- 23 Mayıs 2013
- 6.283
- 2.955
- 33
-
- Konu Sahibi DreamTheater_
size katılıyorum. şöyle bir söz okumuştum. eşimizin ailesine ettiğimiz her lafı, aslında eşimiz kendisine söylenmiş gibi algılarmış.. veya da sen işte böyle bi kadının oğlusun.. bilinçaltına bu şekilde işlermiş. aslında onlar da ailelerinin yaptıklarının farkındalar. ama bazen artık annen şöyle baban şöyle dememizi kaldıramıyorlar. en azından benim eşim böyle. kendisi annesiyle ne kadar kavga da etse, ben söylenirsem bi anda annesinin tarafına geçiverir. sakinleşince de ben de biliyorum annemi, ama elimden bişey gelmiyor der.. bu yüzden eşimizin başının etini yememeliyiz, çünkü faydasız. sadece biraz pozitif olacağız. hepsi bu.Bizim en büyük hatamız annen sunu yaptı,baban sunu dedi bunu dedi dememiz.. Bu tur kelimeler söylemeyin siz sürekli şikayet ettikçe karşı taraf şikayet etmeyi bırakıyor adam da hee annem babam gelinin onca hatasına rağmen ses çıkarmıyor bana şikayet etmiyor ama karım ediyor . Karim idare etmeyi,aile olmayı bazı şeyleri görmezden gelmeyi bilmiyor diyor. Yapicak bisi yok ailesi ,anası babası idare edilicek arada çok büyük hakaretler vb. gibi durumlar yoksa o laf sokmaları görmezden gelmek şart. Esin için şart. Eşeğin hatrı yoksa sahibin vardır.
Bir sure ailesinden bahsetmeyin onları sen kafandan çıkardığında hastalığında geçecek stres yapmıcaksın. Esim şimdi şöyle yapar böyle yapar deyip durma gelecek ve daha olmamış bisi için teori üretipde kendini boşuna üzme. Herşeyin hayırlısı sadece ailesini ona karşı kesmeyi bırak.
Emin ol zaman geçtikten sonra gerçek yüzlerini görüyor o kendisi kesmeye başlıyor. O zaman da ona destek verici cümleler yerine hiç bisi dememek daha akıllıca olur sonuçta bi gün iyiyse bi gün kotu olur kotu olmasını da senden bilir.
Aynı şeyleri yaşadım . Tam 1.5 yıl . Sırf bu sebeplerden çıkan kavgalar nedeniyle 3 ay ayrı kalıp barıştık . Netice boşandım . O kadar iyi Anlıyorum ki. Hergün akşam annemlere gidicez diyen bir koca . Resmen kabus gibiydi . Ve her gidişim eziyetti . Gitmeyişim yine eziyet. Ben çözemedim . Bu Yüzden bir önerim yok . Ama bu tip bir adamla zor . Çünkü dengeyi kurmayı becermesi zor . Hayırlısı olsunDayanamıyorum evet.. cok yoruldum.. yorgunum kırgınım çaresizim.. henüz 9 aylık evliyim..
Hergün kavga gürültü.. sağlımdan da oldum iyi değilim daha dün hastanedeydim..
Panik atak hastasıyım kriz gibi birşey geçirdim.. evimdeym şimdi ağlıyorum durduramıyorum kimsem yok derdimi paylaşacam...
Ben eşimin ailesini sevmiyorum görmek dahi istemiyorum çok çektirdiler bana..
Ben sütten çıkmış akkaşık mıyım hayır asla.. ama cok sorunlar yaşadım anlatmak istemiyorum burada..
Kaynanama her gitmemizde onun lafları sözlerinden dolayı rahatsızlandm eve geldim acile gittim igneler serumlar .. dayanamıyorum o kadına.. tahammlüm yok..
görünüşte yaşlı hasta.. iyi melek.. ama gelin bide bana sorun zehir ettiler bana evliliğimi..
