• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Dağınık Olduğumu Söylüyor. Çalışan Kadınlar Nasıl Düzen Sağlıyorsunuz ?

Bence bu tarz meselesi.
Dağınıklık tam olarak benim tarzım.
Beni rahatsız etmeyen bir şey.
Temiz olması yeterli hani. Dağınık durabilir.
Kıyafetler beni dolapta değil, koltuk üstünde bekleyebilir.
Yeter ki ütülü olsun :)

Çamaşırlar kurumuş askılıkta günlerce bekleyebilir, hatta ordan alınıp kullanılabilir.

Beğenmeyene aha da kapı.

Yorgunluktan canım çıkmışken kendimi ayy çamaşırlar stresine sokamam.
Öyle yaşayamam ben.

Eşim annesinden aşırı titizlik görmüş,alışmış benden de düzenlidir.
Başlarda rahatsız olup bir iki söylese de asla kavga konusu etmedi bunu.
Etseydi ağzının payını alırdı.

Bu arada erkek olarak tabi ki ev işlerine yardım edecekler.
Çalışan bir kadınla evliler sonuçta.

Maşallahınız var
Bugün eve gelir gelmez ortalığı topladım bulaşık mak boşalttım eşimde yemek yaptı o arada
Çamaşırlarım hala balkon da onları da katladım mı baya yol alcam 🤣

İnat ettim 😅

Yapmakta en zorlandığım şeyler;
Çamaşır toplamak
Bulaşığı boşaltmak
Ütü yapmak
Nefret ettiğim için ilk önce bunları yapıyorum yoksa beynimi yiyorlar yaptım yapacam derken😂
Hep beraber birbirimize gaz verelim, epeydir dikeceğim kiler dolabının örtüleri var biz yaparız bu işleri yaaa💪🏻💪🏻💪🏻

Bazen diyorum ki çocuktan dolayı ev böyle, eşim diyor ki çocuktan önce çok farklıydık sanki 😂 ya gerçekten ben temiz düzenli olan insanlara özeniyorum ama sadece özeniyorum yani. Bazen gaza gelip bir odayı toplayana kadar yatak odasının da nevresimlerini çıkarıp yıkayım diyorum , sonra o nevresimler yıkanırken yenisini takmaya vaktim olmuyor o gün çarşaf sermeden yattığım için ertesi gün yatak pedini makineye atıyorum. O gün yatak pedini geçirmeye üşenip sadece çarşaf seriveriyorum. Sonra o yatak pedi artık haftalarca ortada dolanıyor. Sonuç olarak ben temiz düzenli olmaya çalıştıkça ev başını alıp gidiyor. Çözüm hiç ellememek 😂

Bazen diyorum ki çocuktan dolayı ev böyle, eşim diyor ki çocuktan önce çok farklıydık sanki 😂 ya gerçekten ben temiz düzenli olan insanlara özeniyorum ama sadece özeniyorum yani. Bazen gaza gelip bir odayı toplayana kadar yatak odasının da nevresimlerini çıkarıp yıkayım diyorum , sonra o nevresimler yıkanırken yenisini takmaya vaktim olmuyor o gün çarşaf sermeden yattığım için ertesi gün yatak pedini makineye atıyorum. O gün yatak pedini geçirmeye üşenip sadece çarşaf seriveriyorum. Sonra o yatak pedi artık haftalarca ortada dolanıyor. Sonuç olarak ben temiz düzenli olmaya çalıştıkça ev başını alıp gidiyor. Çözüm hiç ellememek 😂

Nick ine bayılıyorum öncelikle🥰
Ama içim şişti nasıl dayanıyorsun ya😂😂

Nick entry uyumu şahane :D

Kadın erkek işini bir kenara bırakıp iki insan, eş olarak oturup konuşun. Eşinizin zaten kafasını meşgul ediyorsa planı o yapsın. Şu gün şunlar yapılacak şunu ben yapayım şunu sen yap gibisinden. Akşam size söylesin bugün şu odayı temizle, ben de çamaşır yıkayayım vb. gibi. Sizin sorununuz aklınıza gelmemesi çünkü. Sizi rahatsız etmediği için yapmayı düşünmüyorsunuz. Eşinizin rahatsız olmasını kötü bir şey olarak görmek yerine işinize gelecek şekle nasıl dönüştürürsünüz onu konuşun. İkiniz için de çok rahatlatıcı olacak.

