• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Eltime mi Aşık?

Aynen öyle. Ben hadi kalkalım dediğim zaman bile hayatta kalkmaz. En az 45dk 1 saat daha oturur, öyle kalkar. Ben sinir küpü olurum tabii... Peki çocuk var mı sizde? Onunla nasıl görüşüyor kv.ler?
Çocuğum var. Yarım gün, okula gidene kadar kv. bakıyor. Ama bakmasaydı da her hafta çocuğu görsün diye bir hassasiyetim olmazdı. İki yaşına kadar başka şehirdeydik hiç göremiyordu daha önce sonuçta. Hayat şartları, koşturma, telaş....koca bir gününü neden orda geçiresin ki! Yumuşak yüzlü biriysen seni bu konuda olması gereken bu diye ikna etmişlerdir. Ama her haftasonunu orda geçirmen baştan gereksiz olmuş. Tabii bu benim fikrim. Saygısızlık yapmak istemem.

Ben böyle düşünüyorum diye bir de ben art niyetli oluyorum... Amacım bunlarla uzaklaştırmakmış ailesinden onu... Sorunlu olan ve tedavi görmesi gereken ben imişim...
Seni bu şekilde manipüle etmesine izin verme. Anlattıkların mesafe koymak için gayet yeterli şeyler.
Bir de annen de aşık olduğunu düşünüyormuş ya okuyunca acaba mı dedim. Annen hala aynı fikirde mi?

Çocuğum var. Yarım gün, okula gidene kadar kv. bakıyor. Ama bakmasaydı da her hafta çocuğu görsün diye bir hassasiyetim olmazdı. İki yaşına kadar başka şehirdeydik hiç göremiyordu daha önce sonuçta. Hayat şartları, koşturma, telaş....koca bir gününü neden orda geçiresin ki! Yumuşak yüzlü biriysen seni bu konuda olması gereken bu diye ikna etmişlerdir. Ama her haftasonunu orda geçirmen baştan gereksiz olmuş. Tabii bu benim fikrim. Saygısızlık yapmak istemem.

Ben de senin gibi düşünüyorum... Tüm günümü orada geçirmek saçma... Sıkılıyorum, yoruluyorum... Ve zaten onca olaydan sonra ayaklarım da geri geri gidiyor oraya giderken. Yüzüne gülüyorum mecburen ama kv.nin yüzünü görmek istemiyorum. Yüzüne her baktığımda bana, bize yaptıkları geliyor... Ama eşim anlamıyor, anlamak istemiyor... İnatla beni de sürüklüyor oraya... Hayır kendin git, gel. Neden beni de zorla sürüklüyorsun...

Seni bu şekilde manipüle etmesine izin verme. Anlattıkların mesafe koymak için gayet yeterli şeyler.
Bir de annen de aşık olduğunu düşünüyormuş ya okuyunca acaba mı dedim. Annen hala aynı fikirde mi?

Annemle ayrı şehirlerdeyiz. Bu doğum günü mevzusu olduğunda eşyalarını toplayıp, kapının önüne koymuştum. Bu da aramış annemi kızın böyle böyle yaptı diye. Ben de anlattım mecburen anneme her şeyi. Sonra ablam aradı beni bak sakın kendini üzme, bebeğin var onu düşün diye... Ablam o an kv.sinin yanındaydı, kp.i demiş ki abim benim eşimin doğum gününü kutlayacak ha, alnını karışlarım onun. Ne manyak bir adammış o demiş... Bu olayı öğrenen herkes benimle aynı fikirde... Bir şeyler hissettiğini düşünüyor, ablam hariç... Onun ne düşündüğünü tam olarak bilemiyorum açıkçası. O hiç kendi fikrini düşünmedi ama bana direk "Sil bu fikri aklından, eğer eminsen de ayrıl!!! Bu çok iğrenç bir durum, durma" dedi. Abla bana kanıt lazım. Tam anlamıyla bir kanıt. O böyle jest yaptı, öyle baktı, böyle baktı dememle kanıtlayamam dedim... Hayır çıkar aklından bu düşünceyi, çıkaramıyorsan da boşan dedi... İşte boşanma aşamasından bir önceki aşamadayım. Bunu da sırf bebeğim için yapıyorum... Terapistle de düzelmez ise, hatalarını anlamaz ise boşanacağım....

