• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim henüz 2 ci çocuğu istemiyor

Çünkı herkes özel okul ya da ortalama üzeri hayat sunma derdınde degıl.
Şuan ülkede kaç kısı çocuğunu özel okula veriyor kı?
Kalbur üstü bır grup verır ancak.
Yok valla kalbur üstü değilim. Sıradan özel sektör çalışanı beyaz yaka personelim. Tam gün çalışıyorum. Çocuğun güvenliği,sağlığı ve düzgün diyebileceğim insanların çocuklarıyla bir arada olabilmesi için özele vermek zorunda kalıyorum.

Devlete benim bulunduğum şehirde yaklaşılmıyor. Pisliği,güvenliksizliği,düşük veli öğrenci profili sebebiyle.
Biz daha o kısımda değiliz ama ben böyle giderse farklı semtte devlet okuluna vericem sanırım, kendi semtimdekiler 35kişiymiş hep.
İlk 4 seneyi bu ücretle düşündüm bir ev parası nerdeyse ay napcaz biz🙈🙈

Biz daha o kısımda değiliz ama ben böyle giderse farklı semtte devlet okuluna vericem sanırım, kendi semtimdekiler 35kişiymiş hep.
İlk 4 seneyi bu ücretle düşündüm bir ev parası nerdeyse ay napcaz biz🙈🙈
Onu da denedim. 100bin kayıt parası istiyor iyi semtin devlet okulu. Gidiyorum 35-40-44 kişilik sınıflar. Kokan tuvaletler. Çocukların boyuna uygun olmayan sıralar,masalar. Ne yana dönsem fiyaskoydu maalesef

Yok valla kalbur üstü değilim. Sıradan özel sektör çalışanı beyaz yaka personelim. Tam gün çalışıyorum. Çocuğun güvenliği,sağlığı ve düzgün diyebileceğim insanların çocuklarıyla bir arada olabilmesi için özele vermek zorunda kalıyorum.
Sızın dediğiniz o fıyatı kac kısı verebilir asgarı ücretlinin fazla olduğu bır ulkede.
Genelde erken yaşta evlenen kızlar da bu grupla evlı oluyor .
Kı memur kesımı de bu fiyatlara çocuk okutamaz.
Bızım okulfa kaçtane ogretmen var çocuğunu özele veren ıkı kişiyi geçmiyor.

Ortak alınması gereken bir karar bu. Zorla çocuk sahibi olacak haliniz yok yani. Üstelik 19 yaşında çok erken anne olmuşsunuz ve çocuğunuz daha 5 yaşında,okula falan gidecek. Okul süreci yeterince yoruyor anneleri. Evliliğin ve gençliğinizin tadını çıkarın bence.

Merhaba hanımlar 25 yaşındayım 6 yıllık evliyim ve 5 yaşında bir oğlumuz var
Artık ikinci çocuğum olsun istiyorum oğlumun bir kardeşi olsun istiyorum fakat eşim henüz çocuk istemiyor ne desem ne yapsam onu ikna edemiyorum bazen ona da hak veriyorun daha erken olduğunu söylüyor fakat ben kendimi çok hazır hisediyorum ve bu durumda da onu nasıl ikna edeceğimi bilmiyorummm
25 yaşında birinin vizyonu bı olmamalı ya, üstelik 6 senelik evli ve 5 yaşında bir çocuk annesisiniz. Eşiniz muhtemelen tek maaşla ev geçindirmeye çalışıyor siz çalışmıyorsanız eğer, haklı adam, istemiyorsa istemiyordur. Üstüne gitmeye gerek yok.

Onu da denedim. 100bin kayıt parası istiyor iyi semtin devlet okulu. Gidiyorum 35-40-44 kişilik sınıflar. Kokan tuvaletler. Çocukların boyuna uygun olmayan sıralar,masalar. Ne yana dönsem fiyaskoydu maalesef
Devlet okulu nasıl 100bin istiyor ya mebe şikayet etmelik öyle şey mi olur 🤔

Devlet okulu nasıl 100bin istiyor ya mebe şikayet etmelik öyle şey mi olur 🤔
Adres tutmayan iyi okullar benim şehrimde de kayıt ücreti istiyor.
Yani lüks muhitte oturmayan biri o muhite okula verecekse kayıt parası vermek zorunda. Bu sene benim arkadaşımdan 60 bin istediler

Adres tutmayan iyi okullar benim şehrimde de kayıt ücreti istiyor.
Yani lüks muhitte oturmayan biri o muhite okula verecekse kayıt parası vermek zorunda. Bu sene benim arkadaşımdan 60 bin istediler
Yok artıkk 😧 müdürler yolunda yani

Kusura bakma ama Senin hazır olup olmaman tek taraflı onaylı olmak zorunda mı? Belki de eşiniz hazır hissetmiyor kendini.

