• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kendi kendine konuşuyor (güncelleme)

Önceki konunuzu okumadım da, çok üzgün görünüyorsun depresyonda mısın, gece sayıklıyorsun vs diye kandırıp götürürdüm ben olsam
Yok o numaralar sökmüyor.Beyfendi gece asla sayıklamazmış asla kendi kendine konuşmazmış ben abartıyormuşum yalan söylüyormuşum kendisi kusursuz bir insanmış 🤷🏻‍♀️🤦‍♀️.

İlk konunuzu okuyup geldim,eşiniz tuhaf gerçekten özellikle poşet vs taşımama durumu.
Tepkisiz duruşu veya sizin hasta olmanızi tuhaf bulması.
Bilemiyorum ilac konusu sıkıntı, hastayı görmeden ilac yazarım demesi tuhaf yani. Ayrıca ilacı içirseniz eşiniz hassasiyet gösterse,bir sorun yaşarsanız ne olacak? Bu kez bana zarar vermeye çalıştın da diyebilir.
Resti çekin, doktora gitmeyeceksen ben yokum diyin.
Evet her bir cümlenize hak veriyorum ayrıca ilaç kısmının yanlış ve tehlikeli olduğunu bende düşünüyorum artık. Zaten suçu bana yıkmaya yer arıyor bir fırsatını bulsa affetmez sanki düşmanım vdsr karşımda. Evet bende rest çekmeyi düşünüyorum bakalım ne yapacak merak ediyorum.

Konu sahibi; uzun yıllar antidepresan kullandım.uyku problemi ve ilk evliliğim yüzünden.en hafif ilaç bile çok etki ediyor maalesef.
Sadece uyarmak için yazıyorum.
Bir antidepresan ilacını kirip içmeniz bile kalp krizi riskini çok arttırıyor.
Onu toz haline getirip yemeğe, içeceğe atmanız çeşitli sorunları doğurur.ayrica hani antideprasani çaktırmadan vereyim dese birisi onun etkisi içen insanda en geç ertesi gün anlar.
Mesela benim uyku için içtiğim ilacın etkisi ertesi gün kendini gösteriyor.

Ayrıca 14 seneye yakın zamandır gitmedigim psikolog, psikiyatri uzmanı kalmadı.bana benim önceden kullandığım ve memnun kaldığım ilacı istememe rağmen yazmadilar,vermediler.

Kontrol ediliyor,testler yapılıyor,gözlemleniyor ve öyle veriliyor ilaç.
Bence karar vermeden bir doktora daha gidip görüşün.

Birde 4. Seçenek demiş herkes sizde haklı olarak boşanma fikrine yakınsınız.ama blöf için boşanma kozunu kullanırsanız esinizde çok ters tepebilir.
Psikolojik sorunları var eşinizin bu net.tedavi de olmuyor.birde üstüne sizin tek hareketimiz Allah korusun kim bilir nelere sebep olur.

Allah yardımcınız olsun.sizin için çok üzüldüm.eşinizin sağlık sorununa da ayrı üzüldüm.cok geçmiş olsun 😔

Ailede saglıklı kişi yok dediğiniz kişilerin hastalığı nedir?
Babası ben hastanede ölü gibi yattım aylarca kafama Elektik verdiler diye anlattı. Zaten eşimle kp hareketleri aynısının tıpkısı belli yani kp de ne varsa eşimde de var bence. Ayrıca tam net bilmiyorum hastalıkları nedir söylemiyorlar.
Tanı almışlar mı?
Bilmiyorum bunun için uğraşıyorum. Çünkü sağlamız diye geziyorlar gezsinler sorun değil ama kandırıyorlarda
Dr eşiniz ile ilgili Hangi hastalıklardan şüpjelendi?
Görmeden bir şey diyemem dedi
Şüpheler doğru ise ilsçls düzelecek mi?
Bilmiyorum görmem lazım dedi
Eşinizin Bi arkadası vs var mı.
Neredeyse yok gibi bir elin parmakları kadar
Eş ile uzaktaysanız ilaç kullandığına nasıl emin olabilirsiniz?
Bunları üstlenmeye gücünüz var mı.
Emin olamam. Şu an sorduğun için şu anlık cevap veriyorum hayır yok.
Eşiniz hastalığını biliyor ve size anlatmadan evlendi bence sizinle. Bu durumda aldatılmış kandırılmış oluyorsunuz bence.
Köyde kimseye güvenme deme sebebi bu bence. Bilenler anlatırsa inanma diye
Evet bende böyle düşünüyorum ve en çok kızdığım nokta bu

