Eşim Dağınık Olduğumu Söylüyor. Çalışan Kadınlar Nasıl Düzen Sağlıyorsunuz ?

Haftanın 6 günü çalışıyordum ..
Ve ağır şartlarda 12 saat.
Yemeği bir gün ben birgün eşim yapardı genelde benim günümde dışardan söylerdim
Bir listem vardı yapilicaklar diye ..
Pazartesi mutfak ve vc gibi ..
Salı günleri ütü ..
Çarşamba dolap ve yatak odası düzeni muhakkak süpürge açılırdı ama evde olduğumuz sürece genelde süpürge Vileda işini eşim yapardı ..
Perşembe günleri oturma odası koltuklar vitrin silinirdi ..
Ben bunları yaparken esimde kirpiler kirli sepetine çamaşır yikanmasi gerekirse makinayı çalıştırdı .
Cuma gunler işten gelirdik komple evi elden geçirdik çamaşır perdeler balkonları yikardik ..
Cumartesi günü izinli olur gezerdik .
Gayette toplu oluyordu ev böyle yapabilirsiniz

Kedimiz sebebiyle 16 sene hemen hergun supurge yapti annem valla ne azimmiş annemdeki 1 koltuk takimi,2 kaplama eskittik, elektrik supurgesi de cabasi Bizimki asiri tuyluydu ama devamli tuy dokerdi hergun taranmasina ragmen.Ben de temizleyemezdim de iste annem bu konuda titizdi cook.

yemek konusu icinde kendine sistem olustur.

benim olmazsa olmazim düdüklü tencerem - 2 tane 6 litrelik.

ben mesela bir yapmada ocaga iki tenceremi aliyorum- kurufasulye ve nohut mesela. zaten yapimi hemen hemen ayni. 12 litre yemek cikiyor. cam kavanoza konserve kurunca al sana en azindan 12 ögünlük yemek.
ayni sekilde tüm corbalarida yapabilirsin, mercimek, ezo gelin vs. hepsi kolayca konserve olur.

ayrica buzlugu aktif kullan- ilk zamanlar biraz zaman isteyen bir konu ama düzeni kurdugun zaman yemek pisirmek 10 dakikalik is.

ben sogani sarimsagi bile kiyip buzluga atiyorum mesela.

dolma, sarma, börek, kek... bunlarin hepsi buzluga girer. bir kek yerine 3 yap, tik buzluga.

aksam eve gelince bir salata yaparsin sonrada yan yatarsin.

ayrica ev aletlerin kaliteli olsun. Ütü mesela- benim kazanli ütüm var, üstünden bir gecimde pestil gibi yapiyor. eski ütümle 5 dakikada yaptigim ütüyü simdi 30 saniyede bitiriyorum.

girise birde sarjli kücük süpürge ol- hemen kirintilari, banyodaki saci kili cekersin- ben onunla toylari bile cekiyorum haftada bir toz alsam bile yetiyor :)

Yemekleri konserve yapma işi çok mantıklı ama ben bir türlü cesaret edemiyorum zehirlenir miyiz diye, sana zahmet bir anlatır mısın, nasıl yaptığını, nasıl sakladığını

ütünüz hangi modell

Yemekleri konserve yapma işi çok mantıklı ama ben bir türlü cesaret edemiyorum zehirlenir miyiz diye, sana zahmet bir anlatır mısın, nasıl yaptığını, nasıl sakladığını

zehirlenme olmasi aslinda mümkün degil- yani konserven tutmasa bile kapagini acinca zaten koku bayiyor. insan yiyemiyor- eksi, pis pis kokuyor.

ben konserveleri kurmadan kavanozlarimi kaynatiyorum. bulasik makinasinada atabilirsin (70 derecede)
düdüklüde pismis olan kuru fasulyeyi (hala daha kaynarken) sicak kavanoza geciriyorum ve HEMEN kapagini kapatiyorum. kavanozda 2-3 parmak pay birakiyorum. kavanozu ters cevirip sogumasi icin tergahta bekletiyorum.
önemli olanlar:
Yemegin fokurdamasi
kavanozun temiz ve kaynatilmis olmasi (icinde bakteri vs. kalirsa yemegin küflenir)
ve kapagin yeni olmasi.

bu noktalara özen gösterdigin sürece konserven tutar- ilk corbayla dene cok kolay ve pratik.
benim erzak dolabimda hep 20-30 konservem vardir. cesit cesit.
yanina pilav ve menü hazir.

ütünüz hangi modell

benimki TEFAL PRO EXPRESS ULTIMATE GV9581
biraz tuzlu ama cok ütüsü olan insanlar icin en güzel yatirim.
bizim ütümüz cok oluyor (iki kisi masa basa calisiyoruz) bu ütüyle haftada 20-30 dakikada bitiyor tüm ütüm.

ütü masamda saglam (brabandia) genis ve ütü yeri delikli (üstünde bezi var) yukardan buhari verince kiyafetden geciyor, ütü masamda delikli oldugu icin esyalar bir gecmede pestil gibi oluyor

BEnde yenı evlıyım haftasa 3gun evı supurmezsem yemek bıle yıemem her zaman camasırım yıkanmıs olur toplanmıs olur bana kalsa hergun supururum ama eşim ne gerek var der zaten temız der bence tamamen yapı meselesı ben yorgunluktan olsemde evımı temız tutmayı severım

ah o ceket ya inanın hiç rahatsız etmiyor beni kalsın yani ceket nolcak cumartesi zaten toplanacak.
ne biliyim
ay tam tersi beni de cok rahatsız eder ya. eşim masada ders calısıyor o dağınık notları gördükçe deliriyorum

ah o ceket ya inanın hiç rahatsız etmiyor beni kalsın yani ceket nolcak cumartesi zaten toplanacak.
ne biliyim