Tüm yazılanları olmasa da bir kısmını okudum, gerçekten can sıkıcı bir durum. Bir kere kimse kolay kolay kabul etmek istemez ama dünyada olan şeyler bunlar yani olmaz diye bir şey yok. İnsan hata yapan bir canlı malesef hatta bazıları hatanın ötesinde. Ben şu açıdan bakıyorum benim kaynım bana biraz fazla ilgi gösterse ben hemen bunu anlardım ve hafiften rahatsızlık duyardım. Tabi burda önemli nokta şu ki; sadece bana mı öyle davranıyor? Kendi eşine veya ailedeki başka kadınlara, arkadaşlarına davrandığı gibi davranmasa ben bunu anlardım ve kendi eşi adına gerçekten çok üzülürdüm. Ve her ne kadar doğru olmasa da ben yapım gereği her şeyi hemen söyleyen biriyim. Senin yerinde olsaydım daha ilk hissedişimde sorar ve üzerine giderdim. Yanlış anlama sen yap diye değil, brnim başıma gelse yapacağım şeyi söylüyorum. Ayrıca burda kim ne derse desin gerçeği en iyi sen bilir sen anlarsın. Eşini de en iyi sen tanırsın. Ama bazı insanlar bazı insanlara biraz daha fazla düşkün olabilirler. Kim olduğunun önemi yok. Onu ayrı bir seviyordur mesela ama art niyet olmadan, insan olarak sadece.
Çok doğru bunlar olan şeyler. Benim çok yakınımın başına bu tarz bişey geldi. Ordaki kişi elti değil ablaydı. Üstelik abla bayağı hatalı davranıyordu. Ancak Taraflar inkar etti, Olaylar ispatlanamadı, karı-koca boşanmadı ama bu sarsıntı bi beş yıla maloldu. Olan evin huzuruna ve çocuklara oldu. Başa çıkılması zor bir durum. Evlerden uzak olsun.

Çok doğru bunlar olan şeyler. Benim çok yakınımın başına bu tarz bişey geldi. Ordaki kişi elti değil ablaydı. Üstelik abla bayağı hatalı davranıyordu. Ancak Taraflar inkar etti, Olaylar ispatlanamadı, karı-koca boşanmadı ama bu sarsıntı bi beş yıla maloldu. Olan evin huzuruna ve çocuklara oldu. Başa çıkılması zor bir durum. Evlerden uzak olsun.
Amin gerçekten çok zor şeyler. Allah korusun. Her gun televizyonda neler izliyoruz, oluyor malesef.

Peki Kur'an-ı Kerime el basması. Açıkçası beni en çok o hareketi ikna etti aşk değil de annesine olan düşkünlüğünden böyle yaptığına... Çünkü şöyle. Kv mesela yaptığımız kavgadan sonraki bir konuşmasında bana şöyle demişti, bunların çok daha fazlasını eşime de söylüyordur kesinnn...

İşte Sevda'lar geldiğinde hoş geldin demiyorsunuz, giderken uğurlamıyorsunuz. (Ki belki 1 ya da 2 dir uğurlamadığımız. Onda da kapıya kadar geçirmedik oda da öpüştük o kadar diye... Düşün!!!) İşte bir ortamda Sevda'yı dışlıyorsun, onu aranıza almıyorsunuz. Kızcağız uzaktan bakıyor size öyle... (Kendi sülalesinde yapılan etkinliklerde ki olan olayları anlatıyor) Dedim anne kimse bana gel buraya diye çağırmıyor, ben katılıyorum aralarına. Abla, teyze yapılacak bir şey var mı? Yapayım diye dedim. O da çocuk değil ya gelsin yanımıza dedim... Sevda soğuk biridir, sıcak kanlı girişken değildir benim gibi. Ben ise girdiğim her ortama hemen ayak uydururum... İşte siz büyüksünüz onlara arka çıkın, bir olun, birlik olun vs diye söylenip durdu... KV korkuyor onlar bu hayattan göçünce kardeşler ayrılacak diye. Eşim de büyük çocuk olduğu için bu yükü ona yüklüyor... Annesini de memnun etmek için düşünceli oluyor Sevdaya karşı, bak ben onları önemsiyorum demek için yani... Yani ben öyle yorumluyorum ama insan aynı şekilde eşini de düşünür ve değer verir hatta çok daha fazlasını...

