• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kendi kendine konuşuyor (güncelleme)

4️⃣Bu yüzden tek çare kalıyor ya dediğim psikiyatriste gideceksin ya da ben davayı açıyorum diyeceğim.
Yanlış hatırlıyor da olabilirim ama siz bu seçeneği eşinize sunmuştunuz o da yanınıza gelince terapilere gitmeyi, uzman yardımı almayı kabul etmişti, eşiniz için randevu almıştınız diye hatırlıyorum 🙄
Ne oldu da siz yeniden başa döndünüz?

Hayır doktorun bu öneriyi vermesi, ilaç yazayım demesi saçma. Oldu da ilacı bir şekilde yemeğine koydunuz, adamın ilaca alerjisi vardı anaflaktik şoka girdi hatta öldü. Ne yapacaksınız? Doktor ne yapacak? Hangi doktor mesleğini böyle riske atar? Akıl işi mi? Mantıklı mı diye sormuyorum bakın mantık aramıyorum bile mevzuda. Saçmalık ötesi bir şey çünkü.

Mutsuzsanız, rahatsızsanız ayrılırsınız. Yok tedavi ettirecem diyorsanız ikna edersiniz. Gerekirse ambulans çağırır direkt ruh sağlığı hastanesine götürürsünüz durum çok ciddiyse. Ama yemeğine ilaç atmak, bunu bir doktorun tavsiye etmesi dünyanın en mantıksız işi.
Bak bu dediğin çok mantıklı alerji vs. ihtimalini hiç düşünmemiştim. Ayrıca bunu yapmamı mümkün görmüyorum onun razı olmasını istiyorum olmazsa yolları ayırmak istiyorum.
Birde kafam karışık şu durumda bu seçenekler var bu 3.seçeneğide ambulansla götürme olayıyla bir tuttum sanırım o yüzden mantıklı gibi gelmişti. Sen böyle deyince evet riskli mantıksız.

Kusura bakmayın ama ruhsal sorunu olan insana ya psikiyatrist ya da davayı açıyorum cümlesi çok da motive edici gelmeyecektir
Dr değilim tıp okuyorum ama depresyon vs değil şu yazdıklarınız

ayrıca herhangi bir dr nin anamnezi hastadan alması önemli
Belki takipli olması gereken bir hasta anlatabiliyor muyum?

görmeden ne ilacı yazacağını merak ettim
Direkt ayrılın siz seçenek sunmayın çözülmüyorsa
Ama durumunun farkında olduğunu düşünmüyorum

Evliliği bitirmeyi tercih ederim herhangi birinş seçecek olsam. Çünkü kastedilen etkiyi gösterecek bir hap oldugunu dusunmuyorum antidepresan haricinde. Bu haplar tc kimlik üzerinden kişiye özel yazılır. Yoksa kişiyi ikna edici extra bilmemneli bir hap oldugunu kesınlıkle dusunmuyorum, oyle olsa herkes bırbırını bırseylere ıkna etmek ıcın gıder psıkoterapiste yazdırır bır hap hıc olmadı recetesız alır oh ne ala memleket. Hastanenın ıcıne kadar goturecek bır hap yok yanı. Kısıyı gormeden ılac yazsa dahi alıp içirmeyin, kafasının yerınde oldugu bır ana denk gelır sıze dava bıle acar eger anlarsa, bu doktorlar nereden alıyor bu dıplomayı ya. Ben ıkıncı kutu paxera ıstedıgımde bıle doktorum hayır love gerek yok demıstı..
Ağrı kesiciyi bile hastayı görmeden yazmaz doktor. Bunu teklif eden doktora da doktor denmez.

Evliliği bitirmeyi tercih ederim herhangi birinş seçecek olsam. Çünkü kastedilen etkiyi gösterecek bir hap oldugunu dusunmuyorum antidepresan haricinde. Bu haplar tc kimlik üzerinden kişiye özel yazılır. Yoksa kişiyi ikna edici extra bilmemneli bir hap oldugunu kesınlıkle dusunmuyorum, oyle olsa herkes bırbırını bırseylere ıkna etmek ıcın gıder psıkoterapiste yazdırır bır hap hıc olmadı recetesız alır oh ne ala memleket. Hastanenın ıcıne kadar goturecek bır hap yok yanı. Kısıyı gormeden ılac yazsa dahi alıp içirmeyin, kafasının yerınde oldugu bır ana denk gelır sıze dava bıle acar eger anlarsa, bu doktorlar nereden alıyor bu dıplomayı ya. Ben ıkıncı kutu paxera ıstedıgımde bıle doktorum hayır love gerek yok demıstı..
Çok haklısın O Osirius evet.Birde KudrAlobar KudrAlobar ın dediği alerji riskini filan hiç düşünmemiştim ya büyük risk. Gerek varmı? hayır asla yok. Çok doğru tamamen haklısın. Hak verin benimde kafam bir milyon oldu oradan buradan ben bilgi almaya çalışıyorum eşim dötünü devirip paralarını sayıyor. Burayada işte yazıyorumki her açıdan bir görüş bir fikir bir yardım olsun benim için. Teşekkür ederim.