En son eşimle tartıştık eşime dedim ki ;
Ben artık annene babana bu kadar sık gtmek istemiyorum hatta iyileşene kadar mümkünse gtmeyecem sen git gör..
Eşim bana peki sen bilirsin gitme zorlamıcam seni o insanlarda oraya gönülsüz gittiğinin herşeyinin farkındalar zaten merak etme.. benim huzurum olmadınıda biliyorlar sorun oldugunuda biliyorlar herşeyi biliyorlar..
eşim annesi ile konuşmuş
Anne böyle böyle gelmek istemiyor.. sizde beklemeyin gelecek die ben gelip giderim.. yanınıza..
Annesi : taMAM oglum kendi bilir.. benm gelene kapım açık gelmeyennde paşa gönlü bilir demiş..
Eşim bana bundan sonra stres skntı yapma kendine.. gidersen gidersin koluma girip gitmessen de gtmesssin kendin bilirsin bu saatten sonra tantana su bu istemiyorum bitti kapandı konu artık benim ne huzurum kaldı ne birşeyim.
Keşke birşeyleri çok uzatmasaydın olan oldu biten bitti yaşanan yaşandı diyemedin..
Ablam sana mesaj attı yakınlaşmaya çalıştı.. konuşmadın ..
bir şekilde birşeyler oldu eyvallah.. yaşandı bitti.. ama bu kadar uzatıp bu raddeye getirmesedin keşke dedi..
Bana hep ailesini savundu hatalarını kusurlarını görmedi beni haksız gördü hep..
Senin ailen söyle annen sunu dedi ablan bunu yaptı dedikçe onlara düşleşdi beni susturdu..
Ben onlar gibi olamadım yüzlerine gülemedim yalakalık yapamadım hep net oldum bu yüzden kaybettim..
Dün yine hastanedeydim.. pek iyi değilim eşimde bunu bilyor.. önceden üstüme titrerdi oyssa..
Sabah kalktık yine pek iyi değildim hatta başım döndü yıgıldım kaldım.. ona ragmen işine yolladım yolcu ettim kahvaltısını hazırladım..
İşe gitti ve beni aradı..
Ben bugün çıkışta annemlerin o tarafa gideceğim
Hmm öyle mi tamam peki.. Yemeğede beklemeyim o zaman orda yersin artık canm görüşürüz ..
görüşürüz diyerek kapattı..
Ben biliyorum ki eşim bundan sonra her fırsatta ben hastada olsam.. su da olsam buda olsam hep ailesine gidecek daha cok düşleşdi onlara yıuvamızdan evinden uzaklaşmaya başladı..
Ben artık tepki vermeyrm bilmyrm hatam nerde
ama sunu çok net biliyorum eşim git gide benden soguyor.. uzaklaşıyor
Ve oraya her gitmesinde aramız açılıo
her gitmesindee o kadın eşimi dolduruyor..
her gitmesnde aramızda duvarlar oluşuyor...
Artık biliyorum hep gidecek hatta izin günlerinde bile önceliği hep onlar olacak
bana asla vakit ayırmayacak igilenmeyecek ve umrunda olmayacagm cok uzgünüm
napmam lazım bilmyrm aglamaktan başka birşey gelmiyor elimden
Rabbime sıgınmaktan başka ..
Ben hiç böyle hayal etmemiştim..
Evliliğim bunlar yüzünden bitecek sanırım
Susup oturmalımıyım yoksa birşey ler mi yapmalıyım ..
işten eve geldi ve yine hiç birşey olmamış gibi anasına gitti.. beni bıraktı ve yine gitti..
hiç düşünmüyor karım hep evde..
ne anlıyosun ki anana gidince böyle..
ve gittimi gelmez saatlerce
ben ya ben göz yaşı dökerim su an oldu gibi saatlerce..
