- 30 Nisan 2019
- 1.523
- 2.226
- 83
- Konu Sahibi PrensesMononoke
-
Diğer yorumda dediğim gibi ıspat peşindesiniz ve sıkıldım niye kızı suçlu yaptınızÇocuklarınızın sizinle birlikte yaşarken ki durumunu sormuştum. 2sinin yatağını da kızınız mı toplayacak mesela.. yada bulaşıklara kız yardım ederken erkek olan tv karşısına mı geçecek.. muhtemelen öyle olacak. İşte o kızın suçu ne..
Erkeğin görevi süpürge bulaşık değil ha eşine evine çocuklarına bakmakla yükümlü ben eşime diyemem ki gel süpürge yap yada başkaların yanında çay koy demem erkekleri neden bu kadar basitleştiriyosunuz şuan eski evli insanlara kocalarımı yardım etti ha ufak tefek işler olabilir ama insanların yanına rencide edici geliyo bana çay koy denmesi bu benim görüşüm anlatabildim
Başınız geçince bir daha okuyun o zaman.. kızı suçlu ben mi yapmışım belki anlarsınızDiğer yorumda dediğim gibi ıspat peşindesiniz ve sıkıldım niye kızı suçlu yaptınızyorum yapmasın kimse başım ağrıdı
Benim buradaki bütün yorumlardan anladığım herkes ispat peşinde benim eşim yapıyo biz moderniz biz iyiyiz bilmem ne elinize ne geçiyo
Kız dur allasen aynı eve girmeden tam bilemezsjn büyük konuşma. Yapar gene yapmaz demiyorum ama eskisi gibi yapmayabilir. Hiç hayatta olmaz deme oluyor aynı ev başka bir şey sevgililikle farklı. Büyük konusunca başına gelir derler ondan yazdımBu arada benim sevgilim - bak kocam demiyorum sevgilim- annesinin evine gittiğimde çayımı, kahvemi dahi doldurur. Su istesem ne beni ne annesini kaldırır gidip kendisi getirir, ikramlıklardan sürekli şunu ister misin bunu da yemelisin diyerek bana söyler. Bu zamana kadar bir kere bile kendisini bssitleştirdiğini düşünmedim, tam aksine bana karşı olan o merhamet duygusunu hissedip daha da aşık oldum. Gerçek erkek budur diyorum ve konudan gidiyorum.
O kız çocuğunuz okuyup çalışmaya karar verdiyse ama eşi olacak hoduk elini taşın altına sokmuyorsa. Kızınız hem eve para getiriyor, hem faturaları ödüyor hem evde 6 da gelip uyuyacagi saate kadar iş yapıyorsa neyle övünürsunuz???Bir erkek evladım olsa çalışıp eşine çocuğuna bakmasıyla övünürdüm bir kız çocuğum da olsa eğer ev hanımı olmayı isterse onunda kocasına her türlü yardımını esirgemeyeciği herkese karşı sevgi saygıyla olmasıyla övünürdüm
İnaçlıyım ve burdakiler öyle demiyo yapacak ıspat peşindelerbu yorumu inançlı biri olduğunuzu düşünerek yazıyorum...
erkek iş yapmaz! erkek adam karı gibi temizlik yapmaz !!
bu söylemler ve düşünceler cahil insanların sözleridir..
Hz muhammed hanımlarına kendi küçük söküklerini bile diktirmezdi hadisleri fıkıh siyer kitaplarını açıp okuyun eşlerine yardim eder hiç bir kişisel işini eşine yaptırmadı..
evde hanımına yardim etmek sünnettir..
Eski insanlardan bahsetmişsin..
peygamberi örnek alan eski insanların hepsi hanımlarıyla aynı işleri yapardı..
çoğu hoca da ev işinde güç gerektiren tüm işleri erkeğin yapması gerektiğini söyler..
bir kadın olarak şu kafadan çıkın bence..
