Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

bunun eğitim durumu ile çokta alakası olduğunu zannetmiyorum zira onunla aynı etiğim şartlarına sahiptim ortaokul mezunu
inan okumuş çok cahil gördüm okumamış çok bilginde gördüm..
insan yeterki kendini geliştirmek istesin hertürlü geliştirir kendini..

çok tanıdık şeyler bu yapıda çoğu kişiyle tartışmaya girdim kimi ile anlaştım anlattım kimi ile 40 delil de getirsem ikna edemedim..

gerçek bir bağnazlık örneği malesef.. 2020 yılına gelmişiz, elinin altında internet olan biri bu kadar kapalı olmamalı hayata ve farklı fikirlere.
türkiyenin ücra köşelerinde bilgisayar yüzü görmemiş gençler bu kadarını yapmıyor.

Ortaokul mezunuymuş. Öyle yazmıştı.

Doğru diyorsunuz. Hangi çağdayız artık, istese öğrenir tabii ama o hayatının mükemmel olduğunu düşünüyor, belkide evde gördüğüne göre şuan gerçekten daha iyi yaşiyorda olabilir.
65 yaşındaki kv ile aynı kafa yapısında kızcağız, herşeyi biliyorum sanıyor ama dünyadan haberi yok

derdim bizim gibi düşünmesi de değil. fikri değişmeyebilir bu da onun hayatı neticede. ama insanlığın ilk şartı karşındakine saygı duyabilmek ve düzgün iletişim kurmak.
saçma sapan emojilerle, beni kıskanıyorsunuz tavırlarıyla nereye varmaya çalışıyor acaba ?

dilimin ucuna iş yapa yapa çamaşır suyu kokusundan artık düşünemez hale gelmiş demek geliyor ama işi temizlik yapmak olan kadınlar var, onlara saygısızlık etmek istemiyorum.

Annem ortaokul mezunuyken böyle düşünmüyordu.
Akıl, eğitim okulda değil ailede başlar.
20 yaşında evlenmiş, köyde yaşamış bir insan. Evlenmeden önce ilişkiye girmeyi "hata" olarak gören (önceki mesajlarına baktım)bir insan. Hayatı sadece kocişine hizmet etmek, çocuk doğurmak olarak gören bir insan.. Ne açıklayabiliriz, ne anlatabiliriz? Hiçbirşey.

Siz kendinizi geliştirmişsiniz ne güzel
Ben yinede eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Okumuş cahil ayrı bi konu
ama bu kızcağız öyle bişeyki herkesle ve herşeyle dalga geçiyor. Aslında hiç birşey bilmiyor, ama herşeyi bildiğini saniyor. En tehlikeli insan tipi. Bilmediğini kabul etse, kendini geliştirecek zaten ama yok o zaten herşeyi biliyor kendince. Yazık gerçekten. Aileler küçücük çocukları evlendirmeyi meziyet sanıyorlar halen.

iş yaptıramadığı adama kocişim diyebilmesi de ayrı ironi.. :)

çünkü hala bir grup insan hayattaki en büyük başarıyı evlenmek olarak görüyorlar... hatta özellikle küçücükken evlendiriyorlar ki gözleri hiç açılmasın, mazallah harama uçkur çözerler.

Anneniz tahminen 40lı yaşlarındadır. Ozamanlarda ortaokul normal bir seviyeymiş. Benim annemde lise mezunu. Oda 7 kardeş arasında bir annem birde en küçük kardeşi liseyi bitimişler. Diğerleri hepsi ilk yada ortaokul mezunu.
Ama bu kız daha çok küçük. Yani en azından bi lise bitirmeyliydi.

insanlar okumak için, daha iyi bir hayat için ailesiyle kavga ediyor. bu kızcağızın hayatıysa kocasına iş yapmak..

Kocasının iş yapmasına gerek yok ayol, kocasının onunla evlenmesi kocişim demesine yeter, değil mi ama

Sosyal medyada koçişimle kahve keyfisi fotosu atıyorsa bol pembiş pembiş sunumlu hayattaki misyonunu tamamlamıştır zaten
Bitanede şehzade yada prenses doğrur yakında oldu bitti.

Valla annem 50 yaşında. Liseyi yeni bitirdi. Zorlasa üniversiteye gider. Kendini geliştirmeyi istemesi lazım bir insanın.

gelişmedim ki ölene dek öğrenmeye devam açıktan okuyorum bir taraftan sürekli inandığım dini araştırıp dogrusunu öğreniyorum savunduğu şeylerin bir kısmı adetler töreler hurafeler var
hz ademden hz havvadan bahsediyor hz adem önce yaratıldı erkek üstün diyor..
bunlar çok ince şeyler en uzuldugumde bilgi sahibi olmayan insanların delicesine birşeyler söylemeye çalışması..
onun için oku diyorum sürekli..
okuması farklı ortamlarda bulunması farklı görüşlerle bir araya gelip tartışması(saygı çerçevesinde) gerek yoksa gelişemez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…