Aç kapıyı bezirgan başı gelmişken bi domestoslarım heryeri mis gibi
Yatak konusunda bende öyleyim kalkınca bi çatsafı duzeltiyorum sağa sola kaymış oluyor oda lastikli çarşaf öyle üstüne süslü yatak örtüsüdür falan hiç sevmem kışın en fazla battaniyemi düzgünce sererim o kadar yazın zaten pikeyi napıcam seripya hatta toplanmasa
yani bir insanın kaç kıyafeti olmalı ki
günümüzde onlarca ama örneğin 5 gömlek bir erkeğe yetmeli hafta içi
ee yıkadım astım
her sabah alsın ütülesin giysin gitsin işe
o zaman çamaşırı toplamaya da ekstra zaman ayırmak gerekmiyor ütüye de
öbür türlü katla koy bir zaman çıkart hepsini ütüle koy bir başka zaman
kurutma makinam var kurutmalığım yok artık ama yine de kurutmadan çıkan çamaşırlar çalışma odasındaki koltukta soğuyor bazen o akşam toplanıyor bazen 3 gün sonra
benim kedim de var o yeni yıkanan çamaşırların üstünde de takılıyor
ben relaks bir insanım bu konuda zira bir de bunları kafaya takarsam ömür bitmez
eşya bize hizmet etmek için var ben sürekli silip süpürüp yıkayıp paklayayım diye değil ki
yatakta amaç yatmak yattım bana yeter
bir de anı yazayım da gülün
yeni evliyim halama kalmaya gittik annemler vs de var
odasını bize verdi neyse kalktık baktım şifonyerin üstünde yatak örtüsü var
kadın 60 ına geldi süsünden vazgeçmemiş yatak örtüsü var sereyim bari dedim yatağı düzelttim örtüsünü örttüm
halam da gitmiş bak ne varsa gençlerde var o alışkın demek ki benim aylardır üşenip örtmediğim örtüyü ne güzel örtmüş demiş
özetle ikimiz de o örtüyü hiç kullanmıyormuşuz normal şartlarda
hoş benim hiç yatak örtüm olmadı hatta hediye gelen vardı bir iki onu da belediyeye verdim ihtiyacı olana dağıtsın diye
hani derler ya bebeğin olur lazım olur şu olur lazım olur hiç lazım olmadı bundan sonra da olmayacak
Ee biz de aynı. Beyfendi hazretleri çok sıkılıyorlarsa ellerini taşın altına koyacaklar. Eve gittiğimde direkt bitkisel hayata geçiyorum ben.çalışma bahanesinin arkasına mı saklanıyorum bilmiyorum. ne yemek yapasım geliyor ne temizlik.
haftada 1 cumartesi günleri genel temizlik yapıyorum.
çamaşırları da genel de haftada 1 makinaya atarım
Ah aynı ben , ben bu düzenden memnunum ya. Erkekleri fazla iyiye alıştırmamak lazımama gelin görün ki ben haftasonu harici kılımı bile kıpırdatmak istemiyorum
Sizi iyi anliyabiliyorum bu gecen seneye kadar bende de vardi.. söyle bir sey denedim haftada 1 günüm dip köse temizlik günüm o günde camasirlari da yikiyorum geri kalan günleri her aksam yatmadan önce evi topluyorum zaten sade 2 kisiden nekadar daginik olabilirki.. öyle bir rutin yapmaya calisin.. bide camasirlari hemen ertesi günü hep toplamaya calisin..Günaydın KK
Yine yeni bir dertle karşınızdayım
eşim dağınık düzensiz olduğumu söylüyordağınığım kabul. oldum olası düzenli biri olamadım. annem hep arkamı toplardı
şimdi 9 aydır evliyim, çalışıyorum. akşama kadar masa başı olmama rağmen eve gidince canım çıkmış oluyor. Sabah 6.30 da uyanıp akşam eve 6.30 da geliyorum. gecede 23:00 gibi uyumuş oluyorum.
çalışma bahanesinin arkasına mı saklanıyorum bilmiyorum. ne yemek yapasım geliyor ne temizlik.
atıyorum bi ceketi koltuğa bırakırım günlerce orda kalır, beni rahatsız etmiyor ama eşimle sırf bu yüzden sabah kavga ettik
düzenden ölüyosan git bi yardımcı tut o zaman dedim bende.
