- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.075
- 498
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Sorma şu an aşırı sinirliyim zaten. Saat on iki oldu ve hala ortada yok. Bir saat sonra gelir "yea abla oyuna daldık kusura bakma" der. Müsamaha göstermeyip ne yapayım ki. Telefonda söyledim "oğlum benim uykum geliyor geç kalma" diye. "ahaha tamam sabahı beklemem" diye geyik yapıyor. Ben anlamıyorum aynı anneden doğduk benim kardeşlerim niye böyle gevşek ve düşüncesiz.
Eşimin dediği gibi istese gayet eve dönebilir. Evet uzak yol, evet yorucu ama kendi adıma ben bir ailenin düzenine çökmektense o yorgunluğa katlanırım. Keza eşim de öyle. Ev tutucam diyor ama zerre kadar inanmıyorum buna.
Ben senin yerinde olsam şöyle bir konuşma yapardım:
Burada istediğin kadar kal başımızın üstünde yerin var, ama bu evin belli kuralları da var. Herşeyden önce burası çocuklu bir ev, ben haddinden fazla yoruluyorum senin de bana destek olman şart. Uykum geldiği halde saatlerce senin gelmeni bekliyorum, bekleyemem.
Ve daha ne sıkıntısı varsa hepsini söylerdim.
Ki kendi kardeşime söyledim, mesela ablacım biz bu evde mümkün olduğu kadar sessiz oluyoruz çünkü bebeğin uykusu hafif.
Bunu söyledikten sonra o da dikkat ediyor.
Konuşmazsan daha çok yorulursun idrak, hiçbir şey de değişmez. Herkesin herseyi anlamasını bekleyemezsin. İşine gelmezse gelmez zaten sorun da kalmaz. Ben çok netim bu tip konularda.
Siz ev bakın bence kardeşiniz için. Bakın internetten ve gösterin bu ev nasıl şu ev nasıl diyerek. O inceden anlar gitmesi gerektiğini herhalde. Yani anlar umarım.
Ben ailenin kötü çocuğuyum tosia. Böyle bir konuşma yaparsam ne insanlığım kalır, ne ablalılığım, ne evlatlığım. Bir daha gelmez, küser. Bunu duyan annem "onun sana onca iyiliği dokundu yazıklar olsun bir kardeşini idare edemedin" der. Ben bu hususta oldukça ezik bir insanım. O kadar yoruldum ki onay görmemekten, aykırı (onlara göre) olmaktan. Her ne kadar artık kendi hayatımda fikirlerini önemsemiyor olsam da, onlarla alakalı konularda sivrilmeye, uğraşmaya takatim yok. Gerçekten yok.
Yani bir insan geri zekalı değilse şu saatte evine ablası bile olsa gidilmeyeceğini bilmesi gerekir. Bunu düşünmeyen adama ne anlatacaksın ki. Annem de böyledir. Bana gelir gecenin bir yarısı bağırarak konuşur güler. Mesela kardeşim istese şu saate kadar birlikte takıldığı kuzeninde kalabilir ama sırf sabah daha çok uyusun diye bana gelecek. İşyeri bana daha yakın. Eşim de buna sinir oluyor. Kendi totosunun keyfi için başkalarını düşünmüyor diyor.
Çok can sıkıcı bir durum. Benim kardeşim yapsa çok sıkıntıya girerdim.Onu yaptım. Bak eniştenin tanıdıkları var eb ayarlayabiliriz ben de bakayım sana netten dedim. Hallederiz yeaaa diyor. Onun ev tutması, karar vermesi ki yaparsa o da en az iki ay. Bu iki ay süresince bende kalacak belli ki. Başka bir şehirde olsa kalsın tabi seçeneği yok diyeceğim ama sırf keyfi bozulmasın daha çok uyusun diye bende kalacak. Benim eşim sabah altıda uyanıp altı buçukta evden çıkıyor her gün. Bunu kardeşim de yapsa gayet yetişir işe ama yapmak istemiyor. Bu yüzden bende kalıyor.
Şey yapsanız? Sabahları elektrik süpürgesi açsanız? Yani bir şekilde rahatını bozarsanız belki uzaktaki evini tercih eder.Ben ailenin kötü çocuğuyum tosia. Böyle bir konuşma yaparsam ne insanlığım kalır, ne ablalılığım, ne evlatlığım. Bir daha gelmez, küser. Bunu duyan annem "onun sana onca iyiliği dokundu yazıklar olsun bir kardeşini idare edemedin" der. Ben bu hususta oldukça ezik bir insanım. O kadar yoruldum ki onay görmemekten, aykırı (onlara göre) olmaktan. Her ne kadar artık kendi hayatımda fikirlerini önemsemiyor olsam da, onlarla alakalı konularda sivrilmeye, uğraşmaya takatim yok. Gerçekten yok.
Yani bir insan geri zekalı değilse şu saatte evine ablası bile olsa gidilmeyeceğini bilmesi gerekir. Bunu düşünmeyen adama ne anlatacaksın ki. Annem de böyledir. Bana gelir gecenin bir yarısı bağırarak konuşur güler. Mesela kardeşim istese şu saate kadar birlikte takıldığı kuzeninde kalabilir ama sırf sabah daha çok uyusun diye bana gelecek. İşyeri bana daha yakın. Eşim de buna sinir oluyor. Kendi totosunun keyfi için başkalarını düşünmüyor diyor.
