Eşim evlendikten sonra çok değişti.

İlk evlendiğimde bende böyleydim evimi arkadaşlarımı sevdiğim herşeyi geridr bıraktım evde eşime sarıyodum sürekli senin yüzünden buraya geldiö vb. Sanki zorla evlenmişim gibi 4 yıllık sevgilim öyle böyle sürekli evde didişiyoruz derken cok yoruldum bu durumdan cidden insanı yıparatan bi durum bıraktım akışına ne de olsa burdayım dedim yaşicam burda öyle ya da böyle sonra evde ne tartışma ne gürültü lisansüstü eğitimede başladım evde kalmak insanı boğuyor birşeylerle ilgilenin ve bulunduğunuz durumu kabullenin hayat baska türlü geçmez :)

Devamlı olarak ben senin için şunu yaptım bunu yaptım ailemi bıraktım derseniz eşiniz de bunu kafasına kaktığınızı düşünebilir. Sonra da bunalınca diyebilir ki 'yapmasaydın o zaman'. Bence biraz sakinleşin herkes evlenince değişiyor. Ben de tarif ettiğiniz gibi evlenene kadar elimi hiç işe sürmez, bulaşık yıkamaz vs. süslenip gezerdim. Bunları şimdi de yapıyorum ama hayatımın sorumlulukları arttı. Bence yine bakımlı olun, yine evinize, eşinize bakın ama biraz sakinleşin kimseyi suçlamayın.

Demek ki bu doğru bi karar değilmiş.
Evlilik böyle bir şey değil ki siz neden işinizi gücünüzü bırakıyorsunuz?
Bakin aileler yerinde duruyor ama iş öyle hemen kolayca bulunmuyor değil mi tecrübe etmişsiniz bunu zaten.
Eşiniz melek gibi de olsa mutsuz olursunuz zaten işinizi bırakmışsınız bilmediğiniz bi şehre gelmişsiniz.
Yanı her şey için eşinizi suçlamayın sizde onun nişanlandığı kadın değilsiniz siz de değişmişsiniz.

bir karar vermişsiniz şimdi boşta kalıp, pişman olup ya da sıkılıp vs her nedense hem adamın kafasına kakıyorsunuz hem de gereksiz sinir krizleri yaratıp adama sarıyorsunuz.bir uğraş bulun kendinize.

Evlenmeden once anladigim kadariyla 1 yil 3 aydir tanisiyormussunuz. Bu sure zarfinda iki insan birbirini ne kadar iyi taniyabilir. Zamanla her iki tarafin degismesi de cok normal cunku yasanilanlara ve deneyimlere bagli olarak kisinin hayata bakis acisi da zamanla degisebilir bu cok normal. Diger yorumlara bende katiliyorum, aliskin oldugunuz cevreyi degistirmekten kaynakli bir bunalim yasiyor olabilirsiniz, bunun sonucunda da ister istemez hem kendinizi hem de esinizi mutsuz ediyor olabilirsiniz. Esinizi seviyorsaniz ve mutlu olmak istiyorsaniz siz kendi davranislarinizi degistirin. Oncelikle kendinize, kisisel bakiminiza giyim kusaminiza özen gosterin, 'sen' dili degil, 'ben dilini kullanin. Sen soylesin, boylesin, hatalisin, kabasin! demek yerine,,, sakin bir ses tonuyla "sozlerin karsisinda kirildim, uzuldum, su davranisin beni rahatsiz ediyor" diyebilirsiniz. Amaciniz kavga ortami yaratmak degil, sorununuza cozum ortami yaratmak olmali. Siz kendinizi ve kendinizi ifade etme seklinizi degistirin, esiniz de mutlaka degisecektir.. Küsüp trip atarak yaptiginiz fedakarligi adamin yuzune vurarak mutlu olmaniz mumkun degil, hatta esinizin mutlulugu disarida aramasina ve evliliginizi bitirmenize sebep olabilirsiniz. Henuz daha yeni evli sayilirsiniz, birbirinizi simdiden yipratmayin.