çamaşırları sermiştim 2 gün önce, 2 gündür toplamadım duruyo öyle. bu beni niye rahatsız etsin ki ? duruyo işte yani
eşim buna deli olmuş. ben de dedim kendin topla madem.
bu arada eşim hiç bi desteği esirgemez. çoğu zaman yemeği kendi yapar, ütüsünü kendi yapar
ben süpürrüm o siler. ama ben erkek olarak bu kadar sorumluluk alıyoken sen kadın düzeni kuramıyorsun evde diyor.
ama gelin görün ki ben haftasonu harici kılımı bile kıpırdatmak istemiyorum, bu arada bel fıtığı var sürekli bel ağrısından şikayetçiyim o yüzden de gidip hemen yatmak istiyorum.
genel olarak böyle.
sizin rutininiz nasıl ? hem iş hem ev nasıl yürütüyorsunuz ? hatta çocuklu olanlar bile var gıpta edilesi..
önerileriniz var mı ?
Valla bende aynisiyim cok rahatsiz olan kendi alsin ceketi assın bende rahatsiz olmam camasiri asmisim zaten diget makine calisana kadar 2 gun dursun benim bos odam var utu vs isleri hep orda yaparim camasir telimde buyuktur asarik lazim oldukca alir ütüler giyerim valla annelerimiz kendini yiprattida ne oldu valla hic bisey icin kendimi yoramam olmasi gerekeni yaparim ceketimde dursun istee 2 gun ister 1 haftaaslında sorun şu ben kendimi eksik hissetmiyorum bence bi problem yok
ama eşim rahatsız şikayet ediyor
sonra kavga çıkıyor
Hahahaha sesli gülüyorum 10 senelik evliyim ve bunu yapiyorum esim pek karismaz cunku kendisi benden beter her evde boyle boş bi oda olmalı bencebekarken odamda tek kişilik bir boş yatak daha vardı
hergun giyindiğimi yatagın üstüne düzenli koyardım ( bak düzenli diyorum çünkü kıyafetlerim benım için kıymetli)
annem kızar misafir gelecek ( sanki benım odamda oturacaklar tövbe yarabbim ) topla şu odanı diye
bende onlar dinleniyorlar hafta gene giyecem ne gerek var içlerinden alır giyerim derdim ,
Valla ya kadinlar kendi hayatlarini kendileri zorluyolar sonra daha 35 yaşında elin icindeki kaslar bozuluyo eldiven takiyolar dizlerde meniskus vay anam vay millet kafati yemis valla ayda bi tul yikayan mi dersin haftada kapi silen mi yatak odam zaten benim kapat nefresimi tamam her sabah aksam o örtuleri ac kapat pehhhh valla canim kiymetli benim az olsun oz olsun yillardir bizim annelerimiz erkeklerin arkalatini topladi biraz da kocalar karilarinin esyalarini toplasin nolur yanimesela çamaşırın asılı durması rahatsız ediyor denmiş de beni ya da konu sahibini rahatsız etmiyor
neden titiz olmak hatta fazlaca tertipli düzenli olmak "onun da huyu böyle" diye kabul görürken bizimki kabul görmüyor
örneğin o çamaşırlıktaki çamaşır beni yıllardır hiççç rahatsız etmedi yaşım 40
ya da bulaşık makinasındaki temiz bulaşık
çevremde çok kişi var ay makina bitti boşaltmam lazım deyip çayını kahvesini bırakıp mutfağa giden
neden çamaşır olsa anlarım kırışır da bulaşık kalsa ne olur
ya da yemek bitti bırakıyorum masada üç saat sonra canım isterse topluyorum 10 dakika
neden kendime işkence edeyim hemen toplayayım diye
mesela örnekler var kalktım yatağı topladım diye
ben yukarıya kendi günümü yazdım yatak toplamak pijama katlamak yok
hiç yapmadım, yapmam
oğlum da yapmıyor
yarınlarda gelin oğluma derse sen de topla hep ben topluyorum diye bırak dağınık kalsın annem 60 yıldır toplamadı bir sorun yok diyecek
yatak toplamaya ayıracağım vakitte burada takılıyorum mesela en basiti
her gün o yatağı toplasam ne olur zaten sabah evden çıkan da benim akşam giren de
misafir gelirse vs deniyor da misafire ne benim yatağımdan
