• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kendi kendine konuşuyor (güncelleme)

İlk konunuzu okuyup geldim,eşiniz tuhaf gerçekten özellikle poşet vs taşımama durumu.
Tepkisiz duruşu veya sizin hasta olmanızi tuhaf bulması.
Bilemiyorum ilac konusu sıkıntı, hastayı görmeden ilac yazarım demesi tuhaf yani. Ayrıca ilacı içirseniz eşiniz hassasiyet gösterse,bir sorun yaşarsanız ne olacak? Bu kez bana zarar vermeye çalıştın da diyebilir.
Resti çekin, doktora gitmeyeceksen ben yokum diyin.

"Ben kendim için gidiyorum yanımda sen de gel bana destek ol" deseniz gelmez mi?
Ben de sık sık psikiyatriste giderim, eşim hep yanımda gelir, gergin hissederim çünkü.
Adam zaten bana atmak için uğraşıyor hele öyle dersem deli deli diye gezecek etrafta. Aslında ben asla ona böyle bir tabir kullanmadım ama benimle savaşıyor gibi davranıyor ne kadar yumuşak konuşursam konuşayım bu böyle sanki ben onun düşmanıyım

Doğruluğu yanlışlığı tartışılır ben yerinizde olsam kendime bir hastalık uydurur beni doktora götür derdim. Tuzak olurdu yani baya 😅, doktorun kapısına gidince o ikna eder konuşur hallederiz diye düşündüm. Annem de hastalığının daha erken zamanlarında doktora gitmek istemiyordu. Gidince doktoru asistanını vs de tartaklayabiliyordu. Çocuk gibi kandırarak götürüyorduk. Babam benim çarpıntım var, kalp doktoruna gidiyoruz derdi mesela, kendisi için gittiğimizi içeri girene kadar anlamazdı.

Farkında olmadığı ciddi bir rahatsızlığı olabilir, kendine çevresine karşı tehlikeli olabilir. Yani böyle ciddi şeylerde depresyon gibi ya da bir bağımlılık gibi “tedaviye gönüllü olmalı” diye bir şey olduğunu sanmıyorum. Anneme koyulan teşhislerin arasında şizofreni de var, bu yönünün tedavi edilmesine onu ikna etmek mümkün değildi hiçbir zaman. Bu denli ciddiyse durumu, isteği dışında yatışı sağlanabilir.
Bu tehlikeli bir durum çünkü şu anda raporu olmayan birine bende sıkıntı var dersem tamam artık bana yüklenirde yüklenir bu iş eşimden çıkar. Çünkü maalesef beni düşmanı olarak görüyor. Düşünsene bende sıkıntı var dediğim zaman sesimin kaydını aldığını. Düşünmek bile istemiyorum evet karşımdaki eşim ama mantıklı ve tedbirlide olmak zorundayım. Annenizse veya aileden biriyse işte bu durum böyle olabilir ama karşımdaki eşim ve bağımı kopardığım zamanı da düşünmek zorundayım. Ayrılacaksamda kötü ayrılmak istemiyorum ve dan diye olsun istemiyorum 😔. Çok geçmiş sizede.

Ben seçeneklerin hiçbirini uygulamazdım. Tatlı dille ikna etmeye çalışın. Ona hasta muamelesi yapmayın. Sizin buna ihtiyacınız olduğunu, kendinizi iyi hissetmediginizi söyleyip beraber gitmeyi teklif edin. Psikiyatrist beraber gelmemizi istedi deseniz?
En yumuşak yollarla söyledim gene söyleyeceğim ama her türlü yan çizmenin yolunu buluyor. Mesela tamam diyor ama şartım var neymiş diyorum tanıdık doktor olsun diyor 🤦‍♀️. Bende istemiyorum amca oğlu gibi birşeye gittikten sonra ne anlamı var yani insan akrabasına objektif olamaz ki. Beraber gideceğiz zaten de bakalım nasıl olacak 🙄😬

Tamamen sağlıksız olsa şuan dışarda olmaz zaten. Sorunu oldugunu kendı kabul edıp tedavıye olumlu bakması gerek. Karga tulumba hastaneye götürülecek durum yok ortada. Siz isteğiniz dışında nasıl ağrı kesici bile içmezseniz konu sahibinin eşi de içmeyecek, hele ki bu sağlıksız ruh haliyle cennet şerbeti bu deseler yine içmez. Bunu eşi vermiş olsun, doktoru vermiş olsun farketmiyor. Ailesi de çanak tutuyormus zaten oglumuz saglıklı dıye.
Bakın benim dedem ruh hastası. Yıllarca Almanya da yaşadı, çoluk çocuk sahibi oldu, uzun yıllardır da Türkiye de çiftçilik yapıyor, arabayla şehirler arası yolculuk yapıyor, yurtdışına gidip geliyor, ticaret yapıyor, günlük hayatına devam ediyor ama hasta. Aylarca hastanede yatabiliyor zaman zaman, elektrikle şok tedavisi bile gördü okadar sıkıntılı zamanlar geçirdi ama dışarıdan bakan oturup sohbet ettiği insanlar birşey farketmiyor. Sorsanız ben deliyim hastanelerde yattım kaçtım yine yattım der sonra ben deli değilimki ah bana neler ettiler der. Kendilerinin farkında olmuyorlar ellerinde değil
Ben ilaç verin demedim yalnız karıştırdınız galiba

