Vucutta kas oranı arttıkça yaktığın kalori artar yani sen kastan kaybettiğin için bu iş yaş.
Hayatında ilk defa diyet yapıyorsan zaten yapman gereken çok basitti.
Mantık şöyle
Vucudun günlük olarak hiç bir şey yapmadan harcadığı bir kalori var buna bazal metabolizma diyoruz. Örnek benim 1800 kaloriyi sadece iç organlarım ve beynim harcıyor.
Bunun dışında günlük aktivitelerim ile 800 kalori harcıyorum her zaman spor yapmam, yaptığımda harcadığım kalori artıyor tabii (saat öyle diyor)
Yani 1800+800 = 2600 kalori
Ben eğer günde 2600 kalorinin üzerinde besin alırsam kilo alırım
2600 kalori alırsam kilom sabit kalır
2600 kalorinin altında ise zayıflamaya başlarım.
Burada netleştik mi?
Şimdi geldik en önemli yere... Benim kas yoğunluğun yüksek olduğu için protein ve kompleks karbonhidrat ile besleniyorum. Eğer protein ağırlıklı beslenirsem kaslarım erir, karbonhidrat ağırlıklı beslenirsem ise vucudum yağlanmaya başlar aldığım kalori miktarı değişmese bile...
Burada fiziksel aktivite devreye giriyor. Eğer spor yapılmıyorsa ne ile beslenirsen beslen sonuç kas erimesi.
Yani diyet yaptığın sürece kendi vucut ağırlığın ile antrenman yaparsan ki bu pilates olur, duvar egzersizleri veya bacak kalça hareketleri olur işte o zaman dengeli besleniyorsan kas kazanır yağ kaybedersin. Yalnız burada ince çizgi yürüyüş yapmak değil. Yürüyüş ile kalori açığı oluşur fakat kas kaybedersin.Kasları çalıştıracak bir şeyler lazım.
Asla vucudu kıtlığa sokacak derecede düşük kalorili diyet uygulamamak gerek. Tam tersi dengeli, kolay uygulanabilir ve ömür boyu sürdürülebilir olmalı ki bir parça kurabiye ile 300 ml su tutmasın vucudunuz.
Velhasıl ben olsam; Kendi metabolizma hızına göre günde 500 kalori azaltır(1000 kalori altına düşmeyin) spor ile de günlük 300-350 kalori açık yaratmaya çalışırım. Eder sana 800-850 kalori bu da 10 günde 8000-8500 kalori eder ki 1 kg yağ gitti bile. Ayda 2.5 civarı kilo vermek çok yeterli ki ben haftada 400 - 500 gramı daha insani bulanlardanım. Ne kadar yavaş kilo verirsen o kadar yavaş kilo alırsın...
Ha bir de nefes almayı bilmek önemli, nefes alamazsınız kandaki oksijen oranı düşer bazal metabolizma hızı yavaşlar.
Çok uzattım ama görünce yazmadan duramadım. Bu arada eşin haklı