Evlilik bu 7 yılda yaptığımız kavgaları bir saysam sen saçını mı yoldun ben komple kestim geldi sadece seyretti elimden makası almadı bile sonra çok güzel oldun dedi iki çocuk annesi kadın güçlü olur dedi saçım 2yılda uzamadı
Kaç kere el kaldırdı vurmadı bana ama oda biyere vurup eline zarar verdi parmağı çıktı bende ona kızdım bana vurmadın ama keşke vursaydın böyle de vurmuş kadar oldun diye
Ne kavgalar ettik ediyoruz biraz birbirinize anlayış gmstermek önemli ne kavga edersek edelim çabuk sakinleşir özür diler öpüşüp barışırız küs yatmayız

Bende kendimden ödün verdim ama ben anneyim evlatlarım için kendimden ödün verdim çoğu zaman eşim içinde ama bunu o istemedi ben yaptım onu suçlayamam

Ama sizin daha yeni zamanla alışırsınız şiddet yok aldatma yok sadece birbirinizi dinlemeyi öğrenmeniz gerek sinirliylen daha çok kırayım son sözü ben söyleyeyim diye de ağır konuşmanın alemi yok üzmeyin birbirinizi

Çok iyi anlıyorum, kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş

Yanlışınız kendinizden vazgeçmek ve takdir beklemek
Erkekler temizlik ütü falan umursamıyor ki
Onları mükemmel yaparak eşinizden aferin bekliyor sürekli onun için o köye gelmenizi fedakarlık olarak başına kakıyorsunuz
saç baş yolmak da abartı
Eşiniz suçsuz demiyorum ama sizin agresif tavrınız karşısında ne yapacağını şaşırmış gibi duruyor adam da

Evlilik boyle birsey iste

Yani is hayatini aileni birakip baska sehre evlenmissin.

Simdi bunlarin karsiligi olarak deger gormek istiyorsun ama hayat bu kadar nezaketli degil

Bunlari yaptin diye esin sana hicbir zaman madalya takmayacak malesef..))
Bosuna bekleme

Kendini topla.
Ise gir
Tekrar saclarina bakim yap vakit ayir kendine

Sen kendine deger vereceksin yoksa kimse sana deger vermez sadece bekler durursun.

Bir sure daha sakin hamile kalma.

Son olarak Buraya yuzlerce kez yazdigim bir cumleyi tekrar yazip bitireyim

Bebek.olunca kocam degisir diye dusunursen hayatinin hatasini yaparsin.
Kimse bebek olunca degismez.

Valla benimde psikolojim bozuldu özellikle evlendiğim ilk zamanlar. Hatta öfkemi kontrol edemeyip eşime saldirdigim zamanlar bile oldu. Canını zor kurtardı evden kaçtı. Marifet degil. Komikte değil ama bazen insanı cileden çıkarıyor bazi erkekler..ozellikle pasif agresif erkekler. Kavga etmeyen,ya da tartışmayan. Susan,karşısındakini adam yerine koymayanlar. Benim esimde bu durum var. Bende hic sevmem kurtlar vadicilik oynamayi. Ya da ezel lik yapmayı. Neyse pat diye soylerim. Neyse o çünkü. Dolambaçlı oyunlara küsmeye nazlanmaya hic gelemem tripte atmam. Trip atan insani hic sevmem. Bu yüzden gercekten seni anlayabiliyorum. Ailesine de duskunse birak ailesine tapsın yerleri öpsün. Sen dik durmaya devam et. Durusundan vazgecme. Erkekler evlendikten sonra herhalde kendilerini ağa paşa falan sanıyor. Ne diye onla ugrasiyorsun. Ysp 2 tabak yemek bir sulu yemek bi pilav. Emin ol sana hickimse madalya takmayacak. Gun geldiğinde seni acımasızca elestirebilir bile. Tabi hamurunda nankörlük varsa. Yoksa adam gibi adama asla sözüm yok.

Birincisi fedakarlik hep tek tarafin yaptigi birsey olmamali. Bu devam ederse kisi giderek kolelesir.
Ikincisi kocaniz sizin eşiniz, cocugunuz degil. O kendine bakabilir. Onun anneye degil ese ihtiyaci var. Es demek esit demek.
Ucuncusu surekli alttan alan, her seye evet diyen olmayin. Sizin de karatlatiniz olsun. Yoksa sadece o evin hizmetlari olursunuz. Bu evlilikte sixin de yeriniz olmali.
Dorduncusu 5 aylik evlilik icin cocuk erken. Evlilik oturmadan cocuk yapilmamali. Evlilikler de genelde 2 senede oturur.
Besincisi hayatinizin merkezi hep siz olmalisiniz. Eş merkeze yakin bir yere konmali ama oncelik kendiniz olmali. Asla eski seylerinizden vazgecmeyin, kendinizi salmayin, kendinize bakin, ilgilenin ve en onemlisi kendinizi sevin.
Altincisi bir sorununuz oldugunda sac bas yolmadan, sayginizi kaybetmeden sakince konusun duygularinizi ifade edin ama bagirmayin. Sakin konusmak her zaman daha etkili olur. O bagirsa da siz sakinliginizi koruyun. Gerekeni sakin sakin soyleyin.
Babaniza gidin.
Unutmayin siz onun eşisiniz hizmetcisi degil. Siz kendinixi nasil gorurseniz onun gozunde de oyle olursunuz. Degerinizi dusurmeyin. Tum kararlari ortak alin sizin de fikriniz olsun. Herseye evet demeyin. Bu sizi daha kisilikli gosterir.