Çünkı herkes özel okul ya da ortalama üzeri hayat sunma derdınde degıl.
Şuan ülkede kaç kısı çocuğunu özel okula veriyor kı?
Kalbur üstü bır grup verır ancak.
Tamam özel okul lüks bunda hemfikirim.
Ama bir çocuğa ortalama hayat vermeyeceksek neden dünyaya getiriyoruz?
Şahsen üstünden başından, belki yediği yemekten kısacaksam senede bir kere dahi denize götüremeyeceksek ayda bir kere dışarda yemeğe götürmeyeceksek neden mesela kardeş?
Burada pazara gittim geçenlerde 5 tane armuta 150 tl ödedim. İki çocuk için bu haftada 300 sadece armut parası demek. O da mı lüks? Elmanın kilosu 50 tl. Kıymanın kilosu en son 600 tl bandındaydı.
İndirimli satıştan oğluma seneye giysin diye mont aldım 1500 tl. İki senede bir illaki alman gerek. Botlar desen 1000tl altına yok.
Bunlar da mı lüks mesela?
Yani şu zamanda hakkıyla çocuk büyütmek amaçlanmalı ve o da bu ekonomide nasıl olur bilemiyorum.
Özel okuldan ziyade iş sağlıklı düzgün büyütmek esasında

Yok artıkk 😧 müdürler yolunda yani
Müdür değil de okul için alınıyor.
devlet okulunda devlet öğretmen ve bina dışında bir şey vermiyor. Haliyle veliler el birliğiyle tuvalrt kağıdı, sabun, güvenlik tutulacaksa güvenlik görevlisi için bütçe olsun diye veriyorlar aslında.

Müdür değil de okul için alınıyor.
devlet okulunda devlet öğretmen ve bina dışında bir şey vermiyor. Haliyle veliler el birliğiyle tuvalrt kağıdı, sabun, güvenlik tutulacaksa güvenlik görevlisi için bütçe olsun diye veriyorlar aslında.
Buna inanmış olmanız çok masum 😇

ısrar etmeyin derim bu ortak alınması gereken bi konu bende şuan gebeyim kocam arkasından olacak çocukların sayısını düşünüyor . Benim hissettiğim 🤣damızlık🤣

Bu sene 200bin ödedik. Seneye 560bin oldu. Tek çocuk. İki çocuk olsa milyoneriz 😄😄
İyi de şikayet edin, bu kadar zam normal değil.Özel okullara velilerin hiç sesinin çıkmamasını anlamıyorum.Sadece söyleniyoruz anlaşılan.Bize % 50 küsur zam oranı verildi,doğru olan da bu.

Buna inanmış olmanız çok masum 😇
Devlet okullarının hali ortada dediğim gibi, devlet temizlik görevlisi dahi vermiyor. Bağış alan ve bunu kullanan okullar da belli oluyor haliyle.
Eşimin okulu fen lisesi, yatılı. Yatakhane tarafına personel vermediği için öğretmenler ve öğrenciler temizlik yapıyordu. En sonunda velilerden senelik bir miktar toplandı. Böyle işler için kullanıyorlar. Çünkü dediğim gibi devlet binayı öğretmeni veriyor ötesine karışmıyor .

Tamam özel okul lüks bunda hemfikirim.
Ama bir çocuğa ortalama hayat vermeyeceksek neden dünyaya getiriyoruz?
Şahsen üstünden başından, belki yediği yemekten kısacaksam senede bir kere dahi denize götüremeyeceksek ayda bir kere dışarda yemeğe götürmeyeceksek neden mesela kardeş?
Burada pazara gittim geçenlerde 5 tane armuta 150 tl ödedim. İki çocuk için bu haftada 300 sadece armut parası demek. O da mı lüks? Elmanın kilosu 50 tl. Kıymanın kilosu en son 600 tl bandındaydı.
İndirimli satıştan oğluma seneye giysin diye mont aldım 1500 tl. İki senede bir illaki alman gerek. Botlar desen 1000tl altına yok.
Bunlar da mı lüks mesela?
Yani şu zamanda hakkıyla çocuk büyütmek amaçlanmalı ve o da bu ekonomide nasıl olur bilemiyorum.
Özel okuldan ziyade iş sağlıklı düzgün büyütmek esasında
Senın söylediğin fiyatlar da lüks çoğu insan için.
Meyve almayan çok insan var.
Tek cesıt alıyor en uygunu neyse ya da almıyor.
En asgari yasam neyse onu yaşıyor.
Bır çoğu köyden kentten sağlıyor gıbı gıbı.
Ve sızler gıbı bakmıyor olaya.
Ben kahvaltıda peynir zeytın yemeyen çok maddı durumu fena olmayan insanlar da tanıyorum.
Gerek yok diyor vs vs.
Olması gereken çoğuna göre olmasa da olur kafasında.
Benım ablamında tek çocuğu var egıtımı cok önemsiyor kendınden kısıyor özel okula veriyor .
Esı ıle parasal ortaklıkları yok mesela.
Ablam tek ogretmen maası ile kızını okutuyor sayılır .
Ama dediğim gibi bunu yapan eğitimi yemeği önemsemeyen çok ınsan var.
Olduğu kadar kafasında cogu kısı.
Benım zamanında amca oğlu 4 çocuk yaptı mesela.
Çok mu umruna okulu yemeği...
Ne bulduysa onu yediriyor ıste.
5 armuta 150 lıra vermez mesela.

Devlet okullarının hali ortada dediğim gibi, devlet temizlik görevlisi dahi vermiyor. Bağış alan ve bunu kullanan okullar da belli oluyor haliyle.
Eşimin okulu fen lisesi, yatılı. Yatakhane tarafına personel vermediği için öğretmenler ve öğrenciler temizlik yapıyordu. En sonunda velilerden senelik bir miktar toplandı. Böyle işler için kullanıyorlar. Çünkü dediğim gibi devlet binayı öğretmeni veriyor ötesine karışmıyor .
Devlet okullarının hali değilde adreste olmayıp usulsüz bir şekilde başka semt kayıt alan okulun 100/60 bin gibi ücret talep edip ve bunu sadece sabun almak için talep etmeleri bana pek inandırıcı gelmedi :))
Ha derseniz ki tüm velilerden alınıyor okey ama kayıt için bu para isteniyor derseniz orada müdür yolunda derim 🫣

Back