esim hatami affetmiyor

anası değil babası değil bacısı değil...ne diye tirip yapıyor eşin anlamadım
rezil olan sensin ona ne oluyor....özür diledin ister affetsin ister affetmesin hiç üsteleme ve keyfine bakkkkk

bende katiliyorum yazdiklariniza.. cok abartmiss esi...

birde saygisizlik yapmis diye ustune gidiliyor konu sahibinin ama buyuk ithimalle zaten yengenin de o ortamda olmasi onu germistir yine bi laf sokucak ya da canimi sikicak diye huzursuz olmustur zaten yani kendimi yerine koyuyorum aman yine yuzunu gorucem meymenetsizin diye kendimi sikintiya sokuyorum boyle durumlarda ve 1 degil 2 degil yenge surekli ugrasiyormus... konu sahibi de surekli icine atinca herkesin icinde azari da yiyince nerden dustugunu sasirip ne dedigine dikkat etmemis o anki sinirle...

ayni seyi bende soyleyip daha sonra pisman olabilirdim boyle birsey basima gelse... dusunsenize onca insanin icinde biri size bagiriyo bardaklari topla! anam misin babam misin kadin menepozda misin nedir noluyo yani

ve aslinda en buyuk suc kayinvalide ve kocada neden gelinini ya da esini savunmuyorlar konu sahibi patlayana kadar? nereye kadar icine atip susabilir bi insan kayinvalide kizin ortaligi karistiriyor dediginde utanmiyor musun gelinimin dedikodusunu yapmaya diye neden susturmuyor kadini... cunku el kizi. haketmisler k. bakmayin kizmayin da ama haketmisler er ya da gec patlayacakti zaten sabir tasi degil ya.

Son düzenleme:

canim bence gitme gorusme kes bicak gibi... o kadin seni saygisiz konumuna dusurdu ya bakti ki sinirleniyosun artik milletin gozunde seni kucuk dusurmek icin daha cok ustune gelir soyliyim ben annemin cektiklerinden biliyoruum benim annem 1 kez bile saygisizlik etmemistir ama dedemin ne kufur etmedigi kaldiii ne de seni dovucem bir gun diye tehdit etmedigi... hic ugrasma derim esine de dersin sen beni koruyamiyacaksan eger benimde kendimi savunmama izin vermiceksen bende beni uzmek icin yer arayan insanlarla bir arada olmicam bundan sonra sen benim esimsin once beni koruman gerekirdi bu is bu kadar tatsizlasincaya kadar dersin.... kabak sana patlicak herseferinde belli... sussan icine dert susmasan da kotu sensin iste.

aynen katılıyorum.tamam olmuş bir defa özürde dilemişsin ama bu kadarı da fazla gibi sanki.hem amca eşinin kayınvalide gibi herşeye laf söylemeye hakkı var mı?demek ki sen de iyice dolmuşsun ki bu noktada patlamışsın.bence bu olaydan ders alması gereken sadece sen değilsin.eşinde konuyu bu kadar uzatıp evde huzuru kaçırmasın .unutmasınki erkek olarak o böyle birşeyi unutmuyorsa kadınlar onların yaptıklarını asla ve asla unutmazlar

sen sen ol.. eşinin ailesinden yada akrabalarından seni üzen birşey oldumu çekinme git eşine söyle.. eşler durumun çıkış noktasını bilemediği için farkli tepkiler verir.. ama sitem eder yada suçlar gibide söyleme. "hayatım bu böyle böyle dedi.. yada böyle birşey olmuş haberin olsun" gibi söyle yoksa sürekli ezmeye çalışırlar.. sen üzülürsün ilişkiniz üzülür..benden sana bi arkadaş tavsiyesi.. ben yaptım ve hiç olmadığım kadar mutluyum

burda konu sahibine terbiye dersi vermeye çalışmadım ben,konu sahibi özrünü dilemiş ve hata yaptığını anlamış,
benim lafım,kadın haketmiş diyenlere.
haketti,cevabını da aldı diye düşünen zihniyetler burda daha çoooooooook konu açar kayınvalidem beni sevmiyor diye.........
bir düşünmek lazım sevilmeyi hakediyormuyum diye.

