esim hatami affetmiyor

benim merak ettiğim o anda kayınvaliden falan olaya müdahale etmedi mi? sen orda seni mi gerdi diyince yengesi karşılık olarak ne dedi sana?

eşinle ilgili çok pasif davranıyorsun ve o da bunu bildiği için sana yükleniyor. senin gelip konuşacağını biliyor. sen aranız kötü olmasın diye küslüğü uzatmak istemiyosun belli ki ama eşin de bunu kullanıyor, nasılsa gelip konuşcak diye. geri tut biraz kendini.

böyle bi olayın olması bi yandan da iyi oldu aslında. yengeyle artık istesen de iyi geçinmek zorunda değilsin.

eşinle başka şeyler yaşayabilirsiniz bundan sonrası için de, her seferinde boşanalım mı diceksin. boşanma kelimesini ağzına alma canım, söylemesi kolay olur sonra içini acıtır.

eşini temsil ediyorsun sen artık.attığın her adıma, söylediğin her söze dikkat etmelisin ki eşinin de düşündüğü şey bu bence.sen orda cevap vermeseydin ya da düzgün bir dille söyleseydin eşin seninle gurur duyardı, ama kaba bi tabir kullandığın için o da utandı ve o yüzden bu kadar tepkisi. haksız da sayılmazsın aslında ama söyleyiş tarzın yanlış olmuş. özrünü de dilemişsin, erdemlik göstermişsin, dilemeseydin çok da elzem değildi ama bu seni daha yüce kılar.

eşinle barışırsın umarım ama çoğu kişinin de dediği gibi bi süre kendini çek.

canım senın affedılmeyecek bır hatan olmamıs kı .
hatta ben bu durumu hata olarak bıle gormıyorum .
yanı sımdı ; kayınvalıde kayınpeder gorumceler bıttı de
amca eslerı mı muhalefet olmaya basladı ılıskılere .
ona ne kı sana kayınvalıdelık yapıyor .
bence esınızın amcasının esıne ,gec olan bır cevap vermıssınız .
en basta vermenız gerekırdı bu cevabı .
kayınvalde kayınpeder dururken kımse kusura bakmasın
sulale kaprısı cekemem ben .

sız yıne kadını arayıp ozur dılemıssınız .
cıddı buyukluk gostermıssınız bence .
ve buna ragmen o kadın ,kayınvalıdenızı arayp ;
sıze kırıldıgınızı ve sızı affetmedıgını soylemıs .
resmen ortalıgı karıstırıyor .
hem kayınvalıdenızı hem de esınızı
sıze karsı doldurmus oluyor halıyle .
asla ama asla bır once kı yorumum da belırttıgım gıbı
sulale kaprısı cekemem ben .
ben evlı olsaydım eger,esımın annesının her soyledıgı
ıyı ya da kotu her cumle ,basımmın ustunde yerı vardır .
ama gıdıp de sulalesıne aynı ozverıyı gostermem .
sulalesının de bana laf yapmaya hakkı yoktur .
varsa eger cevabını da alır .bence herkes yerını konumunu bılmelıdır .
gıtsın kendı gelınıne kayınvalıdelık yapsın .sıze degıl.
cıdden uyuz oldum suan da.:41:

Son düzenleme:
Esinize gercekten sinir oldum.özürünüzü dilemissiniz karsi taraf affetmiyorsa bu onun sorunu.biraz dik dur ve asla yalvarma.ben hakli da olsam cogunluk susmak zorunda kaliyorum ama hemen kendimi geri cekiyorum.bencede kendini biraz geri cek.kayinvalidenizz gercekten olgun davranmis.keske oglunun kulagini cekse...

özrünüze rağmen tavır yapılıyorsa siz çok pohpohlamışsınız demektir... üstüne gitmeyin o yokmuş gibi sizde davranın tamam saygısızlık ama bukadar abartılacak kadar uzatmaları çok saçma çocuk gibi sizde umursamayın onu

bana göre eşiniz haklı.
sizden 20 yaş büyük insan yanlış yaptıysa ,bu sizin ona terbiyesizlik yapmanızı gerektirmez.
bıraksaydınız da o geçimsiz gözükseydi.

her ailede vardır böyle insanlar,biraz idare etmeyi bilmek gerek diye düşünüyorum.

hımmm yapılmaması gereken birşey yapmışsın. eşini rencide etmişsin. çünkü sen onun aynasısın. empati kurarsan eşinin ne kadar mahçup düştürğünü anlarsın.
aslında sen anlamış ve özürün dilemişsin. unutma insanlarla yüz göz olmadan da hadleri bildirilebilir.
eşine gelince; yaşlarınız kaç bilmiyorum ama evet evliliğin ilk yılında kadınlar ikinci yılında erkekler kaprisli oluyor ne hikmetse..
eğer kayınvaliden ile bahsettiğin kadar iyi anlaşıyorsun durumdan fazla detaya irmeden bahset ve olayı onun yardımını alarak düzelt.
çocuk işine gelince de birşeyler ters gidiyorsa çocuk asla ama asla tersi düz yapmıyor. hatta daha da zorlaştırılıyor..

