Eşim her kavgamızda boşanmaktan bahsediyor

Sevgi böyle bir şey değil haberiniz olsun. Seven adam sarılıp öpüp koklamayla belli olmaz, onu herkes yapar canı çekince; sevmek, karşısındaki insanın alanını görüp ona güvenmek ve saygı duymak, kendini geliştirmesine katkıda bulunmak, özgürlüğünü-haklarını, kendi özgürlüğü gibi görüp hak geçirmemek, onu mutlu etmeye çalışmak/mutluluğu ile mutlu olabilmek demektir aynı zamanda.

Ayrılık lafını ağzına sakız eden ve sizi bununla tehdit ederek eve kapatan adamın sizi sevmediğini, sadece hizmetçisi, kuluçka makinası ve yatağının eğlencesi olarak gördüğünü anlarsınız belki bir gün ama muhtemelen iş işten geçmiş olur. Çünkü zaten yulara girmiş, o yuları da eş dediğiniz cro magnonun eline vermişsiniz.

Markete giderken bile izin almak ?
Yabancı yerdesiniz tamam da hiç insan görmemiş değilsiniz değil mi ?
Millet yurt dışına gidiyor dil , iz bilmeden . Siz bence kendinize olan güveninizi yitirmişsiniz.
Bu kadar her şey için izin almayın . Ve boşanalım deyip duran bir tiple de çocuk yapmayın . Hatta yerinizde olsam atlar giderim ailemin yanına .
Okurken resmen içim daraldı.

Adam sessiz, savunmasiz, hep kendini suclu goren, yaranmaya çalışan kadini bulmus, psikolojik baski uygulayip duruyor.. Deger verse, duygularina ve evliligine saygisi olsa durup durup bosanma lafini almaz agzina.. Olgun, akli basinda insan hareketi mi şunlar Allah askina?

• Beğen
Reactions: 000
Nasıl yaranabilirm sorusundan sonra asfalyaları atmayan bizden değildir.

Üzüldüm haline büyükse büyük bilerek evlendi saklamadın sonuçta markete giderken izin almak kadınlık gururunu zedeleyen bi durum değil mi hala nasıl kocamı mutlu ederim diyosun?

İzin almak ne ya ? Böyle yaparsanız adam da saltanatını sürer tabi. Üstüne bir de affetti demişsiniz. Ne yaptınız da affetti allah aşkına ? Normal insanlar gibi markete pazara gideceksiniz diye mi af dilediniz ? Bu suçluluk psikolojisi ile adam sizi iyice sömürecek haberiniz yok.

Tamam O zaman boşanalım bende seninle yapamiyorum diyin. Bakin nasil tutuşacak.oyle kolay değil boşanmak.iyi bir dersi hak ediyor bana kalırsa. Siz surekli alttan alıyorsanız sindirmeye çalışıyordur

Yazık etmişsin kendine. Evlilikte kültür farkı bir noktada patlak veriyor, sizinki de o mesele.Eşin seni sürekli kendi kültür kalıbına sokmaya çalışıyor.Yazdıklarından anladığım kadarıyla dinleyen,anlamaya çalışan, ortak yol bulmaya çalışan biri de değil.Ki bence sevgi öpüp koklamak değil budur.Yaşın da küçük belli eşine verdiğin tepkilerden.Nereden bulup evleniyorsunuz böyleleriyle onu da anlamıyorum zaten.
İşin baya zor yani.

Işte eğitimsiz,çocuk yaşta evliliklerin sonu.

Sence biz neden 30 yaşında evleniyoruz. Düşündün mü hiç?

Çünkü 19,21,23 yaşında bir kızı sindirmek,susturmak,ezmek,büzmek, üzmek çok kolay

Peki beni? Beni sindirmek kolay mı.. hayır.

Ben neden ona yaraniyorum..illaki biri ötekine yaranmali mı. ?

Neden izin alıyorum. Koca kişisi izin verme makamı mı? Ben aptal mıyım da dogruyu yanlışı ayırt edemeyip ondan izin aliyorum?