Ailede saglıklı kişi yok dediğiniz kişilerin hastalığı nedir?
Tanı almışlar mı?
Dr eşiniz ile ilgili Hangi hastalıklardan şüpjelendi? Şüpheler doğru ise ilsçls düzelecek mi?
Eşinizin Bi arkadası vs var mı.

Eş ile uzaktaysanız ilaç kullandığına nasıl emin olabilirsiniz?
Bunları üstlenmeye gücünüz var mı.

Önceden de yazmıştım.
Eşiniz hastalığını biliyor ve size anlatmadan evlendi bence sizinle. Bu durumda aldatılmış kandırılmış oluyorsunuz bence.
Köyde kimseye güvenme deme sebebi bu bence. Bilenler anlatırsa inanma diye

eski konuyu okuyabilir miyim mumkunse. bulamadım da bı tanıdığımda da var bu davranış.

Bende bu şekilde dedim aramızdaki anlaşmazlıkları çözmek için gidelim dedim. Bu sefer de tutturdu biz tanıdık doktor bulucaz oraya gidelim diyor. Bende artık böyle böyle yan çizmesinden sıkıldım. E yani tutup amca oğlunu mu bulacaksın sana sağlamdır bu desin diye böyle saçma şey olurmu biliyorum aklından geçeni bunu yapmak için böyle diyor bu durumda ne anlamı var gitmenin. Ben sağlamdır ı yalan şekilde duymak için gitmiyorum sonuçta. Ya inanamazsınız bakın istediğiniz kadar yumuşak konuşun düşünüyor düşünüyor bundan nasıl sıyrılırım diye sonrada bir yolunu buluyor böyle.

O zaman kendisinin evliliğini kurtarmak için hiç çaba sarf etmediğini, bunun size kendinizi değersiz hissettirdiğini söyleyerek ayrılmayı teklif edin. Durumun kendisi de biraz farkında demek ki.

hekimin hastasını görmeden,muayene etmeden ilaç yazması suçtur.

nasıl böyle bir teklifte bulunabilmiş anlayamadım canım ya...

yani düşünsene ben şimdi atıyorum annemle ilgili semptom uydururum,yalan söylerim, böyle böyle yapıyor derim, sonra da istediğim ilacı yazdırırım. olur mu hiç öyle şey?

eğer bunu söyleyen gerçekten doktorsa,bence başka bir doktordan randevu almalısın canım.

ben 4. seçeneğe sıcak bakıyorum. artık rest çekme zamanı geldi.

seninle uzun zamandır özelden de konuşuyoruz zaten, işin buraya geleceğinden bahsetmiştik,yani eninde sonunda rest çekmen gerekeceğini söylemiştim,sen de öyle düşündüğünü söylemiştin zaten bana.

bence artık inceldiği yerden kopsun.

Ben önceki konumdada bahsettim kendi kendine konuşuyorsun işte değişik hareketlerin bir şeyi 50 kez söylense bile anlamıyorsun yapma bize zarar veriyorsun gel gidelim dedim. Ben normalim sen normal değilsin diyor yön değiştiriyor 🤦‍♀️. Asla kabul etmiyor ben kendi kendime konuşmuyorum diyor ben tartışma çıkarmam çok tatlı bir insanım diyor yani laf anlatmak imkansız. O yüzden geriye maalesef hoş olmasa da tehdit etmek kalıyor. İnan bana bu hale gelene kadarda hiç tehdit etmemiştim hep gidelim doktora aramızı düzeltelim dedim asla kabul etmedim ama durumda ortada idare edilecek gbi değil iletişim kurmak imkansız ve hiçbir şeyi sallamıyor. Ben boşanacağım bak diyorum amaaan be diyor 🤷🏻‍♀️🤦‍♀️. Artık kesin bir dille iki yol sunacağım ya gider ya kalır