Ama dış görünüş olarak bir hoşlantı var bence ve bunu kendi bile farkında değil...
Kuranı Kerim e el basması maalesef bir şey göstermez, insanlar söyledikleri yalanlara kendileri de inanabiliyor

Ben de senin gibi düşünüyorum... Tüm günümü orada geçirmek saçma... Sıkılıyorum, yoruluyorum... Ve zaten onca olaydan sonra ayaklarım da geri geri gidiyor oraya giderken. Yüzüne gülüyorum mecburen ama kv.nin yüzünü görmek istemiyorum. Yüzüne her baktığımda bana, bize yaptıkları geliyor... Ama eşim anlamıyor, anlamak istemiyor... İnatla beni de sürüklüyor oraya... Hayır kendin git, gel. Neden beni de zorla sürüklüyorsun...
Zaten bütün hafta iş güç ailecek(çekirdek aile) zaman geçiremiyorsunuzdur. Bir de tam kafa dinleyeceğiniz her hafta sonu Kv gitmek nedir?Eşiniz neden baş başa hafta sonu geçirmek istemiyor? Bence bu da önemli. Merak ettim eltiniz ve ailesi de her hafta sonu Kv ye geliyor mu?

Cok fena bi durum ya. Peki sonra ne oldu ablayla es gorusuyor mu hala

Zaten bütün hafta iş güç ailecek(çekirdek aile) zaman geçiremiyorsunuzdur. Bir de tam kafa dinleyeceğiniz her hafta sonu Kv gitmek nedir?Eşiniz neden baş başa hafta sonu geçirmek istemiyor? Bence bu da önemli. Merak ettim eltiniz ve ailesi de her hafta sonu Kv ye geliyor mu?
Evet geliyor ama onlar bizim kadar kalmazlar. Bir kaç saat zaman geçirip giderler. Ya akşam yemeğine ya da sabah kahvaltısına gelirler. Öyle sabahtan akşama kadar kalmazlar yani bizim gibi :) Eşimin bu konudaki savunması da onlar hafta içi de arada ugruyorlarmis, ondan mış. Diğer torunu çok ozlemiyormus annesi bu sebeple benim bebeğimi özlediği gibi...

Ben böyle düşünüyorum diye bir de ben art niyetli oluyorum... Amacım bunlarla uzaklaştırmakmış ailesinden onu... Sorunlu olan ve tedavi görmesi gereken ben imişim...
erkeklerin savunma mekanizmaları birbirine çok benziyor.Suçlu olduklarında direk kadını suçlu duruma sokarlar.Kesinlikle olayı izleyin arkadaşım.Siz gayet sağlıklısınız. Bugüne dek bir erkekten şüphelendiğimde hiçç bir zaman yanılmadım bu kadar da iddialıyım.İnsan kendisini ve hislerini yalanlamamalı. Bu önemli birşey.Hem sevda konusunda seni rencide ediyor hem ona duygu besliyor hem suçlusun valla cidden zor bir durum.

erkeklerin savunma mekanizmaları birbirine çok benziyor.Suçlu olduklarında direk kadını suçlu duruma sokarlar.Kesinlikle olayı izleyin arkadaşım.Siz gayet sağlıklısınız. Bugüne dek bir erkekten şüphelendiğimde hiçç bir zaman yanılmadım bu kadar da iddialıyım.İnsan kendisini ve hislerini yalanlamamalı. Bu önemli birşey.Hem sevda konusunda seni rencide ediyor hem ona duygu besliyor hem suçlusun valla cidden zor bir durum.

Terapist çözecektir zaten sorunu... İlk seansta boşanma ile sonuçlanacak bir evlilik değil dedi ama derinlere indiğinde görecektir problemin büyüklüğünü... Bakalım, hakkımızda hayırlısı...

Ablanın tavrı çok keskin açıkçası onu da tasvip etmedim. Belki eşin yaptığı yanlışı anlayacak senein kıymetini tekarr anlayacak.Rüyasındanuyanacak falan filan. Yanı hemen boşan ya da düşünme bunu diyemeyiz.Sen robot değilsin tamam sildim aklımdan deyip silemezsin öyle bir şey olmaz.Daha akılcı yöntemleri denemeden boşan demek fazla hoyrat bence.Evlilik üzerinde emek harcanması gereken bir kurum.Her sorunda boşanılacaksa nereye varır bunun sonu.