Şey yapsanız? Sabahları elektrik süpürgesi açsanız? Yani bir şekilde rahatını bozarsanız belki uzaktaki evini tercih eder.
Güldüm ama katılıyorum size
Mesela bu saatte gelmesini neden bekliyorsun? Yemek mi hazırlayacaksın bir de ona. Aç kapıyı ben yatıyorum bu saate kadar ayakta diktin beni, açsan dolap orda. Iyi geceler
Bitti bu kadar yani. Emin ol rahatı bozulursa gidecek.
İnşallah öyledir. Bir arkadaşımın eşi böyleydi. Totosunu kaldırmazdı. Kızı aldattı. Kız diyordu Kemal'i asla yapmaz ama yaptıKemalim yapmaz öyle şey. Gördüyse de yapacak bir şey yok ahsjsjs. Görmesi sorun değil göstermesi sorun.
İnşallah öyledir. Bir arkadaşımın eşi böyleydi. Totosunu kaldırmazdı. Kızı aldattı. Kız diyordu Kemal'i asla yapmaz ama yaptı
Seni senden başka kimse düşünmüyor farkında mısın?
Ya böyle büyük büyük konuşuyor olmak istemiyorum ama senin ailen bende olsa cidden hepsinin burnundan fitil fitil getiririm yaptıklarını.
Emin ol o insanlar hayatında olmasa daha mutlu olursun. Kim ne konuşursa konuşsun yahu.
Şey yapsanız? Sabahları elektrik süpürgesi açsanız? Yani bir şekilde rahatını bozarsanız belki uzaktaki evini tercih eder.
Tosi ya sen nerden çıktınGamlı baykuş musun kelebek, bi dur allah askina korkutma bizi, benim eşim de böyle
İnşallah öyledir. Bir arkadaşımın eşi böyleydi. Totosunu kaldırmazdı. Kızı aldattı. Kız diyordu Kemal'i asla yapmaz ama yaptı
Onlara sorsan ailenin en bencili, en kötüsü, en merhametsizi benim :)
Zaten onlardan uzakta daha mutluyum ama yok arkadaş kurtulamıyorum. Kardeşimi severim o ayrı ama bu rahatlığı beni delirtiyor. Bak şimdi aradı birazdan geliyorum diye. Ben olsam gezip tozup gece yarısı sadece yatmak için bir evi kullanmaya utanırım arkadaş. Yok ama düşünmüyor bunu. Hani bir yandan diyorum ben mi kötü düşünüyorum ablasının evi sonuçta genç gezecek eğlenecek kalsın ne olur ki diyorum. Ama öte yandan ortada anormal bir durum da var. Ben haftanın üç günü bunu yaşamak zorunda değilim ki.
Bak şimdi geldi. Dediğini yaptım. Bak uykusuzum bekledim bu saate kadar, anahtar vereyim geldiğinde aç gir uyu dedim. Uyumaya gidiyorum bir şey istiyor musun dedim. Valla ben de iki saat uykuyla duruyorum ne olacak dedi:) bozuldu bir de epey suratı düştü. Ne yaptın işi, evi dedim. Ev kısmını hiç duymadı bile. Artık bu taraftayım hep dedi.
Keşke sorunlar kırmızı gecelik ile çözülse. Ya bilmiyorum niyeyse aklıma takıldı. Totosunu kaldırmayan herifler değişince bu durum aklıma geliyorİftira atıyorsun Kemalime. O diğer erkekler gibi değil. Gözü benden başkasını görmez. Arkadaşın kadınlık yapmamıştır ben kırmızı gecelik giyiyorum hep.
Artık bu taraftayım 'hep' derken??Onlara sorsan ailenin en bencili, en kötüsü, en merhametsizi benim :)
Zaten onlardan uzakta daha mutluyum ama yok arkadaş kurtulamıyorum. Kardeşimi severim o ayrı ama bu rahatlığı beni delirtiyor. Bak şimdi aradı birazdan geliyorum diye. Ben olsam gezip tozup gece yarısı sadece yatmak için bir evi kullanmaya utanırım arkadaş. Yok ama düşünmüyor bunu. Hani bir yandan diyorum ben mi kötü düşünüyorum ablasının evi sonuçta genç gezecek eğlenecek kalsın ne olur ki diyorum. Ama öte yandan ortada anormal bir durum da var. Ben haftanın üç günü bunu yaşamak zorunda değilim ki.
Bak şimdi geldi. Dediğini yaptım. Bak uykusuzum bekledim bu saate kadar, anahtar vereyim geldiğinde aç gir uyu dedim. Uyumaya gidiyorum bir şey istiyor musun dedim. Valla ben de iki saat uykuyla duruyorum ne olacak dedi:) bozuldu bir de epey suratı düştü. Ne yaptın işi, evi dedim. Ev kısmını hiç duymadı bile. Artık bu taraftayım hep dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?