Eşim Dağınık Olduğumu Söylüyor. Çalışan Kadınlar Nasıl Düzen Sağlıyorsunuz ?

Yatak konusunda bende öyleyim kalkınca bi çatsafı duzeltiyorum sağa sola kaymış oluyor oda lastikli çarşaf öyle üstüne süslü yatak örtüsüdür falan hiç sevmem kışın en fazla battaniyemi düzgünce sererim o kadar yazın zaten pikeyi napıcam serip

valla bu durum biraz yapıyla alakalı..mesela benim günlerce koltukta kalan bi ceketim olmadı beni rahatsız eder...2 çocuğum var sabah 7 de evden çıkıyorum akşam 6da evdeyim.cumarteside yarım gün çalışıyorum..

evet çok titiz değilim ama düzenli olmayı aradığımı yerinde bulmayı seviyorum..akşamları çocuklar uyudumu mutlaka ortalığı toplarım oyuncaklar kalkar mutfak tezgahı herzaman temiz olur evden çıkarken..yataklar derli toplu olur.h.içi çamaşır yıkarım gece asarım ertesi günü katlar kaldırırım.çok ütüm birikmez eşimde bende özel sektörde olduğumuz için çok resmi kıyafetimiz yok spor giyiniriz genelde.h.içi üstten süpürge açarım h.sonu eşim dip köşe süpürür ben silerim.sabahları iki günde bir tozları alırım..yemeğimi bazen bir gün önceden yaparım yapamadıysam evdekiler menüye takılmaz tost kahvaltı geçiştirilir.yani vs. vs.... birazda düzeni oturtturdumu rutin hale geliyorsun yaptıkça pratiklik kazanıyor insan...

ben mümkün oldukça pazara iş bırakmamaya çalışırım çünkü çocukları yıka onlarla ilgilen alışveriş tüm günümü alıyor.

çalışma bahanesinin arkasına mı saklanıyorum bilmiyorum. ne yemek yapasım geliyor ne temizlik.
haftada 1 cumartesi günleri genel temizlik yapıyorum.
çamaşırları da genel de haftada 1 makinaya atarım
Ee biz de aynı. Beyfendi hazretleri çok sıkılıyorlarsa ellerini taşın altına koyacaklar. Eve gittiğimde direkt bitkisel hayata geçiyorum ben.

Yeni evliyim, çalışıyorum..
Pazartesi-salı nın yemeğini pazar günü yapıyorum, çarşamba kahvaltı akşamı, perşembe balık, cuma dışarıda, cumartesi-pazar spontane.. yemek masasını ben hazırlarım, eşim kaldırır makinaya koyar, temiz makinayı hangimiz denk gelirsek o yerleştirir, her cumartesi mutfağı detaylı temizlerim.. temizlik robotumuz var, haftada 2-3 çalıştırıyoruz, toz olmadığı için 2 haftada siliyoruz yerleri, eşim siliyor genelde, tozları her cumartesi alıyorum, banyo için bi rutinim yok, pis gördüğüm an temizliyorum, haftaiçi haftasonu farketmez.. en büyük derdim çamaşır katlama ve ütüydü, onu da eve kadın çağırarak çözdüm, ihtiyaca göre ayda 1 veya 2 geliyor, ben her yıkamadan sonra ütülenecekleri ayırıp biriktiriyorum, katlanacakları hemen katlayıp yerleştiriyorum, biriktirmiyorum.. böyle kendi çapımızda bi düzen oluşturduk, tartışmıyoruz hiç çok şükür.. iş biriktirmemek önemli..

Sizi iyi anliyabiliyorum bu gecen seneye kadar bende de vardi.. söyle bir sey denedim haftada 1 günüm dip köse temizlik günüm o günde camasirlari da yikiyorum geri kalan günleri her aksam yatmadan önce evi topluyorum zaten sade 2 kisiden nekadar daginik olabilirki.. öyle bir rutin yapmaya calisin.. bide camasirlari hemen ertesi günü hep toplamaya calisin..

gün içinde küçük küçük 1-2 dakikada yapılacak işleri biriktirmeyin bence.
her odanın eşyası anında yerine gitsin mesela,
devamlı bir eliniz arkadan toplayıcı olsun..
işler birikince hiç yapma isteği gelmiyor insana..
ben hem çalışıyorum, hem de 3 çocuk, ama devamlı gözüm radar gibi evi tarar, ne nereye gitmiş anında tespit etmek için

aslında sorun şu ben kendimi eksik hissetmiyorum bence bi problem yok
ama eşim rahatsız şikayet ediyor
sonra kavga çıkıyor
Valla bende aynisiyim cok rahatsiz olan kendi alsin ceketi assın bende rahatsiz olmam camasiri asmisim zaten diget makine calisana kadar 2 gun dursun benim bos odam var utu vs isleri hep orda yaparim camasir telimde buyuktur asarik lazim oldukca alir ütüler giyerim valla annelerimiz kendini yiprattida ne oldu valla hic bisey icin kendimi yoramam olmasi gerekeni yaparim ceketimde dursun istee 2 gun ister 1 hafta

