• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kendi kendine konuşuyor (güncelleme)

Psikiyatri kliniğinde uzaktan bir akrabamız yatarak tedavi görüyordu. Bigun ziyaretine gittiğimizde aynı eşini tarif ettiğin şekilde bı hasta gördüm. Sandalyeye oturmus. Hızlı hızlı biseyler konuşuyor arada hahaha yapıyor tekrar konuşmaya devam ediyordu. Merak ettim bu adamın rahatsizligi ne diye sordum. Bizim hastamız da, "şizofren" dedi. Normalde onların servisi ayrı olur ama bu zararsız sadece konuşuyor halüsinasyon görüyor. O yüzden depresyon tedavisi olanların arasına katmislar.

Bence eşinize blöf yapmayın. Bu tip vakalar normal duygu durumuna sahip insanlar gibi tepkivermez. Belki başta korkmuş gibi yapar dediğinizi uygular sonra birden vazgeçer. Beklenmedik şekilde saldiradabilir. Size sadece zaman kaybettirir.

Sizin yerinizde olsam bı süre, kişisel eşyalarımi alıp ailemin yanına taşınırim. Belki ciddiyetinizi o sekilde anlar. Yanında olup destek verin demeyi çok isterim. Ama tedaviyi reddediyor, bebeginiz yeterince vaktinizi alırken napabilirsiniz. Üstelik tedavi edilmeyen her hastalık bir üst seviyeye geçer. Kendiliğinden iyileşen bir hastalık duymadım.

Kayın babanizda ki hastalığı ogrenebileceginiz ortak tanıdık yok mu. Eşinizin durumuna tanı koymada çok yardımcı olur.

Anladım Allah mutluluğunuzu daim etsin. Bebişinizi sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah. Evet bu böyle kendi kendine konuşmasıylada sınırlı kalabilir ancak bunun dışında aşırı aşırı cimriliği, takıntıları, paranoyaları, kısıtlamaya çalışmaları, empati kuramaması, acillik olduğumda ambulans çağırmam gerektiğini vs vs birsürü şeyi kabul etmem lazım bunuda göze alamadım bilmiyorum çok zorlandım ve iletişim kurulmuyor kendisiyle. Bugün uyarırsın yarın unutur hemde hiç konuşulmamış gibi 🤦‍♀️. Haklısın evlilik kolay kurulmuyor eğer bu böyleyse bende böyle nefes alamadım yani. Hayırlısı olsun bakalım şu doktor kısmına bi geçebilirsek gerisini sonra düşüneceğim
Yaa sizin ki baya ciddi boyuttaymış 😔 Allah yardmcınız olsun çok zor. Yani böyle biriyle hayatınızı mahfetmeye değmez tabii ki. Çocuğunuz için belki bir süre dayanırsınız. Sonrası? Sizin de bi hayatınız var mutlu olmadığınız, sürekli problemli biriyle ne kadar uzun ömürlü yaşanır ki. Durum o dereceyse ben boşanırdım sanırım. Gelen gideni aratır modu pek uygun değil bu konu için. Tamam kimse dört dörtlük değil ama en azından elle tutulur bir yanı da olmalı. Hele yaşlılığında hiç düşünemiyorum. Ben herhalde yaşlanınca boşanırım diyorum ileri boyutunu hayal edince 🤷🏻‍♀️

Bak bu dediğin çok mantıklı alerji vs. ihtimalini hiç düşünmemiştim. Ayrıca bunu yapmamı mümkün görmüyorum onun razı olmasını istiyorum olmazsa yolları ayırmak istiyorum.
Birde kafam karışık şu durumda bu seçenekler var bu 3.seçeneğide ambulansla götürme olayıyla bir tuttum sanırım o yüzden mantıklı gibi gelmişti. Sen böyle deyince evet riskli mantıksız.
Yalnız bu ihtimali sizin değil doktorunuzun düşünmesi lazımdı. Ayrıca doktorlar hastayı görmeden ağrı kesici bile yazmıyorlar. Sizin ki nasıl böyle ciddi bir ilacı yazabiliyor?

