esim hatami affetmiyor

bana göre o hanım size kayınvalidelik yapmaya çalışmış haddine hiç düşmese de..arada bir çekememezlik durumu da olabilir tabii,sizi rakip sanmış,ezerek istediği yere getirmeye,gözden düşürmeye çalışıyor da olabilir.eh başarmış ta sayılır.artık olan olduğuna göre soğukkanlı davranın,bir daha haklıyken haksız konuma düşmeyin..etraftan dikkat çekmeyecek şekilde soğuk ve ilgisiz olun o bayana karşı..istediği huzur bozmak,oyununa gelmeyin lütfen..

bence yengenden çok senin yaptığın saygısızlık....
ne ayıp "senimi gerdi" sanki karşınızdaki okul arkadaşınız o şekilde hitap mı olurmuş...
ha olur aranızda kimse yoktur. samimiyetten sölersin. orda o kadın tek değilki senin sınıf arkadaşın gibi sözcükler kullanıyorsun.

ha banyoda yaptıklarında cabası. yüzük kırmalar, boşanıyorum demeler. yapma canım, yapma....
eşini sadece kendinden soğutursun.

bir müddet sessiz ol... eşinin üstüne gitme. herşeyden önemlisi böyle delilikler yapma...

yoksa adın çıkar 90'a inmez 80'e

ama üslüp ve davranışlarının çok yanlış olduğunu belirtmek isterim.

olan olmuş özrünüzü dilemişsiniz(o yengeninde ağzının payını çok iyi vermişsin ben olsam diyemezdim valla kendi kendimi yer bititrdim)
ama eşiniz biraz abartmış...
belkide eşiniz elalemin laf etmesinden çekindiği için böyle büyük tepki veriyor
benim eşimde kendi akrabalarından yana çok kasıyor kendini oraya gittiğimizde benim bir hata
yapmamdan çekiniyor sürekli diken üstünde duruyor buda haliyle ilişkimizi zedeliyor
siz gerekeni yapmışsınız eşinizi beli bir süre kendi haline bırakın
üstüne gelirseniz sizinle daha çok inatlaşır
inş biran önce aranız düzelir

Son düzenleme:
cok agir sözler söyledi "senin kurallarina göre bu oyunu oynamami istiyorsan, cok iyi oynarim, merak etme", "sen hic sevmedigim seyler yapiyorsun, bizim hata yapma gibi bi lüksümüz yok", "benim pis bi huyum var hic biseyi unutmuyorum", " artik her yaptigin sey bana batiyor" dedi ......

Eşinizin şu sözlerinden anladığım kadarıyla siz daha önce çok fazla eşinizin üzerine gitmişsiniz.sizinde hatalarınız olmuş ama o görmezden gelmiş.Erkeklerin çoğu için büyük hatalar var,bir büyüğe saygısızlıkta sizin eşinizin sınırlarından biri demekki ve siz bu sınırı aşmışsınız.Şimdi oda sizden öcünü alıyor.Üstelik yaptığınız hiç hoş bir davranış değil.Haklı bile olsanız bir büyüğe böyle söylemek yerine biraz sonra kaldıracağım deyip geçebilirdiniz.Bence de hiç üstelemeyin sessiz kalın bir süre.Üzerine gittikçe kendinizden soğutacaksınız.

özür dilendikten sonra....eşinizin böye davranışını anlayamadım ne kadar da değerli yengesi varmış...bulunmaz hint kumaşı mı?tamam sizin o şekilde söylemeniz doğru değil...eğerki masanın üzerindekiler rahatsız ediyorsa yenge hanımı kalkıp kendi kaldırsaydı......örf ve adeterimizi hiç beğenmiyorum.sanki gelin denilince bir hizmetci gözüyle bakılıyor.....sanki her yerde hizmet etmek zorunda.....bence kime denk gelirse o kaldırsın......

