- 25 Mayıs 2015
- 1.417
- 1.237
- 133
Genelde olmuyor Çocuk yokken hiç olmazdı nerede ise
Bazen ekmek kırıntısı olabilir de olsun o kadar
Yani masanın altındaki kırıntı için her akşam süpürge açamam ama cam kırıldı ise şeker tuz gibi çok bir şey döküldü ise tabii süpürülür
Bizde kedi var her tüy için de süpürürsek ömür süpürge başında geçer
Yemekleri konserve yapma işi çok mantıklı ama ben bir türlü cesaret edemiyorum zehirlenir miyiz diye, sana zahmet bir anlatır mısın, nasıl yaptığını, nasıl sakladığınıyemek konusu icinde kendine sistem olustur.
benim olmazsa olmazim düdüklü tencerem - 2 tane 6 litrelik.
ben mesela bir yapmada ocaga iki tenceremi aliyorum- kurufasulye ve nohut mesela. zaten yapimi hemen hemen ayni. 12 litre yemek cikiyor. cam kavanoza konserve kurunca al sana en azindan 12 ögünlük yemek.
ayni sekilde tüm corbalarida yapabilirsin, mercimek, ezo gelin vs. hepsi kolayca konserve olur.
ayrica buzlugu aktif kullan- ilk zamanlar biraz zaman isteyen bir konu ama düzeni kurdugun zaman yemek pisirmek 10 dakikalik is.
ben sogani sarimsagi bile kiyip buzluga atiyorum mesela.
dolma, sarma, börek, kek... bunlarin hepsi buzluga girer. bir kek yerine 3 yap, tik buzluga.
aksam eve gelince bir salata yaparsin sonrada yan yatarsin.
ayrica ev aletlerin kaliteli olsun. Ütü mesela- benim kazanli ütüm var, üstünden bir gecimde pestil gibi yapiyor. eski ütümle 5 dakikada yaptigim ütüyü simdi 30 saniyede bitiriyorum.
girise birde sarjli kücük süpürge ol- hemen kirintilari, banyodaki saci kili cekersin- ben onunla toylari bile cekiyorum haftada bir toz alsam bile yetiyor :)
ütünüz hangi modellyemek konusu icinde kendine sistem olustur.
benim olmazsa olmazim düdüklü tencerem - 2 tane 6 litrelik.
ben mesela bir yapmada ocaga iki tenceremi aliyorum- kurufasulye ve nohut mesela. zaten yapimi hemen hemen ayni. 12 litre yemek cikiyor. cam kavanoza konserve kurunca al sana en azindan 12 ögünlük yemek.
ayni sekilde tüm corbalarida yapabilirsin, mercimek, ezo gelin vs. hepsi kolayca konserve olur.
ayrica buzlugu aktif kullan- ilk zamanlar biraz zaman isteyen bir konu ama düzeni kurdugun zaman yemek pisirmek 10 dakikalik is.
ben sogani sarimsagi bile kiyip buzluga atiyorum mesela.
dolma, sarma, börek, kek... bunlarin hepsi buzluga girer. bir kek yerine 3 yap, tik buzluga.
aksam eve gelince bir salata yaparsin sonrada yan yatarsin.
ayrica ev aletlerin kaliteli olsun. Ütü mesela- benim kazanli ütüm var, üstünden bir gecimde pestil gibi yapiyor. eski ütümle 5 dakikada yaptigim ütüyü simdi 30 saniyede bitiriyorum.
girise birde sarjli kücük süpürge ol- hemen kirintilari, banyodaki saci kili cekersin- ben onunla toylari bile cekiyorum haftada bir toz alsam bile yetiyor :)
Yemekleri konserve yapma işi çok mantıklı ama ben bir türlü cesaret edemiyorum zehirlenir miyiz diye, sana zahmet bir anlatır mısın, nasıl yaptığını, nasıl sakladığını
ütünüz hangi modell
ay tam tersi beni de cok rahatsız eder ya. eşim masada ders calısıyor o dağınık notları gördükçe deliriyorumah o ceketya inanın hiç rahatsız etmiyor beni kalsın yani ceket nolcak cumartesi zaten toplanacak.
ne biliyim
ah o ceketya inanın hiç rahatsız etmiyor beni kalsın yani ceket nolcak cumartesi zaten toplanacak.
ne biliyim
Kapakları kaynatmıyorsun o zaman, kavanoz ve yemek kaynar oluyorzehirlenme olmasi aslinda mümkün degil- yani konserven tutmasa bile kapagini acinca zaten koku bayiyor. insan yiyemiyor- eksi, pis pis kokuyor.
ben konserveleri kurmadan kavanozlarimi kaynatiyorum. bulasik makinasinada atabilirsin (70 derecede)
düdüklüde pismis olan kuru fasulyeyi (hala daha kaynarken) sicak kavanoza geciriyorum ve HEMEN kapagini kapatiyorum. kavanozda 2-3 parmak pay birakiyorum. kavanozu ters cevirip sogumasi icin tergahta bekletiyorum.
önemli olanlar:
Yemegin fokurdamasi
kavanozun temiz ve kaynatilmis olmasi (icinde bakteri vs. kalirsa yemegin küflenir)
ve kapagin yeni olmasi.
bu noktalara özen gösterdigin sürece konserven tutar- ilk corbayla dene cok kolay ve pratik.
benim erzak dolabimda hep 20-30 konservem vardir. cesit cesit.
yanina pilav ve menü hazir.
Kapakları kaynatmıyorsun o zaman, kavanoz ve yemek kaynar oluyor
Ya dediğin gibi hazır yemek olsa çorba falan süper olur, her gün işten gelip yemek yapmakta çok zorlanıyorum ben çok çok beğendim fikrini deneyeceğim harikasın
Velev ki temiz degilsin pissin, kendisini ne alakadar ediyormus? Bu gorumceler neden sorulmayan merak edilmeyen fikirlerini her firsatta dile getirirler anlamıyorum. Bi tane de bende var. Bi kez olsun hayatimda fikir sormadım yorum yapmasina musade edecek kapi birakmadim ama her zaman da yorum yagmuruna tutar beni.Dün gece 40 derece ateşliyken mutfağı toplamaya çalışıyordum buna rağmen temiz olmadığımı iddia etti görümcem :)
Baska konserve fikirleri de verir misin? Ben domates konservesi yaptim kıs icin ama yemeklik baska ne yapabilirimkapaklarida bi 10 saniye atiyorum kaynar suya ama kaynatmiyorum. benim kapaklar tek kullanimlik hemen yamuluyorlar.
gercekdende dene. cok cok pratik oluyor. yemek pisirmisken 5-10 konserve yapmak insani yormuyor ve her aksam mutfak derdi ortadan kalkiyor.
Baska konserve fikirleri de verir misin? Ben domates konservesi yaptim kıs icin ama yemeklik baska ne yapabilirim
Yardimciniz gunde ki hafta da mi geliyor mesela ve neler yapiyor ornek verebilir misiniz ve fiyat bilgiside lutfenYardımcım var , banada sadece ortalıgı duzgun tutmak kalıyor. 7 de cıkıyorum 5 te eve gırıyorum. Evım cogunlukla topludur asla ustumden cıkanı yere bırakmam, cocuklarımda bırakmaz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?