Eşinizin durumu nedir bilemem belki sizin dediğiniz gibidir belkide siz hareketlerini yanlış yorumluyorsunuzdur, doktor eşinizi görmeden size nasıl güvendi? Belki siz kötü niyetlisiniz, belki birine zarar vermek istiyorsunuz hatta belki hasta olan sizsiniz. Hastayı görmeden ilaç yazıldığını ilk defa görüyorum, çok ilginç.

Yukarda sıraladığınız hiç bir seçenek mantıklı değil. Siz eşinizle konuşun, anlatın rahatsızlığınızı, doktora gidelim, deyin. En uygunu bu olur. Arkasından iş çevirmeyin.

Ayrıca sırf kendi kendine konuşuyor diye eşinizden boşanmak çok aşırı bir şey değil mi ya?

Esiniz hala kendi kendine konusuyor mu? Baska cok tuhaf davranislari var mi? Benim kardesim de bipolar hastasi.Bu hastaliga yakalanmadan once depresyona girdi bu süre zarfında asosyal oldu takintili davranislari basladi sonra da atak gecirdi atak gecirdiginde de gercek hayattan tamamen kopup sadece hayal dunyasindaki insanlarla konusuyordu butun gun.yani disardan bakildiginda kardesim karsisinda biri var da onunla sohbet ediyo gülüşüyordu.Sonrasinda da durumu malesef cok gec fark edip zar zor hastaneye yatirmistik.Durum cok gec fark ettik derken aslinda tuhafliklarini fark etmistik ama konduramiyorduk iste

İş boşanma davasına gelirse bir şansınız daha var. Mahkeme günü hakime, mahkeme zoruyla doktora tanı koyma ve tedavi olma yı isteyebilirsiniz. Tabi eşiniz hayır ben muayene olmayacağım boşanmak istiyorum derse, evlilik biter. Allah hakkınız da hayırlısını nasip etsin canım. Siz elinizden geleni yaptınız. İlk konunuzu da biliyorum. Ama iş eşiniz de bitiyor Malesef. Umarım herşey gönlünüzce olsun.

Ben hiç iyi değilim benimle birlikte doktora gelir misin desen, sanki senin için gidilmiş gibi olsa da orda onunla konuşulsa, yavaş yavaş süreç başlasa?

Bu ilk konumdu:
Eşim kendi kendine konuşuyor

Aşağıda yazdıklarım son durum :

Bunu sizlerle ilk paylaştığımda neden böyle yaptın neden şöyle yaptın diyen çok olmuştu. Ancak bunu tartışmak yersiz ve saçma olan oldu ayrıca o durumda sizde olabilirsiniz unutmayın ona göre konuşun konuşurken.Gene bu tip konuşma yaparsanız dikkate almayacağımı bilmenizi isterim. Ayrıca öteki taraftan bana yardımcı olan yanımda olan herkese teşekkür ediyorum çünkü ben eşimin bu durumundan sizlerin yorumlarıyla farkına varabildim.
Şimdiki durumumuza gelecek olursak bugün eşim adına bir psikiyatristten yardım ve fikir aldım. Olağan her şeyi baştan sona anlattım doktorda normal görünmüyor dedi. Bu yüzden en kısa sürede bana nasıl getirirsin bilemiyorum ama bir şekilde getir.Yani sonuç olarak en kısa sürede bir doktor gözüyle görülmesi şart çünkü mutlaka bir tanı alacaktır şeklinde söyledi.

1️⃣Onu buraya getirecek sözünden çıkmadığı biri olup olmadığını sordu ancak ailede hiçbirinin akli dengesi yerinde olmadığından yok 🤦‍♀️. Babasının sözünden çıkmaz ancak babasıda oğlum sağlam da sağlam diye geziyor 🤦‍♀️.

2️⃣Bir diğer ihtimal okulundaki müdürüne durumu izah edip ondan eşimi doktora yönlendirmesini istemekmiş ancak müdürün okulda bu mevzuyu yaymadan dalga geçmeden halletmesini garanti altına almalısın dedi. Ama ben bundan ne emin olabilirim nede yapabilirim çünkü 1000 km var bu durumu kontrol edemem.

3️⃣Öteki bir diğer ihtimal ilaç yazarım davranışlarını kontrol altına alabilmek ve buraya gelmeye ikna edebilmek için ancak bununda garantisi yok yani ilaçları alır alır ve gelmek istemez getiremeyebilirsin dedi.