KARISINA YARDIM EDEN KILIBIK DEĞIL KALBI ILIKTIR..
Erkeğin görevi süpürge bulaşık değil ha eşine evine çocuklarına bakmakla yükümlü ben eşime diyemem ki gel süpürge yap yada başkaların yanında çay koy demem erkekleri neden bu kadar basitleştiriyosunuz şuan eski evli insanlara kocalarımı yardım etti ha ufak tefek işler olabilir ama insanların yanına rencide edici geliyo bana çay koy denmesi bu benim görüşüm anlatabildim
Bu emojiyle özgüvenli umursamayan kadın olmuyorsunuz.oyle olmaya çalışan kadın oluyosunuz.
Ben insanların içerisinde çay koy denmesini söylemiyorum, ki koy deseniz koymaz mı? Bu kadar mı eli ayağı tutmuyor eşinizin?
Evde hiç size yardım etmez mi? "hayatım ben yerleri siliyorum, bir zahmet sende süpürge açar mısın?" demez misiniz? Yoksa eşiniz padişah gibi baş köşeye oturur mu? Evet düşüncelerimiz, hayatlarımız farklı. Size verebileceğim tek temenni lütfen kendinizi ezdirmeyin, ev işini kadınların işi olarak görmeyin. İyi günler.
Erkek olaydım keşkemBen artik senin troll oldugunu düsünmeye basladim. Kimse "ben kizimin ilerde ev hanimlig ile övünürüm" demez. Yani böyle büyümüs, böyle görmüs kadin bile demez. Ya erkek yada trollsünüz.
Ve ispata gerek yok. "En iyii irkkekk benim irkeek" derdinde degilim. Yaptigimiz modernlik degil, dogruluk. Benim annem simdi neredeyse 60 yasinda ve simdiden bile türlü türlü fiziksel sorunlari var. Hayati hep babaannem ile bakmak ile, ev isi yapmak ile, misafir agirlamak ile geçti.
Babam ancak bu son 10 yilda anneme daha çok yardimci oldu ki oda ev toplama, bulasik makinesi doldur/bosalt, masayi ser/topla gibi seyler. Ancak babamin fiziksel sorunlari anneminki gibi degil. Annemden daha genç görünüyor.
Bir kadin niye kendine, 50 yasinda sönmeyi reva görsün ki? Niye kendini hizmetçi rolünü reva görsün ki? Biz bir hayati dünyaya getirebilen güçlükte olan varliklariz. Kimsenin hizmetçisi olarak dogmadim. Ha evet bende evimi temizlerim, esimin donlarini yikarim. Ancak esimde aynisini yapar.
Neyse ya, yine ters ters cevap verirsin. Bosuna anlatiyorum ama yine anlatiyorum iste.
Yok canım uzun yıllar kendi evinde yaşadığı için, başka ülkelerde kendi başına hayatını idame ettirmeye alıştığı için kendi evinde de duramıyor, yapıyor yani sürekli.Kız dur allasen aynı eve girmeden tam bilemezsjn büyük konuşma. Yapar gene yapmaz demiyorum ama eskisi gibi yapmayabilir. Hiç hayatta olmaz deme oluyor aynı ev başka bir şey sevgililikle farklı. Büyük konusunca başına gelir derler ondan yazdım
O kız çocuğunuz okuyup çalışmaya karar verdiyse ama eşi olacak hoduk elini taşın altına sokmuyorsa. Kızınız hem eve para getiriyor, hem faturaları ödüyor hem evde 6 da gelip uyuyacagi saate kadar iş yapıyorsa neyle övünürsunuz???
Yoksa ben ne yaptım kızımı illa sen yapacaksın diye zorladim kocasi hem parasını yiyor hem emeğini diye dövünür musünüz
Allah allah ee siz benim adıma düşüncemin olmadığı düşünceyi söylüyorsunuz ne güzel yazmasanız iyi olcak yine emoji kullanacam ama özgüvenli olurumBu emojiyle özgüvenli umursamayan kadın olmuyorsunuz.oyle olmaya çalışan kadın oluyosunuz.
