Eşim diyetisyene gitmemi istemiyor

Eşinin ağzıyla iş yapıyor durumuna düşmemek için:
1-Arkadaşının ağzıyla iş yapıyor durumuna düş.
2-Vücudundan kas kaybedip bel bölgende yağ depola ve sönmüş balona dön
3-400 kalori ile beslenip saçların dökülsün, ağız kokusu ile gez.

Muazzam.

Arkadaşınız çok biliyorsa niye diyetisyene gidiyor? O versin size diyet listenizi. Ne övdünüz arkadaşınızı. Kocanızı boşayıp onu alın hatta. Maşallah diyetisyen kadar bilgili, avukat kadar savunmacı. Siz de öyle eşimin lafıyla iş yaptığımı düşünüp ezikler beni deyin. Eziklesin tabi. Az bile size. Umarım eşiniz de arkadaşının aklıyla mı yaşıyorsun der size ama tabi açlık sınırında yaşamaya devam ederken bir gün adamı yemezseniz…

Tlc de ki siskolara bile 1000 kalorilik liste veriyorlar yav.
Zaten kilo arttıkça verilen listedeki kalori miktarı da artıyor. ( başka etmenler de var tabii) 150 kg bir insana verilen liste 7 kg bir insana verilenden daha fazla kalori içerir onun günlük ihtiyaçlarını karşılaması için.

400 kalori tek öğün miktarı kadar bütün gün bu kaloriyle vücut çalışır mı organlarimizin çalışması için bile günlük en az 1200 kaloriye ihtiyaç var

Ben gunluk 1.200-300 ya da 1.500 kalori aliyorum. Siz en az diyorsunuz. Vucuda gore ve hareket durumuna gore ihtiyac degisir tabi ama ben kilo vermeye calismayan biri olarak bu miktari aliyorum suan ve kilo vermiyorum.

Konu sahibi size iyi gelmeyen bir seyi arkadasiniz bozulacak diye devam ettirmeyi dusunuyorsunuz bence kendinize bir de psikolog bulmalisiniz. Saglik bu ya, arkaafs trip atacak diye sagliginizdan olmayi dusunmeniz de normal degil.

Son düzenleme:
Vucutta kas oranı arttıkça yaktığın kalori artar yani sen kastan kaybettiğin için bu iş yaş.

Hayatında ilk defa diyet yapıyorsan zaten yapman gereken çok basitti.

Mantık şöyle

Vucudun günlük olarak hiç bir şey yapmadan harcadığı bir kalori var buna bazal metabolizma diyoruz. Örnek benim 1800 kaloriyi sadece iç organlarım ve beynim harcıyor.

Bunun dışında günlük aktivitelerim ile 800 kalori harcıyorum her zaman spor yapmam, yaptığımda harcadığım kalori artıyor tabii (saat öyle diyor)

Yani 1800+800 = 2600 kalori

Ben eğer günde 2600 kalorinin üzerinde besin alırsam kilo alırım

2600 kalori alırsam kilom sabit kalır

2600 kalorinin altında ise zayıflamaya başlarım.

Burada netleştik mi?

Şimdi geldik en önemli yere... Benim kas yoğunluğun yüksek olduğu için protein ve kompleks karbonhidrat ile besleniyorum. Eğer protein ağırlıklı beslenirsem kaslarım erir, karbonhidrat ağırlıklı beslenirsem ise vucudum yağlanmaya başlar aldığım kalori miktarı değişmese bile...

Burada fiziksel aktivite devreye giriyor. Eğer spor yapılmıyorsa ne ile beslenirsen beslen sonuç kas erimesi.

Yani diyet yaptığın sürece kendi vucut ağırlığın ile antrenman yaparsan ki bu pilates olur, duvar egzersizleri veya bacak kalça hareketleri olur işte o zaman dengeli besleniyorsan kas kazanır yağ kaybedersin. Yalnız burada ince çizgi yürüyüş yapmak değil. Yürüyüş ile kalori açığı oluşur fakat kas kaybedersin.Kasları çalıştıracak bir şeyler lazım.

Asla vucudu kıtlığa sokacak derecede düşük kalorili diyet uygulamamak gerek. Tam tersi dengeli, kolay uygulanabilir ve ömür boyu sürdürülebilir olmalı ki bir parça kurabiye ile 300 ml su tutmasın vucudunuz.

