- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Merhaba hatunlar
Henüz eşimle yaptığım kavganın sıcaklığı üzerimde iken konu açayım dedim. Çünkü salona gidip ümüğünü sıkmamak için zor tutuyorum kendimi. Beni tutun ki bir aile faciası gerçekleşmesin.
Bir süredir eşimin aileme karşı haklı sebeplerle soğukluğu vardı. Hak verdim, ses etmedim. Bir süre sonra bu soğukluk laf sokmalara evrildi. Orada bir dur dedim. Onlara da müsaade etmiyorum, sana da etmem dedim. Bunun ardından kardeşim ya da ailem her geldiğinde "kardeşinle sohbet edip gülüyorsun bana böyle değilsin" "onlar gelince maşallah ne yapsam ne etsem derdine düşüyorsun, beni böyle düşünmüyorsun" şeklinde çıkışlar yaptı. Hadi ona da bir şey demedim. Gelelim son mevzuya.
Kardeşim 24 yaşında erkek. İşi dolayısıyla haftada bir ya da iki kez benim yaşadığım semte yakın bir yere geliyor. Bazen bende kalıyor. Velhasılı şirketi artık daimi olarak bu tarafta çalışmasını istemiş. Ailemin evine çok uzak ve her gün gidip gelmesi mümkün değil. Eşim bu durumu öğrenince "sürekli olarak bizimle yaşayamaz ben doğru bulmuyorum ve istemiyorum" dedi. Ben de ona hak vererek "tabi ki hoş olmaz ama böyle bir talebi yok zaten" dedim. Neyse bir şekilde bu konu da kapandı. Bugün kardeşim beni aradı ve bu taraflarda ev aradığını, ev tutacağını ve yalnız yaşayacağını söyledi.
Ben de yemek yerken bu durumu eşime anlattım. Sonra da taşınırken yardım ederiz falan dedim. "orası uzak arabayla alır sonra eve bırakır seni" dedi. Bu cümle bahane arıyorum, kavga çıkaracağım demekti. Beklediğim de oldu. Yok sen gidip çamaşırını da yıkarsın, yok yemeğini de yaparsın şeklinde saçma sapan aptalca çıkışlar yaptı. Tepem attı ve "sana mı soracağım gerekirse yaparım tabi ki" diye bağırdım. Bu sefer "çocuğun okul çıkışına yetiştirsin o zaman ben almam" dedi. Ben de "merak etme senin ailen senden daha insan. Yetişemezsem onlara rica ederim alırlar" dedim. Söylene söylene çıktı evden.
Bir müddet sonra telefonla aradı. "sen kardeşine konuştuğun gibi bana konuşmuyorsun. Onlara gösterdiğin ilgiyi bana göstermiyorsun. Onların yanında farklısın bana farklısın. Ben de bundan sonra ablamlarla sorun yaşadığında senin yanında olmayacağım gör bak nasıl oluyormuş" dedi. Ben de "sen neyin kafasını yaşıyorsun? Sen kardeşimle sorun yaşamadın ki, sidik yarıştırdığın mevzunun konuyla ne alakası var kalbinden pislik akıyor. Sen böyle haset değildin ne oluyor sana" dedim.
Saçma salak çocukça konuşmalara devam etti. Meseleyi aileme ve evliliğime yeterli özeni göstermediğime kadar getirdi. Hatta oğlumla ilgili de söyleniyormuşum. "sana ne la? Kendi doğurduğuma söylenirim senden izin mi alıcam? Baba ol da bakımına ortak ol madem" dedim. Bağır çağır bir yere varamadan konu kapandı. Şimdi içeride oturuyor gudubet, haset varlık.
Yahu bu adam böyle değildi. Şu hayatta en tahammül edemediğim insan tipi, haset ve kıskanç olandır. Ben sırf haset diye 20 yıllık dostumu çıkardım hayatımdan. Nefret ediyorum bu hasletten. Dolayısıyla şu an aşırı öfkeliyim eşime. Boğsam öfkem geçmez.
Hayır başından beri böyle olsa adam anlarım da zerre hasetlik yoktu ne oldu andropoza mı giriyor anlamıyorum ki.
Zaten oğlum zıvanadan çıkmış durumda. Elim ayağım titriyor artık tahammül edemiyorum yeni pedagog arayışındayım. Bir de 36 yaşında koca adam 3 yaşına geri dönünce hepten tahammülüm azaldı.