Bu ilk konumdu:
Eşim kendi kendine konuşuyor

Aşağıda yazdıklarım son durum :

Bunu sizlerle ilk paylaştığımda neden böyle yaptın neden şöyle yaptın diyen çok olmuştu. Ancak bunu tartışmak yersiz ve saçma olan oldu ayrıca o durumda sizde olabilirsiniz unutmayın ona göre konuşun konuşurken.Gene bu tip konuşma yaparsanız dikkate almayacağımı bilmenizi isterim. Ayrıca öteki taraftan bana yardımcı olan yanımda olan herkese teşekkür ediyorum çünkü ben eşimin bu durumundan sizlerin yorumlarıyla farkına varabildim.
Şimdiki durumumuza gelecek olursak bugün eşim adına bir psikiyatristten yardım ve fikir aldım. Olağan her şeyi baştan sona anlattım doktorda normal görünmüyor dedi. Bu yüzden en kısa sürede bana nasıl getirirsin bilemiyorum ama bir şekilde getir.Yani sonuç olarak en kısa sürede bir doktor gözüyle görülmesi şart çünkü mutlaka bir tanı alacaktır şeklinde söyledi.

1️⃣Onu buraya getirecek sözünden çıkmadığı biri olup olmadığını sordu ancak ailede hiçbirinin akli dengesi yerinde olmadığından yok 🤦‍♀️. Babasının sözünden çıkmaz ancak babasıda oğlum sağlam da sağlam diye geziyor 🤦‍♀️.

2️⃣Bir diğer ihtimal okulundaki müdürüne durumu izah edip ondan eşimi doktora yönlendirmesini istemekmiş ancak müdürün okulda bu mevzuyu yaymadan dalga geçmeden halletmesini garanti altına almalısın dedi. Ama ben bundan ne emin olabilirim nede yapabilirim çünkü 1000 km var bu durumu kontrol edemem.

3️⃣Öteki bir diğer ihtimal ilaç yazarım davranışlarını kontrol altına alabilmek ve buraya gelmeye ikna edebilmek için ancak bununda garantisi yok yani ilaçları alır alır ve gelmek istemez getiremeyebilirsin dedi.

4️⃣Bu yüzden tek çare kalıyor ya dediğim psikiyatriste gideceksin ya da ben davayı açıyorum diyeceğim.

Gitmezse kızlar büyük ihtimalle her şey bitmiş demektir ona göre hareket edeceğim ama eğer giderse gideceğimiz bir miktar daha yolumuz olduğu anlamına geliyor. Ayrıca hemen bir avukattan da bilgi alacağım bu konu hakkında. Şimdilik durum böyle gelişme oldukça aktaracağım sizlere.
bende öğretmenim , bizizm okula bi öğretmen geldi. telefonle konuşuyordu, tabi bizler ilk önce anlamadık . zaman geçtikçe karşı tarafın hiç konuşmadığı belliydi. 5. ci sınıflar verilmişti. aradan zaman geçince şikayetler geldi. okuldan ayrıldı. şimdi evde konuşur sonra okulda konuşr . belki okulda konuşuyor sorabileceğiniz bi kişi yokmu

Çok haklısın O Osirius evet.Birde KudrAlobar KudrAlobar ın dediği alerji riskini filan hiç düşünmemiştim ya büyük risk. Gerek varmı? hayır asla yok. Çok doğru tamamen haklısın. Hak verin benimde kafam bir milyon oldu oradan buradan ben bilgi almaya çalışıyorum eşim dötünü devirip paralarını sayıyor. Burayada işte yazıyorumki her açıdan bir görüş bir fikir bir yardım olsun benim için. Teşekkür ederim.
Ben seni ve çaresizliğini çok iyi anlıyorum ama eşinin rızası olmadan götürdüğün doktordan da sonuç alamazsın ki adam kendinde problem görmüyor çünkü. Böyle tedavilere başlamadan sorunu kabul etmeli ve çözüm odaklı olmak gerekiyor. Yoksa doktor reçeteli hap yazsa dahi onu sersemletmekten başka bir işe yaramayacak, gönüllü olmak lazım herşey beyinde bitiyor çünkü

Yanlış hatırlıyor da olabilirim ama siz bu seçeneği eşinize sunmuştunuz o da yanınıza gelince terapilere gitmeyi, uzman yardımı almayı kabul etmişti, eşiniz için randevu almıştınız diye hatırlıyorum 🙄
Ne oldu da siz yeniden başa döndünüz?
Aslında çok kısa bir süre öyle oldu Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. hanım. Sonrasında yok benim tanıdığım doktora gidelim yok ben psikiyatriste gitmem psikoloğa gidicem yok hiçbirine gitmeyeceğim diye yan çizdi sürekli. Bende yanıma gelene kadar bu zamana kadar bunun meselesini açmadım. Haftaya gelecek ve o gelmeden önce doktordan bilgi almak istedim nasıl getiririm size ve bu tiplere nasıl davranılırsa diye ama 4.yolda hemfikirim galiba bende yoksa diğerleri beni çok aşıyor ve artık çok yoruldum