Boşarım seni ne demek? Ay çok korktum ne olur beni boşama
Tamam sen ne istersen ben onu yaparim ama allah rızası icin beni boşama.... diye yalvarmam mı gerekiyor.

Hahay boşa bi zahmet senden kurtulayım derim ben olsam.

Evlenme sebebimiz başımıza bir erkek getirmek değil... yanımıza yoldaş almak. Ben bu evin köpeği değilim. Başımda duracak bir sahibe ihtiyacım yok
Benim başımda illaki biri duracaksa ben dururum.

Okul okunmamış, meslek sahibi olunmamış, markete giderken bile bir bilirkişiden izin isteyen şahane bir nesil geldi. Çok gurur duydum.

Bir kişilik.. bir karakter.. bir mizac vardir.

Mesela beni kısıtlamak, benim baş kaldırmama isyan etmeme sebep olur. Çünkü bunlar benim mizacıma aykırı.

Size ve sizin gibi olan herkese dilerim bu mizaçtan..

Bu arada yaranmaya çalışmaya devam edin. Ilerde illaki yaranırsınız ... ha tabi "yapmasaydın" demezse.. bu da bir ihtimal.

Bir insan evden çıkamıyor, araba kullanamiyor, kursa gidemiyor, markete çıkamıyor. Ve halen daha nasıl yaranirim diyor.. cok şaşkınım. Uzun süre bu şaşkınlığı atamam üzerimden.

Araba kullanmak ne zamandır hava atmak oldu.. eşiniz urartulardan mı kaldı.. sizi 2019 dünyasına davet ediyorum

Işte eğitimsiz,çocuk yaşta evliliklerin sonu.

Sence biz neden 30 yaşında evleniyoruz. Düşündün mü hiç?

Çünkü 19,21,23 yaşında bir kızı sindirmek,susturmak,ezmek,büzmek, üzmek çok kolay

Peki beni? Beni sindirmek kolay mı.. hayır.

Ben neden ona yaraniyorum..illaki biri ötekine yaranmali mı. ?

Neden izin alıyorum. Koca kişisi izin verme makamı mı? Ben aptal mıyım da dogruyu yanlışı ayırt edemeyip ondan izin aliyorum?

Boşarım seni ne demek? Ay çok korktum ne olur beni boşama
Tamam sen ne istersen ben onu yaparim ama allah rızası icin beni boşama.... diye yalvarmam mı gerekiyor.

Hahay boşa bi zahmet senden kurtulayım derim ben olsam.

Evlenme sebebimiz başımıza bir erkek getirmek değil... yanımıza yoldaş almak. Ben bu evin köpeği değilim. Başımda duracak bir sahibe ihtiyacım yok
Benim başımda illaki biri duracaksa ben dururum.

Okul okunmamış, meslek sahibi olunmamış, markete giderken bile bir bilirkişiden izin isteyen şahane bir nesil geldi. Çok gurur duydum.

Bir kişilik.. bir karakter.. bir mizac vardir.

Mesela beni kısıtlamak, benim baş kaldırmama isyan etmeme sebep olur. Çünkü bunlar benim mizacıma aykırı.

Size ve sizin gibi olan herkese dilerim bu mizaçtan..

Bu arada yaranmaya çalışmaya devam edin. Ilerde illaki yaranırsınız ... ha tabi "yapmasaydın" demezse.. bu da bir ihtimal.

Bir insan evden çıkamıyor, araba kullanamiyor, kursa gidemiyor, markete çıkamıyor. Ve halen daha nasıl yaranirim diyor.. cok şaşkınım. Uzun süre bu şaşkınlığı atamam üzerimden.

