Eşim Dağınık Olduğumu Söylüyor. Çalışan Kadınlar Nasıl Düzen Sağlıyorsunuz ?

Bir bebeğim var hamileyim ve birkaç zamandır çalışıyorum işi bırakıp geri döndüm falan ama bundan önce de farklı değildi. Belki böyle yazınca düzenliyim gibi düşünülür imajı vermek istedim amaa değilim. Eşim her zaman düzenli ve yardımcıdır ama bizim evi genel anlamda pislik götürür. Çünkü bende rahatım mesela şuan tezgahta akşamdan kalma yemek tabaka kaşık vs var oturma odasında bir sürü oyuncak hatta antrese hatta çocuk odasında da öyle yatak odasının yerleri çamaşır çamaşır odasının her yeri yerler kirli çamaşır yerler tüy pislik derken uzar gider de ben soğudum kendimden evden falan yazınca şimdi ben oturmuş kk da soru cevaplıyor pislik anlatıyorum yanş rahatım takmıyorum hatta gezmeye gittim geldim kızımla o derece takmıyorum gezmeye vaktim var ama eve vaktim yok. Eşim her akşam eve geldiğinde de durum şu ev'' biraz dağılmış sanki birazda pis hatta bir şey diyim mi geçen gün dolapta aradığımı da bulamadım birqz bir şeyler mi yapsan eve''' ve benim cevabım seni rahatsız eden ne varsa rahatsız olmayacağın givbi düzenle kaldır ben sorun etmem''' en güzeli bu bence bu evin durumu normal sen sorun ediyorsun hatta bana göre kimsenin evi temiz değil

Link yazabilir misiniz :)bir baksam.

Ben de iş yapmaktan nefret ediyorum ama düzene de bayılıyorum. Dağınıklıkta ruhum da bunalıyor. Keşke firdevs hanımın katyası gibi bir sey olsa onlar yapsa devamlı ya. Ah ah.

Ilk evlendigim yıl hepten zorluydu. 3.yılda biraz daha düzene koydum evi. En azından 1 saatte 3 çesit yemek yapabiliyorum. Ve banyo vs temizlemeyi hızlandırdım.

Benim önerim yerler için rossmanda satılan yer ıslak mendilleri var süpürgeç diye geciyor benimkisi onlardan alıp o mendilleri takıyorum. Vileda ile ugrasmıyorum. Yerleri böyle yapabilirsin. Hem tek kullanımlık oluyor daha temiz bence.

Ev süpürürken de saat tutuyorum 45 dk da tüm evi yapıcam diye mesela hızlı hızlı oyalanmadan haftada 1 veya 2 duruma göre yapıyorum.

Toz alma icin de yine rossmanda deterjanlı ıslak mendiller oluyor. Onlarla alıyorum ben tozu.

Bi de tabi ki az eşya az iş. Kalabalıkliğı kaldırınca o da bi is yükünü azaltıyor.

Ben eşime sinirliysem 1 bardak bile kaldırmak istemiyorum ne kadar mutluysam ev o kadar düzenli

Çamaşır yıka as topla ütüle nefret ediyorum bu döngüden

Evin tertemiz olması için benim çalışmayıp evde oturmam lazım

Eşimde güya benden hiç iş beklemez ağzında öyle ama gömleğim ütülencek hayatım pantolonum kalmamış hayatım...

Lafa geldi mi ben mental olarak anlaşabileceğim birini istiyorum der gömlek kirliyse dert ama

Gece gece kocama kuruldum

Ha bir de evde iki kedi var üstüne bir de adam var birbirleriyle yarışır gibi tüy döküyorlar

Şu daysın mı neydi şarjlı süpürgelerden istiyorum çünkü kablolu süpürgeyi sağa sola takıldıkça vura vura kırmak istiyorum

Kan değerlermde düşük bi ev süpürürsem halim kalmıyor

Ben de 2 çocukluyum aşırı dagılır evim bit kadar ev. mesela yatak odamın dolabi şu 2 kapılı olanlan sıgmıyor yüklük var bir de o beni rahatsız ediyor.Benim çocuklar aşırı dağnun biri 13 yaşında yesikleri göfretin çöpünü salonun ortasına atıyolar.Çamaşır hiç bitmez.Ben de çamaşırı genelde tv izlerken katlarım.Ütü oturarak yapılır mesela çocuklar uyusukyan sonra akşam iş yapıyorum süpürge hariç wc mutfak işini makinayı da gece çalıştırıyorum sabah uyandıfımda en azından ev temiz oluyor.Sabah da süpürge toz işlerini hallediyorum.

