Eşim kardeşimi ve dahi ailemi kıskanıyor.

Kusura bakmayın da sizde pek olgunlasmis görünmüyorsunuz. .
Eşinize sarf ettiğiniz sözler çok çiğ..
Adam açık açık ailenin yanında degisiyorsun bana karşı ilgisizsin demiş kendinizi de sorgulayın biraz sankiiiiiii..

Merak etme abla suratına suratına höykürdüm tüm bunları. Ancak ataerkil zihniyet damarlarında dolaşırken, elbetteki kadının daha çok verici olması gerektiğini düşünüyor içten içe. Kadın ilgi gösterir, kadın cilve yapar, kadın sevse adam zaten sever vs vs.

Ben ne kadar yok öyle dünya desem de 36 yıllık yerleşmiş zihniyeti değiştiremem. Yine de çemkiriyorum tabi :) iğneyle kuyu kazıyor olsak da umarım bir gün her şeyi kadının yapması gerektiğini öngören bu pis zihniyet değişir.

Bir denk gelmiyor şu karşılıklı çaba. Ben salınca o çabalıyor, o salınca bende enerji patlaması oluyor. Denk gelseydi iyiydi :)

Oynamak isteyen adam, son kuruşuna kadar alsan da, sürekli kontrol etsen de bir yolunu bulup oynar. İstemeyen de ne kadar parası olursa olsun oynamaz. Üzgünüm ama kontrol edemezsin kocanı. İnşallah bir daha yapmaz.

Ben de senin gibi düşünüyorum
Elini kolunu bağlasam bile bir yolunu bulur. Aynen dediğin gibi hala da toparlanamadım hala da güven duymuyorum. Aynı şeyi yaşamışız demek ki.

Yürü bacım kim tutar seni ahsjsjs. Altına imzamı atıyorum ve ekliyorum. Eskisi gibi vicdan azabı çekip kendimi sorgulamıyorum. Haklı olduğu kısımları seçip, düzeltmeye çalışıp gerisine "kendi diyen kendi olur taam mıı" tadında yaklaşıyorum.

Babası çok yoğun çalışıyor bu ara ve çok fazla vakit geçirme şansları olmuyor. Kural konusunda çok gevşek davranmam zaten ama oğlum inatlaşınca daha kötüye giden bir çocuk. Şiddete, öfke krizlerine varıyor mevzu. Kedi gibi tırmalıyor sıpa.

Hep beni sev idrak, hep bana gul idrak, evdeki her lekeyi sen cikar idrak, oglunla ilgilen idrak, oglunla ilgilendigin yeter benimle ilgilen idrak, tamam ilgilendin beni bi sal idrak.
Mızmız ya.

Ahahaha aynen böyle oldu aslında. "oğlan çok hareketli sen sadece onunla ilgilen başına bir iş gelmesin. Aman düşmesin, aman dolabın tepesinden atlamasın. Biz önemli değiliz" dedi bunca yıl. Sonra ben artık ondan bağımsız biçimde "ben sadece anne değilim" deyip ayağa kalktığımda, spora başlayıp sosyalleştiğimde, eski enerjime kavuştuğumda "e hani beni seven idrak, hani eş olan idrak, hani ilgili idrak" yok ya. Sanki onun desteği ile ayağa kalktım da, bir de minnet duyacağım. Gerçi sıpamın okula başlaması ile birlikte dirildim ve okula gitsin diye fazla mesai yapıyor beyim, epey yoruluyor. Tek katkısı bu :)

Doğum günü yaklaşıyor kırbaçla kelepçe alıcam ona. Macera dolu geceler bizi bekliyor Ahshshjdjd.

Tabi dedi demez mi. Yemek yapmasan da olur dedi mesela. Ben takılmam buna dedi. Boşver evi temizleme dinlen dedi. Ona göre bu çok büyük bir destek :)

Tabi ki normal değil. Eşin kaba ve itici bir adam. Çıkar o başındakini ne demek yahu.

Evet biraz düşüncesiz davranır benim ailem. Gecenin ikisinde kahkaha ile gülüp, aşırı ses yaparlar mesela :)

Ben de senin gibi düşünüyorum
Elini kolunu bağlasam bile bir yolunu bulur. Aynen dediğin gibi hala da toparlanamadım hala da güven duymuyorum. Aynı şeyi yaşamışız demek ki.

Bu apayrı bir konu zaten benim evliliğimde. Hamileliğim ve sonrası berbat geçti. Şu an bu anlamda bir sıkıntı yok ama ruh hastası oldum o dönem. Düşününce bile sinirim bozuluyor.

Bir denk gelmiyor şu karşılıklı çaba. Ben salınca o çabalıyor, o salınca bende enerji patlaması oluyor. Denk gelseydi iyiydi :)
Evet iyi olurdubenim eşimle iletişim sorunumuz olduğu zaman ellerinden sandalyeye bağlayıp "derdin ne ya açıkça söylesene bana" diyesim geliyor. Size de oluyor mu?

Tabi dedi demez mi. Yemek yapmasan da olur dedi mesela. Ben takılmam buna dedi. Boşver evi temizleme dinlen dedi. Ona göre bu çok büyük bir destek :)
Lafla peynir gemisi yürüseydi derler adama
Yemek yapma temizlik yapma otur
Eee siz çocukla aç mı kalacaksınız?
Yada evde pis pis mi oturacaksın?
Evde çocuk var
Mecbur yapılacak bunlar biliyor ki siz duramayacaksınız ikinci gün elinize sarı bezi alacaksınız
Resmen çakallık yapmış eşiniz
Onu diyeceğine balkon yıkamaya girişseydi daha büyük yardımı olurdu
Yada eve yemek söyleseydi

Melek subaşı gibi Ya bırahh ya bırah deyip geçiyorum böyle samimiyetsiz teklifler için
Eşinizi tanımıyorum ama samimiyet yok gibi bu tekliflerde

Bu apayrı bir konu zaten benim evliliğimde. Hamileliğim ve sonrası berbat geçti. Şu an bu anlamda bir sıkıntı yok ama ruh hastası oldum o dönem. Düşününce bile sinirim bozuluyor.

Benim de öyle. Hamileliğim, lohusalığım hepsi berbattı. Hala da çok iyi değilim, yüzüne vurmadan ilerlemeye çalışıyorum daha beter olmasın diye ama gel bana sor içimi. Umarım tekrarlamaz aynı hatayı.

Konuyu okurken en başta genç yeni evli çift olarak düşünmüştüm sizi
Ama cidden bu yaştan sonra böyle çocukça tavırlar çekilir gibi değil
Hatasını anlamadan geri Adım atmayın derim
YüZ verdikçe tepenize çıkacak gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…