pardon ama kaynan kayınpedr durmusta bu yengeye kimse dur diuyemiyormu ne yengeymiş beee..
allah allah acayip gıcık oldu yazmadan edemicem
tama senimi gerdi lafı hos değil amas nedir bu
birileri dizginlesin kendini
yok efemdim banda yaptı vakti zamanında falan
bi yengeden sebep evlilşğini bu hale getırme...
mümkün oldugu kadar birarayda gelme..:20:

nedn küfür olsun ki? bu germek gerilmekteki germek flan dğil mi ya hiç düşünmemiştim küfür olduğunu :26:

Neden gerildiniz? Birazdan toplayacağım..... gayet yumuşak bir cümle iken, seni mi gerdi argo oluyor biraz

Son düzenleme:
Bence hatalı falan değilsin. O kadar çok insanın üzerine geliyorlar ki bazen, bir anda böyle sözler çıkıyor insanın ağzından. Sen yanlış bir söz söylemiş olabilirsin ama onun hiç mi suçu yok. Üstelik özür de dilemişsin. Umarım eşin en kısa zamanda unutur ve eskisi gibi mutlu olursunuz :(

evlilikte asla ucuncu bi kisiye yer yoktur onlar yuzunden sana tavir yapamaz onun karisi sensin tamam bi hata yapmissin ozur dilemissin daha ne uzatiyor bence sende kendini geri cek aglama ozur dileme yuzune bile bakma bak nasil kendi dusuyor pesine kendini hic kimseye ezdirme

benim başımda da var böyle bi yenge. o herşeyi yapar ben bir laf söyleyince kıyamet kopar ailem dahi hep onu tutar. mümkün olduğunca bir araya gelmemeye çalışıyorum. gelincede yüzüne bakmıyrum . son olarak hoşgeldin deme gafletind ebulundum cevabımı aldım. sende onu görmezden gel. eşin biraz abartmış ki sanırırm sana ağır bir ders vermeye çalııyo bidaha böyle bişey yapma diye . sen üstüne düşeni yapmışsın. gerisini zamana bırak. eşindende daha fazla özür dileme üstlerine düştükçe pek bi havalanırlar.

Saygısızlığa karşı saygısızlık yapmışsınız..

Yanlış sadece burada.

Kalablık bir ortam olmasaydı bu kadar haksız bir duruma düşmezdiniz.

Fakat üzerinize düşenin fazlasını yapmışsınız, eşinizin bu kadar uzatmasının TEK NEDENİ sizi bu kadar zayıf görmesi.

Siz bir kumanda değilsiniz, özür dile diyor özür diliyorsunuz, yatağını ayırıyor gidip barışıyorsunuz.

Biraz ağır tutun kendinizi. Kendinizi ezdirmeyin.

Kendini ezdirmemek saygısızlık yapmaktan geçmez, olgun ve kibar olunarakta kişi kendisini ezdirmeyebilir.

Belli ki sizde çok dolmuşsunuz, patlama evresi yaşıyorsunuz ama bence fazla depresif davranıyorsunuz.

Bu şekilde devam ederseniz eşinizle aranızda uçurumlar olur.

SON KEZ kendinizi savunmadan eşinizle konuşun..

Eşinizin bu konuyu uzatmasını gereksiz bulduğunuzu söyleyin ve çekilin köşeye.

AYRICA İSTEMİYORSAN boşanırız diye neden söylüyorsunuz, sizi bunaltan o, isterseniz siz ayrılırsınız.

Yani ayrılın demek değil kastim bu kadar kendinizi hiçe saymayın,

bu kadar çok ağlamayın ve ayrılık kelimesini tekrarlamayın,Lütfen kimsenin sizi yönetmesine izin vermeyin
ve politik davranmaya çalışın böyle insanların yanında..

İnşaallah düzelir aranız.

Yengeye ne oluyor Allah askına?
Orda duran bardakları neden bu kadar germis onu?
Zaten size karsı bir cok yanlısı olmusken sizde bu cümleyle patlamıssınız iste..
Büyük diye herseyi görmezden gelmek bana göre degil acıkcası, cok cok fazla abartmıs esiniz..
Bazı insanlar büyüklügün arkasına sıgınıyorlar, hic hoslanmıyorum bundan.
:ssz:

Kayınvalidenlerle iyi olduğunu söylemişsin ama sanki kayınvalidenlerin söylemedikleri söylüyor gibi böyle değilse ozaman neden sana müdahale edilmesine izin veriyorlar ?