Benimde eşimin böyle sorunları vardı benzer.. psikolog bana bu sürecin kesinlikle karşı tarafın tedaviyi kabullenmesi gerektiğini söyledi. İlaçlarını düzenli kullanması düzenli seanslara gelmesi.. hadi diyelim düzenli gitti düzelmek istemiyorsa düzelemiyormuş zaten. Ataklar vs geçiriyormuş. Bu sefer hepten vazgeçiyorlarmış. Düzelmek isteyen için bile zorlu bir süreç

güzelce konuşsanız

yani burada yazdığınız gibi gittim doktorla konuştum o da bana gelmesi lazım dedi

hatta seçenek olarak bunları söyledi

ama ben bu seçeneklerden hoşlanmadım

birlikte gidip muayene olalım bakalım ne diyecek doktor diye bir konuşma sanki bu yazılanlardan daha olumlu olur gibi

ha gider gitmez o ayrı da boşanmaya niyetiniz yoksa boşanma ile tehdit etmeyin, zaten boşanacaksanız da ilaç vs işine asla girmeden, boşanma için gerekli işlemleri yapın
Ben önceki konumdada bahsettim kendi kendine konuşuyorsun işte değişik hareketlerin bir şeyi 50 kez söylense bile anlamıyorsun yapma bize zarar veriyorsun gel gidelim dedim. Ben normalim sen normal değilsin diyor yön değiştiriyor 🤦‍♀️. Asla kabul etmiyor ben kendi kendime konuşmuyorum diyor ben tartışma çıkarmam çok tatlı bir insanım diyor yani laf anlatmak imkansız. O yüzden geriye maalesef hoş olmasa da tehdit etmek kalıyor. İnan bana bu hale gelene kadarda hiç tehdit etmemiştim hep gidelim doktora aramızı düzeltelim dedim asla kabul etmedim ama durumda ortada idare edilecek gbi değil iletişim kurmak imkansız ve hiçbir şeyi sallamıyor. Ben boşanacağım bak diyorum amaaan be diyor 🤷🏻‍♀️🤦‍♀️. Artık kesin bir dille iki yol sunacağım ya gider ya kalır

Konunuzu az çok hatırlıyorum hepimiz yorum yapmıştık ikna olduğunu söylemiştiniz aradan aylar geçmiş. Halen aynı şeyleri yaşamaya devam ediyorsunuz. Kendisi ikna olup gitmedikce sanırım sizin yapabileceğiniz pek bir şey kalmıyor. Yukarıda arkadaşlar secenekleriniz için açıklama yapmış.
O zaman da bahsetmistim. Şizofreni hastaları için yakınları başvuru yapabiliyor asayiş refakatinde ambulansla hastaneye götürüyorlar. Ama eşiniz sizofreniye benzemiyor. Kaldı ki buradan afaki konuşmak istemem. Bu durumda es olarak,iyileşmesi icin başka hakkınız olup olmadığını öğrenin.

başka dr a danışın bu dr u gözüm tutmadı. ayrıca siz onun annesi veya bakıcısı değilsiniz. ona seçenekler sunmaktan başka bir şansınız yok. zorlamak ters tepebilir. sürekli yan çiziyorsa ayrılmaktan başka çare yok. çok yıpranırsınız.

Psikiyatrist değil ama psikoloğum. Hiçbir doktorun görmeden ilaç yazma riskini alacağını sanmıyorum, o ilaçların dozu bile önemli. Eski konunuza baktım, ben tanı koyarak insanları kategorilendirmeyi pek sevmem ama net bir şey diyemesem de işlevselliği bozan bir sorunu olduğunu ben de düşündüm.

Bence şu tarz bir açıklamayla ikna etmeye çalışılabilir direkt boşanma lafını almak yerine: "Bir süredir aramızda anlaşmazlıklar fazla olmaya başladı farkındaysan çok fazla tartışmaya başladık. İkimiz de birbirimizi anlamakta güçlük çekiyoruz. Bir uzmana danışıp fikrini almaya ne dersin?" gibi baskı kurmamaya çalışarak ikna etmeyi deneyebilirsiniz. Kendi isteğiyle götürmeniz zor çünkü kendisinde bir sorun görmeyecektir muhtemelen.

Aslında çok kısa bir süre öyle oldu Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. hanım. Sonrasında yok benim tanıdığım doktora gidelim yok ben psikiyatriste gitmem psikoloğa gidicem yok hiçbirine gitmeyeceğim diye yan çizdi sürekli. Bende yanıma gelene kadar bu zamana kadar bunun meselesini açmadım. Haftaya gelecek ve o gelmeden önce doktordan bilgi almak istedim nasıl getiririm size ve bu tiplere nasıl davranılırsa diye ama 4.yolda hemfikirim galiba bende yoksa diğerleri beni çok aşıyor ve artık çok yoruldum
Bu durumda en mantıklısı 4. seçenek zaten, diğerleri seçenek bile olamaz.

Back