- 12 Temmuz 2006
- 56.164
- 215.895
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Merak etme abla suratına suratına höykürdüm tüm bunları. Ancak ataerkil zihniyet damarlarında dolaşırken, elbetteki kadının daha çok verici olması gerektiğini düşünüyor içten içe. Kadın ilgi gösterir, kadın cilve yapar, kadın sevse adam zaten sever vs vs.
Ben ne kadar yok öyle dünya desem de 36 yıllık yerleşmiş zihniyeti değiştiremem. Yine de çemkiriyorum tabi :) iğneyle kuyu kazıyor olsak da umarım bir gün her şeyi kadının yapması gerektiğini öngören bu pis zihniyet değişir.
Abileri anlatıyor bekarken yaptığı muzurluklari inanamıyorum yani.O da evli barklı coluklu çocuklu adam, ona nasıl yakışıyormus o zaman
Evet iyi olurdubenim eşimle iletişim sorunumuz olduğu zaman ellerinden sandalyeye bağlayıp "derdin ne ya açıkça söylesene bana" diyesim geliyor. Size de oluyor mu?
Lafla peynir gemisi yürüseydi derler adama
Yemek yapma temizlik yapma otur
Eee siz çocukla aç mı kalacaksınız?
Yada evde pis pis mi oturacaksın?
Evde çocuk var
Mecbur yapılacak bunlar biliyor ki siz duramayacaksınız ikinci gün elinize sarı bezi alacaksınız
Resmen çakallık yapmış eşiniz
Onu diyeceğine balkon yıkamaya girişseydi daha büyük yardımı olurdu
Yada eve yemek söyleseydi
Melek subaşı gibi Ya bırahh ya bırah deyip geçiyorum böyle samimiyetsiz teklifler için
Eşinizi tanımıyorum ama samimiyet yok gibi bu tekliflerde
O istemedikçe değiştirmen mümkün değil zaten ablacım ama eşin o ataerkil düşüncelerin arkasına saklanmayı özellikle tercih ediyor gibi, sizi geçindirebilmek için çok çalışıyordur bu konuda çok emek veriyordur bunu da takdir ediyorum ama eşliği babalığı evi finanse eden kişi olarak görüyor, diğer herşey kadının görevi diyor ve erkek eve gelince kadın onu sever hürmet eder diye düşünüyorsa, ki galiba öyle düşünüyor çok yanılıyor.
Kaldı ki 36 yaşında adamın kendilerinden 1-2 jenerasyon öncesi erkeklerden daha farklı bakması gerekir evliliğe, eşimle kadın dediğin evinde oturur, beyini mutlu eder, çocuklarına bakar, fedakar cefakar olur, beyi hık dese kadın gık demez, erkek dediğinse para kazanan, akşam eve gelince çocukların uyutulmuş, yemeğin sofrada hazır olduğu, çok yorulmuşsun bey kulunçlarını ovayım dendiği bir kültürde büyüdük, çevremiz erkek adam kadın lafına bakmaz diyenlerle doluydu, eşim kızı kanguruya koyup parka götürdüğünde olay olmuştu gerisini sen düşün:))))
Erkek isterse gayette eşine yardım eden, tüm yükü eşinin omuzlarına bırakmak yerine birlikte yüklenelim düşüncesinde olan, sorunları nereden ne bulsam da kavga çıkartsam diyerek değil de konuşarak halledelim diyen birine dönüşebilir ama ben bunları yapmam, erkeğim ben sevilmek için varım, para da kazanan benim, ben olmasam siz olmazsınız düşüncesine kapılırsa gün gelir evdeki kuşlar uçunca ne yaptım ben der.
Sen tüm hatalarını düzeltmeye çalışırken o yalnızca kavga çıkarıyor, ben de şöyle yaptım hatalarım var, el ele verip birbirimize yardım edelim, geçmişi düzeltemeyiz ama geleceği iyileştirebiliriz diye düşünmezse, ben sana diyeyim, şimdi oğlun küçük diye idare edersin böyle gider ama büyüyüp sana daha çok nefes alma fırsatı verdiğinde bu evlilik sona erer çünkü sorunlarınız çözümsüz kalıyor ve birikiyor, hep olumsuz yazıyorum belki, moral de bozuyor olabilirim ama ben her açtığın topikte çözülmüş bir şey görmüyorum, sanki sorunlar birikiyor gibi geliyor bana.
"Sana ne la" uslubuyla konustugunuz için eşinizle duzgun seyler de beklemeyin derim
Siz şiddetli kavgalarda "bu husus sizi zerre ilgilendirmiyor bi tanecik aşkım. Tanrı aşkına senin derdin ne söyler misin" mi diyorsunuz :)
Hayır ama la veya lan da demiyorum
LA ve lan benim için kullanılması sakıncalı kelimelere dahil değil :) küfür edilmediği sürece benim için sıkıntı yok. Elbette her ilişkinin dinamiği farklı, sizi rahatsız ediyor belli ki. Lakin bizim bu halde olmamızın la haykırışı ile bir bağlantısı yok.
Ay alemsinizDoğum günü yaklaşıyor kırbaçla kelepçe alıcam ona. Macera dolu geceler bizi bekliyor Ahshshjdjd.
