Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Diğer yorumda dediğim gibi ıspat peşindesiniz ve sıkıldım niye kızı suçlu yaptınız yorum yapmasın kimse başım ağrıdı

bu yorumu inançlı biri olduğunuzu düşünerek yazıyorum...
erkek iş yapmaz! erkek adam karı gibi temizlik yapmaz !!
bu söylemler ve düşünceler cahil insanların sözleridir..
Hz muhammed hanımlarına kendi küçük söküklerini bile diktirmezdi hadisleri fıkıh siyer kitaplarını açıp okuyun eşlerine yardim eder hiç bir kişisel işini eşine yaptırmadı..
evde hanımına yardim etmek sünnettir..
Eski insanlardan bahsetmişsin..
peygamberi örnek alan eski insanların hepsi hanımlarıyla aynı işleri yapardı..
çoğu hoca da ev işinde güç gerektiren tüm işleri erkeğin yapması gerektiğini söyler..
bir kadın olarak şu kafadan çıkın bence..

KARISINA YARDIM EDEN KILIBIK DEĞIL KALBI ILIKTIR..

Benim buradaki bütün yorumlardan anladığım herkes ispat peşinde benim eşim yapıyo biz moderniz biz iyiyiz bilmem ne elinize ne geçiyo

Ben artik senin troll oldugunu düsünmeye basladim. Kimse "ben kizimin ilerde ev hanimlig ile övünürüm" demez. Yani böyle büyümüs, böyle görmüs kadin bile demez. Ya erkek yada trollsünüz.

Ve ispata gerek yok. "En iyii irkkekk benim irkeek" derdinde degilim. Yaptigimiz modernlik degil, dogruluk. Benim annem simdi neredeyse 60 yasinda ve simdiden bile türlü türlü fiziksel sorunlari var. Hayati hep babaannem ile bakmak ile, ev isi yapmak ile, misafir agirlamak ile geçti.

Babam ancak bu son 10 yilda anneme daha çok yardimci oldu ki oda ev toplama, bulasik makinesi doldur/bosalt, masayi ser/topla gibi seyler. Ancak babamin fiziksel sorunlari anneminki gibi degil. Annemden daha genç görünüyor.

Bir kadin niye kendine, 50 yasinda sönmeyi reva görsün ki? Niye kendini hizmetçi rolünü reva görsün ki? Biz bir hayati dünyaya getirebilen güçlükte olan varliklariz. Kimsenin hizmetçisi olarak dogmadim. Ha evet bende evimi temizlerim, esimin donlarini yikarim. Ancak esimde aynisini yapar.

Neyse ya, yine ters ters cevap verirsin. Bosuna anlatiyorum ama yine anlatiyorum iste.

Kız dur allasen aynı eve girmeden tam bilemezsjn büyük konuşma. Yapar gene yapmaz demiyorum ama eskisi gibi yapmayabilir. Hiç hayatta olmaz deme oluyor aynı ev başka bir şey sevgililikle farklı. Büyük konusunca başına gelir derler ondan yazdım
O kız çocuğunuz okuyup çalışmaya karar verdiyse ama eşi olacak hoduk elini taşın altına sokmuyorsa. Kızınız hem eve para getiriyor, hem faturaları ödüyor hem evde 6 da gelip uyuyacagi saate kadar iş yapıyorsa neyle övünürsunuz???
Yoksa ben ne yaptım kızımı illa sen yapacaksın diye zorladim kocasi hem parasını yiyor hem emeğini diye dövünür musünüz

İnaçlıyım ve burdakiler öyle demiyo yapacak ıspat peşindeler

Bu emojiyle özgüvenli umursamayan kadın olmuyorsunuz.oyle olmaya çalışan kadın oluyosunuz.

Diyemez çünkü hizmet etmek erkeği basitleştirir. Yani arkadaşın kendini basit görmesine sonuna kadar katılıyorum.

