Eşim evlendikten sonra çok değişti.

Bana bu güne kadar yani çocuktan sonraki bu güne kadar gel gidelim gezelim yok büyük ihtimal oğlunu kıskanıyor ama ben iki tarafa da ayni ilgiyi vermeye çalışıyorum çok yoriluyorum artik istiyorum ki oda biraz yukumu alsın ama nerdree

Hakikaten anne olmak büyük fedakarlik ilk çocuk bi can dünyaya geliyor ona bakmak onu büyütmek uykundan yemenden icmenden herseyinden fazla fazla kısmak çocuk dünyaya gelir ve bebek görmeye bi ton kapı komşu eş dost herkes tavsiyelerde bulunur ev karman çorman her gelene yemek yap çay yap yok kek kısır yap bu arada kocam gelene hoşgeldin güle güle ben misafirlemi ilgileniyim yenidoğan bebeğime mi bakayım dolan taşan mutfagami gelen misafirin çocukları var bide durmayan sağa sola bulaşan allahım logusalik dinlenememek doğru düzgün bisey yiyememek herşey üst üste geliyor bunlarla ben tek ilgileniyorum tek başıma adam işe gidiyor geliyor yemek ne yices ulan ayı ben yerimden kalkamiyorum kör çocuk kucakta emiyor gelen giden durmuyor herşey her yerde o gelmiş yemek soruyor hadi atlattik misafirleri kırk gün sonra babalık sendromu dediler aha çocuk oldu 3 ay ben temizlik bebek yemek kendime vaktim yok yoruluyorum ya o trip peşinde ufacık bebe kiskanacagin yerde gel iki dakika al sev bana de sende biraz uyu dinlen yok anam bacım hiç yok evde durmuyor ki diyim bak izinli olduğu gün gidiyor ben hava alaçam ben gezecem bende umursamiyorum gibi davraniyorum artik herifin kartlarını ne yukselticem ama içim içimi yiyor haliyle nereye gidiyor diye aldatiyor mu beni hic bilmiyorum offfff

Eşinize buraya yazdığınız gibi sürekli ben senin için bundan şundan vazgeçtim diyor ve ekstra ilgi bekliyorsanız bundan bunalmış olabilir. Sonuçta siz kendi tercihinizi yaptınız. Bunu kafasına kakmayın bence. Siz mutsuz olursunuz.

Oyalanacak birseyler bulmalisin
Yalnizliktan adama sarmışsın.Birsey dememis buyutup sacini yoluyorsun.

Insanlar değişmez sadece biz önce hep iyi yönlere odaklaniriz.kimse melek değil.. tabiiki yeri gelecek sinirlenmeden yeri gelecek huzunlenecek..yeri gelecek bunalacak..hayat hep mişmişle geçmez.. siz eşinizle evlenirken ben senin bulunduğun yere gelemem..benim ailem var..iş hayatım var deseydiniz belkide adam kabul etmeyecekti..tamam herkes yoluna diyecekti.kimse kimseye zorla şunu yap demiyor.fedakarlik basa kalkilinca eziyet olur.iskence olur..eşiniz dışında gibi edinin.kendinizi mutlu edecek bir şeyler bulun..

Ise niye herseyini birakip gidiyorsun evleniyon diye... isim burda isimi birakamam diyebilirsin... cok fedakarlik yapmak senin hatan

- genelde bağıran kızan çabuk sinirlenen taraf ben olurdum.

Şimdi o da bağırıyorsa iyi yapıyor bence. Kimse kimseden üstün değil. Hayat her gün canım cicim geçmez. Sabrı tükendi belli ki. Ki sakin kalsa egoist bir hale bürünürsünüz.

- ben senın ıcın herseyden vazgecıp buralara geldım kendimi eve kapattım (oturdugum yera köy)

Kimse sizi zorla getirmedi. Kendiniz geldiniz. Hatanız başta kör olmanız olmuş. Eşiniz de sizi düşünmemiş, ailesini düşünmüş. Siz arka planda kalmışsınız. Sizi asıl rahatsız eden de bu ikinci plana düşme. Balayını bile erteleyen insana sizin içinizde bir öfke birikmiş. Haklısınız.

-"hasta dınler doktoru yanındakı degıl"

Öncelikle hasta dinler tabii ki. Neden dinlemediniz anlayamadım.

- onunla ılgılenıcem dıye hep kendımden vermısım

Bunun da sebebi sizsiniz. Karşınızdaki kişi muhtaç değil. Bebek değil, siz de annesi değilsiniz. Kendinizi salmak sizin seçiminiz. Evlenir evlenmez bakım yapmayı bırakmanız da tuhaf. Yarın çocuğunuz olsa ne hale geleceksiniz acaba? :)

Eşiniz için isteklerinizden vazgeçmeyin. Ailesi ya da arkadaşları ön plana geçiyorsa buna müdahale edin. Kişisel alanınızı kurun ve bakımınızı ihmal etmeyin. Kimsenin hizmetçisi değilsiniz gereksiz çaba vermeyin. Eğer mümkünse o bölgeden taşının. Eşiniz sizin için bir şeyler yaparsa içiniz rahatlar. Çünkü asıl sorun sizin fedakarlığınızın fark edilmesi değil, onun da sizin için bir şeyler yapmasını istemeniz.

