• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim henüz 2 ci çocuğu istemiyor

Müdür değil de okul için alınıyor.
devlet okulunda devlet öğretmen ve bina dışında bir şey vermiyor. Haliyle veliler el birliğiyle tuvalrt kağıdı, sabun, güvenlik tutulacaksa güvenlik görevlisi için bütçe olsun diye veriyorlar aslında.
Biz de devlet okuluyuz ,tek kuruş almadık öğrencilerden.Hatta müdür bey öğrencilere kişisel dolap yaptırdı,yarısını toplayalım ücretin, dedik. Onu dahi kabul etmedi.
Kusura bakmayın pek çok müdür velilerden para almak için bu söylemleri uyduruyor.İşin içinde olmasak biz de inanacağız .

Sızın dediğiniz o fıyatı kac kısı verebilir asgarı ücretlinin fazla olduğu bır ulkede.
Genelde erken yaşta evlenen kızlar da bu grupla evlı oluyor .
Kı memur kesımı de bu fiyatlara çocuk okutamaz.
Bızım okulfa kaçtane ogretmen var çocuğunu özele veren ıkı kişiyi geçmiyor.
Memur arkadaşlarım var. İki kişi çalışıyor birinin maaşıyla geçiniyorlar,diğerinin maaşı çocuğun okuluna gidiyor. Napsınlar mecburlar. Elbette asgari ücretli kesim veremez. Ama memuru,öğretmeni ve özel sektör çalışanı olanlar verebilir

İyi de şikayet edin, bu kadar zam normal değil.Özel okullara velilerin hiç sesinin çıkmamasını anlamıyorum.Sadece söyleniyoruz anlaşılan.Bize % 50 küsur zam oranı verildi,doğru olan da bu.
Geçen sen şikayet ettik. Hiç birşey olmadı ki. İstediğiniz kadar şikayet edin. Müfettiş geliyor,adama yemek ısmarlıyorlar. İyi rapor yazıyor mis gibi. Alan razı veren razı. Bu sene şikayet etmedim,kayıt yaptırmadım çünkü. Kayıt yaptıran arkadaşlar düşünsün.

Biz de devlet okuluyuz ,tek kuruş almadık öğrencilerden.Hatta müdür bey öğrencilere kişisel dolap yaptırdı,yarısını toplayalım ücretin, dedik. Onu dahi kabul etmedi.
Kusura bakmayın pek çok müdür velilerden para almak için bu söylemleri uyduruyor.İşin içinde olmasak biz de inanacağız .
Valla dediğim gibi eşimin okulu velilerden senelik topluyorlar. Bunu da okul için kullanıyorlar. Ha kayıt parası yok evet. Ama devlet okulu da para almak zorunda kalıyor özellikle nitelikli bir okulsa

Millette para çok demek ki
Benim aklıma direkt olarak özel okul ücretleri geliyor. 🤷🏻‍♀️😆
Neden çocuk yapmak için özel okula gönderme şartı mı var? 😁
Burada bir çok kriter sıralanmış çocuk yapmak için ama bunların bir çoğu ailenin sahip olduğu sosyoekonomik düzeye göre değişebilecek şartlar. Birisi der özel okula gönderemeyecekse çocuk yapmasın, ondan daha fazla imkana sahip biri de çıkar çocuğunu her yaz yurtdışına eğitime yollama imkanına sahip olmayan tutup da şu devirde çocuk yapmasın. Kimisi için kriter ekonomik özgürlüğünü eline almış anne figürü olmaktır, kimisi de dünyaya getireceğim çocuğu büyütürken başkalarına emanet edeceksem neden çocuk yapayım der. Kimisi ayda bir dışarıda yemek yediremeyeceksem çocuk olmaz der, diğeri gelir ayda bir seyahata yollayamayacaksam çocuk yapmanın anlamı yok der. Hatta ve hatta kimisi çocuğuma bir kardeş yapma imkanına sahip değilsem neden çocuk yapıyorum der ve birinciyi de yapmaz. Ve bu koyduğumuz kriterlere çok da güvenmemek lazım. Günün sonunda çobanın çocuğu Türkiye derecesi yaparken, yazarın çocuğu katil olup annesiyle amerikaya kaçabilir. Evet imkanlar önemli, biraz olsun önünü görebilmek önemli. Ama çok da büyük konuşmamak, insanlara “kriter satmamak” da önemli nacizane. Bu yorumu da 2 çocuklu, 2 çocuğunu da özel okula yollama imkanına sahip bir anne olarak yazıyorum. Bugün sahip olduklarımızın yarın bizimle olacağının hiç bir garantisi yok ne yazık ki. İnsanlar tek gecede evsiz barksız kimsesiz kaldılar. Kriter önemli husus elbette, bir ailede huzur, karşılıklı saygı-sevgi, sağlıklı iletişim varsa, anne-baba sorumluluk sahibi ve mental açıdan sağlıklıysa gerisi değişmez kriterler değil bence. Sizin yorumunuzu alıntıladım ama sözlerim size değil, öyle bir başlayınca devamı geldi.