Yahu yaşım olmuş 32. Tamam artık diyorum gerekli olgunluğa eriştik. Artık medeni iki insan olarak "sahi oğlumuzu golfe mi göndersek baleye mi tatlım" konuşması eşliğinde filtre kahvemizden birer yudum alırız diye düşünürken, hala 20 yaşında ergenlikten yeni çıkmış iki sevgilinin paçozluk akan kavgalarını sürdürüyoruz ya buna üzülüyorum. Vallahi deli çıkacağım artık.
idrak'in konusunu görünce dayanamadım geldim:)
@filmdelisi siz eşinizin tavrına kızmakta haklısınız ama idrak'in eşini itham ettiği durumla sizinki apayrı bence, idrak eşine yemek yapmasa, çamaşırları yıkanmasa, adam kardeşine yapacaklarını hayal edip tafra yapsın ama kadın evinde zaten elinden geleni yapıyorken kardeşi üzerinden çocukça tavırlar komik oluyor.
idrak, cilvenaz eşiniz beyfendi Mahmut'la evliliğim senaryosunu yazarken kendi ne kadar çabalamış acaba? Valla senin cilvenaz kusura bakmasın ama bugüne kadar yazdıklarından ben beyefendide bir çaba göremedim, hep mızıkçılık yapan çocuk gibi davranıyor.
Kardeşinin evine yardıma gitme konusundan tartışma çıkarıp olayı Mahmut'a bağlaması :)) ya özür dilerim valla ama sormadan edemeyeceğim eşin boş zamanlarında ip cambazlığı mı yapıyor?
Daldan dala atlayıp yine seni vicdan yaptıracak hale getirmiş.
Burun kıllarını alınca beynine oksijen gitmiş olabilir
İdrak bu adam başka birinden ilgi alaka görmüş olabilir mi?
Haksız mizamana ve soyleyisine aldanmayın. Ne istediği açık aslında, kendinizi daha fazla yipratacaginizi ve ona zaman kalmayacağını düşünüyor. Makul bir istek bence.
Biraz sakinleşince onun yapamadığı konuşmayı siz yapın. Korkularının yersiz olduğunu anlasın. İkiniz karşılıklı cabalayinca çok güzel oluyorsunuz☺
Oynamak isteyen adam, son kuruşuna kadar alsan da, sürekli kontrol etsen de bir yolunu bulup oynar. İstemeyen de ne kadar parası olursa olsun oynamaz. Üzgünüm ama kontrol edemezsin kocanı. İnşallah bir daha yapmaz.
Ben de eşine zerre kadar hak vermeyenlerdenim. Çünkü idrak herşeyi yapıyor her şeye yetişiyor tüm boşlukları dolduruyor ama eşinin bu umursamaz halinizi kaniksamiyor artık ama sanki mükemmel es modundaymis gibi olan beyefendi aydinlanma yasamis gibi idrakten mukemmel es olmasini bekliyor once bi kendine bak bu kadun bu hale nasıl geldi bi dusun ama yok kardesi ile sorun yasamamis misafirperver ev sahibi halini kiskanip sanki suclu idrakmis gibi suçluluk hissettirip bir de kendiyle ilgilendirmeye çalışacak kendi idrake sevgi gösterip yükünü taşımaya çalışmasın ama
Eşinizle ilgili değil ama oğlunuza ilgili bir şey söyleyeceğim
Çocuğunuz zor bir çocuk ama gayet ne yaptığını bilerek yapıyor
Çocuklar kötü bir huyu terk ederken yeniden bir şanslarını deneyiveriyorlar
Aylarca bir huyunu düzeltmeye uğraşıyorsunuz tam düzeldi derken davranış eskisinden daha şiddetli bir şekilde ortaya çıkıyor
Çünkü kısaca işlerine gelmiyor
Hani eskiler diyor ya biz anamızın babamızın gözünden anlardık işte durum aslında değişmedi
Çocuklar hala yetişkinlerin gözünden anlıyor duygularını ama maalesef gözünün içine bakarak yapmaya devam ediyorlar
Deyim yerindeyse sinir krizi geçirtene kadar uğraşıyorlar
Yapılacak şey ipleri gevşetip çocuğun istediği şeyi eline vermek değil kural ne ise aynen devam etmek
Bir de çocukla sadece siz değil babası çok vakit geçirsin
Birlikte parka gidip baba oğul zamanları yapsınlar siz orada olmayın
Belki yapıyordur ama bu da başka bir öneri
Hep beni sev idrak, hep bana gul idrak, evdeki her lekeyi sen cikar idrak, oglunla ilgilen idrak, oglunla ilgilendigin yeter benimle ilgilen idrak, tamam ilgilendin beni bi sal idrak.