Burda yorum yapn herkeze teşekkür ederim ama ben böyle bir insana güler yüz göstermicem mutluluk rolü yapmayacagım..
Evi yuvası dururken annesinde o..hep annesinde hep onlar var hep ailesi var..
Güçlü ol yıpratma kendini ona istediğini verme beni birakamaz diye düşünmesin o rahatlığı verme ona aklı başına gelsin biraz biz kadinlar sevince kendimizden çok ödün veriyoruz bırak birazda o versinhaklısın eğer zaten buda işlemıyorsa demekki beni hiç sevmiyor gözü bile görmüyor
karım hasta evde tek napar bile diyemedi.. aramadı bile başıma birşey geldimi öldüm mü hiç birşey umrunda değl
bu bana öyle tanıdık geldi ki anlatamam.Dayanamıyorum evet.. cok yoruldum.. yorgunum kırgınım çaresizim.. henüz 9 aylık evliyim..
Hergün kavga gürültü.. sağlımdan da oldum iyi değilim daha dün hastanedeydim..
Panik atak hastasıyım kriz gibi birşey geçirdim.. evimdeym şimdi ağlıyorum durduramıyorum kimsem yok derdimi paylaşacam...
Ben eşimin ailesini sevmiyorum görmek dahi istemiyorum çok çektirdiler bana..
Ben sütten çıkmış akkaşık mıyım hayır asla.. ama cok sorunlar yaşadım anlatmak istemiyorum burada..
Kaynanama her gitmemizde onun lafları sözlerinden dolayı rahatsızlandm eve geldim acile gittim igneler serumlar .. dayanamıyorum o kadına.. tahammlüm yok..
görünüşte yaşlı hasta.. iyi melek.. ama gelin bide bana sorun zehir ettiler bana evliliğimi..
En son eşimle tartıştık eşime dedim ki ;
Ben artık annene babana bu kadar sık gtmek istemiyorum hatta iyileşene kadar mümkünse gtmeyecem sen git gör..
Eşim bana peki sen bilirsin gitme zorlamıcam seni o insanlarda oraya gönülsüz gittiğinin herşeyinin farkındalar zaten merak etme.. benim huzurum olmadınıda biliyorlar sorun oldugunuda biliyorlar herşeyi biliyorlar..
eşim annesi ile konuşmuş
Anne böyle böyle gelmek istemiyor.. sizde beklemeyin gelecek die ben gelip giderim.. yanınıza..
Annesi : taMAM oglum kendi bilir.. benm gelene kapım açık gelmeyennde paşa gönlü bilir demiş..
Eşim bana bundan sonra stres skntı yapma kendine.. gidersen gidersin koluma girip gitmessen de gtmesssin kendin bilirsin bu saatten sonra tantana su bu istemiyorum bitti kapandı konu artık benim ne huzurum kaldı ne birşeyim.
Keşke birşeyleri çok uzatmasaydın olan oldu biten bitti yaşanan yaşandı diyemedin..
Ablam sana mesaj attı yakınlaşmaya çalıştı.. konuşmadın ..
bir şekilde birşeyler oldu eyvallah.. yaşandı bitti.. ama bu kadar uzatıp bu raddeye getirmesedin keşke dedi..
Bana hep ailesini savundu hatalarını kusurlarını görmedi beni haksız gördü hep..
Senin ailen söyle annen sunu dedi ablan bunu yaptı dedikçe onlara düşleşdi beni susturdu..
Ben onlar gibi olamadım yüzlerine gülemedim yalakalık yapamadım hep net oldum bu yüzden kaybettim..
Dün yine hastanedeydim.. pek iyi değilim eşimde bunu bilyor.. önceden üstüme titrerdi oyssa..
Sabah kalktık yine pek iyi değildim hatta başım döndü yıgıldım kaldım.. ona ragmen işine yolladım yolcu ettim kahvaltısını hazırladım..
İşe gitti ve beni aradı..
