Eşim evlendiğinde pişmanmış

Üzgünüm ama bu yeşilçam tarzi romantizm bana çok gerçek dışı geliyor. Parayla saadet olmaz diyenler halt etmiş,parasız hiçbir şey olmuyor hele bu devirde. Sizi çok kabahatli buldum ben koca kaçıyor muydu ki koşa koşa okulu yok sayıp evlendiniz. Adam duygusal olarak değil mantıken yaklaşmış

Genc Kizlarimiza iyi örnek: Kimseye güvenip egitim hayatinizdan vazgecmeyin. Bence o zamanlar bilerek tas koymus.
O liseyi bitirdi dışardan ona hep destek oldum onun adına öyle sevindim ki. Ama şimdi o benim açıktan okuduğum okula bile karışıyor ona da taş koymaya çalışıyor ama izin vermicem bu sefer tabi ki

Üzgünüm ama bu yeşilçam tarzi romantizm bana çok gerçek dışı geliyor. Parayla saadet olmaz diyenler halt etmiş,parasız hiçbir şey olmuyor hele bu devirde. Sizi çok kabahatli buldum ben koca kaçıyor muydu ki koşa koşa okulu yok sayıp evlendiniz. Adam duygusal olarak değil mantıken yaklaşmış
Bende duygusalım işte biraz gereğinden fazla galiba sevgi olunca herşey olur sanıyorum o bunu demese yine öyle düşünüyordum ama nankörlük görünce insan çok üzülüyor.

O liseyi bitirdi dışardan ona hep destek oldum onun adına öyle sevindim ki. Ama şimdi o benim açıktan okuduğum okula bile karışıyor ona da taş koymaya çalışıyor ama izin vermicem bu sefer tabi ki

Izin vermeyin tabi. Böyle.kendi basarilar elde edemeyip eslerine veya kiz kardeslerine de engel olanlari cok gördüm. O yüzden siz kendinizi gelistirmeye devam edin

Çok kırıcı... Şimdiki aklım olsa evlenmezdim lafı ile param olsa evlenmezdim lafı arasında dünyalar kadar fark var. Parayı bulsa yapacakları belli. Siz bir an önce okulunuzu bitirmeye bakın.
Bir de annelerin çoğunlukla haklı olduğunun kanıtıdır bu konu.
Söylediği ne varsa birebir çıkıyor anneler hep doğru biliyor ya gerçekten

Doğrucu bir adammış. Şu maddi durumu yerlerde olan, hatta kendi evini açmaktan aciz olan adamların en büyük ozelligi kadına evlilik için yalvarmak, her şey güzel olacak diye kandirmak zaten. Sonra ergenlik odasında annesine hizmetçi, kendine yatak arkadaşı takılıyorlar. Sansliymissiniz sizin kaynana genç yaşta mefta olmus. Yoksa siz de kaynana evinde aynı kaderi yaşayacaktıniz.
Saf kızlar da sanıyor ki adam bana asik, deli gibi evlenmek istiyor. Oysa adamın bir kadını kafelere,tatillere götürecek bütçesi yok, hpvli mahalle genelevlerini saymazsak eli yüzü düzgün eskorta gidecek parası yok. İyi ailesi olan, beklentileri olan bir kızla düğün yapacak parası yok. Ne yapacak o da, yaşı küçük saf kızları kandırıyorlar , en ucuz yollu atiyorlar eve. sanslilarsa kadıni da çalıştırıp parasını yiyorlar,kadın çalışmıyorsa da evi çekip çevirip yemeği yiyip, neslini devam ettirip bir de geceni senlendiriyorlar. Ne versen ucu beş yapıp bir sekidle idare etmeye çalışıyorlar. Yılda iki dondurma yemeye çıkar, senden iyisi de yok...
İnşallah konuyu okuyan genç kizlara ibret olur. Bu tarz erkeklerin hepsi böyle. KK bunlarla dolu.
Ve evet, cebinde parası olsa - kızların bakacağı tipi olsa , altında arabası olsa evet evlenmez, gençliğini yaşardı. Çünkü faydalı olan o olurdu.
Ama züğürt haliyle sevgililigi nasıl yaşasın, iki tavukgöğsü dondurma alsa yarım günlük yovmiyesi gidecek..
Size de ne denir ki? Daha gençliğinin başında , üniversite çağında, ailesi de okumasına destekken sizin okul okumaniza izin vermeyen bir adamla kacmissiniz. Ne bekliyordunuz ki böyle bir evlilikten?
Yani şimdi bana yüklü bi miktar para verseler eşinden vazgeç deseler geçmem asla. Ama onun aklını anladım hayatını değiştirecek bi para verseler galiba benden vazgecer.
Ha şunu bileydin. İşte parayı bulunca önce arabayı sonra karısını degistiren adamlardan işte bu koca da. Ama merak etme, bu saatten sonra kolay kolay parayı bulamaz. Yuvanıza sadakatsizlik giremez

Son düzenleme:
Bu bana biraz haksızlık olmuyor mu ama ben çok zengin olsam da onunla evlenirim olmasam da demek ki o benim kadar sevmiyor en azından suratıma suratıma bunu söylememeliydi.
Çok fedakarlık yapan böyle kıymetsizleşiyor işte,ne kadar zorlarsan o kadar değerli oluyorsun

Bu adama loto falan çıksa ertesi gün sizi boşar. Demedi demeyin. :KK51:
Sizinle evli kalabilmesi fakirliğin sürmesine bağlı. Azıcık parayı bulsun, ondan sonrası meçhul.
22 yaşındasınız, değdi mi bari ailenizi ezip geçmenize? Bu laflardan sonra da iyi ki kaçmışım diyor musunuz?

Hak ediyor aslında ama öyle ağır konuşamıyorum ben işte kalp kırmaktan hep çok korkmuşumdur ama karşımdaki patavatsızın önde gideni ben bu kafayla daha çok üzülürüm galiba
Normalde maddi değerlerle değil de insanları insanlığıyla değerlendirmek lazım ama söylenen laf gerçekten çok ayıp bir laf.
İnsan bunu karısına nasıl söyler yani. Siz onun asker arkadaşı değilsiniz ki. Buna patavatsızlık demek çok hafif bir itham olur.

X