• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim, erkek kardeşimi evimizde istemiyor..

Çok canım sıkkın. ..
Daha önce de bahsetmiştim size aslında. .benden 1 yaş küçük olan erkek kardeşimin bizim su an bulunduğumuz doğu iline tayini çıktı. . Ve bi süredir bizimle kalıyor .bende çalışıyorum.
Ben 27 kardeşim 26 eşim 30 yaşında. .
Neyse şimdi kardeşim annem babam bizde kalıyorlar şu an için. . Annemle babam kardeşim yerleşince memlekete geri donecekler.. sorun şu ki kardeşim maddiyata cok onem verir para icin yasar desem yeridir hicbisey hickimse umuru olmaz . bu yuzden masraf az olur diye bizim eve yerleşmek istiyor biraz gözü açıktir.. yok diyemeyecegimi bildigi icin bu durumu kullanmak istiyor anneme babama istenmeyeni oynuyor . annem babam zaten hep onu düşünürler beni asla dusunmezler.. erkek kardeşim bizim evde yaşamak istiyor annem babam da kalsın doye baskı yapıyor . . Eşim e bahsettim ben zaten yorgun Argin geliyorum ve evimde rahat oturmak istiyorum diyor kardeşimi istemiyor.. arada gelip gitsin ama kocaman eşşek kadar herif olmaz doyor .. ayrıca 3 yıllık evliyiz 1 yıldır bebeğimiz olmuyor ve belli günler var iliski için önemli e kardeşim evde olursa biz nasıl rahat olucaz ki......

Annemgil de öte yandan kocanı ikna et diye baskı yapıyor ..
Kaldım arada.....
Bi fikir verin nasıl soyleyeyim anneme babama öf ya beni hiç dusunen yok

Kusura bakmayın ama ben en büyük hatayı sizde buldum. Ailenizin sizi onaylamasına o kadar ihtiyaç duyuyorsunuz ki hem sizi hem eşinizi günlerdir huzursuz etmelerine izin vermişsiniz. Hayatta sizi kullanmak isteyen insanlar karşınıza hep çıkar. Bu aile içi de olabilir, aile dışı da olabilir. Rest çekip karşı duracak gücünüz yoksa şimdi kendinizi ve eşinizi, ileride de çocuklarınızı etkileyecek böyle huzursuz ortamlara sebep olursunuz.

Rest çekin, çıkması için süre verin. İşini eline almış adamın evi ayrı olur diyin (ki bence öğrenci bile olsa sürekli durması olmazdı), bu hafta sonuna kadar bir ev buldun buldun, daha fazla idare etmem mümkün değil diyip mesafe koyun.

Şu an kötü abla olun, bunu problem etmeyin. Haklı olduğunuzu siz biliyorsunuz, başkalarını ikna etmenize gerek yok. Her şer gibi görünen şeyin altında hayır vardır. Aileniz, akrabalarınız sizin gerektiğinde insanlarla aranızı bozabileceğinizi, mutlu mutlu yaşamak için kimsenin onayına ihtiyaç duymadığınızı öğrensinler de ona göre davransınlar.

Ayrıca aranızın bozulması araya mesafe koymak için de iyi olur. Yoksa kardeşinizde kendi evi olsa bile faturalar az gelsin, mutfak masrafı olmasın diye devamlı size gelip sizde kalıp, huzursuzluk çıkarıp bunu önemsemeyecek potansiyel var.

Bir de bence bir psikoloğa gidin. İnsanların sizi ezmelerine izin veriyorsunuz. Hayır diyemeyeceğimi bildiği için diyorsunuz. Eşiniz evet dese sizi ezip geçmelerine izin vereceksiniz. Böylece herkesin onayını almış olurdunuz, rahatlardınız. Ama eşiniz hayır demiş, siz kabul etseniz bu sefer de onun onayını alamayacaksınız. Sizin asıl derdiniz bence bu. Kendinizi onaylatmak istediğiniz kaynaklar birbiriyle çatışıyor. Bu yüzden bu konudan bağımsız olarak iyi bir psikoloğa gitseniz iyi olur. Hem sizin ve eşinizin mutluluğunuz, hem de ileride çocuklarınıza iyi bir örnek olabilmeniz için. Çok mutlu olmanızı dilerim.

