Aynen bende bunu diyorum ben onun tüm kusurlarını sevgimden görmüyorum. O nasıl isteksizliğini fazla 7 fazla kiloya ve gördügü bi iki tüye bağlıyor.Umarım sorunlarınızı en kısa sürede çözümlersiniz öncellikle eşiniz bile olsa sizin özgüveninizi kırmasına müsade etmeyin.kilo alınır verilir çok zor değil ama evlilik bu güzellik boy pos ömür boyu daim kalmıyor maalesef ileride ne yapıcak ay çok kırıştın beğenmiyorum mu diyecek neyse kıl konusuna gelince bende kıllı erkeklerden hiç hoşlanmazdm iğrenirdim ama eşim kıllı napaym sevdiğim adamdan kıl için iğreneyim mi kıla bile alışıyor insan hatta artk onu bile sevimlilik haline getiriyorum sevmek değil midir her kusuru güzel görmeyi sağlayan
Çok az bana göre.Esiniz bu sorununu aşmak icin ne kadar çaba gösteriyor/ gösterdi evlilik boyunca?
Peki terapistte bunu dile getirdiniz mi?Çok az bana göre.
Ben evlendiğimizden beri bir sürü sağlık sorunu yaşadım ve 12 kilo aldm napsın eşim beni boşasın mıAynen bende bunu diyorum ben onun tüm kusurlarını sevgimden görmüyorum. O nasıl isteksizliğini fazla 7 fazla kiloya ve gördügü bi iki tüye bağlıyor.
Konuyla ilgili yeteri kadar konuşulmuş. Benim merak ettiğim bir şey var; neden evlenince kilo alınıyor? Gerçekten soruyorum bunu, ne değişiyor? Babanızın evinde de aç durmuyordunuz herhalde? Sorum size değil konu sahibi bu arada, genel olarak merak ettiğim bir şey bu. İnsan bir sene dolmadan 10 kiloyu farkına bile varmadan nasıl alıyor hiç anlamıyorum ben. Kilo sorunlarıyla ilgili açılan konuların büyük çoğunluğu bu yönde.
Yaş ilerler, hamilelikler olur vs anlıyorum ama diğer türlüsünü anlayamıyorum. Bu arada şu da yanlış anlaşılmasın, asla herkes zayıf olacak, kimse kilo almayacak falan diye bir düşüncem yok. Kilosuyla mutlu olanlara da tek kelime etmem. Ama buraya eşim beni beğenmiyor, kilolarımdan çok rahatsızım vs diyenler için soruyorum bunu . Evlenmek ve ani kilo artışı arasındaki ilişkiyi çözmeye çalışıyorum sadece.
Siz yine iyisiniz ben hastalandigim için 25 kilo aldim. E benimle birlikte esimde 20 kilo aldı. O zaman en cok bizim boşanmamız lazımdıBen evlendiğimizden beri bir sürü sağlık sorunu yaşadım ve 12 kilo aldm napsın eşim beni boşasın mıkilodur alınır verilir kıldır alınır ki sorunun çözümü kolay
Şimdi 12 kilonun üzerine hamileyim ne kdr daha artacak belli değil aynen birde evlendikten sonra sadece kadınlar kilo almıyor erkeklerde alıyor o zaman kadınlarda onları istemesin gerçekten çok saçmaSiz yine iyisiniz ben hastalandigim için 25 kilo aldim. E benimle birlikte esimde 20 kilo aldı. O zaman en cok bizim boşanmamız lazımdı
Ben kilolalari verdim eski halime dondum, eşim hala veremedi
Ben 160 boyda 68 kiloya sahip olduğum zaman hormonal problemlerim çıktı. İlaç kullandım. Sonra kilo vermeye başladım. 60 ın altına indim. İlaç kullanmama gerek kalmadı. Bazen normalin üstündeki kilo bunlara sebebiyet veriyor. Konu sahibesi tüy sorunu olduğunu söyledi. Aklıma direkt bu olay geldi.Kesinlikle katılıyorum insanın ruh haline yansıdığına. Hanımefendiyle aynı dönemlerden geçiyorum dediğim gibi. Defalarca kilo alıp verme olayını da yaşadım. Ama sorunların temeli bu konu değil.
kendine dert etmesinin sebebi zaten insanların “kadınlar zayıf olmalı. Olmazlarsa bakımsız ve çirkinler” anlayışından kaynaklanıyor. Eşinin kilo sebebiyle soğumasının sebebi bu anlayış.
Bunu demek istemiştim.
Çok faydalı bir yorum oldu haklısınız ben eleştiriye kapalı bir insanım sanırım. Kırılıp üzülmek hakkım ama ben su an yüzünü bile görmek istemiyorum eşimin. Benimde bunu öğrenmem gerek. Teşekkür ederim.Uzulmekte , kırılmakta haklısın. Ama terapinin amacı bu. İnsanlar psikologa, terapiste gidip mutlu olacaklarını sanıyorlar. Ama aslında oranin amacı sumenalti ettikleri hislerini,ayıp olmasın diye düşünmeye cekindigin şeyleri,bilinçaltının derinliklerini dile getirmeni sağlamak - ki görünen şeyi çözebilmek.
