• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim istiyorsan git boşanma davası aç dedi yardim

Nesini davet edeceksiniz ki daha?
1 aylik evlilikte halihazirda 58284828284848826161528 defa gorusulmus zaten. Kadin az bi geri durmamis,esiniz de ses etmemis. Boyle varos aile ile cok zor. Toparlamak istiyorsani o kaynananin ayaginin altini opeceksiniz,o zaman esiniz mutlu olur bosanmaz sizden. Ne diyeyim yani?
Aynen. Ama o bile yetmiyor çoğu zaman. Ayağının altına paspas da olsan yaranamıyorsun. 1 aylık evliliğe bu risk fazla. 😌

Daha 1 aylık evlilikte boşan diyorsa ne bilim... Hem corona zamanının caf caflı olduğu bir zamanda nasıl evlendin

Biraz toysunuz galiba...agirliginizi koyun..ve daha 1 aylik karisina git demek bir garip..yani hepimiz gectik o yollardan..o zamanlar erkekler genelde karilarina tapar

Oğlu evlenince, oğlunu gelininden kıskanmayan kaynana varımıdır? Ben hiç göremedim.
Ağzı açılınca "siz mutlu olun, ben başka ne isterim" diyenleri bile, geline laf sokmadan duramıyor. Sanırım, kaynanalığın fıtratında var.
Boşanmayı düşünmüyorsanız, eşinize şikayetlenip, ağlamayı bırakın.Kaynana karşısında saygınızı koruyarakta, ona ayar verebilirsiniz. Ama, istersen boşanma davası aç diyebildiğine göre, eşiniz size ayar vermeye çalışıyor.Durumdan memnun değilsen, gidebilirsin demek oluyor bu. Onun için düşünün, taşının kararınızı ona göre verin.Bırakıp gitmek mi? Yoksa,biraz mücadele vererek kalmak mı?
Umarım bir an evvel iş bulur, çalışmaya başlarsınız.

Bosan diyemem bosanmada diyemem böyle bir hakka sahip degilim
Amma velakin hakkini savun ilk zamanlar önemli eger ozamanlar ezik durursaniz asla ileride soz hakkiniz olmayacak

Daha en baştan bile bile lades demişsiniz.

Bütün bunları söyleyen adamı da hala seviyorum diyorsunuz,ilginç..Adam açık açık söylemiş.Bu evde de evlilikte de anamın borusu ötecek demiş..Ya kabul edin ya da boşanın..Ama şunu unutmayın ki kocanız asla değişmeyecek.Çocuk yaparım değişir vs diye düşüncelere kapılmayın.

Hayır dışarıda yedik eşim de annesinin hatalarının farkında bana hak veriyor ben arkandayım diyor ben de yaşananlardan dolayı sürekli bu bunalımı yaşıyorum yüzüm düşüyor kv yanında o da bundan dolayı annemi davet etmiyorsun diye çıkış yaptı

Ee bütün bu olanlardan sonra haklısınız davet etmemekte, neyin tribi bu istersen dava aç falan. Siz bence bi ailenizin yanına gidin, evi terkeder gibi de değil gezmeye gider gibi de değil. Siz gittikten sonra eşiniz söylediğinde ciddiyse boşanin zaten, yok değilse burnunu sürtmus olursunuz. Ama yok kocacım ne diyosun sen bosanamayin falan yaparsan ömür boyu kvnin kahrını çekersin, eşin de artık arkanda durmaz haberin olsun. Burnu surtulen sen olursun

Asıl soru bir ayda boşanılır mı değil böyle bir adamla her şeyin farkında olup evlenilir mi olmalıydı. Baştan kabullendiğiniz şeylerden şimdi neden şikayet ediyorsunuz? Belliymiş böyle olacağı. Hayatınız boyunca bu kayınvalide ve kocayı çekmeyi göze alıyor musunuz? Bu düzen değişmez, gelemem diyorsanız boşanırsınız. Eşinizin umrunda değil aç davayı diyor size. Sakın yakın zamanda hamilelik düşünmeyin derim