Tamam siz hastasınız doktor eşinizi de çağırdı

Öyle diyerek gidin

Bu tehlikeli bir durum çünkü şu anda raporu olmayan birine bende sıkıntı var dersem tamam artık bana yüklenirde yüklenir bu iş eşimden çıkar. Çünkü maalesef beni düşmanı olarak görüyor. Düşünsene bende sıkıntı var dediğim zaman sesimin kaydını aldığını. Düşünmek bile istemiyorum evet karşımdaki eşim ama mantıklı ve tedbirlide olmak zorundayım. Annenizse veya aileden biriyse işte bu durum böyle olabilir ama karşımdaki eşim ve bağımı kopardığım zamanı da düşünmek zorundayım. Ayrılacaksamda kötü ayrılmak istemiyorum ve dan diye olsun istemiyorum 😔. Çok geçmiş sizede.
Öyle psikolojik bir rahatsızlık olarak değil de bacağım ağrıyor vs gibi fiziksel demiştim. Yaralanmışsın, sakatlanmışsın diyerek dalga geçer mi sizinle? Ya da mideniz ağrıyor olsun vs psikiyatriye en yakın hangi bölüm varsa oradan uydurabilirsiniz. Bir tanıdığa uğramam lazım gelmişken deyip de ona farkettirmeden psikiyatriste götürebilirsiniz diye düşündüm.

Yanına gidebilecegin bir ailen yok mu kuzum. Çalışmıyorum diye kendini mahkum hissetmene içinde bulunduğun duruma ben çok üzüldüm.
Şu yazdığın haklı isyanını o kadar iyi anlıyorum ki

Malesef aileler Aman çocuğumuz evlensin diye kusurlarını sakliyorlar elin kızının da başını yakıyorlar.
Senin üstelik çok güzel bir mesleğin var. Okumuş akıllı kendini ifade edebilen bir çocuksun. Nolur köreltme kendini.
Ailemin yanındayım canım teşekkür ederim. Ailem sağolsun geldiğim zaman geri göndermediler. Doğum için kaldım ve tekrar gitmedim. Kpss ye hazırlanıyorum Ağustosta sınavım var bunun dışında dershanenin birinden teklif aldım orada işe başlamayı düşünüyorum sınavdan sonra 😊. Bu eşimin durumunuda hastaneye bir taşırsam ki taşımam bile yeterli büyük bir yük kalkmış gibi olacak üstümden

Benm eşimin çok ileri derece durumu yoktu. Stresli oldugunda oluyordu bu kendi kendine konusma durum. Gerçi baska problemlerde vardı ama tabii ki kabul etmedi tedaviyi. Benm zorumla etseydi bile psikolog böyle söyledi. Ben de zorlamadım. Boşanmak sanırım bana çok uzak geldi. eksileri artıları tartarak karar verdim boşanmamaya. Şuanda hamileyim insallah sorunsuz bir şekilde sürdürürüz evliliğimizi. Gerçekten yuva kolay kurulmuyor hiç kimse de dört dörtlük değil. Bu benim şahsi düşüncem. Tabii ki olay eziyete çıkmaza dönüşseydi boşanırdım.
Anladım Allah mutluluğunuzu daim etsin. Bebişinizi sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah. Evet bu böyle kendi kendine konuşmasıylada sınırlı kalabilir ancak bunun dışında aşırı aşırı cimriliği, takıntıları, paranoyaları, kısıtlamaya çalışmaları, empati kuramaması, acillik olduğumda ambulans çağırmam gerektiğini vs vs birsürü şeyi kabul etmem lazım bunuda göze alamadım bilmiyorum çok zorlandım ve iletişim kurulmuyor kendisiyle. Bugün uyarırsın yarın unutur hemde hiç konuşulmamış gibi 🤦‍♀️. Haklısın evlilik kolay kurulmuyor eğer bu böyleyse bende böyle nefes alamadım yani. Hayırlısı olsun bakalım şu doktor kısmına bi geçebilirsek gerisini sonra düşüneceğim

