Eşim evlendiğinde pişmanmış

Eşim, " Sen erkek ben kadın olsam seninle evlenmezdim çünkü paran yok" demişti 😂 Ben onunla beş parasızken evlendim, kendim de çalışıyordum yanlış olmasın. Ben de paraya dikkat ediyordum aman çok gitmesin çok harcamayayım falan diye, artık dikkat etmiyorum. Eşiniz parayı bulsa güvenilmez bir adam olacak muhtemelen, çoğu erkek gibi. Siz kendinizi güvenceye alın. Mesleğinizi elinize alın.

Bu erkekler dürüstlüğün topuzunu niye bu kadar kaçırıyorlar anlamıyorum. Konu sahibi kısa zamanda kendi ayaklarınızın üzerinde duabilecek duruma gelin. Eşinizden size hayır yok çok belli. Yanlışlıkla piyangoan bilet falan almasına da izin vermeyin bu arada.

Hanımlar merhaba, size bi sorum olucak. Biz eşimle çok severek evlendik maddi durumu hiç yoktu, herseyimiz kendimiz yaptık düğün eşya vs. Ve benim ailem yardımcı oldu. Eşim küçük yaşta annesini kaybetmiş babası da yeniden evlenmiş yani bi yardımları dokunmadı. Çoğu şeyi kendimiz yaptık. Biz kaçarak evlendik, annem karşıydı ama yanlış anlaşılmasın maddi durumlardan dolayı değil, ben üniversiteye gidicegim sene evlendik yani egitimimden vazgeçtim annem önce okulun dedi bence de önce okul ama eşim istemedi ve bende onu tercih ettim şimdi öyle dümdüz yazdığıma bakmayın çektiğim vicdan azabını ben bilirim içimde ukte kalan şeyleri, annemi üzmemi. Çok ağladım sizladim ama şimdi şükürler olsun açıktan okulumu okuyorum birazcık olsun rahatım.
Çok uzun oldu evet ama bütün detayları veriyim ki doğru yorumlayın istedim aslında kısaca anlattım bile diyebilirim çünkü bu günlere gelene kadar çok acı çektim gerçekten ayrılık aşamasına çok geldik aşk acısı çektim, sonra o geçti evlendik vicdan azabı çektim. Şimdi soruma geliyim bugün eşim uzman bı arkadaşıyla konuştu telefonda bende yanındaydım telefonu kapatınca aklıma geldi öylesine dedim birazda şakasına sende uzmanlığa kalicaktin niye vazgeçmiştin dedim güldüm falan hani cesaret edemedin mi gibisinden sonra bana dedi ki ben uzman olsam evlenmezdimki dedi nasıl yani ne alaka dedim o kadar param olsa gezer tozar yerdim dedi ha benden vazgecerdin yani dedim valla evlenmezdim dedi sevgili olarak kalırdık belki dedi o zamanlar da beni durdurmaz eden evlilik için deliren kendiydi sonra lafı çevirdi dedi ki istediğim gibi yaşayamıyorum ki evliliği dedi maddi olarak yani sürekli çalışıyor ama 5 kuruş kalmıyor doğrusu ama yine de bu söylenir mi ben onun parasının olmamasını hiç ama hiç takmadım o bana resmen param olsa evlenmezdim ki dedi yani para yok yapıcak bişey yok evleniyim bari dedi heralde nasıl olsa beni parasız kabul eden biri var boş durmayim falan dedi heralde ay bunları yazarken gülüyorum sinirden valla sinirlerim bozuldu sonra dedi ki senle evlenmezdim demiyorum bak dedi hiç evlenmezdim diyorum dedi. yani şimdiki aklin olsa ve parasi olsa evlenmezmiş, ben bunca şeyi suratıma suratıma bu söylensin diye mi çektim? Yani şimdi bana yüklü bi miktar para verseler eşinden vazgeç deseler geçmem asla. Ama onun aklını anladım hayatını değiştirecek bi para verseler galiba benden vazgecer. Oldum olası yokluk içinde olmaktan gelen bi bıkkınlık mi bu? Ama benim suçum ne ? 3 yıldır bende bunalabilirdim ama ben hâlâ aynı fiikirdeyim yine olsa yine evlenirim parası var yok umrumda değil. Ama onun çok parası olsa benden vazgecermis demek ki o zamanlar evlenmek için deli gibi yalvaran adam bana bunu diyor sizce neden?
Arkadaşlar şunu da ekleyim yazmayı unutmuşum, o askerde olduğu sıralar uzmanlığa kalma niyeti vardı gayet ciddi bi şekilde kalıcaktı ve o zaman da evlilik için bana yalvarıyordu ikna etmeye çalışıyordu. Evlenip maddi zorluğu görünce böyle diyor. Sizce bu biseyi değiştirir mi ? ( Ha ama şu da var ben de maddi zorluğu gördüm ama ben hâlâ aynı fiikirdeyim )