Mızmız ya.
Konuyu tatlıya bağladıktan sonra bence eşinize biraz jest yapın bir beklentisi var belli. Erkekler bazen çocuklaşıyor vakit geçirmeye çalışın sinemaya gidelim yemeğe gidelim deyin ya da sevdiği bir organizasyon ayarlayın. Ama haklısınız tabii yine de bence uzatmayın eşim bana böyle dese 'ay sen ilgi mi bekliyon' der yanaklarını falan sıkar güldürürüm. Bu davranışlarının altındaki sorunu giderirseniz düzelir.
Bende böyle düşünüyorum
Ailesi oğlu kocası sürekli birileri kadından bir şeyler istiyor
Ama karşılığında çokça bir şey yaptıkları söylenemez
Kadın evde ölü gibiydim dediğinde hanım senin neyin var ilişkimizi canlı tutalım gel bir yerlere gezmeye gidelim çocuğu biraz ben oynatayım sen biraz çık dolaş demiş mi acaba?
Kadın Biraz düzeldi deyince hayır en çok benle ilgileneceksin diye trip atmaya başlamış
Ben de 7 24 neşeli olamam ama diyelim ki eşime şaka yapıyorum veya muzurluk yapıyorum. Kafama saçma bir şey takıyorum mesela. Komik oluyor.
" uff çocuk musun? Çıkar o basindakini, "
Evde sürekli bir ciddiyet. Ama o ciddiyet sadece bana karşı. Ben de geri çektim kendimi.
Kendi akrabalarının yanında da aynı şakaları muzurluklari kendi yapıyor.
Peki bu durum normal mi?
Ama bu anlattiklariniz uykusu hafif biri icin iskence gibi.
Gece 2, tam derin uyku. Banyodan gelen su sesi, mutfaktan gelen tikirtilar.
Cocugunuz da uyaniyor olabilir.
Bence kardesiniz misafir olarak kalacaksa eger sizin duzeninizi bozmamak zorunda.
Misafir kalinan yere 2'de gelinir mi ya.
Ben de senin gibi düşünüyorum
Elini kolunu bağlasam bile bir yolunu bulur. Aynen dediğin gibi hala da toparlanamadım hala da güven duymuyorum. Aynı şeyi yaşamışız demek ki.
Evet iyi olurduBir denk gelmiyor şu karşılıklı çaba. Ben salınca o çabalıyor, o salınca bende enerji patlaması oluyor. Denk gelseydi iyiydi :)
Lafla peynir gemisi yürüseydi derler adamaTabi dedi demez mi. Yemek yapmasan da olur dedi mesela. Ben takılmam buna dedi. Boşver evi temizleme dinlen dedi. Ona göre bu çok büyük bir destek :)
Bu apayrı bir konu zaten benim evliliğimde. Hamileliğim ve sonrası berbat geçti. Şu an bu anlamda bir sıkıntı yok ama ruh hastası oldum o dönem. Düşününce bile sinirim bozuluyor.
Evli barklı çoluklu çocuklu kadınsın, hiç yakışıyor mu sana demekTabi ki normal değil. Eşin kaba ve itici bir adam. Çıkar o başındakini ne demek yahu.
O da evli barklı coluklu çocuklu adam, ona nasıl yakışıyormus o zamanEvli barklı çoluklu çocuklu kadınsın, hiç yakışıyor mu sana demek
Evlenince şaka yapmak günah oluyor zaten
Merhaba hatunlar
Henüz eşimle yaptığım kavganın sıcaklığı üzerimde iken konu açayım dedim. Çünkü salona gidip ümüğünü sıkmamak için zor tutuyorum kendimi. Beni tutun ki bir aile faciası gerçekleşmesin.
