- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
- Konu Sahibi PrensesMononoke
-
Erkeğin görevi süpürge bulaşık değil ha eşine evine çocuklarına bakmakla yükümlü ben eşime diyemem ki gel süpürge yap yada başkaların yanında çay koy demem erkekleri neden bu kadar basitleştiriyosunuz şuan eski evli insanlara kocalarımı yardım etti ha ufak tefek işler olabilir ama insanların yanına rencide edici geliyo bana çay koy denmesi bu benim görüşüm anlatabildim
Peki benim öyle düşündüğümü nerden çıkardınız..Siz kadının işi olmadığına nerden vardıysanız ordan vardım
Eskiden böyleymiş diyorum bende, mesela siz köyde yaşamışsınız. Böyle görmüş, böyle yetişmişsiniz. Babanız tarlaya gidermiş, hanımlar evde kalırmış. E sizin böyle düşünmeniz normal. Ama siz böyle düşünüyorsunuz diye doğru bu değil. Değil ya değil. Siz anlamıyorsunuz. Aynı evde yaşayan herkes o evde birşeyler yapmak zorunda. Eski insanlar öyleymiş diyorsunuz. O zaman eskiye dönün, kocanız üzerinize kuma getirsin.. Çünkü önceden böyleymiş, kuma getirilirmiş erkeğin 2 3 karısı olurmuş, kadınların seçme seçilme hakkı olmazmış. Oy kullanmayın mesela, kocanız kuma getirirse ses çıkarmayın. Nasıl fikir?Erkeğin görevi süpürge bulaşık değil ha eşine evine çocuklarına bakmakla yükümlü ben eşime diyemem ki gel süpürge yap yada başkaların yanında çay koy demem erkekleri neden bu kadar basitleştiriyosunuz şuan eski evli insanlara kocalarımı yardım etti ha ufak tefek işler olabilir ama insanların yanına rencide edici geliyo bana çay koy denmesi bu benim görüşüm anlatabildim
Evet evet ben karaladım pardon1955 senesinde evlenmiş anneannem ve dedem de ben hep ortak iş yapmayı gördüm.. anneannem ve dedemin ahbaplarında da gördüm. 60lı yaşlarında bile yaptılar.. ölene dek yapanları da gördüm..
bu zihniyet meselesi.. eskiler diyip diyip eskiden yaşamış görgülü, terbiyeli, kadirşinas insanları karalamayın bari..
değer vermek her çağda değer vermektir.
Biz burada ne kadar anlatırsak anlatalım, bunları hiçbir şekilde anlamayacaklar. O yüzden elimizi de aklımızı da boşu boşuna yormayalım. Onlar kendilerini değersizleştirip kocalarını yüceltmeyi pek bir seviyorlar.aynen öyle. merhamet, sevgi, insancıl olmak.. bunlara sahip olan adam her türlü elinden geleni yapar. aynısı kadın çin de geçerli. yani insan olan değer verir ve yorgunum yapamam lafı bana göre sadece bahanedir.
az ama çok insan gerçekten isterse birşeyler yapar.
zaten aklı başında hiçkimse karşısındakinden gücünün üzerinde şeylr beklemez. önemli olan ortak bir hayatın içinde olduğunu bilip ona göre çabalamak.
Valla okuyanlarda pek akıllı gibi gelmedi bana sen aman ha okumayı bırakma lazımsın
Bir erkek evladım olsa çalışıp eşine çocuğuna bakmasıyla övünürdüm bir kız çocuğum da olsa eğer ev hanımı olmayı isterse onunda kocasına her türlü yardımını esirgemeyeciği herkese karşı sevgi saygıyla olmasıyla övünürdümPeki benim öyle düşündüğümü nerden çıkardınız..
Sırf ön yargınızı gidermek için yazayım o ev ortak yaşam alanıysa işlerde ortaktır düşüncesindeyim. Allaha şükür eşimde böyle düşünür. Temizlikte yapar yemekte.. her ortamda da çok iyi lavoba ovarım diye över kendini:) kendi kirlettiği yerleri temizleyebilecek kadar medeni ve saygılıdır anlayacağınız..
Merak ettim 1 kız 1 erkek evladınız olsa kızı çalıştırıp erkeği besleyecek misiniz..
Biz burada ne kadar anlatırsak anlatalım, bunları hiçbir şekilde anlamayacaklar. O yüzden elimizi de aklımızı da boşu boşuna yormayalım. Onlar kendilerini değersizleştirip kocalarını yüceltmeyi pek bir seviyorlar.
Aynen öylevalla lazımsın diyen çok var şükür :)
herkesin aklı kendine diyor bu sığ yorumlaşmadan çekiliyorum. belli ki algılarımız, kültür, görgü ve hayat tarzlarımız farklı ve asla ortak noktada buluşamayacağız :)
Hanımefendi son kez söylüyorum ben eşime diyemem insanların içinde çay koy diye demem de yani ben böyle gördüm böyle gider şuan çevremdeki insanlarda eşlerinin giysisini yıkıyo diye değersiz olduklarını düşünmüyor bende düşünmüyorum ha sizin düşünceniz bu buda benim düşüncemEskiden böyleymiş diyorum bende, mesela siz köyde yaşamışsınız. Böyle görmüş, böyle yetişmişsiniz. Babanız tarlaya gidermiş, hanımlar evde kalırmış. E sizin böyle düşünmeniz normal. Ama siz böyle düşünüyorsunuz diye doğru bu değil. Değil ya değil. Siz anlamıyorsunuz. Aynı evde yaşayan herkes o evde birşeyler yapmak zorunda. Eski insanlar öyleymiş diyorsunuz. O zaman eskiye dönün, kocanız üzerinize kuma getirsin.. Çünkü önceden böyleymiş, kuma getirilirmiş erkeğin 2 3 karısı olurmuş, kadınların seçme seçilme hakkı olmazmış. Oy kullanmayın mesela, kocanız kuma getirirse ses çıkarmayın. Nasıl fikir?