O zaman kendisinin evliliğini kurtarmak için hiç çaba sarf etmediğini, bunun size kendinizi değersiz hissettirdiğini söyleyerek ayrılmayı teklif edin. Durumun kendisi de biraz farkında demek ki.
Evet afedersiniz ama eşşek gibi farkında halada böyle diretiyor. O zaman saklıyorsun ondan böyle yapıyorsun diyorum bu sefer yüzüme bakmıyor telefona yüzünü yapıştırıyor bana cevap vermiyor vs. bildiğiniz 5 yaş çocuk. Kaç kere dedim ama ayrılmak istemiyorum diyor o zaman hasnateye gidelim diyorum olmaz diyor 🤦‍♀️. O yüzden ya hastanede yada by by demeyi planlıyorum çünkü böylede gitmez yani

Evet bunu önermesi hata ama ne ilaç yazıldı ne de aldım şu anda böyle bir durum yok. Öneride olsa bugün başımdan geçenleri sizlerle de paylaşmak istedim. Tahmin edersinizki kafam biraz karışık. Evet ilaç kısmına bende hiç katılmıyorum çok riskleri var doğruda değil haklısınız. Bende direkt birlikte gidelim demeyi düşünüyorum artık gelir gelmez kendi fikri gelmezse boşanmayı göze alırsın diyeceğim bakalım hareketleri tavırları ne olacak. Hareketlerine göre tekrar anlık bir şeyler daha düşüneceğim.
Sevindim sizin adınıza.
Zira adam şoka falan girip ölse sizin ve doktorun başına kalacak bu olay. Yakayı daha kurtaramazsınız.
Ben korktum açıkçası eşinizden, tamam market poşetleri ağır olmadığı sürece hamilelikte taşınabilir ama bir yerde de aşırı umursamaz davranıyor adam. Benim tanıdığım ağır hasta boş boş bakıyordu, mimiksiz, tepkisiz.. Bence önceliğiniz sizin ve bebeğinizin güvenliği olsun, eğer hastaneye gitmiyorsa da boşanmayı ciddi ciddi düşünün.. Ürkütücü..

Planınız harikulade kusursuz ancak şöyle bir sorun var. Ben eşimin bu hallerine anlam veremezken sürekli psikolog gibi onunla konuşup telkin etmeye çalışırken yıprandım ve bu süreçte hamileydimde ve çok ağladığım zaman oldu neden düzelmiyor bu adamın psikolojisi diye. Sonrasında işte dediğim gibi canıma tak ettiği zaman resti çektim aileler devreye girdi vs. kv ne dedi biliyor musun kızım sen bizim oğlanda sıkıntılar var diyorsun ama asıl sıkıntı sende sürekli ağlıyormuşsun dedi. Ben o gün kendime söz verdim ağlamayacağım ağlarsamda gizli olacak diye. Düşün oğlu için mücadele edip iki göz yaşı döktüm diye cahil cahil insanlar bana deli dedi. Deli diye tanımlamak hiç hoşlanmadığım bir tabir ama o kadın bana bu kelimeyi kullandı ben oğluna bu kelimeyi kullanmayı bırak oğlunun psikolojisi bozuk bile dememiştim. Yani sadede gelecek olursam benim onların yanında ayy kötüyüm ayy şöyleyim böyleyim deme şansım bile olamaz lafı bile geçemez ben her daim iyiyimdir bu kadar 🤷🏻‍♀️. Eşin sana güvenir vs hiç deme o bana hiç güvenmemiş biz bu evliliği kv kp ve eşim ben yaşıyoruz o yüzden midem bulanıyor artık bu ilişkiden. Ne söylersem direkt kp nin haberi oluyor eşim sayesinde. Eşimin beynide yok kp ninkini kullanır.
Bukadar ayrıntılı anlattığınız için teşekkür ederim.
Çok zor durumdasınız Allah yardımcınız olsun.
Bana kızmayın lütfen ama ben eşinize de kıyamadım çok üzüldüm, ciddi psikolojik sıkıntıları olan gencecik bir insan, gencecik bir eş-baba. Hani kolu kırık biri doktora gitmezse kızarızya yaw farkında değil misin kolun kırık doktora git diye işte sorun psikolojik olunca farkında olmuyorlar ve biz yine de kızıyoruz, böyle olunca çok üzülüyorum. Ne kadar anlatsak da boş mekanizma yanlış çalışıyor. Bize bak canı isteyince nasıl da akıllı davranıyor bak nasıl da sinsi gibi gibi geliyorya hepsi hastalığından….nereden biliyorsun ben yıllardır bu adamla uğraşıyorum diyeceksiniz: dedem ruh hastası, birebir yaşadım biliyorum….
En doğru kararı siz verirsiniz ben affınıza sığınarak vicdanlı bir karar vermenizi diliyorum

hekimin hastasını görmeden,muayene etmeden ilaç yazması suçtur.