Yoksa 'ah çiçekler böcekler,ne kadar da seviyordunuz birbriirnizi, hadi birbirinzde en sevdiğiniz on şeyi yazin' tarzı bir yer olsa, paranız boşa gidiyor demektir
Adam yapması gerekeni yapıp itiraf etmiş. Bunu da seni yaralamak için değil,sorununa çözüm bulmak için yapmis. Terapist koltuğuna kadar oturup ayıp olmasın diye gerçek düşüncelerini gizleseydi, bunun kime ne faydası olacakti?
Yıllar önce bir ev arkadaşım cinsel bir hastalık kaptığından korkup devlet Hastanesi'nde kadın dogumcuya gitmiş. Kadın dogumcu da babasına benzeyen,yaşlı bir adam. Adamdan cekinip 'bakireyim,adet düzensizliğim var' demis, ultrason çektirip kan tahlili verip reçete alıp çıkmış.
Yani, terapiye gidip ayıp olmasın diye susanlari bu örnekteki arkadasima benzetiyorum. Hamama giren terler. O koltuğa oturduysan sen de kendini aç, eşin de açsın. İkiniz de yuklerinizden bosanın ki adam sizi en sağlıklı şekilde yönlendirebilsin.
Böyle düşünmeye çalış. Eğer bu kötü hisle başa çıkmakta zorlaniyorsan,bir dahaki seansta bunu dile getir ,terapistinden sana hislerinle başa cikabilmek için yardımcı olmasını iste. Zaten adamın uzmanlık alanı bu , eminim sana iyi gelecek bir önerisi olacaktır ..
Açıkçası biz kadınlara sevsekte batmıyor erkeğin bazı şeyleri yani büyük şeyler değilse ama erkeğin ben seni her halinle seviyorum demesi külliyen yalan hep güzel görmek istiyorlar yaradılıştan mıdır bilmem onda rahatsızlık duyduğı görüntüyü sürekli görüyorsa soğuması normal bi çaresini bulmanız lazım eşiniz için değil kendiniz için ben kadın olarak kilolu ve tüylü durmak istemem insanız böyle zamanlarımız oluyor elbet ama çareyide kısa sürede bulmak gerekiyor. Diyete ve spora başlamanızı tavsiye ederim.Merhaba, 1.65 boyunda 72 kg bir kadınım. Eşimle ilk tanıştığımız zamanlar 62 kg mdım. Evlenirken 65 şimdi ise 72 kg ım. Kendim de kilo aldıgım için çok mutsuzum fakat bir türlü diyet yapıp zayıflama enerjisi görmüyorum kendimde.
Yüzümdeki tüyler içinde pandemiden önce uzun zamaan lazere gitmiştim fakat bitmedi araya pandemi girince uzuyor ben makine ile kısaltıp sıfırlıyorum fakat illaki uzun oldugu dönemler oluyor.
Daha önceki açtığım konulardan bilenleriniz vardır belki evlendikten sonra vajinusmus yasadım sonrasında eşimde cinsel isteksizlik ve sertleşme sorunu basladı. Cinsel terapi ve cift terapisi de aldık ama zamanında eşim yarıda bırakmıştı. Son zamanlarda benim bu durumu kafama takmamdan ve baska sorunlarda olmasından dolayı kavga edip duruyoruz. Ve yaklasık 1 aydır durumları toparlayamıyoruz. Eşimin de talebiyle terapi almaya başladık tekrar.
Dünkü terapimizde öğrendimki
1- kavga ederkenki bağrışmalarımız ve kırıcı sözlerim eşimi çok etkiliyormuş sonrasında hemen toparlayamıyormuş
2-sertleşme problemi yaşamak onda strese sebep oluyormuş o nedenle isteksiz oluyormuş
3-yüzümdeki tüyleri görünce (eşim sevgililipimizden beri kıldan tüyden tiksindigini söyler) (bense çok tüylü bir kadınım bitek yüzüm değil sırtımda falanda tüylerim var. Bacaklarımı falan lazer yaptırdım oralar azaldı zaten) ve evlendikten sonra aldıgım kilolardan dolayı eskisi gibi çekici gelmiyormuşum. Ve bunu ben kırılır incinirim genel olarak beni hiç beğenmediğini sevmediğini düşünürüm diye söyleyememiş bu zamana kadar. Ama terapist bunu bana acıklıkla söylemesini istediği için seans sırasında söyledi.
Gerçekten de o kadar Üzüldüm ki ben beni her halimle beğeniyor sanıyordum ve ömür boyu zayıf güzel kalma garantisi veremem böyle paranoyak olurum bişey gördü mü, kilo mu aldım, güzel miyim diye düşüne düşüne. Paranoyak olmamak için ayrılmak mı gerekir yoksa bu basit bi konu da ben mi abartıyorum.
Bana akıl verin kızlar nasıl düşünmem gerekiyor. Özgüvenim çoook kırıldı o kadar mutsuzum ki eşimden de 1 günde çok soğudum bu yorumlarından dolayı bana dokunmasını bakmasını bile istemiyorum. O da kırıldığımı düşündüğü için güzek davranmaya çalışıyo daha da leş hissediyorum kendimi.
su an destege ve doğru akıla ihtiyacım var.
Burada 1-2 konu okumuştum. Kendimi vajinusmus sanıyordum ama eşim iktidarsızmış diye.Doktorumda vajinusmus hemen yemememin sebebinin eşimin isteksizliği oldugunu söylemişti.
Çünkü ödevleri bile birlikte yapmıyorduk. Ayda 1 ya da 2 ayda bir deniyordu. Basarısızlık olursa etkilenmesin diye