Eşim git gide benden uzaklaşıp soguyor.. ailesine yaklaşıyor Dayanamıyorum :(

Bu erkek milletinin cogu ailesinin sucunu hic kabullenmek istemez soylediginde sen suclu olursun
Bazen insan isin icinden cikamiuor

size katılıyorum. şöyle bir söz okumuştum. eşimizin ailesine ettiğimiz her lafı, aslında eşimiz kendisine söylenmiş gibi algılarmış.. veya da sen işte böyle bi kadının oğlusun.. bilinçaltına bu şekilde işlermiş. aslında onlar da ailelerinin yaptıklarının farkındalar. ama bazen artık annen şöyle baban şöyle dememizi kaldıramıyorlar. en azından benim eşim böyle. kendisi annesiyle ne kadar kavga da etse, ben söylenirsem bi anda annesinin tarafına geçiverir. sakinleşince de ben de biliyorum annemi, ama elimden bişey gelmiyor der.. bu yüzden eşimizin başının etini yememeliyiz, çünkü faydasız. sadece biraz pozitif olacağız. hepsi bu.

Aynı şeyleri yaşadım . Tam 1.5 yıl . Sırf bu sebeplerden çıkan kavgalar nedeniyle 3 ay ayrı kalıp barıştık . Netice boşandım . O kadar iyi Anlıyorum ki. Hergün akşam annemlere gidicez diyen bir koca . Resmen kabus gibiydi . Ve her gidişim eziyetti . Gitmeyişim yine eziyet. Ben çözemedim . Bu Yüzden bir önerim yok . Ama bu tip bir adamla zor . Çünkü dengeyi kurmayı becermesi zor . Hayırlısı olsun

Güçlü ol yıpratma kendini ona istediğini verme beni birakamaz diye düşünmesin o rahatlığı verme ona aklı başına gelsin biraz biz kadinlar sevince kendimizden çok ödün veriyoruz bırak birazda o versin

eşinizi yalnız göndermekle hata etmişsiniz artık doldurup doldurup gönderiyorlardır.bence ne olursa olsun eşinizi onlara yalnız göndermeyin biraz sabredin eşinize ben bugün kendimi iyi hissetmiyorum deyin gitme aralarını uzatın gidersenizde bi bahane bulun çok oturmayın

Aynı eşten bi tanede bende olduğu için tavsiyem aynen politikacı ol canım.. Bende aynı senin gibiyim. Kv tatlı tatlı konuşup kendi akrabam dahil hep laf sokar iğneler beni. Bende her seferinde salak gibi eve gelip bağır çağır eşimle kavgaya tutuş.
Herkes derdi duymazlıktan gel umursama boşver, yok diyorum ben yapamam ben yalakalik yapamam onları görmek bile istemiyorum mecburen gidiyorum zaten. Vallahi napalim canım annemlerin meşhur bi sözü var

Ya bu elden gidecen ya bu deveyi güdücen

Kv yakın oturuyodum şimdi tasiniyorum, aman dedim tek taşınana kadar kessin sesini normal davranmaya çalışıyorum konuşmak isterse konuşuyorum ama mesafeli bi şekilde. Artık becerebilirsem laf sokarak konuscam bende koydum kafaya. Çünkü her seferinde o lüzumsuz lüzumsuz konuşup benim canımı sıkıyor. Biraz da onun canı sıkılsın.

Sende hiç kulak asma emin ol bi süre sonra onlarda alışıyorlar asık suratına ve mesafene. Kulağını tika onlara karşı. Hatta bi elişi falan bul kendine oraya gidince onunla oyalan gitsin

bu bana öyle tanıdık geldi ki anlatamam.
1-eşine asla ailesini kötülemiyceksin aksine annesinin yanındaymış gibi durucaksın.
2- eşinle birlikte başbaşa kaldığınız bir zaman hadi annenlere gidelim değişiklik olsun (bunu özellikle vurgula laf sokarak söyle demiyorum değişiklik olsun kelimesi aslında onun böyle bir alışkanlığının olmadığı anlamına gelicek beynine bu enerjiyi yollamış olucaksın)diyceksin.
3- oraya gittiğinde annesini yalnız yakaladığın anda eşimin her akşam beni yalnız bırakmasından çok rahatsızım. biz evliyiz ve buraya gelinmesi gerekiyorsa beraber geliriz. evli bir adamın her akşam her akşam burda ne işi var ben evde tek başıma kalınca korkuyorum diyceksin. sonrada eşinin yanına gidip haftaya annenlere akşam yemeğinemi gelsek falan diyip araya 1 haftayı sokuşturu vericeksin. korkma sakın 1 hafta ara vermez gelmeye devam eder diye. her zaman yarının için bir planın olucak. akşam eve geldiğinizde yarın herhangi bir arkadaşınız için eve çağırdım yada onlara gidelim falan diyin. sürekli arkadaşlarınızla ve başbaşa zaman geçirmek için fırsat yaratın ne bilim çok istediğim bir film vardı vizyona girmiş bunu mutlaka görmem lazım gibi.sürekli yeni planlar. sık sık başbaşa kalmak için fırsat yaratın. en fazla 3 hafta veriyorum ondan sonra kendi gitmek istemiycek. tescilli onaylı bu bende. bu süre zarfında kavga etmemeye özen gösterin sürekli güler yüzlü ve ilgili davranın.