Merhaba 1 aylık evliyiz . Eşimle kayınvalidem konusundan başka tartışmamız olmadı . Kayınvalidem çok otoriter ve baskıcı bir insan. Daha nisanliyken dışarıda yiyeceğiz bugün dedim de sen istersen ye oğlum evde yiyecek dedi. Ev tutulacağı zaman ilk sürtüşme yaşandı yakın olsun istiyordu ben de bir otobusluk yer yeterli dedim eşime eşim de kabul etti . Erkekligine kadar laf yemiş arada kaldı kayınvalidem telefon açtı beni niye istemiyorsun diye başladı ağzına geleni söylemeyi neyse başımın üstünde yerin var olur mu öyle şey derken evlendik . Kayinvalidemin eşi yok evden gönderdiğini söyledi kendisi ama bosanmamislar 5 yıl olmuş. Ek bilgi eşim de 10 seneden sonra olmuş . İlk evine gittim sökük büstiyer hediye almış ucuzluktan aldım surasini dikemedim dedi verdi eşime eve gidince çok uzuldugumu keşke almasaydi dedim. Eşim bize yakışmaz bir daha alma demis.Yemeğe davet ettim yaptığım yemekten için ben zahmetli yemekleri bilirim bu yemeği ilk yiyorum diyebilen biri. Gelirken de kullanılmış havlu getirmiş bana ayak havlusu yapalım diye. Benim de yüzüm düşüyor yanında geriliyorum . Gece kal dememisim diye eşim ağzına geleni saydi ben d çok ağlayan biriyim bıktırdım adamı ağlamaktan ama çok üzüldüm . Kayınvalidem evden çıkarken bir dahaya gelip kalacağım keyif yapacağım dedi sustum sadece. aldığım kirazın fiyatına kadar laf ediyor. Bulduğu yerde laf sokuyor.Eşim çok iyi birisi fakat annesine karşı çok hassas ailemi istemiyorsun istemiyorsan git ailenle konuş aç davani dedi . Yerde miyim gökte mi bilmiyorum .. evimde koyduğum masanın yerine kadar her oturmamizda olay yapar kayınvalidem. Eşim de sinirle ağzından çıkanı bilmez. Ben eşime aşığım onu çok seviyorum ailesini istememe gibi bir durum yok ama ben böyle görmedim ailemde . Sakin bir yapımız vardır . Bir ayda bosanilir mi .. bir ayda nasıl benden vazgecebilme düşüncesi olmuş olabilir çok üzgünüm çok
Daha 1 ayda bunu yapıyorsa ilerde ne olacak acaba benim ailemde aşırı sinirliyizdir bizde senin kayinvaliden o yaptıklarını bana yapsaydı varya parcalardim zaten yeni evlenmissin ev stresi eşine alışma stresi neyine geriyo seni böyle insanlar antidepresan bağımlısı yapar karşısındaki insanı Allah yardımcın olsun kayinvaliden bir cadı

Merhaba 1 aylık evliyiz . Eşimle kayınvalidem konusundan başka tartışmamız olmadı . Kayınvalidem çok otoriter ve baskıcı bir insan. Daha nisanliyken dışarıda yiyeceğiz bugün dedim de sen istersen ye oğlum evde yiyecek dedi. Ev tutulacağı zaman ilk sürtüşme yaşandı yakın olsun istiyordu ben de bir otobusluk yer yeterli dedim eşime eşim de kabul etti . Erkekligine kadar laf yemiş arada kaldı kayınvalidem telefon açtı beni niye istemiyorsun diye başladı ağzına geleni söylemeyi neyse başımın üstünde yerin var olur mu öyle şey derken evlendik . Kayinvalidemin eşi yok evden gönderdiğini söyledi kendisi ama bosanmamislar 5 yıl olmuş. Ek bilgi eşim de 10 seneden sonra olmuş . İlk evine gittim sökük büstiyer hediye almış ucuzluktan aldım surasini dikemedim dedi verdi eşime eve gidince çok uzuldugumu keşke almasaydi dedim. Eşim bize yakışmaz bir daha alma demis.Yemeğe davet ettim yaptığım yemekten için ben zahmetli yemekleri bilirim bu yemeği ilk yiyorum diyebilen biri. Gelirken de kullanılmış havlu getirmiş bana ayak havlusu yapalım diye. Benim de yüzüm düşüyor yanında geriliyorum . Gece kal dememisim diye eşim ağzına geleni saydi ben d çok ağlayan biriyim bıktırdım adamı ağlamaktan ama çok üzüldüm . Kayınvalidem evden çıkarken bir dahaya gelip kalacağım keyif yapacağım dedi sustum sadece. aldığım kirazın fiyatına kadar laf ediyor. Bulduğu yerde laf sokuyor.Eşim çok iyi birisi fakat annesine karşı çok hassas ailemi istemiyorsun istemiyorsan git ailenle konuş aç davani dedi . Yerde miyim gökte mi bilmiyorum .. evimde koyduğum masanın yerine kadar her oturmamizda olay yapar kayınvalidem. Eşim de sinirle ağzından çıkanı bilmez. Ben eşime aşığım onu çok seviyorum ailesini istememe gibi bir durum yok ama ben böyle görmedim ailemde . Sakin bir yapımız vardır . Bir ayda bosanilir mi .. bir ayda nasıl benden vazgecebilme düşüncesi olmuş olabilir çok üzgünüm çok
Git aç davayı. Zaten 1 yıl boşanamazsınız. Bu bir yıl içindede ya değişir ya değişmez. Şimdi yenisin bazı şeyleri atlatırsınız.Fakat yıllar geçtikçe bunlar artarak çoğalacak muhtemelen sen alışacaksın fakat onlar değişmeyecek.