siz bence eşinize kendınızı ezık hıssettırmışsınız karşısında haklı oldugunuz konularda dik durun ben haklıyım eger haklı oldugum için bana küseceksen sen bılırsın dıyebılmelısın . ama sen haklı haksız hep gıder özürdilersen o herkonuda kkendını haklı sanacaktır. ayrıca senın kayınvalıden varken yenge neden karışıyor senın kayınvalıden sana neden laf söyletıyor. bence sen kayınvalıdene bunu sor sız bana bu kadar karışmıyorsunuz o neden karışıyor bakın ben muhatap olmak istemıyorum sız uyarın dıyebılırsınız. sız biraz polıtık olun tepkılerınızı polıtık verın. sız muhtemelen tekrar bır araya geleceksınız ben olsam o orada yokmuş gıbı davranırım laf söyledıgınde duymam neşemı bozmam ilgilenmem işte o zaman o adam yerıne konulmadıgını anlar. bazı tepkılerı konuşmadanda verebılırsınız.

bence olay bir kadının kendini kaynana zannetmesinden ibaret.
ben olsam ilk önce kocamla durumumu hallederdim. sakın kendini affettirmeye çalışma zaten elinden geleni yapmışsın. kocan naz yapıyor ve seni elinin altında ağzı kapalı olarak oturtmaya çalışıyor.
sen yengesine değil annesine gelin gittin. herkes yerini bilecek onunda gelini olduğunda bunları yapar. sana laf söylecek ilk önce kocan sonra kayınvalidendir.
eşinde durumu abartıyor bence hiç bir problem yokmuş gibi davran bundan sonra.

Yengenin kendi gelini ya da çocukları filan yok mu kalkmış sizinle uğraşıyor. Siz büyüklük yapmış özürünüzü dilemişsiniz daha da uğraşmayın aranızı düzeltmekle biraz mesafa koyun, sık sık bulunmayın aynı ortamlarda. Ayrıca eşinizde sizden daha büyük hatalar yapıyor, evlilikte hep derler ne olursa olsun yatağı ayırmayın vs. diye, eşiniz dış kapının dış mandalı için sizi stünüze çok fazla gidiyor. Bir de ortak aile işi vs. mi yapıyorsunuz eşiniz ''Bizim hata yapma lüksümüz yok'' gibi birşeyler söylemiş, niye öyle bir durum var ki? Hepimiz insanız sonuçta.Bencede kendinizi geri çekin ve durumlar düzeldiğinde güzel haberlerinizi yazın.

canım kusura bakma ama ben seni hatalı buldun.
ayrıca evliliğe hazır olmadığını da düşündüm.
yengeye söylediğin sözler çok çirkin.
ortada da geçerli bir sebep yok bence.
senin canın kadına sarmak istemiş.

Ben olsam asla ozurdilemez boyle patavatsiz,arsiz,ortalik karistiran bir yenge icin bana bu kadar kirici laf eden ayrilalima kadar getiren koca icin bir damla goz yasi dokmez,umursamaz davranirdim.Bak o zaman koca 2 gun sonra nasil konusuyor.Siz esinizin uzerine gittikce ,agladikca,pismanliginizi dile getirdikce o kaciyor.Kacan kovalanir mantigi.Ayrica yas almis insanlara her turlu saygisizligi yapacaksiniz hakki verilmiyor.Bana annemden,babamdan baska kimse bagiramaz.Hos ailemde hic bir zaman "kaldir su bardaklari ne oturuyorsun hala " seklinde bagirmadi bana.Ne baskasina emreder ,bagiririm ne de birak yenge kayinvalidede olsa bana bagirilmasina izin veririm.Insanin once kendisine saygisi olmaliki en bastan tavrini belli etmeli ki etrafindaki insanlar ona gore ayaklarini denk alsinlar.Ben de evliyim.Simdiye kadar bu tur hic problem yasamadim cunku bastan koydum tavrimi.

tamam bir büyüğe seni mi gerdi demek hoş değil de eşin de çok büyütmüş. özür dilenmiş daha ne yapacaksın. bi ayağına kapanmadığın kalmış.artık gururunu da devreye sok köşene çekil canım. yaptığın hatayı yeteri kadar telafi etmişsin zaten. yengenin derdi eşini gerdi bu durumda :))

