• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Dağınık Olduğumu Söylüyor. Çalışan Kadınlar Nasıl Düzen Sağlıyorsunuz ?

benim yemek bile çok nadir :110:
dün mesele eve 19:30 da geldim
eşim 17:30da evdeydi

2 saat hiçbişi yapmamış
normalde yapar ama dün yapmak istememiş
aç mısın diye sordum. evet dedi. ne yapcaz dedim bu saatten sonra dışardan bişi söyle dedim.
yemek kültürüm zayıf yapacak bişi bulma konusunda çok zorlanıyorum.

tamam bişi yapma dedi atarlandı küstü. kalktı yumurta kırdı yedi.
ben yemicem dedim aç değildim.
1 saat sonra da ben acıktım midem yapıştı, dışardan sipariş verdim bende

oo neymiş ben erkek halimle yemek yapıyorum sen hemen dışardan söylüyosun
bi rutin oluşturabilirsi kendine en azından yemek için nette bir sürü tarif var pratik olarak temizlik bi şekilde yapılıyor mesela akşamları yapabilirsin ya da haftasonları köfte falan yapıp buzluğa atabilirsin evlilik 2 senede anca oturuyor bunlar küçük problemler ama ilerde büyük sorunlara yol açabilir

Günaydın KK
Yine yeni bir dertle karşınızdayım

eşim dağınık düzensiz olduğumu söylüyor :KK14: dağınığım kabul. oldum olası düzenli biri olamadım. annem hep arkamı toplardı
şimdi 9 aydır evliyim, çalışıyorum. akşama kadar masa başı olmama rağmen eve gidince canım çıkmış oluyor. Sabah 6.30 da uyanıp akşam eve 6.30 da geliyorum. gecede 23:00 gibi uyumuş oluyorum.

çalışma bahanesinin arkasına mı saklanıyorum bilmiyorum. ne yemek yapasım geliyor ne temizlik.
haftada 1 cumartesi günleri genel temizlik yapıyorum.
çamaşırları da genel de haftada 1 makinaya atarım

atıyorum bi ceketi koltuğa bırakırım günlerce orda kalır, beni rahatsız etmiyor ama eşimle sırf bu yüzden sabah kavga ettik
düzenden ölüyosan git bi yardımcı tut o zaman dedim bende.

çamaşırları sermiştim 2 gün önce, 2 gündür toplamadım duruyo öyle. bu beni niye rahatsız etsin ki ? duruyo işte yani
eşim buna deli olmuş. ben de dedim kendin topla madem.

bu arada eşim hiç bi desteği esirgemez. çoğu zaman yemeği kendi yapar, ütüsünü kendi yapar
ben süpürrüm o siler. ama ben erkek olarak bu kadar sorumluluk alıyoken sen kadın düzeni kuramıyorsun evde diyor.

ama gelin görün ki ben haftasonu harici kılımı bile kıpırdatmak istemiyorum, bu arada bel fıtığı var sürekli bel ağrısından şikayetçiyim o yüzden de gidip hemen yatmak istiyorum.
genel olarak böyle.

sizin rutininiz nasıl ? hem iş hem ev nasıl yürütüyorsunuz ? hatta çocuklu olanlar bile var gıpta edilesi..
önerileriniz var mı ?
Resmen beni anlattınız hatta çalışma saatleri bile aynı :) eşimde yardım eder sağolsun ama bazı işleri benden bekliyo bende sinirleniyorum özellikle söylediğinde madem görüyosun sen yap bana söylemeden diyorum sana söylemesem yapacağın yok ittirmem lazım seni ki öğrenesin falan diyor . evet haklı bende çok memnun değilim ama rahatsızda olmuyorum :)