4️⃣Bu yüzden tek çare kalıyor ya dediğim psikiyatriste gideceksin ya da ben davayı açıyorum diyeceğim.

Gitmezse kızlar büyük ihtimalle her şey bitmiş demektir ona göre hareket edeceğim ama eğer giderse gideceğimiz bir miktar daha yolumuz olduğu anlamına geliyor. Ayrıca hemen bir avukattan da bilgi alacağım bu konu hakkında. Şimdilik durum böyle gelişme oldukça aktaracağım sizlere.
2. Secenegı sakın yapmayın .Adam işinden olur.Açık açık sız konuşun

Bu olmaz tehlikeli bir durum olur sonuçta hasta değilim değilken hastayım demek çok yanlış kandırmak bile olsa

İyi de ilaç vermekten, müdüre söylemekten, boşanma ile tehditten daha masum

O size diyormuş sen hastasın diye iyi tamam birlikte gidelim diyeceksiniz, zaten doktorla görüşmüşsünüz

Hastaneye gitmesi için ilaç mı versek diye düşünülen ortamda tamam ben hastayım ama doktor eşim olarak seninle görüşecek demek neden bu kadar rahatsız etti ki

Tehlikeli olan ne, kandırmak vs çok basit kelimeler değil mi konudaki özellikle 3. ve 4. öneriler yanında

Evet her bir cümlenize hak veriyorum ayrıca ilaç kısmının yanlış ve tehlikeli olduğunu bende düşünüyorum artık. Zaten suçu bana yıkmaya yer arıyor bir fırsatını bulsa affetmez sanki düşmanım vdsr karşımda. Evet bende rest çekmeyi düşünüyorum bakalım ne yapacak merak ediyorum.
Normal değil psikolojisi eşinizin bu sebeple gizli ilac vermek yada ilacı kandırarak icirmek asla uygun olmaz. Aman sakın. Alerji vs olur en basitinden bu kez der yani sen bana bilerek zarar verdin.
Öte yandan tabi ki uzman desteği almalı ama buna da ikna olmalı ki işe yarasın. Kendinde bir sorun olduğunun farkında değilse işe yararmı bilemiyorum. O da istemeli

Şey olmaz mı mesela siz gidiyormuş gibi yapsanız benimle gelir misin deseniz
Bu konularda yorum yapmak istemiyorum ama 2. seçeneğe ben olsam hiç bulaşmazdım

Bukadar ayrıntılı anlattığınız için teşekkür ederim.
Çok zor durumdasınız Allah yardımcınız olsun.
Bana kızmayın lütfen ama ben eşinize de kıyamadım çok üzüldüm, ciddi psikolojik sıkıntıları olan gencecik bir insan, gencecik bir eş-baba. Hani kolu kırık biri doktora gitmezse kızarızya yaw farkında değil misin kolun kırık doktora git diye işte sorun psikolojik olunca farkında olmuyorlar ve biz yine de kızıyoruz, böyle olunca çok üzülüyorum. Ne kadar anlatsak da boş mekanizma yanlış çalışıyor. Bize bak canı isteyince nasıl da akıllı davranıyor bak nasıl da sinsi gibi gibi geliyorya hepsi hastalığından….nereden biliyorsun ben yıllardır bu adamla uğraşıyorum diyeceksiniz: dedem ruh hastası, birebir yaşadım biliyorum….
En doğru kararı siz verirsiniz ben affınıza sığınarak vicdanlı bir karar vermenizi diliyorum
Evet her bir cümlenize katılıyorum. Ayrıca vicdansız olsaydım çoktan keser atardım böyle uğraşmazdım ki. Kim bilir daha ne kadar zaman uğraşacağım belli değil. Sonuçta dediğin gibi farkında değil onunda farkına varması zamana ve tedaviye ihtiyaç var bende bu süreci zorlaştırmayacağım elbette. Birde evet hayatında psikolojik vaka ile birlikte yaşamayan bu durumu anlayamaz. Sizin dedeniz öyleymiş ama eşinizin böyle olması bambaşka bir durum benzer ama aynısı değil. Siz eşinizle güzel günler geçirirsiniz, mutlu anılarınız olur dedenizide arada görürsünüz bu yani. Ama benim öyle bir şansım olmaz şu an kağıt üzerinde evliyiz ben onun eşliğini hiçbir şeyini hissetmiyorum mutlu anımızda yok böyle giderse olmaz zaten. Yani bilmiyorum boşlukta gibiyim evliyim ama eşim yok böyle hissediyorum 🤷🏻‍♀️