Ben bugün çıkışta annemlerin o tarafa gideceğim
Hmm öyle mi tamam peki.. Yemeğede beklemeyim o zaman orda yersin artık canm görüşürüz ..
görüşürüz diyerek kapattı..
Ben biliyorum ki eşim bundan sonra her fırsatta ben hastada olsam.. su da olsam buda olsam hep ailesine gidecek daha cok düşleşdi onlara yıuvamızdan evinden uzaklaşmaya başladı..
Ben artık tepki vermeyrm bilmyrm hatam nerde
ama sunu çok net biliyorum eşim git gide benden soguyor.. uzaklaşıyor
Ve oraya her gitmesinde aramız açılıo
her gitmesindee o kadın eşimi dolduruyor..
her gitmesnde aramızda duvarlar oluşuyor...
Artık biliyorum hep gidecek hatta izin günlerinde bile önceliği hep onlar olacak
bana asla vakit ayırmayacak igilenmeyecek ve umrunda olmayacagm cok uzgünüm
napmam lazım bilmyrm aglamaktan başka birşey gelmiyor elimden
Rabbime sıgınmaktan başka ..
Ben hiç böyle hayal etmemiştim..
Evliliğim bunlar yüzünden bitecek sanırım
Susup oturmalımıyım yoksa birşey ler mi yapmalıyım ..
işten eve geldi ve yine hiç birşey olmamış gibi anasına gitti.. beni bıraktı ve yine gitti..
hiç düşünmüyor karım hep evde..
ne anlıyosun ki anana gidince böyle..
ve gittimi gelmez saatlerce
ben ya ben göz yaşı dökerim su an oldu gibi saatlerce..
Burda yorum yapn herkeze teşekkür ederim ama ben böyle bir insana güler yüz göstermicem mutluluk rolü yapmayacagım..
Evi yuvası dururken annesinde o..hep annesinde hep onlar var hep ailesi var..
Haklsnz ben kendimden cok odun verdim cok taviz verdm belkide bu nedenle oldu bütün bunlar artık kendi mi geri cektm bakalm nolcak birazda o ugrassn o ailesi ise bende karısydmGüçlü ol yıpratma kendini ona istediğini verme beni birakamaz diye düşünmesin o rahatlığı verme ona aklı başına gelsin biraz biz kadinlar sevince kendimizden çok ödün veriyoruz bırak birazda o versin
Amin sağolun .. benm aslnda en büyük hata m kendimden cok taviz ve odun vermek oldu mesela esim bana gözü Kapalı guvenir ben ne yaparsam yapym kus duramaz die düşünür hep onu biraz da simartan benim hani essege haddinden fazla deger verme olayi varya o hesap ben esmle cogu kez konuştm diğer bi hatada hep ailesini kotulemek oldu senn annen söyle bacin sunu ypti ded kkce adam duslesdi dusledi beni suçlu gördü abartyrm gördü ohoo nelrr nelrr ama artk btti çoğu sey gözümde bundan snra onunla konusck birseym yok allaha biraktm o kaynanam denecek insanida evmde huzur birakmadilarhenüz çok yeni evlisiniz ve eşiniz annesinden göbek bağını atamamış ,yazık keşke hiç evlenmeseymiş anasının dizi dibinden ayrılmasaymış ,henüz yol yakın bebek flnda yoksa ondan vazgeçebileceğini söyle korkma ! evliliğin böyle olacağını bilseydin hiç evlenmezdim de ,seni ne kadar çok ihmal ettiğini bir eşi olduğunu unuttuğunu artık bir karar verme zamanı geldiğini, bu vurdumduymaz hareketlerinden bıktığını madem kocam olacak adam beni arayıp sormuyorsa tüm gününü dışarılarda geçirecekse böyle koca istemediğini söyle kv görümceyede elinden geldiği kadarını yaptığını ama kıymetinnin bilinmediğini artık kimse için üzülmek istemediğini söyle , ya adam gibi yanında olur yada böyle hayat geçmez kendine gel kimsenin seni üzmesine izin verme Rabbim yar ve yardımcın olsun canım amin
Ben bu dedikernzi yptm inanin. Ama sonra noldu blymsnz esm bile bunun tantanasini ypti bu sefer de bana ailemle muhabbet edmiosn gonulsnz gidiosn vidi vidi yaptı hep ne yptsam yaranamadm içli dişli oldum ben kötü oldm mesafeli oldm ben kötü oldmm ailesinin hatalarını vurdm ben kötü oldum ben esim için artk nym merak edyrm oysa onlar ailesi ise bende esiydm yazık gerçekten cok yazıkAynı eşten bi tanede bende olduğu için tavsiyem aynen politikacı ol canım.. Bende aynı senin gibiyim. Kv tatlı tatlı konuşup kendi akrabam dahil hep laf sokar iğneler beni. Bende her seferinde salak gibi eve gelip bağır çağır eşimle kavgaya tutuş.
