Eşim içki içiyor ve ben artık ona içme demekten tükendim !

yani ben anlamıyorum böyle durumları ne olacak bir akşam eşinle sofrayı kursan mezeleri hazırlasan bir kadeh beraber içseniz yani her adamın hayalidir eşiyle içmek dertleşmek hoş zamanlar geçirmek.
yapı farkınız var anlaşmazlık buradan çıkıyor. bunlar önemli ben alkol kullanıyorum ileride eşime sofralar hazırlayıp beraber eğlenmek gülmek ne bileyim bunları isterim.
Oldu hamile kadın ona sofra kursun meze hazirlasin ve otursun icsin. Herkes sizin gibi alkolü sevmek zorunda değil.

Al içki şişelerini vur kafasına kafasına al sana alkol al sana içki de. Pislik herif suyunu kestirir fatura ödemez eve bakmaz ama içer. Hemen ayril.

Evet içiyordu ama ben bu kadar alkolık olduğunu bilmiyordum yani arada bir cunku sevgılıyken yanıma içkili gelmezdi arada o soylerdi ben bılırdım ki nişanlı kaldık 8 ay benden sakladı içtiğini aileside kendıside ben sürekli kayınvalide me içerse bana soyle dıyordum içmiyor dıyolardı ama meğerse kavga olmasın aramızda dıye yalan soylemışler
Su kisma cok sinirlendim. Sizden saklamasaydi belki evlilikten bile vazgecerdiniz. Yanlis yapmis. Muhtemelen evlensin duzelir diye dusunmustur. Yok oyle birsey iste. Huylu huyundan vazgecmiyor.

Boşanın diyeceğim ama bir yuva kolay kurulmuyor,evlilik şöyle kutsal böyle kutsal diyen çıkacak.bir kaç kez terketmişsiniz hâlâ ısrarla içiyorsa,sizi incitip kırıyorsa eve bir katkısı yoksa bazen kestirip atmak en iyisidir.
Alkole karşı olan biri de değilim.sosyal içicilik de durum başka alkolizm de başkadır.

Alkolık oldugunu bilsem zaten evlenmezdim ortada bır kandırmaca var dıyorum içmiyorum dıyordu ve yanıma içkili gelmıyordu

Hadi görüşemiyordunuz, telefonla da mı konuşmuyordunuz, anlamıyordun?

6 ayda tanımadan evlenmişsin, şimdi hatanın bedelini kendin dışında bi bebeğe de ödetmek üzeresin.

Kırmak istemiyorum ama 2015 yılında bu nasıl bi akıl tutulması? Keşke korunmayı başarabilseydin.

Yapacak hiç bir şeyin yok. O herifin bırak ve ailene sığın. En azından bebeğin bi alkolikle su kesik, elektrik kesik evde büyümesin.

Cocugu aldirmayi hic düşündün mu?
Elestirenler cikacaktir ama durumunuz hic psrlak degil.
Cocuk olursa bu adami omur boyu hayatiniza dahil etmeniz demek. Asla baba olmayi hak etmiyor.
Bosanin acik ve net. Cocugunuzu dogurun ya da dogurmayin mutlaka bosanin

içki içmeyen biri içki içen biri ile evlenmeyecek o halde.
davul dengi dengine.

Mesele de o zaten. Adam icki icen kendi dengi bir kadin bulsaydi ya. Ama icki icmeyen kadina yalan söyleyerek bilerek evlendi.
Konu sahibinin hatasi guvenmek burada.
Alkol almaya methiyeler duzecegim diye yormayın kendinizi...

Eşiniz kendi bedenine ve ruhuna zarar verirken sizede veriyor.. Eğer zorlanıyorsanız, sizi anlamıyorsa inatla içiyorsa, güzelce konuşup ayrılığı teklif edin, pisikolojik olarak sizde hazırsanız tabii. Belki ayrılık girince aklı başına girer.. Belki bebekte merhamet duygusunu ortaya çıkarır... Ne olursa olsun bebekten vaz geçmeyin.. Eşiniz ister sizinle olsun ister olmasın.. Bebeğiniz doğana kadar aileniz ve onun ailesi yardım edebilir belki.. Sonra işe falan girin çalışmıyorsanız.. Allah yardımcınız olsun..

Babam alkolikti, eve gec vakit sarhos gelirdi. (Mis desem daha dogru cunku biz uyuyor olurduk)
Taskinligi yoktu ama annem canindan bezmisti.
Bir gece annem yemin etmis gelince tokat atacagim diye. Tokadi atinca babam da anneme atmis sert bi sekilde.
Cam kirilma sesiyle uyandigimi hatirliyorum.
Annem aynalari falan kirmis. Biz kalktigimizda aynasiz dolaplari gorduk sadece. Zaten annem detayini biz buyuyunce anlatti.
Ertesi gun bizi aldi ananemin evine gittik.
2 hafta kaldik. Babam evden disarida icmeyecegine yemin etti.
Sonra evde icmeye basladi. Bu sefer de cok sarhos oldugu bi gun tuvalet diye gardrobuna isemis.
Ertesi gun yaptigindan cok utanmis.
Artik raki icmeyecegim, Sarhos olmak rezillik dedi. Ve rakiyi birakti.
Neyse gel zaman git zaman annem namaza falan basladi, zamanla babam birayi sarabi falan da birakti tovbe etti.
O tovbeden beri de 20 yildir icmedi.
Hani bunlari niye yazdim? Alkolik bi insan duzelmez diye bir sey yok. Duzelebilir. Ama kendi farkina varmasi lazim. Baskasinin baskisiyla olan gecici duzelme olur ancak.
Amcam da ayni sekilde sabahtan aksama kadar bira icerdi.
Tovbe ederek birakti.
Bazi seyler vesile olunca tedavi dahi gerekmeden birakilabiliyor.

