- 31 Aralık 2017
- 6.452
- 22.146
- 348
- 28
Doğruluğu yanlışlığı tartışılır ben yerinizde olsam kendime bir hastalık uydurur beni doktora götür derdim. Tuzak olurdu yani baya , doktorun kapısına gidince o ikna eder konuşur hallederiz diye düşündüm. Annem de hastalığının daha erken zamanlarında doktora gitmek istemiyordu. Gidince doktoru asistanını vs de tartaklayabiliyordu. Çocuk gibi kandırarak götürüyorduk. Babam benim çarpıntım var, kalp doktoruna gidiyoruz derdi mesela, kendisi için gittiğimizi içeri girene kadar anlamazdı.
Farkında olmadığı ciddi bir rahatsızlığı olabilir, kendine çevresine karşı tehlikeli olabilir. Yani böyle ciddi şeylerde depresyon gibi ya da bir bağımlılık gibi “tedaviye gönüllü olmalı” diye bir şey olduğunu sanmıyorum. Anneme koyulan teşhislerin arasında şizofreni de var, bu yönünün tedavi edilmesine onu ikna etmek mümkün değildi hiçbir zaman. Bu denli ciddiyse durumu, isteği dışında yatışı sağlanabilir.
Farkında olmadığı ciddi bir rahatsızlığı olabilir, kendine çevresine karşı tehlikeli olabilir. Yani böyle ciddi şeylerde depresyon gibi ya da bir bağımlılık gibi “tedaviye gönüllü olmalı” diye bir şey olduğunu sanmıyorum. Anneme koyulan teşhislerin arasında şizofreni de var, bu yönünün tedavi edilmesine onu ikna etmek mümkün değildi hiçbir zaman. Bu denli ciddiyse durumu, isteği dışında yatışı sağlanabilir.