Herkes derdi duymazlıktan gel umursama boşver, yok diyorum ben yapamam ben yalakalik yapamam onları görmek bile istemiyorum mecburen gidiyorum zaten. Vallahi napalim canım annemlerin meşhur bi sözü var
Ya bu elden gidecen ya bu deveyi güdücen
Kv yakın oturuyodum şimdi tasiniyorum, aman dedim tek taşınana kadar kessin sesini normal davranmaya çalışıyorum konuşmak isterse konuşuyorum ama mesafeli bi şekilde. Artık becerebilirsem laf sokarak konuscam bende koydum kafaya. Çünkü her seferinde o lüzumsuz lüzumsuz konuşup benim canımı sıkıyor. Biraz da onun canı sıkılsın.
Sende hiç kulak asma emin ol bi süre sonra onlarda alışıyorlar asık suratına ve mesafene. Kulağını tika onlara karşı. Hatta bi elişi falan bul kendine oraya gidince onunla oyalan gitsin
Ben artk işin içinden hic cikamyrm o yüzden kendi kendimle yaşamayı ogrenmelym sanrm cok zoruma gdio cibky yapilan hakszlkkar olaylar keşke benmle evlenip de banada yazık etmesediBu erkek milletinin cogu ailesinin sucunu hic kabullenmek istemez soylediginde sen suclu olursun
Bazen insan isin icinden cikamiuor
Ben dednz gibi yptm mesafemi koydm muhabbeti kestm naptnz ne ettiniz o kadar esm bundanda membun olmadi yne dir dir etti mesafelsn gonulsnz gidiosn ailem farkinda herseyn bilmem ne diyerek ben ne denedsm olmadı aileside ailesi ya bende karsysm oysa inanin o kadar cok zoruma gidior kiAynı eşten bi tanede bende olduğu için tavsiyem aynen politikacı ol canım.. Bende aynı senin gibiyim. Kv tatlı tatlı konuşup kendi akrabam dahil hep laf sokar iğneler beni. Bende her seferinde salak gibi eve gelip bağır çağır eşimle kavgaya tutuş.
Herkes derdi duymazlıktan gel umursama boşver, yok diyorum ben yapamam ben yalakalik yapamam onları görmek bile istemiyorum mecburen gidiyorum zaten. Vallahi napalim canım annemlerin meşhur bi sözü var
Ya bu elden gidecen ya bu deveyi güdücen
Kv yakın oturuyodum şimdi tasiniyorum, aman dedim tek taşınana kadar kessin sesini normal davranmaya çalışıyorum konuşmak isterse konuşuyorum ama mesafeli bi şekilde. Artık becerebilirsem laf sokarak konuscam bende koydum kafaya. Çünkü her seferinde o lüzumsuz lüzumsuz konuşup benim canımı sıkıyor. Biraz da onun canı sıkılsın.