Bak canım ben 6 yıllık evliyim ve bunu daha yeni yeni anladım ki sorun olduğunda bunu sorunu çıkaran kişi kim ise onunla halletmen gerek. Eşine şikayet etme hele dırdır hiç etme. Çünkü onlar Esinin ailesi ne kadar kızsada haksızlıgı görsede yine de hiç bir erkek ailesine laf edilmesinden hoşlanmıyor direk onları koruma iç güdüsüne giriyor. Ben sana şimdi anlatırım mesela %100 haklıyımdır ama eşim sen abartıyosun der. Boşu boşuna birde adamla birbirine gireriz. O yüzden yeni evlisin nacizane tavsiyem sorunu kayınvalıdenle kendin cöz. Belli muhatabın çok cahil oğlunun yuvasını düşünmüyor ama sen düşün. 1 ayda boşanma olmaz o da ya sinirinden söylemiştir ya da gözünü korkutmak ıcın

Canim evliligin ilk aylarinda bu tarz tartismalar sıkca yasanir. Erkekler de her zaman kesip atmaya meyillidir. Ozellikle aile soz konusu olunca esine hic dusunmeden rest cekebiliyorlar. Bu kadin icin cok yaralayici ama erkekler de sadece aileden yana yara aldklari icin boyle saldirganlasiyorlar. Bence aglayip sizlanmadan,sakince esinle basbasa konus. Sikayetten ziyade evlilignz icin konus. Yani seni bu kdr kolay gozden cikarmamasini,esine guvendigini ve bu durumu harika bir sekilde yonetebilecegine inandigini soyle. Evin erkeginin o oldugunu,onun sozunun gecmesi gerektigi,sen onun sozlerine cok kiymet verdigini ama kaynvaldn yuznden esininnsozlerni de duymakta zorlndgni anlat ✌🏻 neymis oyle bir ayda bosanmak,yazik gunah bir yuva kolay kurulmaz🥰 keske ilk baslarda evlenmeseydin adamdan ziyade kaynvldn yuznden boyle dusunuyorm ben. Ama evlenmissin madem esine aranzdaki sevgiyi aski sık sık hatirlat 🥰 umarm duzelir her sey🤗

Bu tatsız gelişmede eşin hem seni hem annesini idare etmesi gerekirdi ama daha çok annesini her olayda kayırmış gözüküyor bu böyle de devam edecektir karar vermen gerekecek ömür boyu hem dengesiz annesini hem kocanın sana karşı tutumunu tahammül edecekmisin ? Eşinle konuşman izah etmen bununda faydası olmayacak , gözü kör annesinin sana karşı yaptığı dengesiz hareketleri ve konuşmaları

Bak kardeşim aynı kayınvalide emin ol aynı yaşadıklarımız. ve ilk zamanlar bende senin gibi düşünüyordum düzeltirim olur oyle düşünme ve cocugun yokken ayrıl. Ben hala eşimi cok seviyorum ki benm kv de uzakta ve inan ondan başka sorunumuz olmuyor.. uzakta olmasına ragmen neler yaşadım ve zamanla sevginde o kadar azalıyor istemesen de kocan dikkat etmeye calışsa da eşim daha orantılamaya calışır ona ragmen o kadar cok etkileniyoruz ki. gerçekten boşan samimi söylüyorum. şuan tiroit hastalığım var panik atak var sinir hastası olmaman içten olmuyor. ya da şu yolu ciz kendine; 1 yıl çok iyi korun kesinlikle cocuk yapma bak baktın artık sarsılıyosun en azından elimden geleni yaptım dersin. çocuk olunca kolay olmuyor.

Back