Buradaki sorun bence yenge değil koca... yengesi ayıp etmiş siz de ayıp etmişsiniz bazı şeylerin karşılığını vermek küfür edici tarzda cevap vermek değildir ama olan olmuş artık siz büyüklük edip özür dilemişsiniz yenge hala kin güdüyorsa onun sorunu onu dert etmeyin. Ben eşinize takıldım meseleyi bu kadar büyütmeye gerek yok bence gönlünüzü bile almamış siz de eşinizin üzerine fazla düşmeyin o yokmuş gibi davranın

eşin yengesinin geçimsizliğini bilmiyor mu çok üstüne gelmiş . okadının yaptığı da normal değil, orda uyaracak biri varsa o en son kişi olur.nefret ederim böyle insanlardan. eşin dolmuş olabilir.günlük hayatta çok cevap veriyorsan ve rahatsızsa son nokta olmuş olabilir.. bu kadar uzatması kötü ama gururu incinmiş galiba birazda. bence üstüne gitme yeter özür diledikçe değersizleşiyorsun. soğuk da davanma takma.. ve hiç bir şey senin hayatından daha değerli değil..... ama eşin iyi biri bence, çok ağır sözler değil karşılıklı konuşmalarınız

ya anlayamadığım eşini yengesi mi doğurmuş büyütmüşte ben olsam hiç tınmam oda edepsizlik etmiş milletin içinde bağırır gibi konuşmuş sen onların kölesi misin hayret bişey ya eşinin kuzeni yaşıtı olsa kıskanıyor derdim am annen yaşında kadındır ne diye böyle yapmış ben olsam bişey demez kılımıda kıpırdatmazdım hayy birde cahilliğine veriyorum demiyolar mı sanki kendileri çok olgun yaşları büyük die görmüş geçirmiş sanıyolar armut olgunlaşmamış işteee benimde ağzımı bozdu yaaa
eşin abartıyor canım sen sakin olmaya bak hiçbişey olmamış gibi davran sen yaşamana iki gün sonra sana bişey olsa kimse arkandan ağlamaz olan sana olur şu hayatta sadece kendin için yaşa takma kafana

yemin ederim okuyunca kalbim sıkıştı.
tamam bir hata yapmışsınız, ki bence hata değil yani o kadın da size adam gibi davransaydı. ağzının payını vermişsiniz hak etmiş o da. ben olsam saçını başını yolmuştum kadının.
eşinizin yaptığı asıl çok büyük saygısızlık, siz ne yaptınız ki ona bu kadar içerledi anlamadım. gerçi bakın yengesi de istediğini yaptı evliliğinizi sarstı eşinizle, aranızı bozdu.

ben sizin yerinizde olsam eşinize ne günaydın ne iyi geceler hiçbir şey demezdim hatta evinizde başka bir oda varsa orada yatın bakmayın yüzüne. yatakta yalnız uyusun. sonra gelip sorduğunda söylersiniz sen böyle istemedin mi diye.. yaptığı çok büyük ayıp. o da hak ediyor yani. ay o kadar sinir oldum ki şu an gidip yastıkları yumruklayabilirim o derece sinirim bozuldu. adama bak yaa

Son düzenleme:

Nedemek,yenge ise yenge eltin o senin,Yenge o ablası değil.Benim ekmeğimimi veriyosuyumumu karışıcak bana gerçi benim yengem yok eşim abi bende büyük gelinim ama 2 erkek kardeş daha var mesela onlar evlenince ben asla eşlerine öyle bişey söylemem.Aksine mutfağa suiçmeye gidiyormuş gibi yapıp boşlarıda alır götürürüm ama asla öyle bir terbiyesizlik yapmam.Bence orda terbiyesizce davranan yenge,ayrıca eşinde kendine gelsin ne o öyle yengenin üstüne okadar titremeler falan,kadın muhabbbetine erkek karışmaz,çok kıymetliyse yengesi evlenmicekti ozaman.Ben senin yerinde olsam o kadınla eşimi karşıma bigün oturtur siz çokmu rahatsız oluyorsunuz benden abimi arıyalım gelsin bu konuyu bir uzun uzadıya konuşalım der.Kalkarım olduğum yerden,bu hiç hoş değil ay sinirim bozuldu ya okuyunca.Ben olsam saçına sarılmıştım o yengenin orda....