Sende hiç kulak asma emin ol bi süre sonra onlarda alışıyorlar asık suratına ve mesafene. Kulağını tika onlara karşı. Hatta bi elişi falan bul kendine oraya gidince onunla oyalan gitsin
en güzeli ne biliyormusun ne haliniz varsa görün sizi takmıyorumAmin sağolun .. benm aslnda en büyük hata m kendimden cok taviz ve odun vermek oldu mesela esim bana gözü Kapalı guvenir ben ne yaparsam yapym kus duramaz die düşünür hep onu biraz da simartan benim hani essege haddinden fazla deger verme olayi varya o hesap ben esmle cogu kez konuştm diğer bi hatada hep ailesini kotulemek oldu senn annen söyle bacin sunu ypti ded kkce adam duslesdi dusledi beni suçlu gördü abartyrm gördü ohoo nelrr nelrr ama artk btti çoğu sey gözümde bundan snra onunla konusck birseym yok allaha biraktm o kaynanam denecek insanida evmde huzur birakmadilar
Ne değerli ogullari varmis megerse cok yazık keşke anasinin yanina oturablck bir gelin alsalarmis esm istio diki hep gidelim gelelem yatalm kalkalm onlarla . Vicik Vicik ol. Olmadm mi oldum ama sonuç hak etmediler mesafeli oldm esim inadina duslesti bu saatten sonra yapacak tek sey var benm için bana göre gormezden gelmek takmamak onsuzda mutlu olabldmi ona göstermek eğer zaten buda islemesse bu evlilik bitmistr gözümde
Herkez politik ol nabza göre şerbeti ver dems güler yyz eksk etme demis ama ben içim ana ofkelken yapilan hakszlklari yediremesken bunları ypmycm bakacam bekleyecem
Ben dednz gibi yptm mesafemi koydm muhabbeti kestm naptnz ne ettiniz o kadar esm bundanda membun olmadi yne dir dir etti mesafelsn gonulsnz gidiosn ailem farkinda herseyn bilmem ne diyerek ben ne denedsm olmadı aileside ailesi ya bende karsysm oysa inanin o kadar cok zoruma gidior ki
size katılıyorum. şöyle bir söz okumuştum. eşimizin ailesine ettiğimiz her lafı, aslında eşimiz kendisine söylenmiş gibi algılarmış.. veya da sen işte böyle bi kadının oğlusun.. bilinçaltına bu şekilde işlermiş. aslında onlar da ailelerinin yaptıklarının farkındalar. ama bazen artık annen şöyle baban şöyle dememizi kaldıramıyorlar. en azından benim eşim böyle. kendisi annesiyle ne kadar kavga da etse, ben söylenirsem bi anda annesinin tarafına geçiverir. sakinleşince de ben de biliyorum annemi, ama elimden bişey gelmiyor der.. bu yüzden eşimizin başının etini yememeliyiz, çünkü faydasız. sadece biraz pozitif olacağız. hepsi bu.
Aynen öyle bende çok yaptım bu hatayı simdi simdi hamile kaldıktan sonra fark edip gerçekleri gördüm. Aslında esim öyle görünmese de benim yanımdaydı hep ben şikayet ettim o hic sen anama sunu yapmışsın böyle demissin demedi. Kaynanamın da şikayet ettiğini düşünürdüm. Bir gün dedi ki sen kaynana annem gelin hic seni senin onları ettiğin kadr ar şikayet etmiyor arada sırada laf söylüyor o kadar. Patlama noktasıydı benin gözlerimi eşim açtı. Siyaset yap dedi bana açık açık. Simdi anası sayıyor ben susuyorum.
Hele bi de doğum yaptım 17 gün oldu benden mükemmeli yok şuan.
Akşam neler oldu eve geldi saat 9 u geciodu naptn ne ettn dedn hic birsey belli etmedm annemlern selami vr dedi akrabalarinada ugramis .Aksam neler oldu ?Bugün ise gidecekti?