• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim istiyorsan git boşanma davası aç dedi yardim

İnanın gözümüz düşüyor birbirimize ben alıngan biriyim biliyorum çok soylendim annesi hakkında o da anı sinirli annem aradı çok yanlış bu söylemin diye o da anlattı durumu benim de onun da hatası var bu konuda . Ailem 800 km uzakta ben İstanbul'dayım yeni geldim yeni şehir herşey yeni . Çok güçsüz yalnız hissediyorum kendimi işimde n istifa ettim iş arıyorum herşey şuan öyle zor ki
Belki çalışanınca kayınvalidenle daha az muhattap olursun kayınvaliden hayatını oğluna adamış sen yada başkası gelini kim olursa olsun çektiricek potansiyelde belli.
Ama eşinin biraz dik durup savunması lazım seni, ona güzel güzel anlat bak ben memleketimi işimi ailemi nerelerde bıraktım seninle mutlu olabilmek için sen bu kadar çabuk mu silebiliyorsun beni diye ?
Malesef erkeklerimiz bencildir ama sen sen ol sakın kendini ezdirme git boşan dediğinde giderim boşanırım benim vicdanım rahat diye dik dur durmazsan çok ezerler ilerde bu günlerine çok pişman olursun.

Bunu dedikten sonra eşiniz ne yaptı?
Anlamamış bunu ben dedim çok kiriciydi bu şekilde konuşması diye annesi ile konuştu böyle soyleyemezsin o benim eşim olacak ben nereye o oraya dedi şimdi zaten böyle cümleler kullanmıyor tavrı biraz değişti. Beni hep ara neden hiç aramiyorsun havasında şuan

Daha 1 aylık evliyim alışma aşamasındayız öyle kolay kosulmuyor maalesef eşimden memnunum sadece anne konusunda bu şekilde
Peki kal o zaman ama burdan verilen tavsiyelerle bu durum düzelmez.Çünkü büyük ihtimalle narsist bir ana-oğulla karşı karşıyasın

Bu olayın sonu nasıl bağlandı?
Yani o yemek evde mi yendi sonuc olarak?

Hayır dışarıda yedik eşim de annesinin hatalarının farkında bana hak veriyor ben arkandayım diyor ben de yaşananlardan dolayı sürekli bu bunalımı yaşıyorum yüzüm düşüyor kv yanında o da bundan dolayı annemi davet etmiyorsun diye çıkış yaptı

Hayır dışarıda yedik eşim de annesinin hatalarının farkında bana hak veriyor ben arkandayım diyor ben de yaşananlardan dolayı sürekli bu bunalımı yaşıyorum yüzüm düşüyor kv yanında o da bundan dolayı annemi davet etmiyorsun diye çıkış yaptı

Eşiniz kendi kararlarında bile tutarsız üzgünüm.
Size hak veriyor ama kayınvalidenizin yanında size çıkış yapıyor.
Böyle durumlarda ara bulmak farklıdır ikili oynamak farklıdır. Eşinizin yaptığı ikili oynamak.
Bu durumda çaba göstermesi gereken eşinizken bir de resti çekiyor.
Kendisi tarafını göstermiş size; bundan sonraki adımınız tum hayatınızı etkiler.

Aa hemen git bosan demeyeceğim tabi.Ama kv seni çok ezik bulmuş saymış da sövmüş.Ezmis de azmış niye kendine saygın yok?O bu lafları sayarken senin dilin ne yapıyor?Emin ol yerinde dişli bir gelin olsaydı inanılmaz hanımefendi olurdu yanında eşine ağlamaya ve şikayet etmeye hiç gerek yok.Esine ihtiyacın da yok her lafina laf ver esin bir şey derse sen onu duymuyor musun beni uyariyorsun de onun yaninda.

Ah be baştan beliymiş neden evlendin ki? Olan olmuş artık. Senin yerinde olsam, alırım karşıma eşimi anlatirim herseyi. Eğer sana hak verirse (ki sizin daha canım cicim döneminiz ilk aydan ne kavgası ne ağlaması) biz artik seninle bir aileyiz, evime esyama kimsenin karışmasını istemiyorum, ben seninle evlendim, deyip son noktayi koy. Çok üzgünüm seni seçeceğini sanmıyorum ama seninde yerinde olsam yol yakınken ayrılırım. Bu daha ilk aydan böyleyse ilk yıkınıza kadar neler olur düşünemiyorum.

Daha yolun çok basindasiniz . Madem nisanliyken gordunuz bu durumu ve " başımın üstünde yerin var " dediniz öyleyse öyle aglayarak, isyan ederek olmaz bu iş.

Öncelikle eşinizle güzelce konuşun.

Aileni seviyorum, vakit geçirmeyi de seviyorum , fakat biz çekirdek bir aile de olabilmeliyiz , böyle olmasa evliliğin bir anlamı kalmaz.