Bir kere ortada saygısızlık yok.Büyük diye o sekilde konusma hakkına sahip degil hizmetcisiyle konusmuyor..O niye kaldırmadı belliki sinir etmek icin burnunu sokmus amacınada ulasmıs senin kocada is yok canım kusura bakma biricik yengesi icin yapmadıgını bırakmamıs suclu fln degilsin hcte boyun eyme..

Evime gelen insan bana bağararak '' kalk bardakları topla '' gb bır cumle kuracak , bende ona hak ettıgı cvbı verdıgım için özür mü dileyeceğim ?
Yapmayın Allah aşkına , herkez 5.meleği oynuyor yok terbıyesızlık yapmış yok hatalıymış ..
Herkez haddını bilmeli , yenge kendını farklı yere koymuş konu sahıbıde onu o yerden ındırmıs haklı olarak ..

Burda en vahım olanı eşin bu saçma tutumu ..
Karşısında cocugumu var ? nedır bu kadınların erkeklerın onunde ezılme durumu ya .
Ne demek oyunu senın ıstedıgın gb oynarım demek yok terbıyesızsın demek ..
Bunlar eşler arasında soylenmemesı gereken sozler , saygı cıft taraflıdır eşinizin sızden bekledıgı saygı malesef kendınde mevcut deıl.
Sinir oldum eşinize kendınızı neden bukadar ezdırıyorsunuz kı ? sunu hıc unutmayın kımse sız hatanızı kabul ettınız dıye sızı takdır etmez daha cok ustunuze gelır yerı geldıgı zaman hatanızı suratınıza vururlar..
O yuzden dik durmalısınız oyle kocanıza ağlanıp sızlanıp ozur falan dılemeyın , ben olsam eşim benı yengenın onunde bu sekılde ezdırdı dıye kavga cıkarırdım siz ise haklı oldugunuz halde haksız duruma dusurmussunuz kendınızı

Evime gelen insan bana bağararak '' kalk bardakları topla '' gb bır cumle kuracak , bende ona hak ettıgı cvbı verdıgım için özür mü dileyeceğim ?
Yapmayın Allah aşkına , herkez 5.meleği oynuyor yok terbıyesızlık yapmış yok hatalıymış ..
Herkez haddını bilmeli , yenge kendını farklı yere koymuş konu sahıbıde onu o yerden ındırmıs haklı olarak ..

Burda en vahım olanı eşin bu saçma tutumu ..
Karşısında cocugumu var ? nedır bu kadınların erkeklerın onunde ezılme durumu ya .
Ne demek oyunu senın ıstedıgın gb oynarım demek yok terbıyesızsın demek ..
Bunlar eşler arasında soylenmemesı gereken sozler , saygı cıft taraflıdır eşinizin sızden bekledıgı saygı malesef kendınde mevcut deıl.
Sinir oldum eşinize kendınızı neden bukadar ezdırıyorsunuz kı ? sunu hıc unutmayın kımse sız hatanızı kabul ettınız dıye sızı takdır etmez daha cok ustunuze gelır yerı geldıgı zaman hatanızı suratınıza vururlar..
O yuzden dik durmalısınız oyle kocanıza ağlanıp sızlanıp ozur falan dılemeyın , ben olsam eşim benı yengenın onunde bu sekılde ezdırdı dıye kavga cıkarırdım siz ise haklı oldugunuz halde haksız duruma dusurmussunuz kendınızı

kimse kadının terbiyesiz olmadığını söylemedi.
kadın terbiyesizlik yaptı diye onun seviyesine inmenin yanlış olduğu konuşuluyor burda.
sizin evliliğe veya büyüklerinize bakış açınız sizi ilgilendirir.insanları 5.meleği oynamakla suçlayamazsınız.
burda kimsenin meleği falan oynadığı yok.
benim aldığım terbiye böyle şeyler yapmamı engeller,bu erkeğin kadını ezmesi değildir,görgü kurallarında misafir baş tacıdır,hele ki büyükse,
eşim 42 yaşında kocaman adam ,ama benim aile büyüklerimden biriyle böyle konuşsa ben de burnundan getiririm onun,istediği kadar haklı olsun,kendini haklıyken haksız duruma düşürmeyecek.
yani durumun kadının ezilmesiyle değil genel terbiye kurallarıyla alakası var.