Köydeyseniz hayvanlarla ilgilenebilirsiniz kedi köpek tavuk gibi kötü enerjiyide alır :)

iyilik-fedakarlık karşılık beklenerek yapılırsa ticaret olur. tabii karşı tarafın kıymet bilmesi gerekir. yeni evlisiniz. her fırsatta kavga etmek zorunda değilsiniz. sinirli anlarda bi ara verin sakinleşip konuşun. ama MUTLAKA KONUŞUN öyle çözün sorunlarınızı.

ve aslında en önemlisi kendinizi bu kadar hırpalamayın. değer verin. siz kendinizi değerli görmedikçe kimse görmez. makyajla mutlu oluyorsanız makyaj yapın. bakımınıza özen göstermek iyi hissettiriyorsa bakım yapın.

eşiniz arkadaşlarıyla mutlu imiş. siz de tanışın onlarla. belki eş veya kız arkadaşları vardır birlikte vakit geçirebilirsiniz.

Bunu yaptım diye sürekli mutsuz, sıkıcı dolanırsanız, eşiniz nspsın. Bnce babanı özlüyorsun aklın kalmış, 2 ayda bir yanına git. Eşii de bunaltma. Kabul etmiş gelmişsin, başa kalkmanın anlamı car mı?

Basta kabullendikleriniz zor gelmis olabilir ama bunun faturasini dir dir ederek esinize kesmeniz dogru gelmedi bana.

Sac bas yolacak kadar duygu kontrolunu kaybettiyseniz lutfen yardim alin.

Bi de hep ben ozveriliyim yaklasimi bana itici geliyor eger vermek istemiyorsaniz cidden vermeyin, fedakarlik yapmayin ki sonra bunlari basa kakmayin.

Size sert yazmak icin degil bu soylediklerim ama evlilik ciddi bir karar bu sekilde hirpalamak ilerde daha ciddi sorunlara yol acmadan lutfen kendinize sahip çikin.

hemen yardimci oliyim o odun herifin kafasini duvara sürtüp kivilcim cikartmadin mi bu ne hadsizlik ya ne demek babam zorladi valla o evi indirip kaldirirdim enkazini da gelip toplardi ana babasi ailene gitme imkanin varsa git kafani toparla ve o öküz kocanda dediklerinii yutmadan affetme derim cok sinirlendim böyle adamlar neden evlenir ki

Yapacağın şeyler şunlar;

1-Eşin için oraya gittiğini unut.Bu konuyu kaldır ortadan.Çünkü tercih için kimse seni zorlamadı.İradenle yaptın.Ve bu tercih artık yapıldı.Gündemden çıkar artık.

2-Eşin için fedakarlık yaptın diye eşinin seni bebek gibi pişpişlemesini beklemekten vazgeç.Bu asla olmayacak.

3-Odak noktanı eşin olmaktan çıkar.Her duygunu her isteğini o bilecek o anlayacak ve o mükemmel olacak diye bekleyerek saçlarını daha çoook yolarsın.

4-Köyde oturuyor bile olsan kendinden vazgeçme.Giyim kuşam özbakımını eksiltme.

5-Kendine bir meşguliyet bul.

Evlilikte ilk yıl tartışmalı geçer derler, olabilir normaldir, büyük sorunlarınız yok. Bence bir işe girin yada bir uğraş bulun kendinize.

Hayir yani madem öyle ayrilalim dedim bu seferde yok öyle demedim ki yok efendim ben başka bisey söylemek istedim konu oraya gitti bilmem ne ulan hayvan görüyorsun ki yeni doğan bi bebeğimiz var bana yardımcı olan gerekirken sen kıskançlık yapiyosun.. Zaten dün bunun ablaları geldi yok okuldayken bi tane kız sevmiş yok bizim incik boncuklarimizi o kıza götürürmüş diye benim yanımda anlattılar gorumcelerin bi tarafı kalkmış onlar sanıyor ki ben bunları kafama takıyım tepki gösteriyim bende hiiiic oralı olmadım ama sinir oldum lan mallar ben sizin gelininizim yengenizim yegeninizin annesiyim ne yani benimde geçmişim oldu bende mi anlatiyim nasıl bi zihniyetleri var neyi çekemiyorlar varya bu ara bunlarin yedi ceddine sinir oluyorum sorma hepsi öküz biri değil ki

Sakin ol arkadaşım o çocuk büyüyecek.Zor ama geçecek yaşadıkların.Evet insanlar garip olabilir ve üstüne yeni doğum yapmış olmanın psikolojisi var.

Bi kanalda bebek geldi işler değişti diye program var.Gerçekten bebek gelince hayatımız tepetaklak oluyor sanki.

İnsan alışıyor merak etme.Kendini hırpalama eşin de fark eder inşallah yaşadığın sıkıntıları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…