Eşim içki içiyor ve ben artık ona içme demekten tükendim !

HAnımefendi burada sorun zaten bir akşam olayı değil ,
herakşam tekel bayilerden gelme ve evin ihtiyaçlarını görmekten çok kendini zehirleme çabası,
Alkol ile çok bariz buradada görüldüğü gibi yuvaların dağilması an meselesi ...
Bu kadının desteğe ihtiyacı var çünkü hamile, olmasa bile huzura!!
Her akşam alkolik bir adam ÇEKİLMEZ...
bakın bu adam zaten evlilik öncesi de içiyormuş madem öyle yaşam standartları farklı olan kişilerle evlenmemek daha uygun olur. asla içmeyeceksin diye diretmek doğru değil

bence hiç bi değişiklik olmaz adam ayda yılda bir değil iki günde içiyormuş resmen ve gebeliğinin en hassas dönemindeki bi kadından böyle bir fedakarlık istemek resmen zulüm başka birşey değil.. adamın tedavi olması gerekli kesinlikle.. zor bi durum :KK43:
Konu sahibi icmek zorunda degil kendisine bir meyve suyu koysun esinin karsisinda otursun yemegini yesin diye dusunuyorum sonucta o evde her aksam bir sofra kuruluyor hicdegilse esi disariya yonelmez
Ama tabiiki evliligin icinde ickiye bagli siddet falan varsa ayak uydurma derdi degildir bu
Erkekleri ne konuda kisitlarsan onlar o noktaya yoneliyorlar malesef,ben esimin icki icmesine karsi degilim hatta beraber icerim de hic dert degil
Ayrica ickiye karsi olsaydim hayatinin herhangi bir doneminde icki icmis bir erkekle deevlenmezdim her ne kadar adam biraktim dese de,cunku biliyorum ki asla ve asla birakmazlar

bakın bu adam zaten evlilik öncesi de içiyormuş madem öyle yaşam standartları farklı olan kişilerle evlenmemek daha uygun olur. asla içmeyeceksin diye diretmek doğru değil
Degil mi ama
Buradaki konu sahibi icin demiyorum ama cok gordum muhafazakar kadinlar gidip gece hayati olan erkeklerle evleniyorlar sonra da mal gibi evde oturuyorlar kocalari geceleri geziyor bir de ustune bu kadinlar sikayetciler,demezler mi niye evlendin bununla

Hakli

Haklı olabilirsiniz,fakat konu sahibi eşinin bıraktığını sanıyormus.Ona güvenmiş,fakat adam alkolik çıkmış.Kadın mağdur, evine bakmiyan , eline geçen parayi alkole yatıran ,su ,elektrik gibi zaruri ihtiyaçları karşılamayan bir adam var karşımızda malesef....

adam bildigin alkolik ve tedavi olmasi lazim.. Allah yardimcin olsun diyecek baska bisey bulamiyorum :KK43:
Ben ayrılmayı düşünüyorum çünkü artık sevmıyorum onu ama hamileyim ve arkamda kımsem yok ben anansız babasız büyüdüm evladımı da o şekildde büyütmek istemiyorum

Asla içki içmeyeceksin diye diretmek doğru değil. Zaten böyle şeyler ters tepiyor daha fazla sarılıyorlar içkiye. Madem seviyor içmeyi hafta 2 akşam hazırlayın sofrasını evinde içsin 2 kadeh ne var ki bunda.
Ama her gece sarhoş olana kadar içiyorsa o sıkıntı. Böyle büyük tartışmalara girmek yerine güzellikle gel evinde iç haftada 2 akşam falan deseniz daha iyi olur. Koskoca adam bu sonuçta.

evlilik öncesi de içiyormuş ama bunu konu sahibinden saklamış
kadıncağız evlendikten sonra öğrenmiş
Evet içiyordu ama ben bu kadar alkolık olduğunu bilmiyordum yani arada bir cunku sevgılıyken yanıma içkili gelmezdi arada o soylerdi ben bılırdım ki nişanlı kaldık 8 ay benden sakladı içtiğini aileside kendıside ben sürekli kayınvalide me içerse bana soyle dıyordum içmiyor dıyolardı ama meğerse kavga olmasın aramızda dıye yalan soylemışler

Asla içki içmeyeceksin diye diretmek doğru değil. Zaten böyle şeyler ters tepiyor daha fazla sarılıyorlar içkiye. Madem seviyor içmeyi hafta 2 akşam hazırlayın sofrasını evinde içsin 2 kadeh ne var ki bunda.
Ama her gece sarhoş olana kadar içiyorsa o sıkıntı. Böyle büyük tartışmalara girmek yerine güzellikle gel evinde iç haftada 2 akşam falan deseniz daha iyi olur. Koskoca adam bu sonuçta.

