demiş ki eşiniz muayene olmak istemiyorum boşanacağım derse doktora gitmez hemen boşanırsınız yazmış. Bilmiyorum hangisi doğru sizin bu konuda bir bilginiz var mı?
Böyleyse sıkıntı yok da. Ama işi bu boyuta getirip öylece boşanmak da istemem kimsede kusura bakmasın. Benim yerimde başkası olsa neler neler yapardı