Evden elişi falan yapıyorum elimden geldiği kadar ufak tefek

Neden evden çalışıyorsunuz?
Sigortalı düzgün bir işe girin.
Gencecik insansınız.
Ya evlilik ya eğitim diye arada kıyan adamdan zaten hiç bir halt olmaz kusura bakmayın.
Örgün okurken de evlenilirdi gayet.
Eşiniz ne iş yapıyorki param olsa evlenmezdim dediği para uzman maaşı?

Eşiniz uzmanlığa cesaret edememiş siz okumaya cesaret edememişsiniz fark yok bence. Burdan vurmaya çalışmanız biraz gereksiz olmuş o yüzden, şaka demişsiniz ama nasıl bir şaka anlamadım. Eğer dediğiniz gibi okumak için ölüyor olsaydınız okurdunuz kaçarak evlenmek yerine. Okumakta gözünüz yokmuş kocayı seçmişsiniz. Fedakarlık yaptığınızı düşünmüyorum. Eşiniz de tek maaş ile ev geçindirirken görmüş hayatın zorunluğunu. Aşk karın doyurmuyor neticede. O da erken evlenmiş yapamadıkları kalmış içinde evlenmez hayatımı yaşardım sevgili olarak kalırdık demiş, evlilik büyük bir sorumluluk. Biraz mantıksal baksanız aslında çıkarttığınız büyük anlamları abartı bulacaksınız bence. Tek maaş ile geçinmek kolay değil o kadar eşinizi seviyorsanız madem alın yükü sırtından siz de girin bir işe çalışın. Ben de maddi zorluk gördüm demişsiniz ama siz bu zorluğu evde otururken görüyorsunuz o dışarda çalışırken. İkisi bir değil

Neden evden çalışıyorsunuz?
Sigortalı düzgün bir işe girin.
Gencecik insansınız.
Ya evlilik ya eğitim diye arada kıyan adamdan zaten hiç bir halt olmaz kusura bakmayın.
Örgün okurken de evlenilirdi gayet.
Eşiniz ne iş yapıyorki param olsa evlenmezdim dediği para uzman maaşı

Mune Hanımcığım, parası olmayan erkek niye evleniyor? Bedava ve düzenli seks hayatı, ev yemeği, temizlik, çamaşır, ütü vs. hepsini bedelsiz yaptırabileceği biri oluyor. Bekar evinde b.k içinde yaşamaktansa evlilik hayatı daha cazip geliyor.
Bekar hayatı parası olana güzel tabi, yalan mı? Gezip tozup en güzel kadınlarla birlikte olup, Tayland'da masaj yaptırabilmek için paranın olması gerekiyor. Adamın demek istediği bu işte.
Paraları yoksa ortalama, iyi aile kızı, eli yüzü düzgün bir kızla evlenmeleri gidebilecekleri en üst nokta oluyor.
O zaman param olsa evlenmezdim diyen erkekler, evin var mı araban var mı düğün isterim, altın isterim diyen kadınlara bozulmayacaklar, zaten kaç tanesi kendi başına yaşayabiliyor ki çoğu annesinin evinde, bekar bekar takılıp pencere önünde hayal kursunlar, kızların başını yakmasınlar.