benim yemek bile çok nadir :110:
dün mesele eve 19:30 da geldim
eşim 17:30da evdeydi

2 saat hiçbişi yapmamış
normalde yapar ama dün yapmak istememiş
aç mısın diye sordum. evet dedi. ne yapcaz dedim bu saatten sonra dışardan bişi söyle dedim.
yemek kültürüm zayıf yapacak bişi bulma konusunda çok zorlanıyorum.

tamam bişi yapma dedi atarlandı küstü. kalktı yumurta kırdı yedi.
ben yemicem dedim aç değildim.
1 saat sonra da ben acıktım midem yapıştı, dışardan sipariş verdim bende

oo neymiş ben erkek halimle yemek yapıyorum sen hemen dışardan söylüyosun

Eşiniz çok cinsiyetçi. Kendisi 2 saat yapmamış siz surat yapsaydınız. Erkek haliyle yapmış bravo ona

Sabah 7 de kalkıyorum, çocukları hazırlayıp anneme bırakıyorum. Çamaşır varsa makineyi çalıştırıyorum. Öğle yemeğine gelince çamaşırları asıyorum, yatakları topluyorum. Akşam gelince yemek yiyip ortalığı tekrar topluyorum. Kuruyan çamaşırları katlıyorum. WC yi temizliyorum. Çocukları yatırıp bende yatıyorum. Bizim evde döngü böyle

Hay sağ olun. Güldürdünüz beni. Anlatım süper

benim yemek bile çok nadir :110:
dün mesele eve 19:30 da geldim
eşim 17:30da evdeydi

2 saat hiçbişi yapmamış
normalde yapar ama dün yapmak istememiş
aç mısın diye sordum. evet dedi. ne yapcaz dedim bu saatten sonra dışardan bişi söyle dedim.
yemek kültürüm zayıf yapacak bişi bulma konusunda çok zorlanıyorum.

tamam bişi yapma dedi atarlandı küstü. kalktı yumurta kırdı yedi.
ben yemicem dedim aç değildim.
1 saat sonra da ben acıktım midem yapıştı, dışardan sipariş verdim bende

oo neymiş ben erkek halimle yemek yapıyorum sen hemen dışardan söylüyosun
Böyle koca düşman başına. Sana da kırsa bir yumurta eline mi yapışacakmış adamın? Ben erkeğim yaparsam da kendime kadar yaparım kısmına acayip uyuz oluyorum.
Ben şimdi zor zamanlarımı atlattım, hayatıma yine düzen kurdum. Ama çalıştığım zamanlardan bahsedeyim sana.
Akşamdan yulaflı sütlü karışım yapıp buzdolabına koyuyorduk. Sabah meyvelerle ya smoothie ya kaşıkla yemek suretiyle eşim kahvaltı yapardı. Ben kahvaltı yapmayı sevmem acele acele. Sonra bulaşıkları sudan geçir, lavaboya bırak. Kedilere mama su. Evden çıkış. Eve gelince kedilerin dağıttıklarını toplama. Çamaşırları toplama biriktiyse makinaya. Sonra saat geçmeden bir ev süpürme. Eşim gelir yemek hazırla ye. Sonra ev silme. Çamaşırlar kurutmaya. Çay kahve faslı. Banyo yapmadan önce lavaboyu, tuvaleti ov duş al bitti.
Tabi bu planda her gün yapılmıyor. Haftada 2 makina yıkarım. 2 kez ev silerim. Gün aşırı tuvalet banyo ovarım. Lavaboyu her elimi yıkamadan önce ovuyorum çünkü kediler çıkıyor oraya. Ev gün aşırı süpürülmezse her yer kıl tüy mama oluyor. Aslında bizim evin hakkı her gün süpürme de duruma göre.
Çamaşır katlama kısmı işten gelince eşim de. Yer silme onda. Bulaşıkları boşaltma onda, yerleştirme bende. Çöplerin takibi atılması onda. Yemek de yardım etmesi lazım. Hiç işi olmasa bile mutfaktaysam yanımda olacak. Sofrayı kurma onda, kaldırma onda. Çay bende, kahve onda.
Çok yorulmuyordum o yüzden işleri yaparken.