Son düzenleme:
Esiniz hakli. Benim erkek kardesim yazin gelir 15 gun kalir gider. Esimle de cok iyi anlasirlar sagolsun istemem etmem asla demez. Ama surekli kalsa bi kere ben istemem. Olmaz ki. Esimin kardesi de devamli kalamaz, benimki de. Aile mahremiyeti diye bir sey var. Ki sizin kardesiniz zor durumda da degilmis isi guc var.

Çok canım sıkkın. ..
Daha önce de bahsetmiştim size aslında. .benden 1 yaş küçük olan erkek kardeşimin bizim su an bulunduğumuz doğu iline tayini çıktı. . Ve bi süredir bizimle kalıyor .bende çalışıyorum.
Neyse şimdi kardeşim annem babam bizde kalıyorlar şu an için. . Annemle babam kardeşim yerleşince memlekete geri donecekler.. sorun şu ki kardeşim maddiyata cok onem verir para icin yasar desem yeridir hicbisey hickimse umuru olmaz . bu yuzden masraf az olur diye bizim eve yerleşmek istiyor biraz gözü açıktir.. yok diyemeyecegimi bildigi icin bu durumu kullanmak istiyor anneme babama istenmeyeni oynuyor . annem babam zaten hep onu düşünürler beni asla dusunmezler.. erkek kardeşim bizim evde yaşamak istiyor annem babam da kalsın doye baskı yapıyor . . Eşim e bahsettim ben zaten yorgun Argin geliyorum ve evimde rahat oturmak istiyorum diyor kardeşimi istemiyor.. arada gelip gitsin ama kocaman eşşek kadar herif olmaz doyor .. ayrıca 3 yıllık evliyiz 1 yıldır bebeğimiz olmuyor ve belli günler var iliski için önemli e kardeşim evde olursa biz nasıl rahat olucaz ki......

Kaldım arada.....

bunda cekıncek bırsey yok arkadasım..açık açık soyleyeceksın doğru olmadıgını...çok sacma degılmı..eşek kadar herıf maası var herseyı var sgalıgı yerınde ama sızde kalacak? şaka gbı gercekten...hıç cekınme kardesınede annenede babanada soyle hem esının hem senın bunu doğru bulmadıgınızı
esın sonuna kadar haklı

Herkesin evi ayrı yolu ayrı,
Biz onu yalnız bırakmayız ama bu ev sadece benim değil.
Biz beraber yaşamak istemiyoruz ikna edicek bi durum yok diyin olsun bitsin.
Tatsız olayların önüne geçmiş olursunuz.

Çok canım sıkkın. ..

Kaldım arada.....
Ailede kim iyi niyetliyse aile hep ona yuklenir. Sen de hayir diyemedigin icin sana yuklenecekler vede hayir cevabini alinca sen kotu olacaksin, sana tavir alacaklar... bence bir insanin sınırları, tavri olmali... yeri gelince ailesine,esine
bile hayir diyebilmeli ki herkes ustune gelmesin olur olmaz. Bu dengeyi saglamak sana kalmis, yoksa esin yüz göz olur ona da tavir alirlar... Kisacasi esinin hakkini ve kendi hakkini sen savun...

Çok canım sıkkın. ..