Not: yazdıklarım 2.çocuğa bu kadar tepki verilmesi üzerinedir. 😁

Sevgiler

25 yaşında 5 yaşında çocuğunuz olduğuna göre yüksek ihtimal çalışmıyorsunuz. Çocuğun bütün maddi kaygıları eşinizin üstündedir adam da haklı olarak kaygılanıp endişe ettiği için istemiyordur. Önce siz de bi iş hayatına dönün adamın sırtındaki yükü paylaşın sonra 2. Çocuğun konusunu açın

Beni çok alıntılamışsınız:) ama herkesin bir fikri isteği var öyle değil mi bence baştan konuşulmalı ben dediğim gibi tek istiyorum net diyince tamam dedim olmaz çünkü ben Allah verir ya da vermez ama eğer elimde olsa kardeşi olsun isterim baştan kabul etmiş olsam tabi ki amenna illaki yetmek ister herkes ben de maddi olarak gücüme dayanarak söyledim neden en az 5 demişim gibi oldu ki kaldı ki 33 yaşındayım zaten bir taneye sahip olsam ona bile şükrederim:)

Eşiniz haklı. Çocuk büyümüş, düzen oturmuş.

Sizin gebelik, doğum ve sonrası hayat akışınız tamamen değişecek. Yazarken bile içime sıkıntı girdi. Ayrıca bu konu ikna ile olacak gibi değil, içsel bir mesele.

bu maddi konularla çocuk büyütme anlayışına neden bu kadar takıntılı türk milleti anlamıyorum..çocuklara aman herşeyin en iyisi olsun derken bir bakıyoruz şımarık yokluk bilmeyen bir nesil türetmişiz..bırakın allah aşkına en pahalısını giymesin en özel okullara gitmesin en pahalı telefonu kullanmasın..sonra evlendiklerin de doyum bilmeyen çekirdek aileler var oluyor neden geçinemiyoruz derdine düşüyor ..

pazar günü amcamın tek çocuğunu kaybettik..bu olaydan sonra da tek çocuğun iyi bir fikir olmadığına net karar getirdim

bu maddi konularla çocuk büyütme anlayışına neden bu kadar takıntılı türk milleti anlamıyorum..çocuklara aman herşeyin en iyisi olsun derken bir bakıyoruz şımarık yokluk bilmeyen bir nesil türetmişiz..bırakın allah aşkına en pahalısını giymesin en özel okullara gitmesin en pahalı telefonu kullanmasın..sonra evlendiklerin de doyum bilmeyen çekirdek aileler var oluyor neden geçinemiyoruz derdine düşüyor ..

pazar günü amcamın tek çocuğunu kaybettik..bu olaydan sonra da tek çocuğun iyi bir fikir olmadığına net karar getirdim
Ben de bu çocuğum ölürse diye çok çocuk istemeyi anlamıyorum.
Çocuk kaybı yaşadıktan sonra kaç çocuğunun olması önemli değil. Acısı yine aynı olacak. Yine aynı şeyleri hissedeceksin. Yani aman bu öldü ama iki tane dana var boşver demeyecek onu yaşayan anne:
Allah evlat acısı vermesin kimseye de kardeş diğerinin ikamesi değil neticede.

Daha önceki konularda benzer bir yorum yapmıştım,burada beğenmemişlerdi.Özellikle kk da tek çocuk baskısı yapılıyor kadınlara.Size sonuna kadar katılıyorum.Bencil,mutsuz insanların çoğunun tek çocuklardan oluştuğunu öğrencilerimde de görüyorum.