Karı koca arasını,türlü şekillerde bozan,ortalıgı karıstıran 3.sahıslardan nefret ediyorum:20:..yani orda muhabbet ediyoruz yazmışsın o bardaklar orda kalacak degıl sen de evli barklı kadınsın elbette kaldırılacak onun demesiyle mi sanki..Eşinin amcasının eşi seni aşagılama,azarlama,eleştirme (kaba şekilde eleştirme) hakkını nerden alıyor anlamıyorum,üstelik bir de annene şikayette bulunmuş hey Allah'ım ya:53:..Eşinin dedikleri de çok abartılı,sen de akışına bırak bir süre canım,toparla kendini.İkiniz de çok gerilmişsiniz biraz sakinleşin..İnşallah huzura kavuşursunuz..:34: Bir de ben kayınvalidenin tepkisini,yani ne düşündügünü merak ediyorum??:44:

Öncelikle o kadar cok yazan ve fikrini beyan eden olmus ki, tesekkürler, cok iyi geldi, farkli bakis acilar kazandirdi, hem destek verdi hem düsündürdü...
ben uzunlugundan dolayi okuyan olmaz saniyordum...

yapilan saygisizligi zaten kücümsemiyorum ve "tamam kaldiririz simdi" demek o kadar güzel olurdu ki ama ben kac kez alttan aldigimi saymadim bile, iste keske bir kez daha yapabilseydim...o an etrafimda kim var kim yok hic bisey görmedim...sigortam pat atti...
bu bana ya daha cok susmam gerektigini ya da sözümü söylemeden iki kez düsünmem gerektigini ögretti...

"Dilin kemiği olmadığından boğaz dokuz boğumdur. Dokuz defa yutkunmak gerek, sözü ağızdan çıkarmadan önce. Dilin insafına bırakmamak gerek sözleri. Vicdanda, yürekte tartmak gerek." (Türkan Saylan)

Ben öyle bir cevap verince yengesi de sasirdi ve "evveeeet beni gerdiiii" dedi,
ben de ordaki bütün bardaklari aldim mutfaga götürdüm bulasik makinesine yerlestirdim, sonra da kalktilar zaten...
kimse müdahale etmedi olayi büyütmemek icin, bence daha iyi oldu böylesi zaten...yoksa yengesi herkesle küsecekti ya da yengesi keyifle aile kavgasi sinemasini seyredecekti...

iste anlamadigim konu da bu, ben genelde susan, az konusan, herkese sicak davranmaya calisan, güleryüzlü ve hamarat olmaya calisan biriyim...kimsenin benimle bi problemi yoktur...ben ne kayinvalidem de ne de yengesinin evinde bütün ziyaret boyu oturmam, hep yardim ederim, ama gel gör ki bi kere yorulduk da hemen kaldirmadik diye göze battik...ama suc bende böylelerine niye firsat veriyom ki ben...kayinvalideme de anlattim, o da niye gidip anneme öyle bisey dedigine anlam veremedi...dogal olarak kayinvalidem de o kadinla ters düsmek istemiyor...konu ogluna gelince kayinvalidem icin akan sular durur o yüzden asla ona oglunu sikayet edip, yardim etmesini istemem...gercek annen gibi degil iste...kayinpederim icin dünya da batsa umrunda olmaz bisey, yeter ki o uykusunu alsin :1:

benim esim, benim sevmedigim akrabalarimdan biriyle böyle bisey yasasa, ben o an müdahale etmem ve sonra "iyi yapmadin ama sen de kendine göre haklisin" derim, olan olmus derim kisa bi süre sonra da kapanir bu cünkü onu hatalari ile birlikte kendime bir es olarak, bir hayat dostu olarak secmisim, onu elestirip, ezmek icin degil...

ama haklisiniz bi süre geri cekcem kendimi, bence de esim cok simardi :)

ayrica bu cumartesi yengesigilde kuran var torunu icin ve inadina gidecem, bakalim neler olacak :)

Son düzenleme:
ya ben yazdıklarını okuyunca aklıma bişey geldi .. acaba bu kadın senn kocanla kendi kızlarından veya yiğenlerin birini mi evlendirmek istiyomuş ??????