Erkeği basitleştirmeyin demişsiniz, siz neden kendinizi bu kadar basitleştirip değersizleştiriyorsunuz. Erkeğin kadına yardım etmesi basitlik mi? Gerçekten ben sizin düşüncenizi anlayamıyorum, doğruyu da anlatamıyorum.
Doğrusu bu, normal olanda bu zaten. E hayat müşterek diyoruz, kimse kusura bakmasın ama ev işi de dışarı işi kadar zor ve yorucu. Annem ev hanımıyken gece saat 2 3e kadar iş yaptığını hatırlıyorum. Dışarıda mesai bittiğinde bitiyor ama ev işi devamlılık isteyen hiç bitmeyen bir iş topluluğu demek. O yüzden erkeklerinde ev işlerinde kadına yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum.en çok da bu zihniyetteki insanların yetiştirdiği erkek çocukların ileride evleneceği kadınlara üzülüyorum. kendisi kalkıp su alamayacak ve elin kızının başını yakacaklar.
üst komşumuzun 2 oğlu var, ev hanımı olmasına rağmen evlenince karınıza yardım edeceksiniz, erkeklik kadın temizlik yaparken ayak uzatmak değildir diyip evini de süpürttü, yemek de yaptırdı. gelinleri kv lerine tapıyor, sayende hayatımız rahat diye..
iyi ki böyle insanların içerisinde yaşıyorum da umudum artıyor geleceğe dair..
Ben insanların içerisinde çay koy denmesini söylemiyorum, ki koy deseniz koymaz mı? Bu kadar mı eli ayağı tutmuyor eşinizin?Hanımefendi son kez söylüyorum ben eşime diyemem insanların içinde çay koy diye demem de yani ben böyle gördüm böyle gider şuan çevremdeki insanlarda eşlerinin giysisini yıkıyo diye değersiz olduklarını düşünmüyor bende düşünmüyorum ha sizin düşünceniz bu buda benim düşüncem
bu dedikleriniz hiç birini demem benim görüşüm de bu yok teşekürler sizde iyi günler dilerimBen insanların içerisinde çay koy denmesini söylemiyorum, ki koy deseniz koymaz mı? Bu kadar mı eli ayağı tutmuyor eşinizin?
Evde hiç size yardım etmez mi? "hayatım ben yerleri siliyorum, bir zahmet sende süpürge açar mısın?" demez misiniz? Yoksa eşiniz padişah gibi baş köşeye oturur mu? Evet düşüncelerimiz, hayatlarımız farklı. Size verebileceğim tek temenni lütfen kendinizi ezdirmeyin, ev işini kadınların işi olarak görmeyin. İyi günler.
Erkeğin görevi süpürge bulaşık değil ha eşine evine çocuklarına bakmakla yükümlü ben eşime diyemem ki gel süpürge yap yada başkaların yanında çay koy demem erkekleri neden bu kadar basitleştiriyosunuz şuan eski evli insanlara kocalarımı yardım etti ha ufak tefek işler olabilir ama insanların yanına rencide edici geliyo bana çay koy denmesi bu benim görüşüm anlatabildim
Doğrusu bu, normal olanda bu zaten. E hayat müşterek diyoruz, kimse kusura bakmasın ama ev işi de dışarı işi kadar zor ve yorucu. Annem ev hanımıyken gece saat 2 3e kadar iş yaptığını hatırlıyorum. Dışarıda mesai bittiğinde bitiyor ama ev işi devamlılık isteyen hiç bitmeyen bir iş topluluğu demek. O yüzden erkeklerinde ev işlerinde kadına yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum.
Tek dileğim bu zihmyietteki insanların çoluğunu çocuğumu bulmamaları. Annesinin eğitemediği insanı ben hiç eğitemem yani.
Çocuklarınızın sizinle birlikte yaşarken ki durumunu sormuştum. 2sinin yatağını da kızınız mı toplayacak mesela.. yada bulaşıklara kız yardım ederken erkek olan tv karşısına mı geçecek.. muhtemelen öyle olacak. İşte o kızın suçu ne..Bir erkek evladım olsa çalışıp eşine çocuğuna bakmasıyla övünürdüm bir kız çocuğum da olsa eğer ev hanımı olmayı isterse onunda kocasına her türlü yardımını esirgemeyeciği herkese karşı sevgi saygıyla olmasıyla övünürdüm
Benim buradaki bütün yorumlardan anladığım herkes ispat peşinde benim eşim yapıyo biz moderniz biz iyiyiz bilmem ne elinize ne geçiyoKadin çay koyunca basitlesiyormu? Erkek niye çay koyunca basitlessin? Hürmet sadece kadinmi yapabiliyor? Kadinin bu dünyada tek gayesi çile çekmekmi? Kadininda hakki degilmi eve geldiginde ayaklari sehpanin üzerine koyupta yemek çay beklemek?
Bir kadinin bu sekilde düsünmesi ne kadar üzücü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?