Ne zaman birisi ikinci çocuk dese hemen gelip kötü örnekleri anlatmaya başlarlar.Üç kardeşiz var,iyi ki doğurmuş anacım derim hep.Keşke iki daha doğursaydı. Benimde üç çocuğum var,ev hanımı olsam kesin bir daha doğururdum.İyi ki doğurmuşum,çok şükür.

Ben de bu çocuğum ölürse diye çok çocuk istemeyi anlamıyorum.
Çocuk kaybı yaşadıktan sonra kaç çocuğunun olması önemli değil. Acısı yine aynı olacak. Yine aynı şeyleri hissedeceksin. Yani aman bu öldü ama iki tane dana var boşver demeyecek onu yaşayan anne:
Allah evlat acısı vermesin kimseye de kardeş diğerinin ikamesi değil neticede.
Tabii ki bu öldü iki daha var demeyeceksin ama onunla teselli bulacaksın.

Tabii ki bu öldü iki daha var demeyeceksin ama onunla teselli bulacaksın.
Bana bu çok tuhaf geliyor kusura bakmayın.
Gerçekten çok tuhaf bir cümle.
Teselli olduğunu da sanmıyorum ayrıca.
Aynı şeyleri yaşarken sadece çocukları için ayakta kalmaya çalışıyorlar. Yani yaşadığı acı değişmediği gibi daha çok kendini yoruyor üzüyor o anneler.

İki çocuk olsa da üzüleceklerdi… ölüm bu işin dışında. Hayat bu … 5 çocuğunu yangında kaybeden anneyi okumadınız sanırım.

Özel okul meselesi biraz da çalışan annelere yönelik.

Diğer meselelere gelirsem; Devletteki iyi öğretmenleri tenzih ederek yazayım. İş yerimin yakınında ilkokul var. Çocuklar tenefüste karda kışta, sadece üstleri ile markete gidiyorlar. Bu çocukların okuldan çıkmaları yasak olmalı. Kötü insan da çok. Bahçeden nasıl çıkıyorlar. Kaban bile yok üstlerinde.

Ayrıca yaşadığım yerde Madde kullanımı da artmış. Özellikle ortaokullarda sorun olduğunu yetkili ağızdan duydum. proje okulu vs olmazsa yine özele gidecek oğlum.

Gönderdiğimiz özel okulda kantin yok. Yemek içmek okuldan. Çocuklara para vermeyin diyorlar. Alışveriş edecekleri yer yok. Servis kapının önünden alıyor ve bırakıyor. Direk okula giriş. Bahçesine araç girişi yok. Bırakın araçları dışarı ile bağlantısı yok. Bu okulu görüpte özele gitmeyiversin diyemiyorum.

Keşke devlet okullarında da benzer imkanlar olsa da göndersek.

Yıllık bir sürü para vermeye mecbur kalmasak.

Ayrıca; 2. Çocuk düşünmeme sebebim sadece maddi değildi…

Bana bu çok tuhaf geliyor kusura bakmayın.
Gerçekten çok tuhaf bir cümle.
Teselli olduğunu da sanmıyorum ayrıca.
Aynı şeyleri yaşarken sadece çocukları için ayakta kalmaya çalışıyorlar. Yani yaşadığı acı değişmediği gibi daha çok kendini yoruyor üzüyor o anneler.
Çok minikken öyle düşürdüm. Kuzenim vefat etmişti. Kuzenin ablası vardı. Artık o var derdim. İkinci çocukları da oldu sonradan. Meğer öyle değilmiş. Acı aynı acı… her evladın yeri ayrı. Ne olursa olsun kayıp… arkadaş anne değil galiba. Başka açıklaması olamaz.

Kimse kimsenin muadili değildir. Yaşanan acıyı bir diğeri bastıramaz ki bu diğer çocuğa da haksızlık olabilir yaşadığınız acının derinliğinden, onu çok mahrum da bırakabilirsiniz.
Ölen çocuğa neyse ki yedeğin var demek gibi bir şey oluyor.
50 yaşındayken tüm çocuklarınızı kaybettiğinizi düşünün ne yapacaksınız? Ölüm sıralı değil ne de olsa değil mi? O yaştan sonra ne ile avunacaksınız?
Nice aileler yok oluyor bi anda, ya da sadece bir kişi kalıyor geriye.
Bana bu tek olmasın, yalnız kalmasın, amcanızın başına gelen gibi kayıp durumlarında 2. bir çocuk olsaydı avunurduk gibi düşünmek ebeveyn bencilliği olarak geliyor.

Back