Senin ailenin kültürüyle büyümedim, bambaşka bir hayata geldim ben dolayısıyla bana çınar olmalisin.

Ve ne olursa olsun bir daha boşanma kelimesini kullanma , hem çok kırıcı hemde gidersem bir daha asla donmeyecegimi bil. "

diye , sakin ve kararlı bir şekilde konuşun.

Bu alışma sürecinde en dikkat etmeniz gereken hep kararlı olun.

Elbette ki hepimizin tavizleri oluyor, orta yolu bulma cabalari oluyor ama hep kendinizden asla vermeyin.

Ve çocuk konusunda bence epey erteleme yapmalisiniz.

kayınvalidem telefon açtı beni niye istemiyorsun diye başladı ağzına geleni söylemeyi neyse başımın üstünde yerin var olur mu öyle şey derken evlendik
Bunu demek yerine vermen gereken cevapları verseydin muhtemelen evlenemezdin zaten.
Evli olmak senin için bu kadar mühimse şimdi de aynı şekilde alttan al ama alınmıyor işte, en başta da gereksiz yere almayacaktın.

Aa hemen git bosan demeyeceğim tabi.Ama kv seni çok ezik bulmuş saymış da sövmüş.Ezmis de azmış niye kendine saygın yok?O bu lafları sayarken senin dilin ne yapıyor?Emin ol yerinde dişli bir gelin olsaydı inanılmaz hanımefendi olurdu yanında eşine ağlamaya ve şikayet etmeye hiç gerek yok.Esine ihtiyacın da yok her lafina laf ver esin bir şey derse sen onu duymuyor musun beni uyariyorsun de onun yaninda.
Yapım hiç böyle kelime ceviremez sudan cikmis balığa döndüm . Şuan herkes git boşa diyor ama öyle kolay değil ilk aydan böyle ciddi bir karar altüst oldum cevaplarla tüm hayatım değişti çünkü
Ah be baştan beliymiş neden evlendin ki? Olan olmuş artık. Senin yerinde olsam, alırım karşıma eşimi anlatirim herseyi. Eğer sana hak verirse (ki sizin daha canım cicim döneminiz ilk aydan ne kavgası ne ağlaması) biz artik seninle bir aileyiz, evime esyama kimsenin karışmasını istemiyorum, ben seninle evlendim, deyip son noktayi koy. Çok üzgünüm seni seçeceğini sanmıyorum ama seninde yerinde olsam yol yakınken ayrılırım. Bu daha ilk aydan böyleyse ilk yıkınıza kadar neler olur düşünemiyorum.
Eşim zaten eşyaya karisacagi zaman karıştırması kendi evine alıyorsun heralde dedi. Belki ifade edemedim ama eşim annesine karşı beni gerçekten savunuyor ama sinirliyken de ağzına geleni söylüyor

E bile isteye kostura kostura lades demissiniz sonradan olmamiski ne diyelim biz simdi?
Hakkinizda hayirlisi

Yapım hiç böyle kelime ceviremez sudan cikmis balığa döndüm . Şuan herkes git boşa diyor ama öyle kolay değil ilk aydan böyle ciddi bir karar altüst oldum cevaplarla tüm hayatım değişti çünkü

Eşim zaten eşyaya karisacagi zaman karıştırması kendi evine alıyorsun heralde dedi. Belki ifade edemedim ama eşim annesine karşı beni gerçekten savunuyor ama sinirliyken de ağzına geleni söylüyor
1 aylık evlisin git aç davayı boşanalım demiş. Farkında mısın ?

Bunu demek yerine vermen gereken cevapları verseydin muhtemelen evlenemezdin zaten.
Evli olmak senin için bu kadar mühimse şimdi de aynı şekilde alttan al ama alınmıyor işte, en başta da gereksiz yere almayacaktın.

Ailem hep olurcu dur. Hep toparlayicidir. Onlar bu şekilde yönlendirdi sen karakterinden çıkma dedi bırak herkes saygısını koysun dedi

Eşinle konuş, biz bir aile olduk, benim annem nasıl sürekli müdahil olmuyorsa evime gelip gitmeye, senin annen de bize müdahil olamaz de. Arada gelip gider tabi ama bunu sürekli hale getirir herşeye karışırsa ben YUVA olduğumu kendi düzenimi anlayamam, annemin söylediği gibi hareket edemem sürekli de.

Kv gelince de korkma o senden korksun 1 ay olmadan tartışıyoruz oğlunun huzuru bozuluyor biraz daha anlayışlı ol lütfen de.
Çocuk yapma şuan sakın evliliğin oturana kadar onlar 1 derse 10 cevap ver, istemezlerse de kendi keyifleri bilir. Lütfen ezdirme kendini. Mesafe koy sürekli gelip gitmesine izin verme. Oğlu ile görüşsün konuşsun sen kv aramak zorunda değilsin sürekli.