offf çok şımartmışsın eşini canım
sürekli özür dileyerek , barıştırmaya çalışarak kendini kocanın gözünde sürekli hatalı, ezik biri konumuna sokmuşsun. O da kendini çok doğru biri seni de yanlış biri gibi görmeye başlamış çevrenin de etkisiyle
bundan sonra kendini çek ama güzellikle. her şeyde özür dileme . kocan, yenge gibi dış kapının mandalı için karısını üzüyorsa demek ki çevreden çok etkileniyor, bunu düşünerek çevrene karşı numaradan da olsa alttan al umursama, muhatap olma
ve eşinin yaptığı ufak tefek hataları yüzüne vur ki kaf dağından insin. Maalesef insanlar eleştirilmedikçe kendilerini süper sanıp karşı tarafı sürekli eleştirmeye çalışıyor

Biri banada emir verir gibi, kalk ne oturuyosun sunlari topla... Dese .. Daha beterini yapardim. O kim ki emir verecek size. Ister yaparsiniz ister yapmazsiniz...
Oda cok masum olsa, sirf sizi sinir etmek icin,oyle cumle kurmaz. Ne diye ozur diledin ki? esin sana tavir yapiyorsa ,sen ona daha fazlasini yapsaydin,!!
ezdirme kendini kimseye.Bir kadin icin ,seni uzen erkegide cekme daha fazla.
.

Son düzenleme:

ben hic oyle dusunmuyorum.
evimde calisan kadina bu sekilde, kaldirsana su bardaklari desem kadin isten ayrilir
isyerimdeki personele desem ust makama sikayet eder.ee sen neden alttan alcaksin,tamam senin dedigin biraz agir olmus ama abartacak kadar degil yenge canak tutmus,zemin hazirlamis.forumdaki tum yorumlara katiliyorum ben.
haftaya okuma var dedin,neler oldugunu bize de anlat

Buradaki her insan aynı cevabı vermezdi.Çoğumuzun ailesinde bu tip insanlardan bir numune var.Zamanla idare etmeyi bulaşmamayı öğreniyorsunuz.Büyük diye saygı duyup,uymuyoruz."Çamura taş atarsan üzerine çamur sıçrar"diye bir atasözü var.Nitekim yenge denilen şahıs "eveeeeeeeet.Beni gerdi " diye de cevabı yapıştırmış.Belliki tartışmayı uzatmayada hazırdı.Yenge hanıma o sözü söylemek yerine "tamam kaldıracağım "deyip geçecek,herkesin içinde terslemek yerine müsait bir zamanda açık açık "Yenge bilmeden kalbini mi kırdım?Benimle sorunun nedir?....Bu evde benden yardım isteyecek tek kişi annem oda yardım emir değil ..."gibi giriş-gelişmelerle dişini gösterecekti.
Benim eşimde beni aynı duruma düşürse (ki benimde çok büyük bir akraba topluluğum artı aynı apartmanda oturduğum benzer bir yengem var):
1.Yengem beni tüm sülaleme rezil eder.2.Tüm komşularıma rezil eder.3.Şehrin bilumum köşelerinde evleri bulunan tüm gün arkadaşlarına rezil eder.Ben yıllarca hareketlerime dikkat edeceğim ama eşimin saygısızlığı yüzünden,dedikodu malzemesi olacağım.Eşimin burnundan fitil fitil getiririm bunu.Nitekim konu sahibi arkadaşın kocasıda bunu yapıyor şuan.
Yenge haksız,evet hemde çok haksız ama idare etmeyi bilmek lazım.Sanıyor musunuz ki bu tip yengeleri çevreleri seviyor?İnsanlar bulaşmak istemiyor o kadar.Ben özür dilemem,asarım,keserimle yürümüyor bu işler.Konu sahibi özür dileyerek büyüklük göstermiş.Eninde sonunda taktir edilecektir.Zamana bırakıp üstelememek.Bu kadınla ilişkileride asgeride tutmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…