Ben demeden eşim eltime durduk yere hediye almaz veya doğum gününü de hatırlamaz bilmez. Bunlar olsa bozulurdum o sebeple haklısınız. Ama kayınvalideniz belki ilgilenmesini istiyordur mesajlarınızdan öyle anladım veya siz ilgilenmiyorsunuz diye kardeşi alınmasın diye mi acaba bu kadar üstüne düştü. Ailedeki kuzenlerine annesine teyzesine vs de böyle sürprizler yapılıyorsa bence normal.
Bunun dışında kayınbiraderim bekarken benimle çok ilgilenirdi benim erkek kardeşim yok, annem rahmetli, babam uzakta olunca kimsesiz gibi düşünürlerdi, anneler gününde annesine de bana da hediye alırdı, oğluma çok hediye almıştır, Allah razı olsun, eşim olmadığında ondan isterdim birşey eksik olursa, acaba eltiniz de uzakta mı ailesinden bu sebeple mi aile üstüne düşülüyor?

İş boşanmaya gelirse bunları anlatacağım zaten... Benim yuvam yıkılacak, onların da ailesi yıkılsın değil mi!!! Kardeşi çok kıskanç biri zaten. Doğum günü olayında hemen doğum gününü kaldırttı eşinin profilinden, bir de çiçek olayını ve diğerlerini bilse neler düşünür abisi hakkında kim bilir... Kesinlikle bir daha hayatta görüşmez abisi ile kesin ve net!!!
Ama kaynınızın durumdan haberi bile yokmuş. Konuşsanız da ortaya dökülse şu eşinizin yaptığı ayıp diycem ama bu defa da iyice çamur gibi üstünüze sıçramasın?

Esiniz abartiyor hemde cok abartiyor boyke dusunmekte haklisiniz bn yurtdusindayim abimler bna iki saat uzak kaynim 15 dk uzak evi bayramlarda hep ordayim 3 yildir ve kaynim bana her bayram ya cicek yada harclik verir kardesinr bile vermez bnim esimde simdiye kadar yengesine bi dal bilw almamistir ve 1 cop bilr vermemistir bnim kaynim bana karsi ne istersem alir yaparda istemedil ama yapacagindan eminim otururuz hos sohbet myhabbet hepbirlikte yani cunku bnim abim ve kardesi sayilirim bni hic bir zaman yabanci gibi gormedi cok sukur

Ben demeden eşim eltime durduk yere hediye almaz veya doğum gününü de hatırlamaz bilmez. Bunlar olsa bozulurdum o sebeple haklısınız. Ama kayınvalideniz belki ilgilenmesini istiyordur mesajlarınızdan öyle anladım veya siz ilgilenmiyorsunuz diye kardeşi alınmasın diye mi acaba bu kadar üstüne düştü. Ailedeki kuzenlerine annesine teyzesine vs de böyle sürprizler yapılıyorsa bence normal.
Bunun dışında kayınbiraderim bekarken benimle çok ilgilenirdi benim erkek kardeşim yok, annem rahmetli, babam uzakta olunca kimsesiz gibi düşünürlerdi, anneler gününde annesine de bana da hediye alırdı, oğluma çok hediye almıştır, Allah razı olsun, eşim olmadığında ondan isterdim birşey eksik olursa, acaba eltiniz de uzakta mı ailesinden bu sebeple mi aile üstüne düşülüyor?

Tam aksine canım ailesi uzakta olan benim. Tüm sülalem gurbette, bulunduğum şehirde sadece erkek kardeşim var. Eltim ise annesine yarım saatlik mesafede. Ben tam aksine ilgiliyimdir eltim ve bebeği ile. Düşüncesiz biri kesinlikle değilim... Şöyle söyleyeyim, eşim bu zamana kadar yeğenini düşünüp de bir çorap bile almış değildir doğum günü harici. Her şeyi ben düşünüp alırım bebeğe. Ama iş eltiye gelince çok bir düşünceli, çok bir ince... Annesine ve babasına karşı da bu şekilde düşünceli ve incedir. Kardeşine ve yeğenine karşı değildir...

Ama kaynınızın durumdan haberi bile yokmuş. Konuşsanız da ortaya dökülse şu eşinizin yaptığı ayıp diycem ama bu defa da iyice çamur gibi üstünüze sıçramasın?
Aynen canım, ben de ondan korktuğum için o taraftan kimseye bir şey söyleyemiyorum :( Kv.ye anlatsam bu durumu o da eşim gibi sen oğlumu bizden ayırmaya çalışıyorsun, bahaneyi de bulmuşsun olur :(

Back