yengen gereksız yere konusmus sen cok agır bir sekılde terslemıssın eşin sana gereksiz yere bu sekılde davranıyor ne bılım bende nefret edıyorum 3.şahıslardan ya üff :50:

maradespina ağzına sağlık çok iyi yapmışsın.saygı denilen şey tek taraflı olmaz:19:
yenge diye sineye çekip kendini neden pasif konumuna sokasın ki:20:
en güzelini yapmışsın HAKETMİŞ...

kimse kadının terbiyesiz olmadığını söylemedi.
kadın terbiyesizlik yaptı diye onun seviyesine inmenin yanlış olduğu konuşuluyor burda.
sizin evliliğe veya büyüklerinize bakış açınız sizi ilgilendirir.insanları 5.meleği oynamakla suçlayamazsınız.
burda kimsenin meleği falan oynadığı yok.
benim aldığım terbiye böyle şeyler yapmamı engeller,bu erkeğin kadını ezmesi değildir,görgü kurallarında misafir baş tacıdır,hele ki büyükse,
eşim 42 yaşında kocaman adam ,ama benim aile büyüklerimden biriyle böyle konuşsa ben de burnundan getiririm onun,istediği kadar haklı olsun,kendini haklıyken haksız duruma düşürmeyecek.
yani durumun kadının ezilmesiyle değil genel terbiye kurallarıyla alakası var.

Burdaki her insan aynı durumda ; kendısını bu kadar ezmeye calısan ve kendısını son noktaya getıren kadına hemen hemen ayn cvbı verırdı , bu kısının terbıyesız oldugunu gostermez.
Hepımız insanız ve sınırlarımız var bahsı gecen yenge bu sınırları aşmıs ve hak ettıgını bulmus .. durum boyleyken kalkıp konu sahıbıne terbıye dersı vermek bıraz komık kacıyor hepsı bu .

Erkegın ezme kısmıda : kocasının kraldan cok kralcılık yapmasıyla alakalı , konu olmuş bıtmıs eşi ozur dılemıs hatası olmadıgı halde hata ettıgını kabul etmış bunlara rağmen karısını ezmeye calısıyor
O'nu bastırmasya sındırmeye calısıyor halbukı guzelce uyarsaydı karısını bu eşinin ıyı nıyetlı oldugunu gosterırdı ama burda acıkca bır ezme durumu var.
Bakmıs ki karısı zaten pişman ağlıyor onu daha cok pişman etmıs ve ezmiş işte.

Başta hata yapmışsın cnm.
Büyük sonuçta ne olursa olsun bağırmaman lazımdı.
Ama hatanı anlayıp özür dilemişsin bu da takdir edilicek bi davranış
Sen uyma cnm artık saygını yitirmeki ellerine de koz verme seni kötülemeleri için
Eşinde de sadece bundan değil bence sende hoşlanmadığı başka şeyler var bunu onunla oturup konuştunmu
Olayları bir de ondan dinlemek lazım tabi hiç bişey tek taraflı değil.
Elbette bozulduğu bişey olmuş olabilir.
Allah yuvanızıda hayırlı bi evlatla süslesin inşallah :16:

Eşinin yengesine herkesin içinde seni mi gerdi denmesine haklısın , aferim nasıl deniyor anlamıyorum.Eşimin akrabalarından hoşlenmadıklarımı evime davet etmem, evine gitmem, iletişimi keserim ama namusuma, şahsiyetime hakaret etmedikçe de sert cevaplar vermem.Elbette ki hoş şeyler söylememeiş yenge ama kendini ezdirmemek seni mi gerdi demeyi, bunu desteklemeyi gerektirmez.Eşinizin sizin teyzenize7 yengenize seni mi gerdi dediğini düşünün.Aferim kocama mı derdiniz.Benim eşim teyzeme böyle bişey söylese annem bile eşime küser.

teyze ile yenge bir degil.. teyze anne yarisidir yenge herhangi biri olabilir

Bu adam her durumda yatağnı ayırıyorsa işiniz zor...
Haklı haksız ortada tamam da nedir yani allahın affettiği kulu, kul nasıl affetmiyormuş ?
Yengesini çok savunuyor galiba ki bu kadar üzüyor sizi.
Bence sizin sözünüzüde saygısızlık bulmadım ben.
Terbiyesizliği o yapmış ne demek ya herkesn içinde bana o kelimeyi kullanamaz. Hizmetçimisiniz siz?
Kocanızada fazla yalvarmayın

Son düzenleme:
Back