Resmen beni anlattınız hatta çalışma saatleri bile aynı :) eşimde yardım eder sağolsun ama bazı işleri benden bekliyo bende sinirleniyorum özellikle söylediğinde madem görüyosun sen yap bana söylemeden diyorum sana söylemesem yapacağın yok ittirmem lazım seni ki öğrenesin falan diyor . evet haklı bende çok memnun değilim ama rahatsızda olmuyorum :)
yok canım ne dersen de olmuyor hala anneleri gibi kadınlar bekliyorlar :110: :110: ama dönemin şartların farkında değiller belki bizim yetiştirdiklerimiz bu şekilde olmaz

ayyy aynen ya şu öğren muhabbetine ifrit oluyorum
her yemek yaptığında eşim laf sokar sen öğren diye yapıyorum hiç öğrenmek istemiyosun bilmem ne :110:

ayyy aynen ya şu öğren muhabbetine ifrit oluyorum
her yemek yaptığında eşim laf sokar sen öğren diye yapıyorum hiç öğrenmek istemiyosun bilmem ne :110:

Bide benimkisi takıntılı..yok tuvalet kağıdı üstten gelicek yok yorgan göğüse kadar gelicek omuzlar açıkta kalıcak falan. Annemde benim gibi dağınık ve relaxtı şuan deli oluyo eşim bulaşıklar makinede.. çamaşırları toplamadıgım için çamaşır makinesindekileri asmadım . lavobonun içi bulaşık dolu falan :) Düzende huzur var aslında onu biliyorum ama yinede yapmak istemiyorum

Valla ben öğlen 3'te isten gelmeme rağmen yemek dışında bisey yapasim gelmiyor anlıyorum o yüzden. Kaldı ki esinizin "ben erkek olarak bu kadar sorumluluk alıyorum" demesi çok çirkin, ne yani ev isi yapmak bi kadın olarak sizin göreviniz ama o "erkek olarak" boyle bi sorumluluk alırken siz kadın olarak gorevinizi yapmıyo musunuz? Sırf bu ifadeden dolayı bile ayrıca bi kavga cikarirdim ki çıkardığım da olmuştur.

aslında sorun şu ben kendimi eksik hissetmiyorum bence bi problem yok
ama eşim rahatsız şikayet ediyor
sonra kavga çıkıyor
Çocuklu durum çok daha farklı tabi
Ben borçlar bitince işten ayrılmayı düşünüyorum enerjim kalmıyor
Evde de bu sefer aman bugün yaparım yarın yaparım deyince insan kendini salıyor.Çünkü hep aynı şeyler.Ben çalışınca daha enerjik oluyorum açıkçası

Valla ben öğlen 3'te isten gelmeme rağmen yemek dışında bisey yapasim gelmiyor anlıyorum o yüzden. Kaldı ki esinizin "ben erkek olarak bu kadar sorumluluk alıyorum" demesi çok çirkin, ne yani ev isi yapmak bi kadın olarak sizin göreviniz ama o "erkek olarak" boyle bi sorumluluk alırken siz kadın olarak gorevinizi yapmıyo musunuz? Sırf bu ifadeden dolayı bile ayrıca bi kavga cikarirdim ki çıkardığım da olmuştur.

dimi sanki lütufmuş gibi söylüyor cinleniyorum bende :KK11:

Yap yap bitmez o isler. Ben esime hicbiseyi yaptirmiyorum. Yaparken elinden alirim. Ev isi benim isim olarak goruyorum.Biraz eski kafaliyim galiba :KK51: ama siz esinize yardim etseniz iyi olur biraz hakli sanki:bicak:
Calisiyorum ben de. Yani is hic bitmiyorki. En iyi cozumu gun belirlemeyip is gordugum yerde onu orda bitirmekle buldum. Koltukta bisey mi var kaldir yerine koy. Yemek mi yendi hemen makineye diz. Mutlaka bir tencere yemegim olur yanina da bisey hazirlamak kolay olsun diye. Camasir biriktiyse yikanir vs . Haftasonumu heba etmek istemedigim icin isleri yayarak yapiyorum kisacasi.