nasıl böyle bir teklifte bulunabilmiş anlayamadım canım ya...

yani düşünsene ben şimdi atıyorum annemle ilgili semptom uydururum,yalan söylerim, böyle böyle yapıyor derim, sonra da istediğim ilacı yazdırırım. olur mu hiç öyle şey?

eğer bunu söyleyen gerçekten doktorsa,bence başka bir doktordan randevu almalısın canım.

ben 4. seçeneğe sıcak bakıyorum. artık rest çekme zamanı geldi.

seninle uzun zamandır özelden de konuşuyoruz zaten, işin buraya geleceğinden bahsetmiştik,yani eninde sonunda rest çekmen gerekeceğini söylemiştim,sen de öyle düşündüğünü söylemiştin zaten bana.

bence artık inceldiği yerden kopsun.
Evet gerçekten bende fikir almak amaçlı yazıyorum buraya ve gene yararını görüyorum. Bunları ilk buraya yazarken kafamda hiçbir şeyi ölçmemiş tartmamış oluyorum hemen sıcağı sıcağına yazıyorum. Sonrada evet bende ilaç kısmının ne kadar yanlış olduğu ve tehlikeli olduğu kısmında hemfikirim. Evet öyle olsa herkes herkese yazdırırdı etraf ilaçtan geçilmezdi doğru.

Evet Otrera canım konuştuk hakkını ödeyemem çok vaktini aldım teşekkür ederim. Bu konuda en objektif yorumu sen yaparsın. Ancak bende böyle düşünüyorum ne olacaksa olsun kafasındayım kıvırtmalarına hareketlerine sabredemiyorum. Ayrıca hemen yarın veya yarından sonra bir avukatdanda bilgi alacağım.

Öyle psikolojik bir rahatsızlık olarak değil de bacağım ağrıyor vs gibi fiziksel demiştim. Yaralanmışsın, sakatlanmışsın diyerek dalga geçer mi sizinle? Ya da mideniz ağrıyor olsun vs psikiyatriye en yakın hangi bölüm varsa oradan uydurabilirsiniz. Bir tanıdığa uğramam lazım gelmişken deyip de ona farkettirmeden psikiyatriste götürebilirsiniz diye düşündüm.
Diyebilirim aslında ama psikiyatri bölümünü gördüğünde topuklamaya kalkabilir emin değilim. Ben önce rest çekme yöntemini deneyeceğim. Olmadı bu sizin dediğiniz gibi bir yol deneyebilirsin tamamen duruma bağlı gelişecek. Teşekkür ediyorum.

Evet gerçekten bende fikir almak amaçlı yazıyorum buraya ve gene yararını görüyorum. Bunları ilk buraya yazarken kafamda hiçbir şeyi ölçmemiş tartmamış oluyorum hemen sıcağı sıcağına yazıyorum. Sonrada evet bende ilaç kısmının ne kadar yanlış olduğu ve tehlikeli olduğu kısmında hemfikirim. Evet öyle olsa herkes herkese yazdırırdı etraf ilaçtan geçilmezdi doğru.

Evet Otrera canım konuştuk hakkını ödeyemem çok vaktini aldım teşekkür ederim. Bu konuda en objektif yorumu sen yaparsın. Ancak bende böyle düşünüyorum ne olacaksa olsun kafasındayım kıvırtmalarına hareketlerine sabredemiyorum. Ayrıca hemen yarın veya yarından sonra bir avukatdanda bilgi alacağım.
canım benim ne demek,ne hakkı sanki,yeter ki işine yarasın ♥️

mutlu olmak senin de hakkın,yeter artık ne olacaksa olsun, artık inceldiği yerden kopma zamanı geldi canım...

Diyebilirim aslında ama psikiyatri bölümünü gördüğünde topuklamaya kalkabilir emin değilim. Ben önce rest çekme yöntemini deneyeceğim. Olmadı bu sizin dediğiniz gibi bir yol deneyebilirsin tamamen duruma bağlı gelişecek. Teşekkür ediyorum.
Mideniz ağırabilir, benim midem çok ağrıyordu gerekli herşey yapıldı sorun çıkmayınca doktor stresten mide çok ağıarır diyip psikiyatriye yönlendirdi. Mideniz için eşinizle gittiğiniz doktor sizi psikiyatriye yönlendirir ve eşinizin kolundan çıkmazsınız mideniz çok ağrıyorya….doktorun yanına girince de oyununuza devam edin, doktor önce sizinle midenizle neden stresli olduğunuzla filan ilgilensin, doğru cevaplar verin eşinizle ilgili sıkıntılarınızı anlatın böylece eşiniz mevzuya kendi isteğiyle dahil olup kendini savunacak farkında olmadan muayene başlayacak, siz de hafif bir sakinleştiriciyle evinize döneceksiniz :)
Denemeye değer gibi ya