Neden insan kendine bu denli ağır hakaret eder ? Ben beni basitlestirdigini ve eşimi basitlestirdigini misal düşünmüyorum.Diyemez çünkü hizmet etmek erkeği basitleştirir. Yani arkadaşın kendini basit görmesine sonuna kadar katılıyorum.
Bu emojiyle özgüvenli umursamayan kadın olmuyorsunuz.oyle olmaya çalışan kadın oluyosunuz.
benim esim:) herzaman degil cunku gercekten cok yogun, 24 saatin genellikle 15 saatini filan iste geciriyor. kalan zamanda da dinlensin mi islerini mi halletsin vakti olmuyor gercekten. ama vakti varsa, tum isleri yaoabilir, cam silmek kavabo temizlemek bulasik toplamak,biri olsa dahi gogusunu gere gere sen otur ben cayi koyarim diyebilir, servise yardim eder, srkadas ortaminda bu isler kadin isi diyen arkadaslarina da asalak misiniz o kadin sizin koleniz mi tabiki ortak yasamda ne gerekiyosa erkek te yapar sizde yapin abi diye susturur.Bunu basarabilene sapka cikaririm ben
Kendi başına yasadiyaa okey o zaman. Ama ipleri birama bir kez alistirsan devamı gelir.Yok canım uzun yıllar kendi evinde yaşadığı için, başka ülkelerde kendi başına hayatını idame ettirmeye alıştığı için kendi evinde de duramıyor, yapıyor yani sürekli.Çalışmayan öyle tv karşısında oturup göbek kaşıyan koca almam ben
Niye herkese bu kadar yara oldu anlamadımKız dur allasen aynı eve girmeden tam bilemezsjn büyük konuşma. Yapar gene yapmaz demiyorum ama eskisi gibi yapmayabilir. Hiç hayatta olmaz deme oluyor aynı ev başka bir şey sevgililikle farklı. Büyük konusunca başına gelir derler ondan yazdım
O kız çocuğunuz okuyup çalışmaya karar verdiyse ama eşi olacak hoduk elini taşın altına sokmuyorsa. Kızınız hem eve para getiriyor, hem faturaları ödüyor hem evde 6 da gelip uyuyacagi saate kadar iş yapıyorsa neyle övünürsunuz???
Yoksa ben ne yaptım kızımı illa sen yapacaksın diye zorladim kocasi hem parasını yiyor hem emeğini diye dövünür musünüz
Neden insan kendine bu denli ağır hakaret eder ? Ben beni basitlestirdigini ve eşimi basitlestirdigini misal düşünmüyorum.
Bence böyle hakaret etmeyin kendinize ya insan kendini ezer mi hiç üzüldüm adınıza
Ya doğrusu bu zaten aynı evde kaç kişi yaşıyorsa o evin her bireyi evde iş yapmak zorunda, bir işin ucundan tutunca erkeklikleri düşmez kocişlerinin.Bence kendi kocaları yardım etmediği için böyle diyorlar.Kendi başına yasadiyaa okey o zaman. Ama ipleri birama bir kez alistirsan devamı gelir.
Bende sen gibi düşünüyorum cevremde eşine yardım etmeyen erkek yok gibi zaten.
Biz sansliyiz❤
Geri kalan tayfa hala basitlik diyor vuracagim kendimi
Heheh kesin öyleya bir grup var, onlarda fikir şu; erkek bağırır çağırır, çocuğunu bile uyurken sever ki şımarmasın.. haşaaa erkek çorabını bile çamaşır sepetine atmaz ama salonun ortasına fırlatır.
ve erkek bunları yapınca "erkek" oluyor.. evladına bakan, çekinmeden seven ve kirli çamaşırını çamaşıra koyan erkek kılıbık ve kadınsı oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?