Eşim Dağınık Olduğumu Söylüyor. Çalışan Kadınlar Nasıl Düzen Sağlıyorsunuz ?

bi rutin oluşturabilirsi kendine en azından yemek için nette bir sürü tarif var pratik olarak temizlik bi şekilde yapılıyor mesela akşamları yapabilirsin ya da haftasonları köfte falan yapıp buzluğa atabilirsin evlilik 2 senede anca oturuyor bunlar küçük problemler ama ilerde büyük sorunlara yol açabilir

Resmen beni anlattınız hatta çalışma saatleri bile aynı :) eşimde yardım eder sağolsun ama bazı işleri benden bekliyo bende sinirleniyorum özellikle söylediğinde madem görüyosun sen yap bana söylemeden diyorum sana söylemesem yapacağın yok ittirmem lazım seni ki öğrenesin falan diyor . evet haklı bende çok memnun değilim ama rahatsızda olmuyorum :)

yok canım ne dersen de olmuyor hala anneleri gibi kadınlar bekliyorlar ama dönemin şartların farkında değiller belki bizim yetiştirdiklerimiz bu şekilde olmaz

ayyy aynen ya şu öğren muhabbetine ifrit oluyorum
her yemek yaptığında eşim laf sokar sen öğren diye yapıyorum hiç öğrenmek istemiyosun bilmem ne

ayyy aynen ya şu öğren muhabbetine ifrit oluyorum
her yemek yaptığında eşim laf sokar sen öğren diye yapıyorum hiç öğrenmek istemiyosun bilmem ne

Bide benimkisi takıntılı..yok tuvalet kağıdı üstten gelicek yok yorgan göğüse kadar gelicek omuzlar açıkta kalıcak falan. Annemde benim gibi dağınık ve relaxtı şuan deli oluyo eşim bulaşıklar makinede.. çamaşırları toplamadıgım için çamaşır makinesindekileri asmadım . lavobonun içi bulaşık dolu falan :) Düzende huzur var aslında onu biliyorum ama yinede yapmak istemiyorum

Valla ben öğlen 3'te isten gelmeme rağmen yemek dışında bisey yapasim gelmiyor anlıyorum o yüzden. Kaldı ki esinizin "ben erkek olarak bu kadar sorumluluk alıyorum" demesi çok çirkin, ne yani ev isi yapmak bi kadın olarak sizin göreviniz ama o "erkek olarak" boyle bi sorumluluk alırken siz kadın olarak gorevinizi yapmıyo musunuz? Sırf bu ifadeden dolayı bile ayrıca bi kavga cikarirdim ki çıkardığım da olmuştur.

aslında sorun şu ben kendimi eksik hissetmiyorum bence bi problem yok
ama eşim rahatsız şikayet ediyor
sonra kavga çıkıyor
Çocuklu durum çok daha farklı tabi
Ben borçlar bitince işten ayrılmayı düşünüyorum enerjim kalmıyor
Evde de bu sefer aman bugün yaparım yarın yaparım deyince insan kendini salıyor.Çünkü hep aynı şeyler.Ben çalışınca daha enerjik oluyorum açıkçası

dimi sanki lütufmuş gibi söylüyor cinleniyorum bende

Yap yap bitmez o isler. Ben esime hicbiseyi yaptirmiyorum. Yaparken elinden alirim. Ev isi benim isim olarak goruyorum.Biraz eski kafaliyim galiba ama siz esinize yardim etseniz iyi olur biraz hakli sanki
Calisiyorum ben de. Yani is hic bitmiyorki. En iyi cozumu gun belirlemeyip is gordugum yerde onu orda bitirmekle buldum. Koltukta bisey mi var kaldir yerine koy. Yemek mi yendi hemen makineye diz. Mutlaka bir tencere yemegim olur yanina da bisey hazirlamak kolay olsun diye. Camasir biriktiyse yikanir vs . Haftasonumu heba etmek istemedigim icin isleri yayarak yapiyorum kisacasi.

Sürekli böyle cevapları geliyor dikkat ettim tüm konularda öyle.Tabiki ev işleri yapmak kadınların sorumluluğunda olmamalı keşke tüm erkekler bu bilinçte olsa ama ne yazıkki değil eşimde dahil.Çünkü ailesi öyle yetiştirmiş çoğu aileden kaynaklı ve de işlerine gelmiyor.Aman çocuğum ben getiririm aman çocugum ben yaparım.Bebek bakar gibi yaparlarsa kaç yaşındaki çocuklara.Onlarda eşlerine benim görevim değil derler.

sonra da yemek beklerken avcunu yalar kalkar öyle yumurta kırar kendine işte

dimi sanki lütufmuş gibi söylüyor cinleniyorum bende
Valla en sinir olduğum şey "ben bi erkek olarak ev isi yapıyorum", " esim bana yardim eder ara sıra ev süpürür" ya lutfediyo sanki orası senin evin de değil mi yardım ne demek yaşadığını evin isini yapicaksin tabii ki. Valla ben gecen aynı sebepten sevgilimle tartistim çekip gitme durumuna geldim o kadar nefret ediyorum boyle seylerden

Valla benim balkonda oldugundan göz önünde deil bir hafta bile kalıyor çamaşırlar:d

kadın düzeni ne ya. kendi toplasın o zaman.

eşim yardım eder cümlesi bile kötü. ev sizin de eşiniz lütfediyor gibi.

işler ortak yapılmalı. o çok güçlü dirayetli kaslı erkeklerimiz hem çalışır hem evi işi kotarırlar valla ben inanıyorum

İçinden gelmeli mesela o ceket gunlerce orda bana da batardı yapacak birsey yok Allahta seni böyle yaratmış yardımcı en iyisi adam haklı

Son düzenleme:
Valla benim balkonda oldugundan göz önünde deil bir hafta bile kalıyor çamaşırlar:d
E ama o çamaşırlar dışarının tozundan pisleniyor tekrar ben yaz kış küçük odamda kurutuyorum sırf bu yüzden o zaman istersem 3 5 gün dursun sorun olmuyor

dağılmamanın en güzel yöntemi ortaya çıkanı anında kaldırmak. yani meyve tabağı masada kalırsa kalır. yatağa gitmeden 2 dakka mutfağa girip o tabak makinaya konabilir. çamaşırlar tv karşısında yada eşle sohbet ederken katlanabilir.
haftasonu yemekler topluca hazırlanabilir. bazıları pişirmeden bazıları pişererek saklanabilir.
ama hepsi istemekle başlar.
açıkçası ben de evli olsam böyle hem dağınık hem de iş yapmak istemeyen biri beni rahatsız ederdi. bunu erkekler için de söylüyorum. hiç iş yapmayan üzerine bi de dağıtan bir erkek istemezdim.

E ama o çamaşırlar dışarının tozundan pisleniyor tekrar ben yaz kış küçük odamda kurutuyorum sırf bu yüzden o zaman istersem 3 5 gün dursun sorun olmuyor
balkon kapalı bir camı açık ve de yola bakan tarafta değil balkon.Bende öyle yapıyordum küçük odamda fakat bebek odası yapınca balkona gectim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…