• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim kardesimin bizde kalmasini istemiyor

Sürekli kalacak olsa haklı derdim ama su an %100 haksız. Kardeşinin 10 gün kalmasına asla karışamaz. Oyle şey mi olur yahu. Götür kardeşini de evinize bence

Adam istemiyorsa zorla götürüp çocuğun da moralini bozmayın derim. Sonuçta dam kendi kardeşini bile istemiyor muş ne denir ki bilemedim. Ancak görümcenizi yatağınızda yatırma konusunda eşiniz tabiki haklı hiç mi yatacak yer yoktu da evde yatağınıza aldınız. Bende asla istemem orda başkası yatsın mahrem bi alan nihayetinde

Yazıklar olsun eşine ne diyim.çocuk o ya niye gözüne batıyo bukadar.bence götürme şimdi onların yanındada surat yapar falan yazık babanın kardeşininde moreli bozulur daha kötü olur hiç girme o topa baban döndükten sonra tepkini koy ama çok yanlış

Çocuk sevmiyordur tek açıklaması bu çünkü çocuk seviyorsa bu yaptığı hoş da değil normal De yine de keşke böyle yapmamış olsaydı kardeşin adına çok üzüldüm bı duysa anlasa nasıl kırılır üzülür garibim...

Siz fazla abartmışsınız gibi geldi. Evde - okuma yazma bilmese de- annesi var. Anne!
Abla var, ilgilenen, e okuma yazma bilen...
Biraz (af buyurun) ukalaca geldi, onların bakamayacağını düşünmeniz.

Tabii bu durum eşinizi haklı çıkarmıyor.
Kardeşiniz gelirse evden gidecek kadar ne var yani? Bazen sevmesek de mecburi misafirlerimiz oluyor, evden mi gitmeliyiz, çok saçma.
Anne babaya birşey demeyip kardeşi bu kadar istememek ilginç geldi bana.
Sebebini sorun,inandırıcı geçerli bir neden söylesin, varsa.
Tabiki onlarda ilgilenecek nihayetinde birinin oğlu birinin kardeşi.ama evleneli iki sene oldu ben ondan habersiz birşeye karar veremiyorum.normalde aramızda hiç bir sorun yok Allaha şükür evde çok iyiyiz.Kendisi de evine çok düşkün eve alincak bişey olsun daha ben söylemeden alır.öyle dışar hayatı pek yoktur.genellikle evde olur gidersek birlikte dolaşmaya çıkarız çok nadir yalnız gider öyle arkadaşlarıyla takilayim falan demez. Kendisi çok evcil birisidir.normal şartlarda hiçbir sıkıntım yok.ama ondan habersiz bişey almamı yada kalmalı birini cagirmami sevmez.iki senelik evli olmamıza rağmen evde sanki yeni evli gibi davraniriz hep aşkım diye hitap eder o da bende. Artık huyunu az çok biliyorum ona göre davranıyorum.normalde kardeşimin kalmasını istemicegini biliyorum.ama hem ameliyat li hem de kardeşim hiç mi kalamicak bende diye gelsin istedim. Sonuçta çok kötü tartıştık.hiç tahammülü yok.normal şartlarda pek üstüne gitmiyordum tansiyon hastası diye sinirlendirmemeye çalışıyorum.ama artık sıkıldım kardeşimi kendi evime goturemiyorum ki ben daha önce evlenmeden önce üstüne başa basa sordum ailem gelse kalsa bişey der misin diye.Tabiki hayır dedi.anneme babama o yüzden pek bişey dwmedi.ama bir hafta kaldiginda sıkılıyor.anne de babam da daha bir kere geldi.annem bir hafta durdu.babam mecburi bi nedenden iki hafta.ablami sevmiyor o yüzden istemiyor kardesimide yarmazlik yapar durmaz diyor.

ya şöyle durum olabılıyor netıce de senın kardesın onun değil belki sevmıyordur yapısı öyle demek ki ne yapılabilinir ki onunda aıle ferdi geldıgınde sana ıstememe hakkı dusuyor kendı kardesı olsa aynı tepki olur muydu merak ettim.

Bende sevmem yatıya kalmalı misafirlik zerre rahat edemiyorum çünkü . Mecbursa (uzak şehirden gelinince aynı gün dönülmez pek) gibi durumlarda kısa bır süre kalabilir. Sizin durumda çok büyük bir "mecburiyet" yok bence bakacak insanda var sonuçta cocuk ortada kalmış değil.

Ben bu kafaları anlamıyorum aileye gidiliyor 1 ay, aile gelıyor yine en az 15 gun, 1 ay... Bu nedir yani? Gittiği zaman 1 ay, 2 ay eve gelmeyip anasında duran adamlada evliliği gözden geçirirdim. Bendeki misafirlik 1 haftayı aşmaz.

Asıl benim eşim böyle bir konuda ısrar etse ben derim "gitceksen git, kendin kal yanlarında" Aynı evi paylaşıyoruz ve evlıyız dıye kimseyi günlerce, aylarca çekmek zorunda değilim ben.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belki kendi ailesine de böyle bir kapı açmak istemiyordur. Anladığım kadarıyla evde bakacak birileri var ve siz de zaten günlerdir kardeşinizle ilgileniyormuşsunuz kusturacak noktaya getirmeye gerek var mı? Belki kardeşinizin tavırlarını sevmiyor olabilir ya da siz kardeşimize çok düşkün olduğunuz için bunun sürekli sürekli yaşanmasını istemiyor olabilir.