Bu konuda beni en çok düşündüren dizi düşman olarak2tree
Babası ben hastanede ölü gibi yattım aylarca kafama Elektik verdiler diye anlattı. Zaten eşimle kp hareketleri aynısının tıpkısı belli yani kp de ne varsa eşimde de var bence. Ayrıca tam net bilmiyorum hastalıkları nedir söylemiyorlar.

Bilmiyorum bunun için uğraşıyorum. Çünkü sağlamız diye geziyorlar gezsinler sorun değil ama kandırıyorlarda

Görmeden bir şey diyemem dedi

Bilmiyorum görmem lazım dedi

Neredeyse yok gibi bir elin parmakları kadar

Emin olamam. Şu an sorduğun için şu anlık cevap veriyorum hayır yok.

Evet bende böyle düşünüyorum ve en çok kızdığım nokta bu
Sizi düşman olarak görüyor olma kısmına takıldım. Su durumda ilk önce kendinizi düşünün basbasa kalmayın.

Konu sahibi; uzun yıllar antidepresan kullandım.uyku problemi ve ilk evliliğim yüzünden.en hafif ilaç bile çok etki ediyor maalesef.
Sadece uyarmak için yazıyorum.
Bir antidepresan ilacını kirip içmeniz bile kalp krizi riskini çok arttırıyor.
Onu toz haline getirip yemeğe, içeceğe atmanız çeşitli sorunları doğurur.ayrica hani antideprasani çaktırmadan vereyim dese birisi onun etkisi içen insanda en geç ertesi gün anlar.
Mesela benim uyku için içtiğim ilacın etkisi ertesi gün kendini gösteriyor.

Ayrıca 14 seneye yakın zamandır gitmedigim psikolog, psikiyatri uzmanı kalmadı.bana benim önceden kullandığım ve memnun kaldığım ilacı istememe rağmen yazmadilar,vermediler.

Kontrol ediliyor,testler yapılıyor,gözlemleniyor ve öyle veriliyor ilaç.
Bence karar vermeden bir doktora daha gidip görüşün.

Birde 4. Seçenek demiş herkes sizde haklı olarak boşanma fikrine yakınsınız.ama blöf için boşanma kozunu kullanırsanız esinizde çok ters tepebilir.
Psikolojik sorunları var eşinizin bu net.tedavi de olmuyor.birde üstüne sizin tek hareketimiz Allah korusun kim bilir nelere sebep olur.

Allah yardımcınız olsun.sizin için çok üzüldüm.eşinizin sağlık sorununa da ayrı üzüldüm.cok geçmiş olsun 😔
Öncelikle çok geçmiş olsun evet çok haklısın bu gibi durumlar göze alınacak şeyler değil Allah korusun.
Doktor değiştirilebilir evet zaten önemli olan herhangi bir doktora gitmesi yeterki kendi tanıdığı doktora gitmesin bunu istiyorum.

Yaa biliyor musun bunu dile gitmeye o kadar çok korkuyordum ki ilk sen dedin 😔. Bende çok korkuyorum rest çektiğim zaman ya saldırırsa ya bebeğime veya aileme zarar verirse diye aklımdan bir türlü bu senaryolar çıkmıyor hayal etmeden duramıyorum. Yapacak başka bir yol da göremiyorum ah bilmiyorum bu kısmısını işte.

Çok teşekkür ederim sağolun sizede geçmiş olsun 😔

Öncelikle çok geçmiş olsun evet çok haklısın bu gibi durumlar göze alınacak şeyler değil Allah korusun.
Doktor değiştirilebilir evet zaten önemli olan herhangi bir doktora gitmesi yeterki kendi tanıdığı doktora gitmesin bunu istiyorum.

Yaa biliyor musun bunu dile gitmeye o kadar çok korkuyordum ki ilk sen dedin 😔. Bende çok korkuyorum rest çektiğim zaman ya saldırırsa ya bebeğime veya aileme zarar verirse diye aklımdan bir türlü bu senaryolar çıkmıyor hayal etmeden duramıyorum. Yapacak başka bir yol da göremiyorum ah bilmiyorum bu kısmısını işte.