Dün gece 40 derece ateşliyken mutfağı toplamaya çalışıyordum buna rağmen temiz olmadığımı iddia etti görümcem :) bu biraz içten gelen bir durum. Ben düzeni çok severim. Dağınıklık olunca mutsuz oluyorum bunalıyorum. O yüzden o ceketi orada bırakamam ben :) çamaşır da sabaha karşı bile olsa mutlaka toplar katlarım.

Şu an evdeyim. Çalışırken nasıldı dersen, yine ev düzenli ve topluydu. Temizliğe çok vaktim kalmıyordu ki banyoyu yine temizlerdim. Hafta sonu da temizlik yapardım. Pratik yemekler yapardım genelde çünkü son dönemlerde karnım burnumdaydı. Ancak yemek yapmayı hiç sevemediğim için artık bunu sorgulamıyorum. Düşündükçe yapmak zorlaşıyor. Girip yapıyorum hemen.

Ben aksamdan herseyi derli toplu birakmakta buldum cozumu. Cocuklarin giyecekleri hazirlanir, aksamda pijama giyilince kiyafetler direk sepete atilir- ki ortada bisey kalmasin.

Camasir kuruduysa toplansa daha iyi..ben halim olmayinca gece kalkip bulasik yikadigimi biliyorum.. bugun cocuklar yatti ben aksam 21.30 gibi 2 dk supurge tuttum ortaligi bulasiklari camasirlari hallettim.. yarina hazirlik yani..yapmadikca birikiyor: (

Valla ben de dagınıgım eşim benden daha dagınık sanırsıniz evde 10 kişi yaşıyoruz. Sanirim biz tencere kapak misali birbirimizi bulmuşuz hamileligimin ilk zamanlarinda esim camasirlarini yikayip asıp , astigi yerden de giyip işe gidiyordu
Neymiş yerine koymak çok gereksizmiş nasil olsa yerine koysada alip giyecekmiş.
Tam bnm kafadan yemin ediyorum

ayy sabah alarmı 1 dk daha geçe kurmak için utanmasan kıyafetlerimi giyip uyucam
kendim ile ilgili bişey olunca bende son saniyesine kadar uyurum.mesela sırf daha çok uyumak için makyaj bile yapmam.ama ev işi için mecburum,kendimi öyle şartlandırıyorum

Böyle anlatinca ben bile soğudum evinden

Sadece eşinin mırıl mırıl söylenmesi ile bitmiyor olay
Kendisi de toplayabilir çamaşırları haftada bir defa silgi bezini eline alıyor diye çok yardımcı biri olmuyor
O çamaşırları kendide toplayabilir her gün bulaşık çıkıyorsa kendide boşaltabilir

sonra da yemek beklerken avcunu yalar kalkar öyle yumurta kırar kendine işte
Yani kendine yumurta kırarken sana yer misin diye sormadı mı?
Acayip kuruldum eşine
Ayrıca sürekli ben yardımcı oluyorum diye başına kalkmasına izin verme
Çalışan sabahın köründe evden çıkıp akşam gelen kadınsın tabiki yardım etmek zorunda
Eski kadınlar kadın olarak evi tertemiz tutuyorsa bütün gün evdeydiler
Sana lütfediyormuş gibi davranmasına izin verme

yok yok canım sordu yer misin diye
ama ben kırık yumurta yemem haşlanmış yerim bunu da biliyo sana haşlama yapim demiyor
evet lütfediyor gibi davranıyor ifrit oluyorum ne farkımız varsa aynı saatte evden çıkıyoruz hatta o benden 1 saat önce eve giriyor

bende daginikligi sevmem. sansima nisanlimda cok güzel ev isi yapar ve yapiyorda.

ben her aksam her odaya 5 dakika ayiriyorum.
telefonumda Playlist var- haraketli 5-7 dakikalik sarkilar. kulaklikla her sarkiya bir oda.

önemli olan dagitmamak- evde az esya dagilmasini önlüyor.
her gün bir odayi gözden gecir ve kullanmadigin esyalari elden cikart. kiyafet, ivir zivir---artik gereksiz ne bulursan.

sonra sistemli bir sekilde yerlestir.

ben toplama isini yatmadan önce yapiyorum
süpürme ve banyo temizligini sabah ise gitmeden önce.

evim her an temiz ve toplu oluyor bu sayade.

Haftada bir supurge yapanlar mutfaginizin yerleri hic mi ekmek kirintisi ,yemek yaparken dusen minik kirintilar vs falan olmuyor?

Genelde olmuyor Çocuk yokken hiç olmazdı nerede ise

Bazen ekmek kırıntısı olabilir de olsun o kadar

Yani masanın altındaki kırıntı için her akşam süpürge açamam ama cam kırıldı ise şeker tuz gibi çok bir şey döküldü ise tabii süpürülür

Bizde kedi var her tüy için de süpürürsek ömür süpürge başında geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…