canım benim ne demek,ne hakkı sanki,yeter ki işine yarasın ♥️

mutlu olmak senin de hakkın,yeter artık ne olacaksa olsun, artık inceldiği yerden kopma zamanı geldi canım...
Yok yok öyle deme şimdi normal hayatta bile herkes birbirine diş bilerken sen yüzünü görmediğin insana yardım ediyorsun, zaman ayırıyorsun, emek harcıyorsun. Bu mühimsenmeyecek bir durum değil. Kim bilir çalıştığın yerde işini ne güzel yapıyorsundur ❤️

Mideniz ağırabilir, benim midem çok ağrıyordu gerekli herşey yapıldı sorun çıkmayınca doktor stresten mide çok ağıarır diyip psikiyatriye yönlendirdi. Mideniz için eşinizle gittiğiniz doktor sizi psikiyatriye yönlendirir ve eşinizin kolundan çıkmazsınız mideniz çok ağrıyorya….doktorun yanına girince de oyununuza devam edin, doktor önce sizinle midenizle neden stresli olduğunuzla filan ilgilensin, doğru cevaplar verin eşinizle ilgili sıkıntılarınızı anlatın böylece eşiniz mevzuya kendi isteğiyle dahil olup kendini savunacak farkında olmadan muayene başlayacak, siz de hafif bir sakinleştiriciyle evinize döneceksiniz :)
Denemeye değer gibi ya
Yok olmaz gerçekten çok çok tehlikeli. Böyle numara yapayım birde bana tanı koyup ilaç yazsınlar oohoohh eşim bayram eder bayram. Zaten sıkıntının bende olduğunu bilmek istiyor bu yüzden bunu asla yapamam. Ya zaten normalde midem ağrısa stresten ona ağrıyo bile demem ağlayacağım zaman bile ondan gizli ağlıyordum ben. Çünkü böyle bir lüksüm yok geri kafalı o böyle şeyleri direk deli muamelesi yapıp atıyor. Nasıl desem o eşim gibi değil düşmanım gibi. Ben onunla hiçbir sırrımı bile paylaşmıyorum böyle olduğunu farkettiğim zamandan itibaren birbirine düşman iki kanki gibi takılıyorduk. Genel olarak anladım demek istediklerinizi ama durumda böyle işte

Bu konuda beni en çok düşündüren dizi düşman olarak2tree
Sizi düşman olarak görüyor olma kısmına takıldım. Su durumda ilk önce kendinizi düşünün basbasa kalmayın.
Evet zaten başbaşayken tedirgin oluyordum bu yüzden aileme açtım durumu ailemde tekrar göndermedi beni. 8 aydır ailemleyim eşimde kendisi tek başına kalıyor. Ailemle kalmadan öncede hep annemle babama düşman gibi bakıyordu ama hiiiç bir sebep yok yani annemler ne karışmıştır nede ufacık bir şey demiştir. Kendi kafasında kurup kinleniyor. İstediğin kadar yumuşak konuş bi bakıyorsun he he diyor sonra kendi içinde o denilenleri kötüye yorup kinlenmeye başlıyor. O yüzden telefonla olan iletişimi de minimuma indirdim çünkü bıktım artık her şeyden bir şey çıkarmasından