Çok teşekkür ederim sağolun sizede geçmiş olsun 😔
Baktiniz ki tedaviye razı olmuyor.bunda çok ustelemeyin.bir kez daha isteyebilirsin bence
Mesela çok iyi bir danışman buldum.kendim gidip görüşmek istiyorum sende görüşmek istermisin bu bize iyi gelecektir eminim diyebilirsin.
Baktın ki tersleniyor hiç usteleme.

Şimdi sen ciddi olup ben gidiyorum,bosaniyorum dersen illaki ters teper bu.bu durumda senin ve bebeğinin güvencesi yok.en mantıklısı bence sen ailenin yanına git.hicbir açıklama yapmana gerek yok.en azından daha güvende olursun.

Sorunları olan insanları tanıyorum.kendi problemlerim de var.ama böyle birşeyle karsilassam ve ilaç kullanmadığım döneme denk gelse ben kendimden emin olamam.
Eşinizin durumu daha ağır onu dusunemiyorum bile.ben çok küçük bir sorunla baş ederken bile tam normal olamıyorum eşin hiç olamaz.lutfen buna çok dikkat et.

En son başka seçenek şönim.oraya git.yada ara.sana destek olurlar.guvenligini saglarsin.kendini gecindirirsin.koruma kararı çıkartırlar.en azından kendini toparlamaya yardımcı olur.

Açıkçası ben biraz korktum.en azından ailesinin ve kendisinin farkında olsa bir umut olurdu.ailesi normal olsa belki destekleri olurdu.lutfen bunları iyice düşün.dualarim seninle.

Evliliğin adına sana yalan söyleyerek bir ilişkiye başlayan adama karşı hiçbir sorumluluğun yok. Hani hastalıkta sağlıkta diyoruz da bu adam senden hastalığını saklamış.
Ama tabi ortada çocuğun var. Ben çocuğumun sağlıklı bir babası olmasını isterim. Bunun için senin yaptığın gibi emek veririm. Sonucunda iyi olur olmaz onu bilemem ama vicdanım rahat olur.
Bana sorarsan 4.secenek mantıklı hatta ben bir çıt tehditin çapını büyütürdüm. Benim dediğim doktora gidilecek bunu senin için ve cocugum için istiyorum. Eğer kabul etmezsen boşanma davasını açarım psikolojik gerekçelerle ve orda bilirkişi talep edilir mecbur kalırsın gitmeye. Bunun yanında işyerine de bu durumu bildiririm işinde sıkıntı yaşarsın. Ben işinde ve sosyal çevrende sorun yaşamadan tedavi olmanı isterim. Senin uzulmeni de istemem ddyip işiyle tehdit et
Hayırlısıyla su adamdan kurtulursun ve öyle ya da böyle tedavi olur inşallah

Sevindim sizin adınıza.
Zira adam şoka falan girip ölse sizin ve doktorun başına kalacak bu olay. Yakayı daha kurtaramazsınız.
Ben korktum açıkçası eşinizden, tamam market poşetleri ağır olmadığı sürece hamilelikte taşınabilir ama bir yerde de aşırı umursamaz davranıyor adam. Benim tanıdığım ağır hasta boş boş bakıyordu, mimiksiz, tepkisiz.. Bence önceliğiniz sizin ve bebeğinizin güvenliği olsun, eğer hastaneye gitmiyorsa da boşanmayı ciddi ciddi düşünün.. Ürkütücü..
Evet çok haklısınız çok tehlikeli bende böyle düşünüyorum. Evet tartışmalarımızdan sonra artık o da mimiksiz, tepkisiz, boş bakıyor hoş zaten hiç dolu baktığı olmadıda. Birde duvara etrafa bakar bakar sırıtır bana öyle sırıtmamıştır kim güldürüyorsa artık 🤦‍♀️. Bende korkuyorum ne yalan söyleyeyim hiç zarar vermemiş olsada garantisi yok

Evet çok haklısınız çok tehlikeli bende böyle düşünüyorum. Evet tartışmalarımızdan sonra artık o da mimiksiz, tepkisiz, boş bakıyor hoş zaten hiç dolu baktığı olmadıda. Birde duvara etrafa bakar bakar sırıtır bana öyle sırıtmamıştır kim güldürüyorsa artık 🤦‍♀️. Bende korkuyorum ne yalan söyleyeyim hiç zarar vermemiş olsada garantisi yok
Mutlaka aksiyon alın, daha fazla dayanmayın. Onca kez uyardım diyorsunuz, o kadar uyarıya rağmen kendini düzeltmiyorsa demek ki durumunun farkında değil, ağır bir durumu vardır bir kavga anında kendinde olmayıp birşey yapar Allah korusun. Hala ailenizin yanındasınız değil mi?

Back