Bana göre bu konuda sen haklısınn banada öyle deseler bende derdimm ,insan sinirle ağzından çıkana dikkat edemiyor bazenn
nedemek kalk şunları kaldırrr
insan oan neye uğradığınıı şaşırır yaa

bu koca tarafı kendini hep bi pok sanneder
kocalarr da isterkii amann kimse birşey demesinn kendii tarafınaa
onlar altından doğma çünküü

daha evliligimizin 2 senesi dolmadi ve bu aralar cok problemli bir dönem geciriyoruz...arada bazen olurdu normal tartismalar ama ya ben ya esim konusurduk ve bi, iki gün sonra barisirdik ve olanlari unuturduk...

bu sefer sanki cok baska bir boyut aldi:

esimin kendi ailesi (annesi, babasi, kardesleri) cok iyi ve cok iyi anlasiyoruz ama akrabalari beni cok cildirtiyor...

1. özellikle amcasinin karisi, yani yengesi, sanki ben gelin oldum olali kafasini takti bana, herseye bi laf sokuyor, hep beni provoke etmeye calisiyor, herkesin yaninda rezil etmeye calisiyor...
ben pek aldiris etmiyordum, yari saka yari ciddi cevaplari yapistiriyordum ve bi keresinde esime "yengen beni cok üzüyor dedim", o da "aldiris etme" dedi...
hatta bi keresinde anneme gitmis demis ki bu kadin "senin bi kizin var, gittigi yerde ortaligi karistiriyor"...ben naptim allah askina?
bundan sonra tabi iyice sinirlendim bu kadina ama kimseye bisey demedim...bi aksam kayinvalidemlerde oturuyoruz hep birlikte, cay ictik, sohbet ediyoruz, bos cay bardaklari da masada duruyor, ve ben cok yorgunum, ayaklarimin alti agriyor, eyüp'te gezmekten, birden bana döndü herkesin icinde "daha ne oturuyorsuuuuun, kalksana sunlari bi kaldir" diye nerdeyse bagirdi...benim o an basimdan kaynar sular döküldü...kipkirmizi oldum, ne dicemi sasirdim ve " aaaaaaa, seni mi gerdi derdim. sen gittikten sonra kaldiririm, yapmadigim bi sey degil zaten" dedim (hay dilim kopsaydi da demeseydim) ama bardagi tasiran son damla oldu, dayanamadim artik....

2. biz simdi eve gectik...esim basladi bagirmaya "sen senden büyük birisine nasil böyle dersin, saygisizsin iste, terbiyesizsin iste vs. rezil ettin hepimizi vs. cik git bu odadan gözüm seni görmesin", ben tabi basladim kendimi savunmaya ama nafile "bana acitasyon" yapma diye bagirdi...
gittim yattim, sonra dayanamadim yanina gittim "evet yanlis yaptim" dedim "özür dilerim", agladim öylece uyuduk kaldik...

3.bi kac gün sonra esim aradi ve "benim icin ara ve özür dile yengemden" dedi ben de tamam dedim, aksam aradim özür diledim, cahilligime ver dedim...yengesi "özür dilenecek bisey yok, cahilligine veriyom zaten" dedi...
ama kayinvalidemle de konusmus ve gercekten affetmedigi ortada, ayni zamanda bu olayi herkese yaymis...kayinvalidem bile o kadini kinadi ve "evet kizim, olmasa iyiydi, hata ettin" dedi "ama insan hakliyim diye de bu kadar abartmaz ki, onlar bana da cok cektirdi" dedi " bi daha saygisizlik yapma, kafi" dedi...