Kocanızı sakın böyle alıştırmayın.
Yani üstüne düşmeyin.
Erkekler bu dilden anlamaz.
Şımartmayınşu erkekleri.
İlgi alakayı kes aZcık , tınlama bi süre bak noluyo.

Size üzüldüm ama keşke baştan kararlı olsaydınız benim eşimde ailesi ile aynı semtte oturmak istiyordu neyse ben direttim bir şekilde kendi ailemin semtinden ev tuttuk ki oda hataymış benim gözümde sonra iki aileye de çok uzak olmasada yakın olmayan semte geçtik Ooo misss gibi kafamız rahat.Bence önce sakin olun çalışmak istediğinizi anlatın güzel bir dille.Sonrada şehirden bir ev tutun ve bence bir an önce işe başlayın.Zorla evliliğinizi bitireceksiniz ailesi ilede bu konuyu konuşun bence.

İki senedir evliyim eşim ben birbirimizi beğenerek evlendik iki aylık bi bebeğim var bebek olduktan sonra sacma sapan laf sokmalari başladı herkesin çocuğu var herkes nasıl bakıyor evinin işini gücünü yapıyor sen yapamiyorsun ki ben çocuğuna kendim bakıyorum evimin işini gücünü yapıyorum anlamadığım şey sanki başkasına iş güç yaptiriyorum yoo kendim yapıyorum takdir etsin isterim ki nerdeee her fırsatta bi yerden vurmaya çalışıyor dün kayınpeder geldi babasının yaninda evlendiğime pismanim dedi bende almasaydin o zaman başına silah mi dayadilar dedim ben istemedim ki babam zorladi dedi babasının yaninda pek uzatmak istemedim sustum ama ne kadar zoruma gitti her annenin yaptığı gibi yemek temizlik çay çorba ütü yap et çocuğa ben bak evde olduğunda kucağına veriyorum iki dakika sonra al ben uzanicam der kendisi anlamıyorum izinli olduğu zamanlarda evde yok hep bi yerlere gidiyor evde durmak istemiyor biri var mi acaba hayatında diye aklıma geldi bi anda ilgisi kayboldu bi gün izni var yanımızda değil bilmiyirum.. Bu ara pek aramiz yok boyle davranması üzüyor beni fazla uzuyor diyorum konusiyim sorun ne diye evde iki dakika durmuyor mesajla olacak iş değil bilemedim napmam lazim tecrübeli olaniniz varsa fikirlere açığım

Baya histeriksiniz yalniz.
Adam kendi sacini tuttu diye sacini basini yolan kadin pek saglikli degildir yalniz.
Bence kimse bulunmaz hint kumasi degil, sizde degilsiniz.
sizin agresifliginiz adami bezdirmis artik o da alttsn almiyor.
Bana pek masum gelmediniz yalan yok

Canım beş aylık evlilik.. Öyle anlatıyorsun ki on beş yıldır adama fedakarlık yapmış gibi :) sakin ol.. Bulunduğun yer köy ise haftasonu ya da eşin ne zaman müsait ise çıkın gezin.. Kendin git bir merkeze.. Kendine vakit ayır.. Bir kuaför ile başla iyi geliyor bizim böyle anlarımızda

Allah aşkına eşinizle minimum

Allah aşkına eşinizle minimum bi 5 yıl daha geçireceğinizi düşünemiyorsanız çocuk yapmayın. Daha uzun bi zaman var, bu platformda öğrendiğim bişey varsa o da yolunda gitmeyen bi evlilikte çocuk yapılmaması gerektiği.

Allah aşkına eşinizle minimum

Allah aşkına eşinizle minimum bi 5 yıl daha geçireceğinizi düşünemiyorsanız çocuk yapmayın. Daha uzun bi zaman var, bu platformda öğrendiğim bişey varsa o da yolunda gitmeyen bi evlilikte çocuk yapılmaması gerektiği.

İlgi bebeğe kayınca erkekler kıskanabiliyorlarmış.. İlişki durumunuz nasıl? O sizden birşeyler istediğinde(gezmek olabilir, yemek olabilir, misafiri gelecek olabilir) bebeği öne sürdünüz mü hiç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…