Araba kullanmak ne zamandır hava atmak oldu.. eşiniz urartulardan mı kaldı.. sizi 2019 dünyasına davet ediyorum
Elinize sağlık, çok güzel anlatmışsınız

Merhaba 7aylık evliyim eşimle birbirimizi çok severek evlendik hala daha o da bnde çok seviyoruz birbirimizi bn tanımadığım bilmediğim şehirde yalnızım kimsem yok eşime markete giderken bile izin istiyorum onsuz çıkmıyorum dışarı haliyle hergün eve kapanıp kimseyle iki çift laf edememekten bunaldım o yüzden ister istemez eşime sarıyorum kış geçinceye kadar kayınvalidemle altlı üstü oturuyorum yaza doğru taşınıcam maddi durumumuz iyi şükür kayınvalidem bu yıl sıfır olarak girdi bu daireye aynı şekilde başka bi semtde eltimde sıfır bir dairede ve kredisiz borçsuz oldu herşey yaz geliyo eşim arada evlere bakıyor internetten eski küçük evlere bakıyor para olmasına rağmen bn bi eve fazla para veremem diyor biraz daha makul evler bakıyorum kızıyo bna sinirleniyo bnde surat astığımda daha çok deliye dönüyo yapamam seninle böyle olursan hava lüks senin istediğin diyor ama niyetim o değil bn sadece temiz yeni bi ev istiyorum bi an öncede şu kaynanamdan kurtulmak istiyorum eşim normaldede ufakta olsa tartışsak kavga etsek büyütüyo böyle olursan ypamam bn seninle kendine çeki düzen ver diyor sonra tamam diyorum sarılıp barışıyoruz eşime saygı göstermeye çalışıyorum her. İstediğini ypmaya çalışıyorum ama hep her kavgada böyle üzülüyorum eşimin ailesiyle bizim aile arasında kültür farkı var bu yöndende kavga ediyoruz haftada 1kavga ediyoruz her kavgada yeter artık seninle ypamam biter diyor son şans verdi akşam ne ypıcam bilmiyorum evdede bunalıyorum kursa gideyim yok işe gireyim yok ehliyet kursuna gidecektim ondanda vazgeçti bizim akrabalarda ehliyetsiz kadın yoktur onlardaysa erkekler bile yeni yeni alıyo insanlar bni farklı görür havalı görür diye istemiyo ama alakası yok bn elimde bulunsun istiyorum araba al diyede tutturmam şuan çocuk yokken alayım dedim dediğime bin pişman ettirdi kavga etti önceden yazdırcam diyodu haftada bir kavga ediyoruz her kavgayı büyüyüp boşanırız seninle ypamam böyle olursan kendine çeki düzen ver büyü diyor aramızda 11yaş var bn yaşıtlarımdan büyük gösterip davranmama rağmen daha çok büyümemi istiyo yaşımı yaşayamıyorum ne yapıcam bilmiyorum eşim sevmediğine ayrılmak için bahane arıyor desem o da değil çünkü bni çok seviyor sürekli öpüp kokluyor sevgisini dile getiriyor içki kumar başıboş gezme huyu alışkanlığı yok şükür eşime nasıl yaranabilirim ne ypabilirim ufakta olsa her kavgada bu sözler ağızında karı koca arasında hiç mi kavga olmaz her zaman denmez bu diyorum kavga olmıyacak olmasın diyor yalnızım buralarda konuşacak kimsem olmadığına eşimle her şeyi konuşuyorum işi de yoğun başını şişiriyorum bunaldım artık ne ypıcam bilmiyorum
Kimsenin kolesi degilsiniz ne bu boyle sizin fikrinize saygi duyulmuyo soyle olmazsan senle yapamam edememler esiniz kendine ceki duzen versin siz degil

Bir daha bosanirim kelimesini edersen ben seni bosarim de ve alti dolu olsun. Bu ne ya bilmediğim bi şehire gelicem bir de adama yaranacağım. O kadar olgun ayaklarina yatiyor evlilikte her kavga da bosarim seni diyebiliyorsa olgunlasmamis demektir. Hi sunu da soyleyeyim esim beni cok seviyor biliyorum diyorsun ya canim bu sevgi değil insan sevdiğine seni bosarim demez

X