Sürekli böyle cevapları geliyor dikkat ettim tüm konularda öyle.Tabiki ev işleri yapmak kadınların sorumluluğunda olmamalı keşke tüm erkekler bu bilinçte olsa ama ne yazıkki değil eşimde dahil.Çünkü ailesi öyle yetiştirmiş çoğu aileden kaynaklı ve de işlerine gelmiyor.Aman çocuğum ben getiririm aman çocugum ben yaparım.Bebek bakar gibi yaparlarsa kaç yaşındaki çocuklara.Onlarda eşlerine benim görevim değil derler.

Sürekli böyle cevapları geliyor dikkat ettim tüm konularda öyle.Tabiki ev işleri yapmak kadınların sorumluluğunda olmamalı keşke tüm erkekler bu bilinçte olsa ama ne yazıkki değil eşimde dahil.Çünkü ailesi öyle yetiştirmiş çoğu aileden kaynaklı ve de işlerine gelmiyor.Aman çocuğum ben getiririm aman çocugum ben yaparım.Bebek bakar gibi yaparlarsa kaç yaşındaki çocuklara.Onlarda eşlerine benim görevim değil derler.

sonra da yemek beklerken avcunu yalar kalkar öyle yumurta kırar kendine işte :D

dimi sanki lütufmuş gibi söylüyor cinleniyorum bende :KK11:
Valla en sinir olduğum şey "ben bi erkek olarak ev isi yapıyorum", " esim bana yardim eder ara sıra ev süpürür" ya lutfediyo sanki orası senin evin de değil mi yardım ne demek yaşadığını evin isini yapicaksin tabii ki. Valla ben gecen aynı sebepten sevgilimle tartistim çekip gitme durumuna geldim o kadar nefret ediyorum boyle seylerden

size milyonlarca kalp gönderiyorum beni benden daha iyi ifade ettiniz :rolleyes:
üşengeçlik falan denildi olabilir yorumlara saygım var ama sorun şurda
beni rahatsız etmiyor, edipte kaldırmasam belki doğru ama ne olacak ki yani o çamaşırlar orda 1 hafta dursa ne olacak zaten cumartesi toplanacak :110:
Valla benim balkonda oldugundan göz önünde deil bir hafta bile kalıyor çamaşırlar:d

kadın düzeni ne ya. kendi toplasın o zaman.

eşim yardım eder cümlesi bile kötü. ev sizin de eşiniz lütfediyor gibi.

işler ortak yapılmalı. o çok güçlü dirayetli kaslı erkeklerimiz hem çalışır hem evi işi kotarırlar valla ben inanıyorum :dondurma:

İçinden gelmeli mesela o ceket gunlerce orda bana da batardı yapacak birsey yok Allahta seni böyle yaratmış :KK53: yardımcı en iyisi adam haklı :deli:

Son düzenleme:
dağılmamanın en güzel yöntemi ortaya çıkanı anında kaldırmak. yani meyve tabağı masada kalırsa kalır. yatağa gitmeden 2 dakka mutfağa girip o tabak makinaya konabilir. çamaşırlar tv karşısında yada eşle sohbet ederken katlanabilir.
haftasonu yemekler topluca hazırlanabilir. bazıları pişirmeden bazıları pişererek saklanabilir.
ama hepsi istemekle başlar.
açıkçası ben de evli olsam böyle hem dağınık hem de iş yapmak istemeyen biri beni rahatsız ederdi. bunu erkekler için de söylüyorum. hiç iş yapmayan üzerine bi de dağıtan bir erkek istemezdim.

E ama o çamaşırlar dışarının tozundan pisleniyor tekrar :KK57: ben yaz kış küçük odamda kurutuyorum sırf bu yüzden o zaman istersem 3 5 gün dursun sorun olmuyor
balkon kapalı bir camı açık ve de yola bakan tarafta değil balkon.Bende öyle yapıyordum küçük odamda fakat bebek odası yapınca balkona gectim

Back