Öteki bir diğer ihtimal ilaç yazarım davranışlarını kontrol altına alabilmek ve buraya gelmeye ikna edebilmek için ancak bununda garantisi yok yani ilaçları alır alır ve gelmek istemez getiremeyebilirsin dedi.
Doktorunuz diplomasını nereden almış?
Doktor olduğuna emin misiniz?
Bu suç, bir insana habersiz bir şekilde ilaç reçete edemez, sizde ilaç veremezsiniz.
Adamla evlisiniz diye bunu kendinize nasıl hak görüyorsunuz?
Ayrıca doktorunuz tanı koymadan nasıl ve ne ilacı yazacak? Anti depresanlar, özellikle psikiyatri grubu ilaçları öyle kafaya göre hastayı dinlemeden yazılmaz adamın karısı geldi bir iki olay anlattı diye hiiiç yazılmaz, şeker mi bunlar?
Onun dışında evet normal değil ama bu durumu ondan gizli saklı bir şekilde çözemezsiniz, ben psikiyatrik hastalıklardan çok korkan biriyim, daha önce ağır bir hastaya tanık olmuştum garip davranan biri görünce çekinirim. Siz en iyisi doğrudan söyleyin götüemek istediğinizi. Belki kabul eder, belki o da farkında değildir mimiklerinin ve hareketlerinin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Direk ya doktor ya mahkeme demek bana gereksiz sert ve yıkıcı bir tavır gibi geliyor. Problemi varsa zaten koşa koşa doktora gitmeyecek, bu rahatsızlığın doğası…bilinçli yaptığı elinde olan birşey değil. Ya hep ya hiç tavrı geri teper diye düşünüyorum.
Ben bu seçeneklerden herhangi birini seçmiyorum, benim fikrim şu: eşiniz yanınıza gelmeden önce telefonda filan kendinizi iyi hissetmediğinizi, içinizin sıkıldığını çok üzgün ve gergin hissettiğinizi filan söyleyin, uydurun birşeyler….birkaç gün offf çok kötüyüm diye söylenin. Sonra doktor randevusu aldığınızı artık dayanamadığınızı ama heran vazgeçecek gibi olduğunuzu söyleyin. Sonrada yanınıza geldiğinde hayatım tut elimden götür beni şu doktora ya ayaklarım geri gidiyor ben hiç normal değilim filan diyip onun sizi doktora götürmesini sağlayın. Doktordan çıktıktan sonrası için plan yapın gitmeden, yemek yeriz, şuraya gideriz, bunlara uğrarız filan gibi….o bekleme salonundayken siz tek girin doktora bir süre sonra onu da çağırsın doktor, kaldırıldığını anlamasın, size güvenmesi lazım
Planınız harikulade kusursuz ancak şöyle bir sorun var. Ben eşimin bu hallerine anlam veremezken sürekli psikolog gibi onunla konuşup telkin etmeye çalışırken yıprandım ve bu süreçte hamileydimde ve çok ağladığım zaman oldu neden düzelmiyor bu adamın psikolojisi diye. Sonrasında işte dediğim gibi canıma tak ettiği zaman resti çektim aileler devreye girdi vs. kv ne dedi biliyor musun kızım sen bizim oğlanda sıkıntılar var diyorsun ama asıl sıkıntı sende sürekli ağlıyormuşsun dedi. Ben o gün kendime söz verdim ağlamayacağım ağlarsamda gizli olacak diye. Düşün oğlu için mücadele edip iki göz yaşı döktüm diye cahil cahil insanlar bana deli dedi. Deli diye tanımlamak hiç hoşlanmadığım bir tabir ama o kadın bana bu kelimeyi kullandı ben oğluna bu kelimeyi kullanmayı bırak oğlunun psikolojisi bozuk bile dememiştim. Yani sadede gelecek olursam benim onların yanında ayy kötüyüm ayy şöyleyim böyleyim deme şansım bile olamaz lafı bile geçemez ben her daim iyiyimdir bu kadar 🤷🏻‍♀️. Eşin sana güvenir vs hiç deme o bana hiç güvenmemiş biz bu evliliği kv kp ve eşim ben yaşıyoruz o yüzden midem bulanıyor artık bu ilişkiden. Ne söylersem direkt kp nin haberi oluyor eşim sayesinde. Eşimin beynide yok kp ninkini kullanır.

Doktorunuz diplomasını nereden almış?
Doktor olduğuna emin misiniz?
Bu suç, bir insana habersiz bir şekilde ilaç reçete edemez, sizde ilaç veremezsiniz.
Adamla evlisiniz diye bunu kendinize nasıl hak görüyorsunuz?
Ayrıca doktorunuz tanı koymadan nasıl ve ne ilacı yazacak? Anti depresanlar, özellikle psikiyatri grubu ilaçları öyle kafaya göre hastayı dinlemeden yazılmaz adamın karısı geldi bir iki olay anlattı diye hiiiç yazılmaz, şeker mi bunlar?
Onun dışında evet normal değil ama bu durumu ondan gizli saklı bir şekilde çözemezsiniz, ben psikiyatrik hastalıklardan çok korkan biriyim, daha önce ağır bir hastaya tanık olmuştum garip davranan biri görünce çekinirim. Siz en iyisi doğrudan söyleyin götüemek istediğinizi. Belki kabul eder, belki o da farkında değildir mimiklerinin ve hareketlerinin.
Evet bunu önermesi hata ama ne ilaç yazıldı ne de aldım şu anda böyle bir durum yok. Öneride olsa bugün başımdan geçenleri sizlerle de paylaşmak istedim. Tahmin edersinizki kafam biraz karışık. Evet ilaç kısmına bende hiç katılmıyorum çok riskleri var doğruda değil haklısınız. Bende direkt birlikte gidelim demeyi düşünüyorum artık gelir gelmez kendi fikri gelmezse boşanmayı göze alırsın diyeceğim bakalım hareketleri tavırları ne olacak. Hareketlerine göre tekrar anlık bir şeyler daha düşüneceğim.

Back