Bu kayınvalideler salak valla billa, hem gelini sevmiyorlar hem de aramadın çağırmadın çağırcaksın yanımda oturucaksın diye şart koşuyorlar. Gram akılları yok kendini yetiştirememiş insanlar üzgünüm. Sessiz kalma yoksa çok ezilirsin.

Bundan 5 veya 10 sene sonra bile kv sana söylediklerini ve yaptıklarını asla unutmayacak sinir krizleri geçireceksin. Başta kes ki mutlu ol. Eşine şikayet ederek anlatma sakin sakin konuş lütfen. Annesinin hatasını görmez erkekler bu şekilde yaklaş sana da hak versin. Kapatın kapınızı 3. Şahıslara. Kv 3. Şahıs artık. Nikah memuru sadece sen ve eşin için imza attırıyor ana baba kardeş değil.

Şimdi çok aşıksın ama eşin seni ezdikçe sevgin bitecek politik davran.

Üzüldüm en kısa zaman da cesaretini topla 2 siyle de konuş.

Valla ben de aynı senin gibiydim üç ve görümce bana canının istediğini söyler her istedikleri yere götürür her dediklerini yaptırirdi ben de cevap veremediğim gibi ağlamaya gücüm yeterdi ve eşim senin eşin kadar bile sallamaz onların yanında olurdu sürekli.Sonra artik sınırlarımı zorladilar kredi çek de bize 2+1 al falan demeye başladılar ben de o gün sartel bir koptu o günden beri kötü fena gelinim destursuz konuşamazlar yanımda uzunca bir süre de evlerine adım atmadım. Esin az benim yanımda olsa daha da sustururum.Kendine yazık etme olan sana olur dert sahibi hastalık sahibi olursun ya da boşarsın.ama zannetme ki 2. Evlendiginin annesi melek olacak

Ailem hep olurcu dur. Hep toparlayicidir. Onlar bu şekilde yönlendirdi sen karakterinden çıkma dedi bırak herkes saygısını koysun dedi
Aha bu da aynı benim ailem sorunun kaynağı bu ailenin seni dur suscu yetiştirmesi gerekiyorsa onlara tavrını koy ama kendine saygını kaybetme.Daha çok yeni evlisin böyle devam ederse kocandan da ailesinden de soğursun o da senden

Merhaba 1 aylık evliyiz . Eşimle kayınvalidem konusundan başka tartışmamız olmadı . Kayınvalidem çok otoriter ve baskıcı bir insan. Daha nisanliyken dışarıda yiyeceğiz bugün dedim de sen istersen ye oğlum evde yiyecek dedi. Ev tutulacağı zaman ilk sürtüşme yaşandı yakın olsun istiyordu ben de bir otobusluk yer yeterli dedim eşime eşim de kabul etti . Erkekligine kadar laf yemiş arada kaldı kayınvalidem telefon açtı beni niye istemiyorsun diye başladı ağzına geleni söylemeyi neyse başımın üstünde yerin var olur mu öyle şey derken evlendik . Kayinvalidemin eşi yok evden gönderdiğini söyledi kendisi ama bosanmamislar 5 yıl olmuş. Ek bilgi eşim de 10 seneden sonra olmuş . İlk evine gittim sökük büstiyer hediye almış ucuzluktan aldım surasini dikemedim dedi verdi eşime eve gidince çok uzuldugumu keşke almasaydi dedim. Eşim bize yakışmaz bir daha alma demis.Yemeğe davet ettim yaptığım yemekten için ben zahmetli yemekleri bilirim bu yemeği ilk yiyorum diyebilen biri. Gelirken de kullanılmış havlu getirmiş bana ayak havlusu yapalım diye. Benim de yüzüm düşüyor yanında geriliyorum . Gece kal dememisim diye eşim ağzına geleni saydi ben d çok ağlayan biriyim bıktırdım adamı ağlamaktan ama çok üzüldüm . Kayınvalidem evden çıkarken bir dahaya gelip kalacağım keyif yapacağım dedi sustum sadece. aldığım kirazın fiyatına kadar laf ediyor. Bulduğu yerde laf sokuyor.Eşim çok iyi birisi fakat annesine karşı çok hassas ailemi istemiyorsun istemiyorsan git ailenle konuş aç davani dedi . Yerde miyim gökte mi bilmiyorum .. evimde koyduğum masanın yerine kadar her oturmamizda olay yapar kayınvalidem. Eşim de sinirle ağzından çıkanı bilmez. Ben eşime aşığım onu çok seviyorum ailesini istememe gibi bir durum yok ama ben böyle görmedim ailemde . Sakin bir yapımız vardır . Bir ayda bosanilir mi .. bir ayda nasıl benden vazgecebilme düşüncesi olmuş olabilir çok üzgünüm çok
Bence bunun için boşanma babanın evine git davayı sen aç diye bekle. Kaynanan yola gelene kadar

Back