Biz de çokca birbirimize la-lan deriz normal sohbette vs. Bana normal geliyor ikimiz de fazla romantik değiliz çünkü ve en yakın dostum cidden eşimdir ben bunu samimiyete rahatlığa yoruyorum. Hem eş hem arkadaş dostuz. Ben çok lanlı lunlu konuşmazdım aslında ama eşim biraz rahat olunca üzüm üzüme baka baka oldu zamanla.LA ve lan benim için kullanılması sakıncalı kelimelere dahil değil :) küfür edilmediği sürece benim için sıkıntı yok. Elbette her ilişkinin dinamiği farklı, sizi rahatsız ediyor belli ki. Lakin bizim bu halde olmamızın la haykırışı ile bir bağlantısı yok.
İlişkinin dinamiği bu demek değil yalnız...
Bir kadın her zaman zerafetini korumalı...Seviyeyi düşürdükçe karsı tarafın da saygısı yokolur...Bunu demeye çalıştım ama neyse siz devam edin dinamiğinize
Dün tam olarak böyle yaptım aslında. Otur kanepeye he söyle senin derdin ne dedim. Öyle konuştuk. Bugün de konuştuk epey. Kardeşimden ötürü. Bugün aradım kardeşimi "gelecek misin aramadın hiç" dedim. He kuzenlerle okey oynuyoruz gece gelirim dedi. Mesela ben aramasam çat diye gecenin bir yarısı gelecek. Haber verme gereği bile duymuyor. Libidonun tavan yaptığı bir ana denk gelse rezillik. Eşim de bak ben buna sinir oluyorum işte dedi. Ben evli, çocuklu ve dahi ondan 12 yaş büyük biri olarak her gün saatlerce yol gidiyor iki yaka arasında mekik dokuyorum. Ama kardeşin sırf totosunun keyfi bozulmasın, erken kalkmasın diye işten çıkıp evine dönmüyor. Ben onun ev tutacağına da inanamıyorum. Burada kalacak adım gibi eminim. Derdim kalması da değil aslında. Gurbette kalır, kimsesi olmaz, başka bir şehirde olur, hastalık olur maddi sıkıntısı olur tek kelime edersem Allah beni kahretsin. Ama kardeşin sadece gece kuzenleri ile rahatça takılsın, sabah erken kalkmasın diye evine dönmüyor. Ev de tutmayacak, böyle belirsiz bir süre bizde kalacak. Neden o rahat etsin keyfi bozulmasın diye ben kendi evimde rahatsız olayım söyler misin dedi.
Bak mesela şu an eşimi geçtim ben aşırı yorgun ve uykusuzum. Yatağıma geçmek istiyorum ama kardeşimi bekliyorum. Ne zaman gelecek belli de değil.
Eşim haklı da kardeşe de bende kalma, gelme denmiyor işte. Ev tutacağına ben de inanmıyorum açıkçası.
Biz de çokca birbirimize la-lan deriz normal sohbette vs. Bana normal geliyor ikimiz de fazla romantik değiliz çünkü ve en yakın dostum cidden eşimdir ben bunu samimiyete rahatlığa yoruyorum. Hem eş hem arkadaş dostuz. Ben çok lanlı lunlu konuşmazdım aslında ama eşim biraz rahat olunca üzüm üzüme baka baka oldu zamanla.Fazla romantik değiliz ama ikimiz de sevgimizi güzel yollarla ifade edip hissettiriyoruz. Bence de sakıncalı kelimelere girmiyor. Boş verin dediğiniz gibi her ilişkinin dinamiği farklı.
Her kadın zarif ve kibar olmak zorunda değil ki her şeyin bir yeri ve dozu var. Dediğiniz gibi eşimizin yanında da kendimiz olamayacaksak niye evlendik. Kasıntı olamam ben valla devamlı kibar da olamam. Neysem o.Yahu eşime karşı içimden geldiği gibi olmayıp "kadın zarif olmalıdır" düşüncesi ile yapay bir zerafet sergileyecek isem niye evliyim o adamla. Ensesine şaplak atıp "naber topraaam" demiyorum ki espri olsun diye bu da yapılabilir. Fazla kasılmaya lüzum yok. Kadın dediğin, erkek dediğin ile başlayan cümleleri görünce kaçıyorum ben zaten. Ben bir cinsiyeti temsil etmiyorum. Eşim de öyle. Herkesin karakteri kendine has yahu.
Ben burada eşine hak veriyorum açıkçası. Kardeşin ortak yaşama saygı duymuyor, herşeyden önce sana saygı duymuyor.
Bak mesela kardeşim de gelir bizde kalır, densiz hareketleri de olur bazen çünkü daha 20 yaşında. Ama mümkün olduğu kadar yardımcı olur her anlamda, elinden geleni yapar yani. Bu kardeşin eski konularından hatırladığım kardeşinse, büyük konuşmayayım ama senin kadar müsamaha göstermezdim.
Siz ev bakın bence kardeşiniz için. Bakın internetten ve gösterin bu ev nasıl şu ev nasıl diyerek. O inceden anlar gitmesi gerektiğini herhalde. Yani anlar umarım.Sorma şu an aşırı sinirliyim zaten. Saat on iki oldu ve hala ortada yok. Bir saat sonra gelir "yea abla oyuna daldık kusura bakma" der. Müsamaha göstermeyip ne yapayım ki. Telefonda söyledim "oğlum benim uykum geliyor geç kalma" diye. "ahaha tamam sabahı beklemem" diye geyik yapıyor. Ben anlamıyorum aynı anneden doğduk benim kardeşlerim niye böyle gevşek ve düşüncesiz.
Eşimin dediği gibi istese gayet eve dönebilir. Evet uzak yol, evet yorucu ama kendi adıma ben bir ailenin düzenine çökmektense o yorgunluğa katlanırım. Keza eşim de öyle. Ev tutucam diyor ama zerre kadar inanmıyorum buna.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?