Velhasıl ben olsam; Kendi metabolizma hızına göre günde 500 kalori azaltır(1000 kalori altına düşmeyin) spor ile de günlük 300-350 kalori açık yaratmaya çalışırım. Eder sana 800-850 kalori bu da 10 günde 8000-8500 kalori eder ki 1 kg yağ gitti bile. Ayda 2.5 civarı kilo vermek çok yeterli ki ben haftada 400 - 500 gramı daha insani bulanlardanım. Ne kadar yavaş kilo verirsen o kadar yavaş kilo alırsın...

Ha bir de nefes almayı bilmek önemli, nefes alamazsınız kandaki oksijen oranı düşer bazal metabolizma hızı yavaşlar.

Çok uzattım ama görünce yazmadan duramadım. Bu arada eşin haklı

Yağ kas ölçümünüzü kim yaptı?
Diyetisyen hassas cihazla yaptı. Şu ayakta durduğumuz iki elimizle ahize gibi tuttuğumuz alet.
Zaten o şahısta diyetisyen değil, yaşam koçu adı altında hizmet veriyor ve diyet listesi vermesi doğru değil eğer ki oysa koşarak uzaklaşın
Yok o şahıs değil. Diyetisyen olarak geçiyor kendisi sunucu olarak program yapıyor.

Eşin abartmiyor, hakli. Ben de diyestisyene gidiyorum. Yag su kas ne kadar alip vermisim hepsi grafiklerde görünüyor listeme göre kilo aldığımı düşünmüştü gecen hafta ama ben dedim ben daha hafif daha rahat hissediyorum dedim, tartilimca da aynen o sekildeydi.hep hqsta bitkin olmaniz normal degil. Ben gayet dinc hissediyorum kendimi. Calisiyorum ve okuldan gelince yatana kadar 3 afacanla beraberim. Bir kwz daha düşünün.

Diyetisyen saçmalamış. Eşiniz haklı. Bırakın.

Başlıkla içerik ne alaka yani. Tabiki de eşin haklı öyle diyetisyen mi olur

Bazal metabolizma, vücudun yalnızca yaşamsal fonksiyonları (vücudu sıcak tutma, nefes alma vb.) idame ettirmek için enerji kullanan metabolik sisteme verilen addır.Metabolizma hızının normal değerleri cinsiyet ve yaşa göre değişir. 20-40 yaş aralığındaki kadınların ideal bazal metabolizma hızı 1000 ile 1400 arasındadır. Erkeklerde ise bu değerler 1200 - 1600 arasında olmalıdır. Yaşınızı boy kilonuzu bilmiyorum ama muhtemelen bazal metabolizma hızınızı asmiyorsunuz o yüzden kilo almıyorsunuz

162 boyum. Göbeğim çıkmaya başlayınca onu eritmek istemiştim.

30 yaşındayım ve 28 yaşıma kadar Max 52 kiloda olmuştum. evlenince kilo aldım 2 senedir. Ben de panik yaptım o yüzden diyetisyene gittim:/
Spor yapın yeterli gelir. Çünkü yaptığınız diyet çok sağlıksız.

Eş ile arkadas arasında kalmam ben
Harcarım arkadaşı
Hayırdır la rıza der gecerim

2 yumurta bi muz yesen zaten 400 kalori. Kastan kaybetmek o kadar kolay mi emin değilim hem de 10 günde yani 3 kg kaısn gitmesi inanamadım nedense

Diyetisyeniniz gerçekten diplomalı mı? Böyle bir diyet görmedim ben
Protein ağırlıklı diyet yazılıyor genelde kas artsın diye. 400 kal lık ne verdi? Salatlalık, marul ve 1 yumurta falan mı?
Arkadaşınıza ne oluyo hem. O götürebilirde devamına niye karışıyor

Hiç karbonhidrat yoktu sadece sebze ve 75 gr beyaz et. Günlük genelde bu şekilde. 10 gr zeytin. Ara öğün ayran. Bu kadardı.

Eşim sinirlenip gitmemi istemedi hatta şikayet etmeye kalktı diye arkadaşım üstüne alındı ve küstü bana bugün

Arkadaşınızla evleneydiniz ya, ne bu bu kadar arkadaş da arkadaş dünden beri. Eşiniz sağlığınızı düşünüyor hala arkadaşım küstü diye ağlıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…