Baktiniz ki tedaviye razı olmuyor.bunda çok ustelemeyin.bir kez daha isteyebilirsin bence
Mesela çok iyi bir danışman buldum.kendim gidip görüşmek istiyorum sende görüşmek istermisin bu bize iyi gelecektir eminim diyebilirsin.
Baktın ki tersleniyor hiç usteleme.
Aynen böyle demeyi düşünüyorum bende. Bunu bile kötüye yoracak ama olsun nefes alsan kötüye yorar öyle bir kabiliyeti var 🤦‍♀️
Şimdi sen ciddi olup ben gidiyorum,bosaniyorum dersen illaki ters teper bu.bu durumda senin ve bebeğinin güvencesi yok.en mantıklısı bence sen ailenin yanına git.hicbir açıklama yapmana gerek yok.en azından daha güvende olursun.
8 aydır ailemleyim çok şükür. Onlara durumu açtığımda göndermek istemediler bende zaten tedirgindim. Mimikleri yok öyle olunca sinirli mi mutlu mu kestiremiyorum bir anda neyi kafaya takacak bilemiyorum.
Sorunları olan insanları tanıyorum.kendi problemlerim de var.ama böyle birşeyle karsilassam ve ilaç kullanmadığım döneme denk gelse ben kendimden emin olamam.
Eşinizin durumu daha ağır onu dusunemiyorum bile.ben çok küçük bir sorunla baş ederken bile tam normal olamıyorum eşin hiç olamaz.lutfen buna çok dikkat et.
Evet bende böyle düşünüyorum zaten ilaç kullanmıyor büyük ihtimalle 3-4 yıldır bu şekilde. Bende hiç damarına basmadım bu şekilde olduğunu farkettiğimden beri. Haklısın
En son başka seçenek şönim.oraya git.yada ara.sana destek olurlar.guvenligini saglarsin.kendini gecindirirsin.koruma kararı çıkartırlar.en azından kendini toparlamaya yardımcı olur.
Koruma kararları bana güvenli gelmiyor ki sonuçta gözü döndü öldürdü ee nolcak koruma kararı 🤷🏻‍♀️.
Açıkçası ben biraz korktum.en azından ailesinin ve kendisinin farkında olsa bir umut olurdu.ailesi normal olsa belki destekleri olurdu.lutfen bunları iyice düşün.dualarim seninle.
Evet yani kolundan tutup getirecek biri yok. Ona yön veren de aylarca hastanelerde yatmış değişik değişik hareketler yapan babası 🤦‍♀️🤷🏻‍♀️.

Evliliğin adına sana yalan söyleyerek bir ilişkiye başlayan adama karşı hiçbir sorumluluğun yok. Hani hastalıkta sağlıkta diyoruz da bu adam senden hastalığını saklamış.
Kendisi farkında değildi tamam diyelim peki ailesi?. Bu yüzden topluca oscarlık oyun oynamışlar.
Ama tabi ortada çocuğun var. Ben çocuğumun sağlıklı bir babası olmasını isterim. Bunun için senin yaptığın gibi emek veririm. Sonucunda iyi olur olmaz onu bilemem ama vicdanım rahat olur
Evet bende böyle düşünüyorum bu yüzden ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyorum. Hayırlısı olsun bakalım.
.Bana sorarsan 4.secenek mantıklı hatta ben bir çıt tehditin çapını büyütürdüm. Benim dediğim doktora gidilecek bunu senin için ve cocugum için istiyorum. Eğer kabul etmezsen boşanma davasını açarım psikolojik gerekçelerle ve orda bilirkişi talep edilir mecbur kalırsın gitmeye. Bunun yanında işyerine de bu durumu bildiririm işinde sıkıntı yaşarsın. Ben işinde ve sosyal çevrende sorun yaşamadan tedavi olmanı isterim. Senin uzulmeni de istemem ddyip işiyle tehdit et
Ben böyle söyledim ancak işinle tehdit ederim dememiştim hemen savunmaya geçti ben atanmak için 3 yılımı harcadım gitmek istemiyorum dedi. Aaa sen o zaman benden sakladın yani dedim. Yok hayır bla bla bla şöyle böyle inkar ediyor gitmek istemiyorum diyor. Emeğede saygım var kolay kazanmamış ama yapacağım son şey dediğim budur sonuçta çocuğum var.
Hayırlısıyla su adamdan kurtulursun ve öyle ya da böyle tedavi olur inşallah
İnşallah

Mutlaka aksiyon alın, daha fazla dayanmayın. Onca kez uyardım diyorsunuz, o kadar uyarıya rağmen kendini düzeltmiyorsa demek ki durumunun farkında değil, ağır bir durumu vardır bir kavga anında kendinde olmayıp birşey yapar Allah korusun. Hala ailenizin yanındasınız değil mi?
Evet bu yüzden hala ailemin yanındayım. Birde işin hukuki boyutu için bir avukata danışacağım. Sonuçta hukuk kurallarını da çiğnememek lazım