Bir süredir eşimin aileme karşı haklı sebeplerle soğukluğu vardı. Hak verdim, ses etmedim. Bir süre sonra bu soğukluk laf sokmalara evrildi. Orada bir dur dedim. Onlara da müsaade etmiyorum, sana da etmem dedim. Bunun ardından kardeşim ya da ailem her geldiğinde "kardeşinle sohbet edip gülüyorsun bana böyle değilsin" "onlar gelince maşallah ne yapsam ne etsem derdine düşüyorsun, beni böyle düşünmüyorsun" şeklinde çıkışlar yaptı. Hadi ona da bir şey demedim. Gelelim son mevzuya.
Kardeşim 24 yaşında erkek. İşi dolayısıyla haftada bir ya da iki kez benim yaşadığım semte yakın bir yere geliyor. Bazen bende kalıyor. Velhasılı şirketi artık daimi olarak bu tarafta çalışmasını istemiş. Ailemin evine çok uzak ve her gün gidip gelmesi mümkün değil. Eşim bu durumu öğrenince "sürekli olarak bizimle yaşayamaz ben doğru bulmuyorum ve istemiyorum" dedi. Ben de ona hak vererek "tabi ki hoş olmaz ama böyle bir talebi yok zaten" dedim. Neyse bir şekilde bu konu da kapandı. Bugün kardeşim beni aradı ve bu taraflarda ev aradığını, ev tutacağını ve yalnız yaşayacağını söyledi.
Ben de yemek yerken bu durumu eşime anlattım. Sonra da taşınırken yardım ederiz falan dedim. "orası uzak arabayla alır sonra eve bırakır seni" dedi. Bu cümle bahane arıyorum, kavga çıkaracağım demekti. Beklediğim de oldu. Yok sen gidip çamaşırını da yıkarsın, yok yemeğini de yaparsın şeklinde saçma sapan aptalca çıkışlar yaptı. Tepem attı ve "sana mı soracağım gerekirse yaparım tabi ki" diye bağırdım. Bu sefer "çocuğun okul çıkışına yetiştirsin o zaman ben almam" dedi. Ben de "merak etme senin ailen senden daha insan. Yetişemezsem onlara rica ederim alırlar" dedim. Söylene söylene çıktı evden.
Bir müddet sonra telefonla aradı. "sen kardeşine konuştuğun gibi bana konuşmuyorsun. Onlara gösterdiğin ilgiyi bana göstermiyorsun. Onların yanında farklısın bana farklısın. Ben de bundan sonra ablamlarla sorun yaşadığında senin yanında olmayacağım gör bak nasıl oluyormuş" dedi. Ben de "sen neyin kafasını yaşıyorsun? Sen kardeşimle sorun yaşamadın ki, sidik yarıştırdığın mevzunun konuyla ne alakası var kalbinden pislik akıyor. Sen böyle haset değildin ne oluyor sana" dedim.
Saçma salak çocukça konuşmalara devam etti. Meseleyi aileme ve evliliğime yeterli özeni göstermediğime kadar getirdi. Hatta oğlumla ilgili de söyleniyormuşum. "sana ne la? Kendi doğurduğuma söylenirim senden izin mi alıcam? Baba ol da bakımına ortak ol madem" dedim. Bağır çağır bir yere varamadan konu kapandı. Şimdi içeride oturuyor gudubet, haset varlık.
Yahu bu adam böyle değildi. Şu hayatta en tahammül edemediğim insan tipi, haset ve kıskanç olandır. Ben sırf haset diye 20 yıllık dostumu çıkardım hayatımdan. Nefret ediyorum bu hasletten. Dolayısıyla şu an aşırı öfkeliyim eşime. Boğsam öfkem geçmez.
Hayır başından beri böyle olsa adam anlarım da zerre hasetlik yoktu ne oldu andropoza mı giriyor anlamıyorum ki.
Zaten oğlum zıvanadan çıkmış durumda. Elim ayağım titriyor artık tahammül edemiyorum yeni pedagog arayışındayım. Bir de 36 yaşında koca adam 3 yaşına geri dönünce hepten tahammülüm azaldı.
Yahu yaşım olmuş 32. Tamam artık diyorum gerekli olgunluğa eriştik. Artık medeni iki insan olarak "sahi oğlumuzu golfe mi göndersek baleye mi tatlım" konuşması eşliğinde filtre kahvemizden birer yudum alırız diye düşünürken, hala 20 yaşında ergenlikten yeni çıkmış iki sevgilinin paçozluk akan kavgalarını sürdürüyoruz ya buna üzülüyorum. Vallahi deli çıkacağım artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?