Hahahaha sesli gülüyorum 10 senelik evliyim ve bunu yapiyorum esim pek karismaz cunku kendisi benden beter her evde boyle boş bi oda olmalı bence

BEN okuyunca bana bıle fenalık bastı . ıkı gun camasır toplamamak nedır ya..ben de ıkı cocuk var .calısıyorum 15 dk erken kalkıp o cmasırı toplayı yerıne koyarım..

esım ıse bardagını mutfag bıle koymaz..

onu napıcaz bılmıyorum

Valla ya kadinlar kendi hayatlarini kendileri zorluyolar sonra daha 35 yaşında elin icindeki kaslar bozuluyo eldiven takiyolar dizlerde meniskus vay anam vay millet kafati yemis valla ayda bi tul yikayan mi dersin haftada kapi silen mi yatak odam zaten benim kapat nefresimi tamam her sabah aksam o örtuleri ac kapat pehhhh valla canim kiymetli benim az olsun oz olsun yillardir bizim annelerimiz erkeklerin arkalatini topladi biraz da kocalar karilarinin esyalarini toplasin nolur yani

Yüzde bi milyon kez katılıyorum

Ölecemmmm
Bi ömür aynı evde yaşasam kapı silmek aklıma gelmez valla

Bende onceleri sizin gibiydim
Sonra yavas yavas daginikliga tahammul edemeyip belli bir gunden sonra cinnet gecirip toparlamayla basladim
1 hafta oyle takilip bi anda cinnet gecirip temizlige baslamak seklinde yani
Cunku ruhumun daraldigini hissetmeye basladim
Fazla esyalar ya da daginiklik enerjimizi de ciddi anlamda etkileyen seylerdir.
Suanda da olusturdugum daginikligi isim biter bitmez toparlamaya calisarak bunu degistirmeye calisiyorum
Hala tam anlamiyla halledebilmis degilim ama umudumu yitirmedim.
Insallah sizde duzeltirsiniz

Bebeğim yokken çalıştığım halde cok çok düzeniydim ama bebek olunca temizlik filan hak getire

Düzen insanın yapısıyla ilgili
25 yıl çalıştım, 5 aydır evdeyim ama düzenim aynı, çünkü mesai saati olan saatlerde yapılacak başka işlerim var. İşi anında yapacaksın başka yolu yok bunun
Yemek mi yendi mutfak hemen toplanacak yeri şarjlı süpürgeyle alınıp, bir bez silinecek. Duş zamanı mı duşa girmeden lavabo ovulacak klozete çamaşırsuyu dökülüp bekletilecek o arada duş alınacak sonra klozet durulanıp banyonun yeride bir bez silinicek
Tüm bunlar yemek sonrası çay demlenene kadar oluyor, çay servisinden önce ortadaki dağınıklık döküntü toplanacak, eşiniz madem yardım ediyor siz yemek hazırlarken o bir akşam ortalık süpürsün bir akşam toz alsın böylece hem düzenli olursunuz hem de hafta sonuna işiniz daha kolay olur. Kendinizi şartlayın mesai bitti eve gidiyorum diye değil de daha iki saat mesaim var diye düşünün.
Mutfağınızın düzeni zamanı verimli kullanmak için çok önemli, etkin kullanılan bir buzluk ve düdüklü tencere epey yol aldırır. Sabah kalkınca yatağınızı toplayın, çöplerinizi toplayıp atın bitti gitti her yer misss:))) daha çok gençsiniz yoruldum yokkkk:)))

Yardımcı ayrı bir sinir mevzusuuuu:))
Bir ara fıtığım var diye camlar ve kalebodurları silmesi için yardımcı alıyordum, başka hiç bir şeye dokundurtmadım istemem zaten evimde sağı solu kurcalayan yabancı bir el, bir cam silmek Allahım ne naz ne niyaz, arkamı dönüyorum bir taraf kalmış, banyonun temizlik malzemeleri salonda onlarla cam siliniyor falan kaç tane denedim yok olmadı, şimdi yine kendim yapıyorum camlara başladığım zaman her hafta bir odanın camı ve perdesi şeklinde kendimi zorlamadan götürüyorum

Yapılacak işleri biriktirmeyin. Bazı günler benim de bşy yapmak canım istemez öyle zamanlarda boşveririm her seyi yatarım. ama her zaman böyle olmaz olursa altından kalkamam.Siz de akşamları eşinizle birlikte once evi toparlayın sonra oturun. bir de aldığınız şeylerı yerıne koyun dağıtmazsanız toplaması kolay olur.

Maşallahınız var
Bugün eve gelir gelmez ortalığı topladım bulaşık mak boşalttım eşimde yemek yaptı o arada
Çamaşırlarım hala balkon da onları da katladım mı baya yol alcam

İnat ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…