You tube da temizlik videoları var. Özellikle yabancı youtuber ların challenge tarzı videoları acayip motive edici. Bende iş yapmayı pek sevmem ama onları izleye izleye bildiğin düzen delisi oldum. Üstelik başlayınca bırakamıyoda insan.

Sanki ben yazmışım bu konuyu :cool:
benim için de düzen kurmak, temizlik acaip zor işler. işin fenası ben dağınıklıktan rahatsız oluyorum, sadece başkası düzeltsin istyiorum :rolleyes: son 3-4 aydır, 15 dk. kuralını uyguluyorum. 15 dk mutfak için, 15 dk da genel dağınıklık yapan şeyleri yerine koymak için. içimden gelen "amaaaan nolcak ki yhaaa,yarın yaparım ki yhaaa" seslerine karşı "15 dk dayanabilirm, kalanı yarına kalır" diyorum.
tembel tavsiyesi, ben de oldu, bi deneyin :)

ha bir de sadeleşmek işimi kolaylaştırdı, eskisi dağılmıyor gerçekten 15 dk da bitiyor artık :)

Ben calismiyorum ama tembellik var sanirim. Yapasim gelmiyor. Lakin daginiklik ve duzensiz ev benim psikolojimi bozuyor:KK53: Ne yaman celiski degil mi? 🤦‍♀️ Ev temizse duzenliyse icimde cicekler aciyor resmen. Oyuzden kendimi var gucumle yapmaya zorluyorum. Suan aksamki yemegin bulasigi mutfakta lavaboda duruyor. Bu var gucumle zorlanmis halim...... :KK14:

Günaydın KK
Yine yeni bir dertle karşınızdayım

eşim dağınık düzensiz olduğumu söylüyor :KK14: dağınığım kabul. oldum olası düzenli biri olamadım. annem hep arkamı toplardı
şimdi 9 aydır evliyim, çalışıyorum. akşama kadar masa başı olmama rağmen eve gidince canım çıkmış oluyor. Sabah 6.30 da uyanıp akşam eve 6.30 da geliyorum. gecede 23:00 gibi uyumuş oluyorum.

çalışma bahanesinin arkasına mı saklanıyorum bilmiyorum. ne yemek yapasım geliyor ne temizlik.
haftada 1 cumartesi günleri genel temizlik yapıyorum.
çamaşırları da genel de haftada 1 makinaya atarım

atıyorum bi ceketi koltuğa bırakırım günlerce orda kalır, beni rahatsız etmiyor ama eşimle sırf bu yüzden sabah kavga ettik
düzenden ölüyosan git bi yardımcı tut o zaman dedim bende.

çamaşırları sermiştim 2 gün önce, 2 gündür toplamadım duruyo öyle. bu beni niye rahatsız etsin ki ? duruyo işte yani
eşim buna deli olmuş. ben de dedim kendin topla madem.

bu arada eşim hiç bi desteği esirgemez. çoğu zaman yemeği kendi yapar, ütüsünü kendi yapar
ben süpürrüm o siler. ama ben erkek olarak bu kadar sorumluluk alıyoken sen kadın düzeni kuramıyorsun evde diyor.

ama gelin görün ki ben haftasonu harici kılımı bile kıpırdatmak istemiyorum, bu arada bel fıtığı var sürekli bel ağrısından şikayetçiyim o yüzden de gidip hemen yatmak istiyorum.
genel olarak böyle.

sizin rutininiz nasıl ? hem iş hem ev nasıl yürütüyorsunuz ? hatta çocuklu olanlar bile var gıpta edilesi..
önerileriniz var mı ?
Her hafta yarim gun biri geliyor temizlige

Back