İşte tamamen bakış açısı : ))
O kalsın dediğiniz ceket hafta sonuna kadar tek başına kalmıyor ki : )))) yanına sürekli arkadaş çağırıyor, bir bakmışsın pantolon etek bluz derken gardırop koltuğun üstüne inmiş hale geliyor. Annem derdi ki işin ucunu bir gün bırakırsan arkasını alamazsın, o yüzden ben düzenli tertipli bir insanım henüz 3 buçuk aylık evliyim ve başından beri yani ilk ev yerleştirilip düzen kurulduğundan beri bir şey neredeyse aynı yerine tekrar koyma alışkanlığını bırakmıyor asla ertelemiyorum.
Her gün bulaşık makinesi çalışır mesela, yatmadan da boşaltır ertesi gün için boş bırakırım, banyo wc her girdiğimde toparlar öyle çıkarım, eşimle durumumuz sizin tam tersiniz o inanılmaz dağınıktır, ama inanın erkek olmasına rağmen benim yönlendirmelerimle toparlıyor uyum sağlamaya çalışıyor, sizin bir kadın olarak daha duyarlı olmanız gerek bence.
Bir de ev temiz tertipliyken daha huzurlu daha fresh olmuyor mu?
Bu arada bende çalışıyorum haftada bir gün kadın geliyor o gelmese mümkün deil gönlümce temizlik olamaz, o yüzden de bir gün de olsa bir kadın planlayın derim .

Kapakları kaynatmıyorsun o zaman, kavanoz ve yemek kaynar oluyor
Ya dediğin gibi hazır yemek olsa çorba falan süper olur, her gün işten gelip yemek yapmakta çok zorlanıyorum ben çok çok beğendim fikrini deneyeceğim harikasın

kapaklarida bi 10 saniye atiyorum kaynar suya ama kaynatmiyorum. benim kapaklar tek kullanimlik hemen yamuluyorlar.
gercekdende dene. cok cok pratik oluyor. yemek pisirmisken 5-10 konserve yapmak insani yormuyor ve her aksam mutfak derdi ortadan kalkiyor.

Dün gece 40 derece ateşliyken mutfağı toplamaya çalışıyordum buna rağmen temiz olmadığımı iddia etti görümcem :)
Velev ki temiz degilsin pissin, kendisini ne alakadar ediyormus? Bu gorumceler neden sorulmayan merak edilmeyen fikirlerini her firsatta dile getirirler anlamıyorum. Bi tane de bende var. Bi kez olsun hayatimda fikir sormadım yorum yapmasina musade edecek kapi birakmadim ama her zaman da yorum yagmuruna tutar beni.

Baska konserve fikirleri de verir misin? Ben domates konservesi yaptim kıs icin ama yemeklik baska ne yapabilirim

Baska konserve fikirleri de verir misin? Ben domates konservesi yaptim kıs icin ama yemeklik baska ne yapabilirim

Ben tüm corbalari ve tüm tencere yemeklerini konserveliyorum. türlü, ispanak yemegi, pirasa, taze fasulye vs.
Bide ben antipasti yapiyorum yani kabagi, patlicani, biberi közlüyorum ve yag dolu kavanoza basiyorum.
Salata garnitürü olarak cok güzel oluyor.

Domates konservesi yapmadim hic. Ben yurtdışındayim yaz kış ayni hollanda sera domatesi oluyor marketlerde...yani yazdan konserve yapmama gerek kalmiyor.

Meyve tüketmiyoruz ama arada cilek receli yapıyorum. Bi o yeniyo bizde.

Et konserve eden arkadaşım var ama ben daha denemedim- et, balik, köfte vs. Buzluğa atiyorum. İlk yagli firin kagidana sariyorum sonrada poşete.

Maydonoz kiyip (3-4 demet) donduruyorum. Soğan ve sarımsagi ince ince kiyip donduruyorum. Havuc ince ince kesip atıyorum buzluğa.

Poğaça, börek, kek vs. Buzlukta.

Zaten buzluk ve konserve kombine yapilinca yemek pişirme sorunu kalkiyor ortadan

Hafta sonu Cumartesi temizlik çamaşır ütü yapacaksın ve 2 -3 gün yetecek çeşitlilikte yemek yapacaksın pazar günü dinlenme günün olacak hafta içinde yaptığın yemekler bitene kadar 2-3 gün yetecek şekilde tekrarlayacaksın böylece en yoğun günün Cumartesi olacak hafta içi birkaç günün yemek yapmakla geçecek diğer hafta içi günleri ve pazar günü boş olacaksın bu şekil yaparsan bir düzen tutturursun

Yardımcım var , banada sadece ortalıgı duzgun tutmak kalıyor. 7 de cıkıyorum 5 te eve gırıyorum. Evım cogunlukla topludur asla ustumden cıkanı yere bırakmam, cocuklarımda bırakmaz .
Yardimciniz gunde ki hafta da mi geliyor mesela ve neler yapiyor ornek verebilir misiniz ve fiyat bilgiside lutfen

Biz uyumluyuz bu konuda. Bazen bizim de çamaşırların birkaç gün askıda kaldığı oluyor yalan değil. Veya evin dağınık durduğu, bazen o kadar halsiz oluyoruz ki bulaşıklar bekliyor vs vs. Ama ikimiz de rahatsız değiliz bu konudan. Canımız ne zaman isterse o zaman yapıyoruz. Gözüme batan, huzurumu kaçıran bi şey olursa da kalkıp kendim yaparım kimseye iş buyurmam. Eşim de bana buyurmaz neyse ki. İyi ki düzen takıntılı insanlar değiliz. Zor vallahi çalışırken. Çünkü en ufak bir şeyde dağılıyor, devamlı toparlamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…