O zaman param olsa evlenmezdim diyen erkekler, evin var mı araban var mı düğün isterim, altın isterim diyen kadınlara bozulmayacaklar, zaten kaç tanesi kendi başına yaşayabiliyor ki çoğu annesinin evinde, bekar bekar takılıp pencere önünde hayal kursunlar, kızların başını yakmasınlar.
Valla niyet meselesi o da Mune Hanım. Bedavacı geçinen, kendine hizmetçi arayanın da karşısına milyarlarca düğün ve ev masrafı çıkaranlar çıkıyor. Beter olsunlar. :KK53:
Kimisi de konu sahibi romantik takılıyor, onların da alacağı el sağlıklığı "yapmasaydın" oluyor işte.

annem de zamanında hiç evlenip çocuk yapmazdım falan dediğinde baya bozulmuştum ama şimdi bakıyorum da haklı. bazı insanlar evliliğe uygun değildir.sizin eşiniz baya donk diye söylemiş ama evliliğe uygun olmadığını fark etmiş olabilir.

Valla niyet meselesi o da Mune Hanım. Bedavacı geçinen, kendine hizmetçi arayanın da karşısına milyarlarca düğün ve ev masrafı çıkaranlar çıkıyor. Beter olsunlar. :KK53:
Kimisi de konu sahibi romantik takılıyor, onların da alacağı el sağlıklığı "yapmasaydın" oluyor işte.
Erkekleri taşlama gecesi :KK70:iyi olanlar müstesna, aklından binbir hinlik geçen erkeklerin suyunu sıkıp posasını çıkarıyor ya kadınlar, gram acımıyorum :)))

Aman parası pulu olmaz boylelerin dolayisi ile bos laf etsin dursun.
Size gelince sevmissiniz evlenmissiniz halinizden memnunsunuz. Takilmayin bos konusmus esiniz, terbiyesizlik etmis. Para testine tutsan erkeklere biraz para versen hepsi ilk is bosanir esinden klasik tr erkegi bos bogazligi.

ben üniversiteye gidicegim sene evlendik yani egitimimden vazgeçtim annem önce okulun dedi bence de önce okul ama eşim istemedi ve bende onu tercih ettim
Sevdiğim kadar sevilmiyorum galiba diyorsunuz bir de pes. Yüklü parayı bulsa anında boşar sizi. Seven bir insan neden eşinin eğitim hayatını sonlandırır?

Sizi çok saf buldum. Yaptığınız fedakarlıkların karşılığını bekliyorsunuz ama alacağınız cevap yapmasaydın olur ancak.

Elde avuçta yok, adamın işi gücü yok parası pulu yok üstüne de sizin eğitiminize engel olmuş. Kendi bencilliği egosu yüzünden üniversiteye gitmenizi de istememiş siz de kuzu kuzu tamam demişsiniz. Bu kadar mı bir erkeğin kölesi olabiliyor bir kadın? Anneniz babanız üniversiteye gitmeyeceksin otur evde dese kıyamet koparırdınız değil mi?
Kendinize destek mi arıyorsunuz burada anlamadım. Olsa olsa genç kızlara ibret olur hikayeniz. Hala sitem ediyorsunuz eşim beni onu sevdiğim kadar sevmiyormuş diye.

Bence düşünmeden, dümdüz konuşmuş. Erkeklerin bizim kadar derin ve detaylı düşündüğünü sanmıyorum. Buradan seni yeterince sevmediğini de çıkarmadım ben, hayat şartları ve sorumluluktan dolayı evlenmezdim demiş gibi sanki, ha demese iyiydi, o ayrı ama dediğim gibi, ki ben de detaycı ve şüpheciyimdir ama öyle şüpheye düşmedim.

Üzgünüm ama bu yeşilçam tarzi romantizm bana çok gerçek dışı geliyor. Parayla saadet olmaz diyenler halt etmiş,parasız hiçbir şey olmuyor hele bu devirde. Sizi çok kabahatli buldum ben koca kaçıyor muydu ki koşa koşa okulu yok sayıp evlendiniz. Adam duygusal olarak değil mantıken yaklaşmış
O lafa gıcık olurum zaten. Sanki biz fakirler olarak her gün mutluluktan göbek atıyoruz😂😂😂

X