Ben defalarca dedim ve şöyle bir konu var ben ona tamamen içkiyi bırak demedım sadece 10 gunde özel günlerde işte maç falan olduğu gunlerde iç dedim ama benım eşim alkolı ıkı lafından bırısı içki ve ıkı gunde bır içiyor en fazla içmediği gun 4 gün

Evet içiyordu ama ben bu kadar alkolık olduğunu bilmiyordum yani arada bir cunku sevgılıyken yanıma içkili gelmezdi arada o soylerdi ben bılırdım ki nişanlı kaldık 8 ay benden sakladı içtiğini aileside kendıside ben sürekli kayınvalide me içerse bana soyle dıyordum içmiyor dıyolardı ama meğerse kavga olmasın aramızda dıye yalan soylemışler
sanırım ailelerinizin yapısı da farklı, keşke bunu göz önünde bulundursaydın evlenirken

ne yapmam lazım kısmını illa her şeyin dibini bulunca düşünüyorsunuz, ah hanımlar ah...
evlilik için yaş küçük ama evlenmişsiniz
alkol problemi olduğunu bilmenize ve bu konuda sert olmanız gerekmesine (anne babanızda da aynı sorun varmış) rağmen geçiştirmişsiniz.
adam gemi azıya alıp içmeye devam etmesine ve borç içinde yüzmesine rağmen bir de bebek yapmışsınız (kaza filan demeyin, böyle bir durumda çift kat korunma gerekirdi)
sövüyor, sayıyor, küfrediyor ve siz ne yapayım diyorsunuz.
mantık boşanın diyor ama o da olmasın diye bahaneniz vardır.

Esin madem ickiyi seviyor hazirla evde sofrayi koy ortaya ickiyi esine eslik et ,ona ickiyi yasaklayarak evliligine zarar veriyorsun,disarida icen adam herseyi yapar,ona buna para yedirir her turlu kaza belaya karisir,kafasi bozulur sen ickiui yasakladin diye gelir sana catar,bunlari engellemek icin esini serbest birakip ona ayak uydurmalisin bence
Evet eslik etsin hamileyken..borc harc varken icki sofrali kurulsun..

Ah canım benimm gerçkten üzüldüm okurken zaten ailende varmış bu sorun bide kocan olacak o adam başlamış tam yüzün gülecekken Allah yardımcın olsun keşke bebek ewlılık rayına oturana kadar olmasa iyimiş ama tabi.Allah bilir.hakkında hayırlısı olsunn

Benim esimde iciordu hatta bna nisanliyken biraktim demisti dogum yaptim isten cikmisti paramiz yoktu ablasi ve kizkardeside bizdeyken eve ickili geldi ben bilmiodum cunku ailemde abimden badka sigara icin yok kotu aliskanlik yoktu tuhaf geldi bna ben yedgi bir seyden olmustur diye dusundum ama yataga geldi ben ictim sasirdim ickimi dedim evet dedi özür diledi cok bunaldim dayanamadim dedi bebegi gösterdim bak dedim ben simdi senin bi igrenc kokunu aldim tahammul edemedim ama kizin buyudugu zaman senden tiksinecek öpmek bile istersen bu sekilde senden kacacak ve sen her ona yaklastiginda icmesen bile o kokunun senden henuz geldigini dusunucek diye baktim icmedi artik ve hatta bir yil oldu evleneli onunla 3 kez tek icti oda sikintili zamanlard aileme demedim ve her ictiginde ona tiksinerek davrandim uzaklastim ondan koku gelio senden oda cok pid kokuo ve kizda burda deyip kapilari actim haklisin diodu ve sana bi sey dieyim mi benim esim kac ay baska bir seyde icti oda ben yakaladim oda igrenc kokuordu odaya gecip gizli iciordu ne bu koku dedigimde sigara degistim ondan dedi cebjne baktim buldum sordum itiraf etti ustune gitmeden biraktirdim kac ay oldu agxina surmedi unuttu gitti bi sigarasi kaldi ins onuda birakamazsa bile azalttiracam

Bunca sorunun, sorumsuzluğun, oturmamış bir evliliğin içinde neden çocuk yaptın ki? Yazık değil mi.
Düzelecek gibi değilse, sen de kabullenecek gibi değilsen kendin ve çocuğunun selameti için ayrıl, dön baba evine çalış bak çocuğuna daha iyidir. Allah kolaylık versin.

ben karadenizliyim eşim tuncelili
içkiye karşı mısın değil misin bilmem ama, eğer sırf eşinin gönlü olsaun diye, harama bulaşma derim.
eşin zaten normal bir şekilde içmiyor, bildiğin alkolik. onunla birlikte içmeye çalışırsan sen de alkolik olursun zaten.
hamilesin bir de, kıyamıyorum bebeğine, sana ayrıl diyemem o yüzden. ama bir yolunu bulmalısın. ailesiyle konuş tedavi olsun. bak bizim bir bebeğimiz olacak de.

Guclu olun benim eximde sabaha dogru gelirdi ben hamileyken icmiordu ama arkadaslarla takiliordu bikmistim en sonunda ailesine dedim onlarda konustu yine olmadi yavas yavas ustune gitmeden ufak nazlar yaparak gun oluyordu onu bekledigim halde eve geldigini gordugum am uyuyor numarasi yapardim bazen numRadn agliodum sen benim kocamsin erkegimsin sen bna sahip cikmazsan bak bebekte olacak bize deger vermezsen kim bizi umursar derdim oyle boyle duzeldi disari cikmak icin izin alir oldu 11 de geldiginde geciktin bak baslioruz yine derdim özür dilio kahve degistirdi arkadas degistirdi kac gunde bir cikar eve geldigi an kizimi kucagima alir kapiya kosarim kizim bak babamiz geldi derim kizim gulumser dun cikacakti kizim ona bakip guluyordu oda kizimiza 1 saat kizi birakip cikamAdi disari cikti 11 de geldi tepki gosterdim yemek özür diledi yemek istedi sana yemek yok diye dedi ne yapayim ac yatarim kizim biyusun bna hazirlar diye oda sana yapmaz bu saatte gelirsen diye sakalastik yemek yedi film izleyip uyuduk sabir edin bence deneyin bunlari

X