2. Secenegı sakın yapmayın .Adam işinden olur.Açık açık sız konuşun
Gerçekten hastaysa ki şizofren gibi duruyor zaten işinden olması muhtemel. Eninde sonunda illa ki ortaya çıkar bu. Konu sahibi de bence tedaviye gitsin şudur budur boşuna uğraşıyor. Önceki konusundan da edindiğim izlenime göre ailesi başında dursun diye bilerek evlendirmisler. Tabii ki insan başına gelmeden bilemez çok zor durum ancak hiç uzatmadan ayrılıp yoluna bakmasi kendisi açısından en iyisi olur. Tedavi olmayi, doktora gitmeyi kabul etse bile eşi, bu kandırıldığı gerçeğini değiştirmiyor. Hal boyleyken herhalde en son endişelenecegi şey adamın işi olurdu.

Psikiyatri kliniğinde uzaktan bir akrabamız yatarak tedavi görüyordu. Bigun ziyaretine gittiğimizde aynı eşini tarif ettiğin şekilde bı hasta gördüm. Sandalyeye oturmus. Hızlı hızlı biseyler konuşuyor arada hahaha yapıyor tekrar konuşmaya devam ediyordu. Merak ettim bu adamın rahatsizligi ne diye sordum. Bizim hastamız da, "şizofren" dedi. Normalde onların servisi ayrı olur ama bu zararsız sadece konuşuyor halüsinasyon görüyor. O yüzden depresyon tedavisi olanların arasına katmislar.
Eşimde öyle ulu orta yerlerde konuşmuyorda başka odaya geçer kimsenin olmadığı ama kapıyıda kapatmaz başlar sohbete arada kahkaha patlatır filan canı sıkılınca gelir içeri yanıma ama evet o da öyle hızlı hızlı konuşur dediklerini anlamak biraz güç. Bunun dışında görevini yapabiliyor tabii iyimi kötümü yapıyor bilemiyorum birebir görmedim ona sorarsan mükemmel öğretmendir 🤷🏻‍♀️.
Bence eşinize blöf yapmayın. Bu tip vakalar normal duygu durumuna sahip insanlar gibi tepkivermez. Belki başta korkmuş gibi yapar dediğinizi uygular sonra birden vazgeçer. Beklenmedik şekilde saldiradabilir. Size sadece zaman kaybettirir.
Evet duyguları yok gibi varsada anlamak kestirmek güç. Zaten uyguladığı strateji sürekli bu onaylamış gibi yapmak ve sıvışmak zaman kazanmak. Saldırmadı ama garantisi yok evet.
Sizin yerinizde olsam bı süre, kişisel eşyalarımi alıp ailemin yanına taşınırim. Belki ciddiyetinizi o sekilde anlar. Yanında olup destek verin demeyi çok isterim. Ama tedaviyi reddediyor, bebeginiz yeterince vaktinizi alırken napabilirsiniz. Üstelik tedavi edilmeyen her hastalık bir üst seviyeye geçer. Kendiliğinden iyileşen bir hastalık duymadım.
Ailemin yanındayım yaklaşık 8 aydır. Evet böyle durdukça iyileşmez ki bu bıçak kesiği değil sonuçta. Telefonla 2-3 güne bir çocuğu görüntülü gösteriyorum bunun dışında ikimizin iyimisin nasılsın dan başka iletişimi yok bunuda o sorarsa yanıtlıyorum yoksa ben sormuyorum artık...
Kayın babanizda ki hastalığı ogrenebileceginiz ortak tanıdık yok mu. Eşinizin durumuna tanı koymada çok yardımcı olur.
Maalesef öğrenemedim aylar önce evlerine gittiğimde ilaç aramaya kalktım ama bulamadım hani şizofren vs ise düzenli kullandığı ilaç vardır mutlaka diye. Babası ilaçlarını hiç ortada bırakmaz zaten bu yüzden çokda didikleyemedim özel hayat sonuçta bir noktada. Ancak sonradan bunun saçma olduğunu anladım çünkü kendi ağzıyla yatarak tedavi oldum demişti. Bunun dışında herkes çok iyi insanlar olduklarını söylüyor 🤦‍♀️🤷🏻‍♀️. Yani anca evlenince öğrenirsin durumu maalesef.

Back