henüz çok yeni evlisiniz ve eşiniz annesinden göbek bağını atamamış ,yazık keşke hiç evlenmeseymiş anasının dizi dibinden ayrılmasaymış ,henüz yol yakın bebek flnda yoksa ondan vazgeçebileceğini söyle korkma ! evliliğin böyle olacağını bilseydin hiç evlenmezdim de ,seni ne kadar çok ihmal ettiğini bir eşi olduğunu unuttuğunu artık bir karar verme zamanı geldiğini, bu vurdumduymaz hareketlerinden bıktığını madem kocam olacak adam beni arayıp sormuyorsa tüm gününü dışarılarda geçirecekse böyle koca istemediğini söyle kv görümceyede elinden geldiği kadarını yaptığını ama kıymetinnin bilinmediğini artık kimse için üzülmek istemediğini söyle , ya adam gibi yanında olur yada böyle hayat geçmez kendine gel kimsenin seni üzmesine izin verme Rabbim yar ve yardımcın olsun canım amin

Haklsnz ben kendimden cok odun verdim cok taviz verdm belkide bu nedenle oldu bütün bunlar artık kendi mi geri cektm bakalm nolcak birazda o ugrassn o ailesi ise bende karısydm

Amin sağolun .. benm aslnda en büyük hata m kendimden cok taviz ve odun vermek oldu mesela esim bana gözü Kapalı guvenir ben ne yaparsam yapym kus duramaz die düşünür hep onu biraz da simartan benim hani essege haddinden fazla deger verme olayi varya o hesap ben esmle cogu kez konuştm diğer bi hatada hep ailesini kotulemek oldu senn annen söyle bacin sunu ypti ded kkce adam duslesdi dusledi beni suçlu gördü abartyrm gördü ohoo nelrr nelrr ama artk btti çoğu sey gözümde bundan snra onunla konusck birseym yok allaha biraktm o kaynanam denecek insanida evmde huzur birakmadilar
Ne değerli ogullari varmis megerse cok yazık keşke anasinin yanina oturablck bir gelin alsalarmis esm istio diki hep gidelim gelelem yatalm kalkalm onlarla . Vicik Vicik ol. Olmadm mi oldum ama sonuç hak etmediler mesafeli oldm esim inadina duslesti bu saatten sonra yapacak tek sey var benm için bana göre gormezden gelmek takmamak onsuzda mutlu olabldmi ona göstermek eğer zaten buda islemesse bu evlilik bitmistr gözümde
Herkez politik ol nabza göre şerbeti ver dems güler yyz eksk etme demis ama ben içim ana ofkelken yapilan hakszlklari yediremesken bunları ypmycm bakacam bekleyecem

Ben bu dedikernzi yptm inanin. Ama sonra noldu blymsnz esm bile bunun tantanasini ypti bu sefer de bana ailemle muhabbet edmiosn gonulsnz gidiosn vidi vidi yaptı hep ne yptsam yaranamadm içli dişli oldum ben kötü oldm mesafeli oldm ben kötü oldmm ailesinin hatalarını vurdm ben kötü oldum ben esim için artk nym merak edyrm oysa onlar ailesi ise bende esiydm yazık gerçekten cok yazık

Bu erkek milletinin cogu ailesinin sucunu hic kabullenmek istemez soylediginde sen suclu olursun
Bazen insan isin icinden cikamiuor
Ben artk işin içinden hic cikamyrm o yüzden kendi kendimle yaşamayı ogrenmelym sanrm cok zoruma gdio cibky yapilan hakszlkkar olaylar keşke benmle evlenip de banada yazık etmesedi