Tum yorumlari okudum.Sizin abarttiginizi düşünüyorum.Adam hakli.Daha fazla zorlamayın bence.Sizin ayri bir aileniz var artık.Eminim hersey sizin anlattığıniz gibi degildir yani hep kendi acinizdan bakiyorsunuz olaya.

Ben de pek sevmem akraba gelip kalmasını. Özellikle de çocuk. O da öyledir, rahatı bozulmasın istiyordur. Ama ben olsam istemiyorum diyemezdim kötü görünmemek için :) Bir iki haftaya bir şey demezdim. Ben kardeşlerime falan gelip kalın demem hiç. Olsa olsa bir akşam falan. Eşimin yeğeni geldi bir kere öyle bir kaç hafta ama o büyüktü, lisedeydi, bir zahmeti yoktu. Siz de uzun kalmışsınız bayağı, ama hastalık hali sonuçta olabilir. İstemiyorsa yapacak bir şey yok. Bence biraz katlanabilirdi istemese de ama o haksız da olsa zorla götüremezsiniz sonuçta. Babanıza ve çocuğa yansıtır.

Iyide kardesinize bakan annesi lasi varken ne var sizde.Kusurabakmayin haksizsiniz..
Adamin kendinden kalan kimse yok ne guzel iste Senden de cok mecburi durum olmadigi surecce olmasin.12 yasindaki cocuk yaramazlik yapabilir ve adam durduk yere niye rahatini bozmak istesen ki. Akliniz kalicak durum soz konusu degil .Babaniz niye sizde ayrica

Açıkçası ben de bakacak başka biri varsa eşimin kardeşinin bizde kalmasını istemem. Baba mecbur geliyor kardeş gelmesin diye düşünüyordur.
Anneniz yok mu bu arada?

"12 yaşında koca insan olmuş hemde kolu kırık ayrıca annesi ablası varken ne münasebetle size gelip kalıyor. Kabul etmeyin." Cumlesi erkeklerin kardeşleri için geçerli sanırım. Konu sahibi eşim kardeşini bize kalmaya getiriyor deseydin büyük çoğunluk böyle derdi. Taraflar değişince cümlelerde değişmiş.
Neyse benim fikrim tabiki eşiniz haksız.

Annem var ama dediğim gibi okuma yazması yok hem surup içmesi gerekiyor hem saglikocagina pansuman için gitmesi gerekiyor sağlık ocağı otobüsle onbeş dakka falan neyse bunlar için ablam yardımcı olabilir.Ama benim için sadece ameliyat olmasi da değil normal şartlarda da gelip kalamamasi sorun. Babamın bende kalma nedeni de yine sağlık sorunu ile ilgili dediğim gibi benim yakinimda hastane var babamlarin orda en yakın hastane arabayla 1saat.ve yürüme de engeli var.tek başına yuruyebiliyor ama aksaklik var biraz devamlı da yalnız gidemiyecegi için o nedenle kalıyor. Bugünde sonuç olarak kardeşimi getirmedim babamla birlikte geldik.Ama kardesimle konuştum seni özledim keşke beni de goturseydin falan dedi.biraz içim burkuldu ama yapcak bişey yok.Yazın getiririm seni tatilde dedim...

Çok zor,böyle eşle yaşamak çok zor. Zararı dokunmayan, eşinin ailesiyle 10 gün yaşayamayan eşe tahammül etmek daha da zor.

Valla bence eşiniz şurda haklı zaten kalmışıniz ve gerekenleri yapmışıniz on gündür. Annesi olan hasta bir çocuğu niye surukluyorsunuz ki peşinizde ben onu anlamadım. Belki hasta olduğu için ve annesinden ayrı geleceği içinde istemiyor olabilir eşiniz ki bu düşüncede ise bence haklı.

Annem var ama dediğim gibi okuma yazması yok hem surup içmesi gerekiyor hem saglikocagina pansuman için gitmesi gerekiyor sağlık ocağı otobüsle onbeş dakka falan neyse bunlar için ablam yardımcı olabilir.Ama benim için sadece ameliyat olmasi da değil normal şartlarda da gelip kalamamasi sorun. Babamın bende kalma nedeni de yine sağlık sorunu ile ilgili dediğim gibi benim yakinimda hastane var babamlarin orda en yakın hastane arabayla 1saat.ve yürüme de engeli var.tek başına yuruyebiliyor ama aksaklik var biraz devamlı da yalnız gidemiyecegi için o nedenle kalıyor. Bugünde sonuç olarak kardeşimi getirmedim babamla birlikte geldik.Ama kardesimle konuştum seni özledim keşke beni de goturseydin falan dedi.biraz içim burkuldu ama yapcak bişey yok.Yazın getiririm seni tatilde dedim...
Peki annen baban ile birlikte hiç gelip kalmadı mi kardesiniz

Eve misafir gelince sanki erkeklere iş çıkıyormuş gibi bir acayip havalara girmelerini anlamıyorum.
Yemeği temizliği hizmeti yapmayan adam bir zahmet gelene de laf etmesin.
Vallahi eziyeti bana olmasa eşim çekse yükü yedi ceddi gelse gıkım çıkmaz oturur iki lafın belini kırarım hatta :deli:

Back
X