4. ama esim böyle degil...o kadin beni gercekten affetmedigi icin, hala bana her gün trip atiyor, tavir yapiyor, her ufak bi olay icin bana bagiriyor, yatagini ayiriyor, küslük yapiyor, konusmak isteyince itiyor...
ve dün gece gercekten barisalim diye kac saat ugrastim sonra cok agir sözler söyledi "senin kurallarina göre bu oyunu oynamami istiyorsan, cok iyi oynarim, merak etme", "sen hic sevmedigim seyler yapiyorsun, bizim hata yapma gibi bi lüksümüz yok", "benim pis bi huyum var hic biseyi unutmuyorum", " artik her yaptigin sey bana batiyor" dedi ve ben orda patladim "naptim ben sana? baska kadinlar gibi aldattim mi seni? hirsizlik mi yaptim?söyle bana dedim....madem hersey sana batiyor o zaman bosanalim dedim, seni sevdigim güne lanet olsun" dedim sonra nerdeyse tüm gece aglayarak lavaboda gecirdim, ölmeyi bile istedim, kendimi öldürmeyi bile istedim, gitmeyi istedim ama burda ailemden kimse yok, bi yere gidemiyorum, hic gelip de "aglama git yatagina yat" demedi...evlilik yüzügümü kirdim...

beni cok derinden üzdü, psikolojim cok bozuldu, insandir hata yapar elbet, pisman olur ama hic mi affedilmez ya? hep ben suycluyum, hep ben bariscam, hep ben özür dilicem, cok yoruldum coook...ben sadece hep beni seven bi kocam olsun, bi cok cocugum olsun istedim, mutlu olalim istedim...
ayrica cocugu cok istiyor, ben de istiyorum ama olmadi bi senedir onun da stresi var galiba, sanki hamile kalsam hersey cözülcek, bana dua edin lütfen...

uzun oldu hakkinizi helal edin...

anlamadııgm nokta dıdınn dıds sana karşııyor bence yenge dş kapı mandalıdr kayın validenizin erine kaynanacılık oynuyor
başkasnın gelinini yönetmeye bayıılıyor sanırım yenge hanım...:50:eşin neden bu kadar abartıyor anlam da veremedim hani kendi anasına babasna yapmış olsan neyse gerçi yaptıgın da da bişi yok hak etmiş yenge hanım
kendini senin kayınvaliden mi sandı ne dişini sana geçirmeye çalşıyor zaten kaynanada yapmış gençken ögle yazmışsın alışmıış büyüklk taslamaya
herşeye karşmaya kayın validen dur diyemez mi aceba k.baban bişey dese karışmasa size
eşinden özür diliyip durma bence sanki astın kadını töbe töbe sinir oldum ya
ayrıca sen milletten özür diler gezersen suçun yokken millet daha çok üzerine binecektir
bir kaç sene daha çocuk yapma derim allah yardımcın olsun:50:

Eşinin yengesine herkesin içinde seni mi gerdi denmesine haklısın , aferim nasıl deniyor anlamıyorum.Eşimin akrabalarından hoşlenmadıklarımı evime davet etmem, evine gitmem, iletişimi keserim ama namusuma, şahsiyetime hakaret etmedikçe de sert cevaplar vermem.Elbette ki hoş şeyler söylememeiş yenge ama kendini ezdirmemek seni mi gerdi demeyi, bunu desteklemeyi gerektirmez.Eşinizin sizin teyzenize7 yengenize seni mi gerdi dediğini düşünün.Aferim kocama mı derdiniz.Benim eşim teyzeme böyle bişey söylese annem bile eşime küser.

şimdi bende farklı bir açıdan baktım bu olaya, sizi tanımıyorum ama böyle fevri ortalık karıştırıcı hareketleriniz mi var genelde?? dedikodu ve fitneciliğiniz var mı mesela?? neden hem yenge hemde eşiniz size böyle bir tutum içerisinde?? hatta o kadarki kadın kalkıp ailenize bile sizin kızınız ortalık karıştırıyor diyebiliyor?? eğer genelde böyle bir tavır içerisindeyseniz eşiniz o yüzden size tepkili olabilir. sizin düzelmenizi istiyor olabilir. yok gayet sakin mülayim kimsenin kuyusunu kazmayan biriyseniz ve bu yenge devamlı bu şekilde üstünüze geliyorsa patlamakta haklısınız boşverin gitsin derim ben.

Back