Ben dednz gibi yptm mesafemi koydm muhabbeti kestm naptnz ne ettiniz o kadar esm bundanda membun olmadi yne dir dir etti mesafelsn gonulsnz gidiosn ailem farkinda herseyn bilmem ne diyerek ben ne denedsm olmadı aileside ailesi ya bende karsysm oysa inanin o kadar cok zoruma gidior ki

en güzeli ne biliyormusun ne haliniz varsa görün sizi takmıyorum

Ben olsam gitmem
Benim de anam var arkadaslarim var
Esin evden ciktigi gibi sen de cik dolas akraba arkadas avm neresi olursa gez
Bak gor nasi tipis tipis geliyor yanina

Canım aynen benim eşte aynı yemin ediyorum. Bende konusmazdim gidince surat asardim sofralarına oturmazdim bişey sorduklari zaman yüzlerine bakmadan tek kelimeyle cevap verirdim ki bazen yine öyleyim. Eşim başlıyodu işte onlar adım atıyolar sen hala geçmişte yasiyosun bunaltiyosunuz beni evimizin huzuru kalmadı bıktım aranızda kalmaktan vs. Vs. Uzuluyodum eşimin yerine kendimi koyuyodum biraz mesafeyi kaldırıp konuşmaya başlıyodum yemeklerini yiyodum ufak ufak. Eşime yine yetmiyodu yine laf vuruyodu. Onlar geçmişi unuttular sen hala geçmişi unutmadin vay efendim kincisin, işte onlar senin kv kpin. Saygı duyacaksin onlar cabaliyolar duzeltmek için sen yüz vermiyosun falan. Tekrar inadına cephe alıyodum onlara hemde her yaptıkları gözüme batacak şekilde. Şu an hala aynı sayılırız. Kesinlikle samimi olacagim insanlar değil. Hele hele kp olacak adam uzerime yürüyüp beni azarladiktan sonra hiç samimiyet kurmam da eşim için kızım için YA SABIR...

Olmuyor canım kavga da etsen bagirsan cagirsan hastanelik bile olsan eş umursamıyor bi süre sonra. Annem böyle değişmez sen gelinsin alttan al diyorlar. Ben kaç defa sinir krizi geçirdim onların yüzünden, kaç defa gunlerce konuşmadık eşimle, kaç defa tartistim onlarla da ama yok yok yani ben bi çözüm bulamadım. Onlar yapacaklarını yapıyorlar biz ne yaptık ki sanki deyip vurup kafayı rahatça uyuyorlar. Ama olan senin psikolojine ve evinin huzuruna oluyor.

Sırf onların inadına topla kendini

Aynen öyle bende çok yaptım bu hatayı simdi simdi hamile kaldıktan sonra fark edip gerçekleri gördüm. Aslında esim öyle görünmese de benim yanımdaydı hep ben şikayet ettim o hic sen anama sunu yapmışsın böyle demissin demedi. Kaynanamın da şikayet ettiğini düşünürdüm. Bir gün dedi ki sen kaynana annem gelin hic seni senin onları ettiğin kadr ar şikayet etmiyor arada sırada laf söylüyor o kadar. Patlama noktasıydı benin gözlerimi eşim açtı. Siyaset yap dedi bana açık açık. Simdi anası sayıyor ben susuyorum.
Hele bi de doğum yaptım 17 gün oldu benden mükemmeli yok şuan.

Aynen benim kv dede ben hamile kalinca aşırı sirnasti bana hele doğuma 1 ay kala kiymetli gelin oldum. Tavır yapmama rağmen tek laf etmediler ama dphum olunca.... Şu an kızım 10 aylık yine aynı tavirlar devam ediyor. Yani bildiginiz inek muamelesi gördüm. Çocuk ele avuca gelince dilleri açıldı yine

Aksam neler oldu ?Bugün ise gidecekti?
Akşam neler oldu eve geldi saat 9 u geciodu naptn ne ettn dedn hic birsey belli etmedm annemlern selami vr dedi akrabalarinada ugramis .
Cay koydu cay içti tv baktk ve uyudu sabah molada aradi beni bugün yarn tatil günü ya pikniğe gidelm mi dedi
Bende yok ben gitmek istemiyorum gidesm yok senin varsa ailen yada arkadaslarnla gideblrsn görüşürz diyerek kapattım telefonu blmyrm gonlumu almaus calsti blkide telafi etmeye calsti ama ben istemyrm gerçek bu kendi içinde mutlu olacam artk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…