Erkek olaydım keşkem

Benim eşimde yapar. Hatta bunu bunu yaptım diye söylerde utanmaz. Kafasına eserse çayda doldurur. Nadir olsada bende söylerim bize çay koyar mısın diye.
Tabi başta böyle yetişmediği için küçük bir geçiş süreci yaşadık. Zorluydu birazcık
Çalışmadığımda ev isjnin 80 i bendeyse çalıştığımda 50 gibi oluyor. Bıkmaz umarim

Yok canım uzun yıllar kendi evinde yaşadığı için, başka ülkelerde kendi başına hayatını idame ettirmeye alıştığı için kendi evinde de duramıyor, yapıyor yani sürekli. Çalışmayan öyle tv karşısında oturup göbek kaşıyan koca almam ben

Bu emojiyle özgüvenli umursamayan kadın olmuyorsunuz.oyle olmaya çalışan kadın oluyosunuz.
Allah allah ee siz benim adıma düşüncemin olmadığı düşünceyi söylüyorsunuz ne güzel yazmasanız iyi olcak yine emoji kullanacam ama özgüvenli olurum

Diyemez çünkü hizmet etmek erkeği basitleştirir. Yani arkadaşın kendini basit görmesine sonuna kadar katılıyorum.
Neden insan kendine bu denli ağır hakaret eder ? Ben beni basitlestirdigini ve eşimi basitlestirdigini misal düşünmüyorum.
Bence böyle hakaret etmeyin kendinize ya insan kendini ezer mi hiç üzüldüm adınıza

ya bir grup var, onlarda fikir şu; erkek bağırır çağırır, çocuğunu bile uyurken sever ki şımarmasın.. haşaaa erkek çorabını bile çamaşır sepetine atmaz ama salonun ortasına fırlatır.
ve erkek bunları yapınca "erkek" oluyor.. evladına bakan, çekinmeden seven ve kirli çamaşırını çamaşıra koyan erkek kılıbık ve kadınsı oluyor.

Bunu basarabilene sapka cikaririm ben
benim esim:) herzaman degil cunku gercekten cok yogun, 24 saatin genellikle 15 saatini filan iste geciriyor. kalan zamanda da dinlensin mi islerini mi halletsin vakti olmuyor gercekten. ama vakti varsa, tum isleri yaoabilir, cam silmek kavabo temizlemek bulasik toplamak,biri olsa dahi gogusunu gere gere sen otur ben cayi koyarim diyebilir, servise yardim eder, srkadas ortaminda bu isler kadin isi diyen arkadaslarina da asalak misiniz o kadin sizin koleniz mi tabiki ortak yasamda ne gerekiyosa erkek te yapar sizde yapin abi diye susturur.

ama iste, her esin baska bir sikintisi var. bizimmde aramizda bambaska problemler oluyor, keske evi supurmese de sunu sunu yapsa dedigim cok olmustur...

Kendi başına yasadiyaa okey o zaman. Ama ipleri birama bir kez alistirsan devamı gelir.
Bende sen gibi düşünüyorum cevremde eşine yardım etmeyen erkek yok gibi zaten.
Biz sansliyiz
Geri kalan tayfa hala basitlik diyor vuracagim kendimi

Niye herkese bu kadar yara oldu anlamadım hehe hepiniz çok iyisiniz ezdirmiyosunuz kendiniz i ne güzel

Neden insan kendine bu denli ağır hakaret eder ? Ben beni basitlestirdigini ve eşimi basitlestirdigini misal düşünmüyorum.
Bence böyle hakaret etmeyin kendinize ya insan kendini ezer mi hiç üzüldüm adınıza

babaannem bir keresinde bizde kalırken avizede toz var demiş. babam o dönem öğrenci, ihtisas yapıyor. annem çalışıyor.
babam almış eline toz bezine çiçek gibi silmiş.
nedense hiç ay ne kadınsı ve kılıbık babam var demedim.
annem öldü, benim işim çok yoğun. yemeği hazırlarım, yemek sonrası iki dakka elimi yıkayım diye lavaboya girerim, çıktığımda babamı tencere yıkarken görürüm.
babam basitleşmedi gözümde.. öyle süslü sevgi sözleri söyleyemez ama şu hareketleri ne kadar sevdiğinin kanıtıdır.

Ya doğrusu bu zaten aynı evde kaç kişi yaşıyorsa o evin her bireyi evde iş yapmak zorunda, bir işin ucundan tutunca erkeklikleri düşmez kocişlerinin.Bence kendi kocaları yardım etmediği için böyle diyorlar.
Totonu kaşı valla, çok dillendirdik adamlara birşey olmasın bari

Heheh kesin öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…