Kaldım arada.....
kesinlike olmaz ya az ötede otursun olmaz öyle cıkk

Adam haklı.
Başlığıda öyle bir yazmışsın ki, bir hışımla girdim "şimdi laciverte boyadım seni enişte, ne demek kızcağızın kardeşini istememek" diye.
Neyse, anne- babana bakma canım bu tavırlar klasik "kıymetli oğluşum" tavırları. Aman parası gitmesin, aman rahat etsin, ay o şimdi yemek yapamaz ,üstüne başına bakamaz ablası baksın. Tabi istemezler ayrı bir ev.
Hiç duygu sömürüsüne falan kanma. Onları rezil eden sen değilsin, kendi kendilerini rezil ettiler bu düşüncesizlikleriyle ve çakallıklarıyla.
Açıkça söyle "ev üstünde ev olmaz, bizim kurulu bir düzenimiz ve planlarımız var maalesef yardımcı olamayacağız." bu kadar.
Kaldı ki sana böyle bir öneri sunarken reddedilme ihtimalinide göz önüne almaları gerekirdi. O ihtimali hiç düşünmemişler belli ki, buradan da senin hoşuna gitsede gitmesede "hayır" diyemeceğinden emin oldukları sonucu çıkıyor. Kısaca baskı ile istediklerini yaptırmaya alışmışlar, sakın boyun eğme.

Çok canım sıkkın. ..

Kaldım arada.....
walla kardeş önce konu başlığı yanlış olmuş, kardeşim bizim eve yerleşmek istiyor olmalıymış, asıl problem eşin değil sizinkiler gibi görünüyor, o kadar baskıda neyin nesi,
bence eşin haklı ev ev üstünde olmaz, sizde eşinizin kardeşini sürekli istemezsiniz sanırım, cinsellik bi yana yemek az olur üstüne alınır, tartışırsınız üstüne alınır vs vs... sorun bitmez.
sonuçta bide yardımcı oldunuz sağol demezler bide suçlu çıkarsınız, bu tür durumlarda fedakar olan genelde suçlu çıkar.
size yakın tek göz odada kalsın gerekirse yemeğe gelir gider vs. en azından gideceğini bilirsiniz ve idare gücünüz daha iyi olur.
kardeş cahil desek anne babanızın ikna etme cabası dahada zorlaştırmış durumu, Allah yardımcınız olsun

maaşlı adam yahu başka atananlar da vardır
çıksın bi eve ev arkadaşıyla
zaten genç oğlan sevgilisi olur vs sizin eve mi getirecek

kocan haklı ne işi var eşşek kadar adamın sizin evinizde. sürekli kalınmaz ki arada gelinir gidilir yenilir içilir ama eve yerleşmek nedir.

tamam siz rahat edemeyeceksiniz de kardeşin nasıl rahat edecek hiç mi düşünmüyor?

Asıl kabahat annenlerin güya birde yaşlılıar bunların hayat deneyimi yok mu empati kurma yeteneği yok mu kardeşin para biriktirme derdinde , otomobil mi alacak , masraf olmayacak amada sinsi ve açık göz , böyle menfatine düşkün kardeşi sevmem , zor durumda değil, hasta değil
evliliğinizdeki huzurda kaçar

Ailen de ne dusuncesizmis seni de zor duruma sokuyorlar. Eşin cok hakli koca adam olmuş gitsin bikac arkadas bulsun ev tutsunlar. Hic uygun degil daimi kalinir mi ya. Tavrini koy canim yoksa evliligin catirdar zamanla.

Konuyu esinn istemiyor diye sandim ama sizde istemiyorsunuz
Bence acik bir dille annenizle konusun

Öğrenci olsa yine anlarım size Muhtaç derim ama koca adam parası pulu var ne alaka sizinle Yaşaması
Eşiniz çok haklı
Tutsun evini arada Yemeğe gelir çamaşırına bilmem nesine yardım edersiniz
Madem sizi zor durumda bırakıyorlar açık açık konuşun kimse için huzurunuzu kaçırmayın
Bir de ne zamana kadar yani süre bile yok yaşayabildiği kadar sizinle mi yaşayacak

Esin yüzde 100 haklı desem de durumu karşılamaz yüzde bi milyon diyim, gözü açıkmış bak sen şu saçmalığa

Kendinizi esiniz, kardesinizi de gorumce gibi dusunun... Gerisi gelir...

Back