Pardon ama boyle sorunlariniz varken bi de hamilesiniz isteyerek mi oldu
Benim yaşımda evlenip çocuk yapmak vay anasını :KK53:
Ne aceleniz vardı.

Valaha benımde elim düğer yaşıtlarım gıbı bı elım balda bı elım yagda yada arkamda duran bır ailem yanımda olan bır annem bır babam olsaydı bende evlenmezdım tabi senın yaşında

Valaha benımde elim düğer yaşıtlarım gıbı bı elım balda bı elım yagda yada arkamda duran bır ailem yanımda olan bır annem bır babam olsaydı bende evlenmezdım tabi senın yaşında

Allah yardimciniz olsun merak ettigim nokta bi cocugumuz oldu demissiniz bi tane var 2.yemi hamile kaldiniz.
Yoksa karninizdaki icin mi dediniz?

yani ben anlamıyorum böyle durumları ne olacak bir akşam eşinle sofrayı kursan mezeleri hazırlasan bir kadeh beraber içseniz yani her adamın hayalidir eşiyle içmek dertleşmek hoş zamanlar geçirmek.
yapı farkınız var anlaşmazlık buradan çıkıyor. bunlar önemli ben alkol kullanıyorum ileride eşime sofralar hazırlayıp beraber eğlenmek gülmek ne bileyim bunları isterim.

Buna katiliyorum, bende arada sirada esim ile alkol alirim fakat konu sahibin durumu bu degil. Esi konu sahibine kahpe bile demis, durmadan sarhos eve geliyor yani adam bildigin alkolik. Konu sahibide bile bile lades demis. Alkolik bir babanin cocugu olarak, tekrar alkolik bir adami baba etmek nasil bir akildir cidden anlamiyorum.

Ben isteyerek ve bilerek hamile kalmadım biz xzaten borcumuzdan dolayı çocuk istemıyorduk yanı ben korunuyorduk ama o yaptı ve ben hamile kaldım

Ya hayir seks yapmak zorundamisin? Adam sana kahpe demis, alkoligin teki. Yani mecburmusun? Bide "o yapti" dedigine göre geri cekilme yöntemi ile korunuyordunuz. Ki bu korunma yöntemi bile degil. Alkolik bir babanin ne oldugunu en cok sen bilmen gerekirken niye bile bile lades dedin? Cidden umarim konu faketir..

İşte bu konu sahibinin düşünmesi gereken bir şey değil. Konu sahibi ağzına içki sürmemiş ve dini inançları gereği de içmeyeceğini düşünüyorum. Eşi de içkiyi bıraktığını söylemiş. Ama bırakmamış.

Şimdi burdaki koca kişisi içkiyi seven bir insan olarak sizin gibi düşünüp eşimle ilerde sofralar hazırlayıp rakı içip gülüp eğlenmeliyim diye düşünüp alkol alan bir kadınla evlenmeliydi. Konu sahibinin bir adam için yaşantısından değerlerinden ödün vermesi çok kişiliksiz bir davranış olır.

Esin madem ickiyi seviyor hazirla evde sofrayi koy ortaya ickiyi esine eslik et ,ona ickiyi yasaklayarak evliligine zarar veriyorsun,disarida icen adam herseyi yapar,ona buna para yedirir her turlu kaza belaya karisir,kafasi bozulur sen ickiui yasakladin diye gelir sana catar,bunlari engellemek icin esini serbest birakip ona ayak uydurmalisin bence
Ne güzel öğütler veriyosunuz hayret ediyorum ya.haramı savunup durmayın bari .

Ne güzel öğütler veriyosunuz hayret ediyorum ya.haramı savunup durmayın bari .
Yahu arkadas haramla ne alakasi var? İcen icer icmeyen icmez, ben icki icen birinin karsisinda meyve suyumu alir otururumne var bunda? Esas ben size hayret ediyorum. Aksam olunca yemek sofrasi kurulmuyor mu evinizde? Karsinizda biri icki icse ne olur?siz begenmiyorsaniz icmeyin icene de laf etmeyin ben iceni savunmuyorum,adam ne de olsa iciyormus bari evinde icsin diyorum ama kimsenin akli almiyor nedense?

Emin olun ayrılmak daha iyi olacaktır bende alkolik bi aileden geliyorum babam o kadar borç harç olmasına rağmen hep içerdi annemi bizi hep doverdi ve ben annemin bosanmasini isterdim emin olun bole yaşamaktansa ayrı yaşamak daha iyi özellikle çocuk için yani benim en az 30 yıllık alkolik babam küçük bi sivilce yüzünden tövbe edip bırakmıştı ama esinizde bole olurmu bilmem

"Sarhosun mektubu okunmaz" diye
Bosuna dememisler..asla sarhosken konusmayin.ustune gitmeyin.bu sizi kirmaktan oteye gitmez.sabahina belki hatirlamaz bile dediklerini..ayikken alin karsiniza konusun.tedavi olmayi kendi istemesi lazm yoksa olmaz.sizin zorunuzla gider basarisiz olur.sonra bak tedaviylede birakamadm der oturur icer.o yuzden kendi isteyecek.he istemiyosa birakmayi demek tercihi i yapmistir

X