Yüzde bi milyon kez katılıyorumValla bende aynisiyim cok rahatsiz olan kendi alsin ceketi assın bende rahatsiz olmam camasiri asmisim zaten diget makine calisana kadar 2 gun dursun benim bos odam var utu vs isleri hep orda yaparim camasir telimde buyuktur asarik lazim oldukca alir ütüler giyerim valla annelerimiz kendini yiprattida ne oldu valla hic bisey icin kendimi yoramam olmasi gerekeni yaparim ceketimde dursun istee 2 gun ister 1 hafta
Valla ya kadinlar kendi hayatlarini kendileri zorluyolar sonra daha 35 yaşında elin icindeki kaslar bozuluyo eldiven takiyolar dizlerde meniskus vay anam vay millet kafati yemis valla ayda bi tul yikayan mi dersin haftada kapi silen mi yatak odam zaten benim kapat nefresimi tamam her sabah aksam o örtuleri ac kapat pehhhh valla canim kiymetli benim az olsun oz olsun yillardir bizim annelerimiz erkeklerin arkalatini topladi biraz da kocalar karilarinin esyalarini toplasin nolur yani
Bebeğim yokken çalıştığım halde cok çok düzeniydim ama bebek olunca temizlik filan hak getireGünaydın KK
eşim dağınık düzensiz olduğumu söylüyordağınığım kabul. oldum olası düzenli biri olamadım. annem hep arkamı toplardı
şimdi 9 aydır evliyim, çalışıyorum. akşama kadar masa başı olmama rağmen eve gidince canım çıkmış oluyor. Sabah 6.30 da uyanıp akşam eve 6.30 da geliyorum. gecede 23:00 gibi uyumuş oluyorum.
çalışma bahanesinin arkasına mı saklanıyorum bilmiyorum. ne yemek yapasım geliyor ne temizlik.
atıyorum bi ceketi koltuğa bırakırım günlerce orda kalır, beni rahatsız etmiyor ama eşimle sırf bu yüzden sabah kavga ettik
çamaşırları sermiştim 2 gün önce, 2 gündür toplamadım duruyo öyle. bu beni niye rahatsız etsin ki ? duruyo işte yani
bu arada eşim hiç bi desteği esirgemez. çoğu zaman yemeği kendi yapar, ütüsünü kendi yapar
ben süpürrüm o siler. ama ben erkek olarak bu kadar sorumluluk alıyoken sen kadın düzeni kuramıyorsun evde diyor.
ama gelin görün ki ben haftasonu harici kılımı bile kıpırdatmak istemiyorum, bu arada bel fıtığı var sürekli bel ağrısından şikayetçiyim o yüzden de gidip hemen yatmak istiyorum.
genel olarak böyle.
sizin rutininiz nasıl ? hem iş hem ev nasıl yürütüyorsunuz ? hatta çocuklu olanlar bile var gıpta edilesi..
önerileriniz var mı ?
Günaydın KK
genel olarak böyle.
önerileriniz var mı ?
tek tek okuyorum mesajlarınızı teşekkür ederim
kadın tut diyen de var değerleri fikirlerini veren de
önce bi kendim deniyim diyorum günde en az yarım saat ayırarak ilerlemeye çalışcam
olmadı bi yardımcı tutcam gibi gözüküyor
Düzen insanın yapısıyla ilgili
25 yıl çalıştım, 5 aydır evdeyim ama düzenim aynı, çünkü mesai saati olan saatlerde yapılacak başka işlerim var. İşi anında yapacaksın başka yolu yok bunun
Yemek mi yendi mutfak hemen toplanacak yeri şarjlı süpürgeyle alınıp, bir bez silinecek. Duş zamanı mı duşa girmeden lavabo ovulacak klozete çamaşırsuyu dökülüp bekletilecek o arada duş alınacak sonra klozet durulanıp banyonun yeride bir bez silinicek
Tüm bunlar yemek sonrası çay demlenene kadar oluyor, çay servisinden önce ortadaki dağınıklık döküntü toplanacak, eşiniz madem yardım ediyor siz yemek hazırlarken o bir akşam ortalık süpürsün bir akşam toz alsın böylece hem düzenli olursunuz hem de hafta sonuna işiniz daha kolay olur. Kendinizi şartlayın mesai bitti eve gidiyorum diye değil de daha iki saat mesaim var diye düşünün.
Mutfağınızın düzeni zamanı verimli kullanmak için çok önemli, etkin kullanılan bir buzluk ve düdüklü tencere epey yol aldırır. Sabah kalkınca yatağınızı toplayın, çöplerinizi toplayıp atın bitti gitti her yer misss:))) daha çok gençsiniz yoruldum yokkkk:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?